E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Süssünk, süssünk valamit....... Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2008.03.16. 06:46 -
Sziasztok!

Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.

További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit

Pakosztosmacska Előzmény | 2008.09.16. 07:55 - #2534

Mehetek hozzátok reggelizni????


moldvanm Előzmény | 2008.09.16. 06:27 - #2533

Elkészült a reggeli. Fahéjas tekercsek.

fahéjas tekercsek


Pakosztosmacska Előzmény | 2008.09.15. 20:29 - #2532

LImara! AZért kelt hosszan, mert gyenge volt a kovászom. Ennyi idő kellett neki. Egy kis élesztővel elég lett volna pár óra...

A többi kenyeremnél koncepció a hosszú kelesztés. A terv az, hogy az élesztő rövidebb láncú cukrokra bontsa a keményítőt, ezek adják az ízét a kenyérnek. Egyáltalán nem kovászolódik túl a kenyér, hisz a hideg (mindez a hűtőben megy) lelassítja a folyamatot. A kenyereskönyvem szerint így lehet kihozni a legtöbb ízt a gabonából. Természetesen ez kalácsnál nem érvényes, hisz ott a hozzáadott adalékok biztosítják azt.

Az öregtésztás kenyerek a kedvenceim egyébként!

De fogok még gyakorolni és leírom a tapasztalataimat.

Én tényleg nagyon kezdő vagyok.

AZ jutott eszembe milyen jó lenne egy kenyérsütő tábor valami nagy kemencés házban. Egy hétre beköltöznénk, kenyereket sütnénk, nagyokat főznénk, napoznánk délután, este meg borozgatnánk...


Maryenne Előzmény | 2008.09.15. 19:33 - #2531

Nagyon ügyes volt minden pékecske!

Maryenne Előzmény | 2008.09.15. 19:32 - #2530

Én két 30x11 cm-es formában sütöm és úgy is finom! Nagyon szép!

Limara Előzmény | 2008.09.15. 19:04 - #2529

Nenne! Micsoda szépség!


Limara Előzmény | 2008.09.15. 19:02 - #2528

Sziasztok!

Gratulálok mindenkinek, nagyon szépeket készítettetek!

Boglárka! igen csak kitettél magadért, köszönöm a névnapi köszöntést!

Amarillisz! gyönyörű ez a torta és biztosan épp ilyen finom az íze is!

Brigitta! Te szokás szerint hoztad megint a formádat,nagyon ügyes vagy!

Fruzska! A Te tortádat is szívesen megkóstolnám!

Ili! Örülök, hogy sikeresek a sütések, süssél és süssél ezerrel!

Macsek! Megint nagyon szép a kenyered, gratulálok! Olvasgattam a blogodat, különösen a kenyér bejegyzéseket. Több kenyerednél, ennél is láttam a nagyon hosszú kelesztési időket, egy éjszaka, ha jól emlékszem van hogy formázás előtt és után is. Ez utóbbi kenyered is ha jól olvastam egész éjszakán át kelt a konyhapulton. Ettől szerintem az egész tészta kovászolódik, kicsit túlkel, az öregtésztát is így készítjük. Szándékosan készíted így a tésztákat? Ettől a módszertől nem savanykásabb, kicsit tapadós bélzete lesz? Nem az a puha bélzetű. Nekem mindig túlkelt minden tésztám, amit ilyen hosszú ideig kelesztettem, éppen ezért szét is terült, sütés közben egész más állagú lett, mint amit vártam, érezhető volt rajta a túlkelesztés a belezete savanykás, nyirkos tapintású, bár nagy lukacsos volt.


Neene Előzmény | 2008.09.15. 18:51 - #2527

EPSN4561.JPG Amióta először készítetem hokkaidó-kalácsot, azóta amint elfogy, várja a siserehad az újabbat és újabbat...Nem gépi, mostanában 5 db-ban megy, és a hosszabb kenyérformában sütöm. Így praktikus minálunk ( de ez már tényleg, ahány ház, annyi szokás kategória ) Köszi, Limara, fantasztikusan finom recept!! 


virag Előzmény | 2008.09.15. 17:35 - #2526

Ili!

Az aszalós 177. hsz-ban  találsz receptet bodzához.


boglarka Előzmény | 2008.09.15. 17:05 - #2525

Ili

beírtam a tartósitósba a bodza lekvár recit sok sikert hozzá ,ja kifelejtettem a fahéjat én megszállott fahéj rajongó vagyok és ebbe is tettem ,mert nincs olyan lekvár mibe nem teszek sok sikert ,de csinááld meg minnél elöbb mert elégé érett már és aszalt szemek is vannak rajta,lehet korában kellett volna már csinálnom nekem is ,mert ahogy szedtem a bokorról rengeteg bogyó lepotyogott !

Köszönöm a jó kívánságokat ,hiányzott már a jó társaság ,lehet most már több idöm lesz és gyakraban tudok majd jönni !

 


Ili49 Előzmény | 2008.09.15. 15:57 - #2524

Szép napot mindannyiótoknak!

Nagyon örülök, hogy közétek jöhettem! Eddig csak szenvedtem a kenyérrel, pedig mindent úgy csináltam ahogy olvastam láttam tőletek.  A múlt héten rájöttem miért is nem sikerül igazira a kenyerem. A gázsütőmön elromlott a höfokszabályzó és én csak várrtam, hogy megsüljön az a szerencsétlen pedig csak magasabb fokra kellett volna állítanom. Most csak sütök meg sütök, igaz képet nem tudtam hozni, de szalonképes kenyereim vannak.

Megint remekeltetek. Annyi finomságot látok.

Boglárka ha kérhetném a bodza lekvár készítését  légyszives írd meg. Nekünk is van egy fánk és az idén szépen van rajta. Én még nem készítettem belőle semmit. Sajnálnám ha tönkre menne a termése.


Pakosztosmacska Előzmény | 2008.09.15. 13:47 - #2523

Íme a kép! A tótkomlósi liszt pedig tényleg fantasztikus!!!! Köszönöm!


Pakosztosmacska Előzmény | 2008.09.15. 12:47 - #2522

Sziasztok!

Megvolt az első nap a bölcsiben. Egyelőre velem. Minden ok volt, a kaja nagyon ízlett neki :-D

Péntek este étteremben ettünk (erről majd később részletesen akarok írni a blogomban, de várnom kell a képekre, mert nem én készítettem), és ott kaptunk fokhagymás-rusztikus kenyeret. Nagyon-nagyon ízlett, ihletet is kaptam.

Tegnap nekiálltam reprodukálni, mégpedig úgy, hogy 30 dkg kovászhoz tettem 30 dkg tótkomlósi lisztet (most használtam először) és 50 g teljes kiőrlésű barnát és 130 g vizet. Belenyomtam egy gerezd fokhagymát is. Két bagettet formáztam, hagytam egész éjszaka kelni.

Az eredmény: teljesen jó, kicsit szétterültek a kelés közben. Jól érződik a kovász és a fokhagyma íze. Állagra tömörebb, mint amit én szerettem volna, így most gondolkozom hogy vagy tegyek-e hozzá pici élesztőt, vagy csináljam jeges kenyér módjára vagy a ciabbatába oltsam.... Túl sok ötlet így hirtelen.

Ha tudok normális képet készíteni, meg is mutatom az eredményt. De előbb ennem kell, kopog a szemem.

Máriáknak boldok névnapot!!!!


Brigitta Előzmény | 2008.09.15. 09:44 - #2521

Természetesen,Amarillisz,Bogi,és Mónika is  megérdemli!


Brigitta Előzmény | 2008.09.15. 09:41 - #2520

Limara,micsoda szépségek,finomságok!


Limara Előzmény | 2008.09.15. 09:37 - #2519

Sziasztok!

Tegnap sütöttem piskótatekercset, csigasajtos, ill. készült még tiramisu is.

piskótatekercs csigasajtos


Limara Előzmény | 2008.09.15. 09:24 - #2518

Szia Rabim!

Nagyon szépen köszönjük, tudtam, hogy segíteni tud majd valaki!Te is és Joli is segített, nagyon kedvesek vagytok! Marika! Elkérnéd ettől a nénitől a kenyér receptjét is? Nagyon hálásak lennénk érte! Köszönöm!


rabim Előzmény | 2008.09.14. 22:26 - #2517

Kedves Limara!

Kedves István!

Érdeklödtetek a székelyföldön készült vert kenyér iránt.  Szerintem Limarának igaza van abban, hogy ez a speciális sütési technikától olyan, amilyent István leirt a korábbi hozzászólásában.  Nálunk, Baracskán egy Erdélyböl jött néni sütötte a kemencében káposztalevélen a kovászos kenyeret. A külsö héja valóban szénfekete volt sütés után. Ezt egy fával szépen kocogtatva, veregetve lepergették, sőt egy káposzta reszelövel le is reszelgették. Erröl a sütésről nézhettek képet a képtáramban. http://rabim.xfree.hu   Az ize csodás volt. Azt sajnos nem tudtuk megállapitani, hogy egy hét múlva is ehetö-e, mert sajnos két nap alatt elfogyott!!!!!

Kedves Bogi!  Köszönöm a névnapi megemlékezést!  Gratulálok a gyönyörü sütéseidhez!

Amarillisz, Moldvanm, Brigitta és a többiek is nagyon szépeket készitettek, gratulálok!


Amarillisz Előzmény | 2008.09.14. 19:58 - #2516

sziasztok!

látom,mindenki nagyon szépeket sütött!

én ma ezt készítettem a húgom kislányának!

belül csokikrém pici fahéjjal és barack szeletek.


ILDIKO Előzmény | 2008.09.14. 19:32 - #2515

Sziasztok!

MINDENKI!-kap egy csillagos 5-ost, de BOGI egy kituntetest is!BOGI  , szupik a sutmenyek.Micsoda munkalkodas lehetett! Megyek hozzad kooostolora HA hivsz, HA nem. Csak kidobni tudsz. hihi

En most azt hiszem Maci oldalarol/??/ van egy amolyan pillangos fahejas csigarecim. Azt probalom ki. Most mar kel a dragam es megyek is tolteni stb.Majd megirom hogy sikerult -Eee. A multkori szilvabol tanulva....


[Későbbi] [2954-2935] [2934-2915] [2914-2895] [2894-2875] [2874-2855] [2854-2835] [2834-2815] [2814-2795] [2794-2775] [2774-2755] [2754-2735] [2734-2715] [2714-2695] [2694-2675] [2674-2655] [2654-2635] [2634-2615] [2614-2595] [2594-2575] [2574-2555] [2554-2535] [2534-2515] [2514-2495] [2494-2475] [2474-2455] [2454-2435] [2434-2415] [2414-2395] [2394-2375] [2374-2355] [2354-2335] [2334-2315] [2314-2295] [2294-2275] [2274-2255] [2254-2235] [2234-2215] [2214-2195] [2194-2175] [2174-2155] [2154-2135] [2134-2115] [2114-2095] [2094-2075] [2074-2055] [2054-2035] [2034-2015] [2014-1995] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?