E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Süssünk, süssünk valamit....... Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2008.03.16. 06:46 -
Sziasztok!

Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.

További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit

cilkon Előzmény | 2008.09.01. 17:55 - #2354

Sziasztok!

A mai kenyerem:  36093931 

és a zsömléim kelés közben: 36093929

Utána lemerült a fényképezőm, úgyhogy kisülve már nem készült róluk kép.

 


Limara Előzmény | 2008.09.01. 16:29 - #2353

Pákosztosmacska!

Cserepek valóban a nagyobb gőztől lesznek a kenyéren. Való igaz, hogy kis edénykében nem lehet megfelelő mennyiségű gőzt előállítani. Én is próbáltam már a felforrósított nagyobb tepsibe önteni a felforralt vizet, de őszintén szólva ez sem eredményezett akkora gőzt, mint amikor jénaiban sütöm a kenyeret. Ráadásul nem is olyan egyenletes volt a mennyisége, mint a jénaiban. A másik problémám még az ezzel a módszerrel, hogy az így sütött kenyerem alja nem sült meg rendesen, inkább olyan volt, mintha főtt, párolódott volna, míg a teteje nagyon hírtelen kezdett sötétedni. Mondjuk nekem alsó-felső sütéses villanytűzhelyem van, légkeverés nélkül. Túl közel van a fűtőszál a tészta tetejéhez. A gőz egyébként a szép fényes héj kialakulásában is nagy szerepet játszik, sőt, kisüléskor is azért spricceljük le a kenyeret, hogy fényes legyen a héja. Persze az "igazi" pékek ezért külön adalékot tesznek a kenyérbe. Tudomásom szerint a pékségekben is levizezik a tésztát, én nem tapasztaltam, hogy ártana neki. Bár sokszor én is csak a jénai tetejét fújom be, a tésztáról elfelejtkezem.


Limara Előzmény | 2008.09.01. 16:04 - #2352

Hű, mennyi szépség, Masala, Bezsa, Julika, Pákosztosmacska, Neene, Gabye! Gratulálok!


bezsa Előzmény | 2008.09.01. 13:46 - #2351

Szia! Megkaptam. Azt hiszem nagyon közel laksz. Mindjárt megnézem a térképen.


Pakosztosmacska Előzmény | 2008.09.01. 13:25 - #2350

Csajok, én tiszta lüke vagyok mostanában...százfelé kell rohannom, ezért beszélek hülyeségeket.

A bögre mindig minden receptemnél 250 ml-es. Nagyon jó kis vastagfalú mérőedényem van, évek óta használom. Mindenkinek ajánlok egy ilyet.

A sütőm Bosch, és csak 260 fokot tud. A 350 fok "fárenhájt" fok, amerikai recept és gondolkodás nékül írtam. 180 fokot jelent celsiusban. :-D

Friss élesztő: én úgy tudom egy zacsi por 25 g frissnek felel meg. Szóval nagyon kicsit tennék bele, max 5-10 g-ot. de estére pontosat mondok.

Köszi, hogy észrevettétek! Most beiratom a gyerekem a bölcsibe és beszaladok a Kálvin térre egy könyvért, amit már régóta szeretnék. Kivételesen nem főzős lesz...

Bezsa! Megkaptad az emailemet?

 


Moha Előzmény | 2008.09.01. 12:58 - #2349

Macsek még egy kérdés,neked milyen sütőd van,amiben 350 fokon lehet sütni?


Moha Előzmény | 2008.09.01. 12:55 - #2348

Julika bocs az átkeresztelésért,félrehord az ujjam!


Moha Előzmény | 2008.09.01. 12:54 - #2347

Kedves Macsek!

A rozskenyérhez lenne két  kérdésem:

Mekkora bögréd van?    Mennyi friss élesztőt tennél bele?


Moha Előzmény | 2008.09.01. 12:48 - #2346

Sziasztok!

Neene, Lulika, Gabye, nagyon szépségeseket sütöttetek!

Pákosztos neked is nagyon szépek a kenyérkéid! Én is rendszeresen olvaslak,nagyon ügyes vagy!


Pakosztosmacska Előzmény | 2008.09.01. 11:28 - #2345

Punpernickel kenyér


Pakosztosmacska Előzmény | 2008.08.31. 22:00 - #2344

Kiváncsi vagyok sikerült-e áthoznom, ezt a képet...

Bocsánat, de én hoztam ide. Nagyon szép. (Bezsa)


Pakosztosmacska Előzmény | 2008.08.31. 21:52 - #2343

A cserép titka ( Indiana Jones után szabadon)

A cím után járna egy kérdőjel is, mivel én sem vagyok benne biztos. De ezt leírom, hogy én mit csináltam, hogy ilyen lett a kenyerem. (A liszt BL80 Pannon volt). Az kedvenc Peter Reinhart könyvemből vettem az "észt", és a blogomból másolom be. Kiváncsi vagyok, egyetértetek-e velem, vagy nem.

"Előmelegítjük a sütőt 260 fokra, és felülre beteszünk egy extra tepsit, ami a gőzgenerátorunk lesz. Egy pohárban vizet forralunk. És előkészítünk egy növényspriccelő kütyerét is.
A könyv szerint az a tuti, ha sütőkövünk van, ami együtt melegszik a sütővel, ha ez nincs, egy vastag tepsi is megteszi, amit már az előmelegítéskor beteszünk a sütőbe.
Ha minden kész, a kenyér elérte a megfelelő nagyságot, akkor bevágjuk a felszínüket egy éles késsel. Ezt nem merőlegesen, hanem szögben tesszük, szinte paralel a felszínnel. Így lesz szép, és megszabadulhatunk néhány nagy léghólyagtól.
Rácsúsztatjuk a sütőkőre és a gőzgenerátorrá kinevezett tepsibe beleöntünk egy pohár lobogó vizet (a hideg víz nem jó, mert túl sok hőt vonna el a rendszerből). Vigyázat, sisteregni fog! Fél perc múlva kinyitjuk a sütőajtót és bespricckoljuk az oldalfalakat, hogy még több gőzt termeljünk.
Ez elég macerásnak hangzik, de sütés első pár percében nagyon fontos a magas gőztartalom. A könyv szerint a tészta bespriccelése tilos.
(Magam részéről kiemelném, hogy igyekezzünk nem megégetni a kezünket és nem lespriccelni a sütő üveg ajtaját, mert az sokba kerül, ha elreped.)
A spriccelést még kétszer megismételjük fél-fél percenként, majd 220 fokra vesszük a hőmérsékletet és aranybarnára sütjük a kenyeret (20-30 perc). Rácson hűtjük ki őket.

Én úgy emlékszem jutott víz a kenyérre is, de az biztos, hogy csak az elején spricceltem. Mikor kivettem sem kentem le vízzel.


majorkaj Előzmény | 2008.08.31. 21:29 - #2342

 

Pákosztos macska cserepes kenyere:

 

 

 

 


majorkaj Előzmény | 2008.08.31. 20:40 - #2341

Húúúú Gabye, jelentem nagyon szépre sikeredett a műved. Ügyes kis pékecske vagy. !


Gabye Előzmény | 2008.08.31. 20:37 - #2340

Üdv minden Pékecskének..Jelentem én is beálltam a zsemlekenyér sütők táborába, csak én tényleg kenyeret sütöttem belőle, ráadásul fele tk liszttel..így is nagyon finom, köszönjük Limara a köz nevében is!!

És mivel sok lett volna a tészta egy kenyérnek, két kis buci is lett belőle nekemke magamkának, a kenyér meg vándorolt a szülőkhöz..


moldvanm Előzmény | 2008.08.31. 20:35 - #2339

ez csak próba volt. De jól néz ki.


moldvanm Előzmény | 2008.08.31. 20:34 - #2338


majorkaj Előzmény | 2008.08.31. 20:25 - #2337

Ez egy próba Pákosztosmacska blogjából.


Pakosztosmacska Előzmény | 2008.08.31. 20:14 - #2336

Lányok, én mindjárt eldobom a hajam. Egyáltalán nem tartom magam hülyének a számítógépekhez, de ez a képbeillesztés nem megy.

Beillesztem copy-paste-el a kép elérhetőségét és nem csinál semmit. Nem értem, miért. HEEEELLLPPP!


majorkaj Előzmény | 2008.08.31. 20:13 - #2335

Sziasztok !

Mai is kedvem volt sütögetni:

Mai zsemlekenyerem:

Mai zsemlekenyerem  Ezzel már abszolút meg vagyok elégedve és a cserepezők is erre jártak.

 Cukkinis süti:

Cukkinis süti  Hát én akármilyen sütit, akármeddig és akárhogy sütöm kuglóformában a közepe nem igazán akar átsülni. Hiába szúrkáltam én a tűt bele. Nem vészes, de én úgy érzem, hogy a belseje még sülhetett volna. Igaz kívűl már száraz és ropog.


[Későbbi] [2954-2935] [2934-2915] [2914-2895] [2894-2875] [2874-2855] [2854-2835] [2834-2815] [2814-2795] [2794-2775] [2774-2755] [2754-2735] [2734-2715] [2714-2695] [2694-2675] [2674-2655] [2654-2635] [2634-2615] [2614-2595] [2594-2575] [2574-2555] [2554-2535] [2534-2515] [2514-2495] [2494-2475] [2474-2455] [2454-2435] [2434-2415] [2414-2395] [2394-2375] [2374-2355] [2354-2335] [2334-2315] [2314-2295] [2294-2275] [2274-2255] [2254-2235] [2234-2215] [2214-2195] [2194-2175] [2174-2155] [2154-2135] [2134-2115] [2114-2095] [2094-2075] [2074-2055] [2054-2035] [2034-2015] [2014-1995] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!