Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Limara! köszi az új kenyér recit, látom Mindenkinél sikert aratott, remélem hamarosan nálunk is sorra kerül
Pákosztosmacska! olvasója vagyok a blogodnak! gratulálok hozzá. A Barbecue-szószos oldalas és a Sárgabarackos-diós batyu túrós tésztában nagy sikert aratott nálunk is! Köszi a recit
Dagasztom 20 pecig, aztán kelesztem 20 percig, majd megint dagasztom 10 percig. Aztán átteszem kelesztőtálba és duplájára kelesztem. Utána megformázom , én mindíg formába teszem, kiráyformába a teljes adag 2 formába fér vagy a kihúzható Dobozformába teszem és akkor 1 nagy lesz. Ráhúzok a formára egy sütőzacsit és úgy teszem a hűtőbe. Általában este 9-kor teszem a húűtőbe és 5-6 körül sütöm reggel.
Mónika! Ha hibernáltan készíted a kalácsot ( mint legutóbb azt a gyönyörűűűűséget ) , akkor mikor teszed fridzsibe? Formázás után, már abban a formában, jénaiban, amiben sütni fogod? és kb hány órára? É smást mindent ugyanúgy csinálsz? ( dagasztás, kelesztés, dagasztás?? )Köszönöm, ha elárulod! Izgat engem is, majd kipróbálnám!!
Sajnos a fotózásom nem úgy sikerült, ahogy elképzeltem, de nézzétek el, késő lett!
Limara rusztikusa, az 50 dkg lisztből 6 dkg tk.tönköly is van benne, mégis pont úgy viselkedett, mint nélküle! Ennek örülök, mert nagyon szeretem a tönköly illatát! ( hát még az ízét! )
Írtó ügyesek vagytok, néztelek Benneteket, igazán csinos sütik-péksütik és kenyérkék készültek, nagy gratula mindannyiótoknak!!
Ez a zsemlekenyér engem is roppantul izgat, de majd a "szabad délelőttökön", amikor is oviba megy elsőszülöttem... ( Fülöp )hétfőtől... első hónapban fél napra, aztán majd meglátjuk... Mindenkinél ilyen nehéz volt az elválás???? Ő nagyon várja, én tipródom! :(
Szia Julika! Sajnos azt mondta a szerelő, hogy a néhány évvel ezelőtt gyártott hűtőkön nem lehet "csak" gumit cserélni. A jóval régebbieken lehetett és most megint olyanokat gyártanak majd, amin lehet. Közben rájöttek, hogy mekkora baromságot találtak ki! Nekünk kb. 5 éve a régi hűtőn 5000e ft volt a gumi. Sajnos mégis ki kellett cserélni. Most 15000e ft volt az ajtó és a többi a munkadíj. / a számlát nem találom / . Azért nem biztos, hogy Te is csak így tudod majd megoldani, de valahogy meg kell, mert ha nem zár az ajtó, akkor az áram fogyasztás lesz nagy.
Jaj Masala ne ijesztgess a hűtőajtó cserével !!! Ugyanis már én is lökdösöm mindig az ajtaját, hogy rendesen záródjon. De nem gondoltam volna, hogy az egész ajtót cserélik rajta és főleg ennyiért !!! Azt hitem csak a gumit cserélik ki rajta.
Hát, először is: remekbe szabott kenyerek, kalács, sütemény! Bezsa örülök, hogy megjöttél! Az igazi fertőzés tünetei látszanak Rajtad, mert alig jöttetek meg és Te már is kenyeret sütöttél. Mellékesen szólva, nagyon szépet! A Barbie torta meg egyenesen szédületes! Ha én csak fele ennyire lennék képes..... Félek a marcipántól és félek a pillecukortól is. Egyszer pedig csakazértis.........
Limara nem tudlak követni! !! Azt hiszem főzésben nem szoktam akkorát bukni, mint sütésben. A mai kenyerem valódi rémálom. Aktív kovásszal akartam kenyeret sütni--recept nélkül, ahogy szoktam--és most megbosszulta magát.
Valósággal szétrobbant még a kelesztés idején. 15 dkg kovász volt és 1 dkg élesztő 60 dkg liszthez. Azt hiszem elfelejtettem, hogyan kell kovászos kenyeret sütni. Tudom, a recept......
Kenyérsütés közben fagyasztót olvasztottam--muszályból--mert kicserélték az ajtót, ugyanis tönkrement a gumija / 20 e ft. / és nem tapad rendesen. Ezért három nap alatt úgy bejegesedett a fagyasztó, hogy nem bírtam kihúzni a kosarat. Visszahívtuk a szerelőt, aki hajszárítóval puhította a gumit, mondván, hogy a szállításkor, csomagoláskor összenyomódott. Most kivan párnázva a gumi vattával és várom, hogy mennyire jegesedik a rács, Ha vissza kell hívni megint a szerelőt és nem csinál semmit, begyömöszölöm szigetelő anyagnak!!!!!! És olvaszthatok újra.
Most is van aktív kovászom, de azt hiszem meg kell keresnem a recepteket. A zsemle cipók egyre messzebb kerülnek tőlem.
Móni egyszer már kérdeztem, hogy hová gyömöszölöd be a hűtődbe a hibernált kenyeret? Nekem sosincs akkora helyem, hogy beférjen egy tepsi. Hogyan teszed be a tésztát?
Bezsa ! Tényleg nagyon szépek lettek a te bucijaid is.
Móni ! Én is mindig megcsodálom a hibernált sütéseidet. Ez a kalács megint remek lett ! Én meg sem próbáltam még a hibernálást.
Pákosztosmacska ! Nagyon guszta a töltött kenyered és kíváncsian várom az új recijeidet is.
Moha ! Jól néz ki a sütid.
Limara ! A héten én is sütöttem Nigella féle Duplacsokis muffint. Úgy látom a fiaidat könnyű becsapni ilyen téren. Ha nekem ilyen rongyoskám lenne, elégedett lennék vele.
Ma én is beálltam a Zsemlekenyér gyártók sorába. Hát nekem sajnos nem lett olyan szép mint az előttem sütögetőknek, de nagyon finom. Cserepesek is felmodntak mára.
Igazán ropogós héjú és finom pihe-puha a belseje. Az egyik felét szabadon, a másik felét zacskóban (világosabb) sütöttem. De persze nekem megint fénylik itt-ott rajta a zacskó maradéka, úgyhogy valószínűleg maradok a szabadon sütésnél. Holnap ismétlés lesz, mert a mai adag nagy részét elosztogattam. Valószínűleg egy darabig felváltja a kiflit nálam. Hálás köszönet Limara ezért a remek reciért.
Bezsa! Nagyon csinos bucijaid lettek, a kis vendégeknek biztosan tetszeni fog. Szeretném az uncsid arcát látni, mikor megpillantja a tortát!
Mónika! Csodaszép a kalácsod, mestere vagy a hibernálásnak! nekem soha nem jön össze, megyek hozzád tanulni!
Moha! nagyon guszta a sütid, biztosan finom is!
P.Macsek! Szívesen a képeket. IE vagy Avant böngészővel egyszerű másolással és beillesztéssel áttudod hozni a blogodból a képeket, én is így csináltam. mozillával a kép címét kell kijelölni, majd a megnyitott új hozzászólás ablaknál van egy kis piramisra emlékeztető ikon, arra kell kattintani, és ott bemásolni a címet.
A paradicsomos chililekvár mennyei, ismétlésen gondolkodom, pedig rögtön dupla adaggal kezdtem. Nekem elég csípős lett, fele chiliben benne hagytam a magokat, de így is érezhető a csípősség mellett a savanyú és az édes, de a gyömbér is. Tökéletes recept, pont nekünk való. Egy kis pohárkával tegnap elkóstolgattunk a férjemmel.
Kíváncsian várom az új recepteket! szeretek mindent kipróbálni. fogyizni bizony nekünk is kellene, és a szept. 1. ideális is lenne a kezdéshez, a gyerekek suliban esznek, no de.....
Fiaim, főleg a legnagyobb 40 éves! fellázadtak a gyümölcsös sütik ellen, és csokisat követeltek. Duplacsokis muffinra gondoltam, de a muffin szótol is kirázza őket a hideg, így őzgerincbe símítottam a tésztát. Dobtam bele egy nagy marék aszalt áfonyát, nem ártott neki.
Mézesmadzag blogján találtam egy jó kis fahéjas szilvás sütit:
Nekem még volt itthon tavalyi szilvalekvár,így ezzel készült,finom lett. Legközelebb megsütöm a fahéjas piskótát,és kettévágva megkenem a lekvárral,így "szalonképesen" ehető lesz evőeszköz nélkül is, meg vihető a suliba uzsonnához is.
Limara! Nagyon-nagyon köszönöm a segítségedet! Én is próbáltam feltölteni, megadtam a címet, mégsem ment. Szerinted mit rontottam el?
A chililekvárod pedig jóóóól néz ki! Ugye milyen finom? Én féltem, hogy sokkal erősebb lesz, de hálistennek a sok chili nem nyomta el a többi ízt!
Egyébként elővettem a kovászomat, mert nagyon megtetszett a zsemlekenyered! Sőt elkezdtem tervezni a következő kenyérféléimet, van köztük toszkán szőlős kenyér, mazsolás pumpernickel és hasonlók... Én még nem sütök napi szintem mint ti, mert sajnos nem fogy el nálunk. A fiam még túl kicsi (1,5 éves), hogy sok kenyeret pusztítson, egy kifli elég neki egy napra, mi meg nem vagyunk annyira kenyeresek. De annyira élvezem a sütést, hogy nem tudok leállni róla.
A Casatiellohoz annyit tennék hozzá, hogy hamar kiszárad, így érdemesebb fele adagot készíteni....vagy egyből fagyasztani a maradékot.
Tegnap olvastam egy érdekességet: majonézt csinált egy pasi hátramaradt baconzsírral. Ha azóta eszembejut, csorog a nyálam. Pedig elsejétől fogyóznom kéééééne! :-S
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit