E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Süssünk, süssünk valamit....... Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2008.03.16. 06:46 -
Sziasztok!

Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.

További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit

masala Előzmény | 2008.10.15. 21:29 - #2734

Sok-sok elismerést osztok ki, mert ezen az oldalon mindég van mit csodálni.  Superkeri mindég szabadkozik, pedig nagyon formás péksütiket gyártanak! Sós vagy édes, egyre megy. Az íze meg nem vitatható!  Bezsa már egészen jó formában vagy! A betegséged csak a fényképezéstől tartott vissza, a sütéstől nem, ahogy látom. Ilyen remek segítséggel bármire képes " egy nagyi".   Brigi és Fruzsi is nagyon termékeny. Hiába no, ha ilyen lelkes kenyérpusztítókkal vannak körülvéve. Limara nagyon sajnálom, hogy az epebetégséggel kínlódsz, de Téged sem lehet takarékra állítani, csak, ha nagyobb bajod van. Az élesztett nyanyás kenyeret már épp elfelejtettem, mert annyi újdonság van itt, és erre Te megint feladod a leckét.

Most megmutatom, hogy én mit fejlesztettem ki magunknak. A lepénykenyér olyan formája, amiből nagyszerű szendvicseket lehet készíteni. Már régebben is próbáltam laposabb zsömléket készíteni, mert a Fiaim jobban szerették, mint a ducikat. Persze igazi kihívás a szép zsömléket megsütni, de ha már sikerült, akkor lehet újítani.

szendvics lesz belőle.jpgEz a mai termés. Lenmagpehely van benne és tk. tönkölyliszt. Bármilyen tésztából meg lehet csinálni, csak több élesztő kell bele, mint a kenyerekbe. Szépen megemelkedik és ketté lehet vágni. Bőven elég vastag egy szendvicshez.

Lepénykenyér.jpgEzen sok-sok mag van, mintha riegelt sütnék. Nagyon finom úgy is, hogy ketté vágom, felcsíkozom, tepsibe teszem a tésztás felével fölfelé, megöntözöm olívaolajjal és ropogósra sütöm. Fantasztikusan finom mártogatni való " ropi " lesz belőle. Padlizsánkrémbe, avokádókrémbe, tonhalkrémbe tunkolni nagyon finom.

Szendvics alap.jpgEz egy gáztepsi méret és 8 db " emberes " szendvics jön ki belőle. fél kg lisztből szoktam csinálni.

Nálam azért a gyorsaság és az egyszerűség létfontosságú minden nap.


bau Előzmény | 2008.10.15. 18:48 - #2733

Fruzsikától megszokhattuk már,hogy mindíg mesés kenyereket hoz!

Én "csak" ilyent tudok 

szept26tkmagvas.jpg picture by bau4

Ma kalácsot csináltam,lekvárral töltve,de kirepedt.. Csokítóóó 


Brigitta Előzmény | 2008.10.15. 18:40 - #2732

Sziasztok!

Fruzska,nagyon szépeket sütöttél!

Limara,nem lehet más,csak gyönyörű!

Kata,szia,üdv közöttünk!Én általában minden keltet hideg sütőbe tszek,és ott addig is gyönyörűen kel,amíg felmelegszik.Kivétel,Limara Rusztikus kenyere,ahol eleve melegben kezdünk.Én mostanában szinte mindig zacsiban sütök,és azonnal ki is veszem a kenyeret.Kívánom,Neked is sikerüljön,és biztosan fog is,jó sütögetést!

Én ma uzsira zsemlét sütöttem,szintén zacsiban,de előtte kb.5 órát ez is hűtőben volt.

uzsonna.JPG


optisofix Előzmény | 2008.10.15. 15:36 - #2731

ÚÚÚÚÚÚÚ de gyönyörű!!! Na erről beszéltem!

Borzasztóan ügyes vagy!!! Gratulálok! Kata


optisofix Előzmény | 2008.10.15. 15:34 - #2730

Kedves Móni és Limara!

Nagyon aranyosak vagytok, hogy válaszoltatok, köszönöm szépen!

Ami a zacskóolvadást illeti, nem lett semmi baj! Kicsit én is féltem, mi lesz, de nem lett gond. Azért tettem csak ilyen forró sütőbe, mert úgy tudom, hogy a kelt tésztákat a legelején forróba kell tenni, ez felhúzza őket, utána lehet már csökkenteni. Gondoltam próba szerencse! :))) Előtte zacskó nélkül sütöttem, de gondoltam, talán ez lesz a cserepesedés titka! Tehát akkor legközelebb megpróbálom

  1. csak vízzel
  2. zabpehely nélkül
  3. 220 fokon végig.

Aztán ha lehet, majd beszámolok róla! :))) Mégegyszer nagyon köszönöm a segítséget! Kata


Limara Előzmény | 2008.10.15. 15:30 - #2729

Sziasztok!

Kisült az élesztett nyanyás kenyerem:

fehér kenyér 


Fruzska Előzmény | 2008.10.15. 14:32 - #2728


Fruzska Előzmény | 2008.10.15. 14:31 - #2727

Sziasztok! Minden héten készítek a nagypapámnak egy kenyérkét. Most kenyérfűszert is csempésztem bele és nem vettem le a jénai tetejét az utolsó pár percre. Isteni illata volt. A másik kép egy házi pizza lesz kaliforniai paprikával és két féle sajttal, friss bazsalikommal. Isteni lett


Limara Előzmény | 2008.10.15. 13:48 - #2726

Szia Kata!

Üdvözöllek az oldalon!

A cserepeket valóban gátolhatja a tejtermék, de 1 dl tejtől még illene cserepesednie a kenyerednek. Én úgy gondolom, hogy inkább a zabpehely az, ami gátolja a kialakulásukat, inkább pihítja a kenyér héját. Ami szemet szúrt, hogy 250 fokos sütőbe teszed a sütőzacsis kenyeret. Nem olvad meg ettől a zacsi? Tudomásom szerint 220 foknál nem bírnak többet, ha pedig kiszakad, kireped, akkor elszökik a gőz is, ez megint csak gátolhatja. 20 percig sütöd így, majd 10 percig hagyod még, inkább süssed 220 fokon és azonnal vedd ki, mert ha bent hagyod, az akkor sütőben lévő gőz szintén puhítja a kenyér héját, így nem tud megrepedezni. Ahogy Móni is írta, a hírtelen hőmérséklet változástól pattog meg a keményre sült héj.

Sok sikert, Limara


moldvanm Előzmény | 2008.10.15. 09:28 - #2725

Na szóval utolsó mondat újrafogalmazva: amelyek csak vízzel készülnek, azok nekem cserepesednek. 


moldvanm Előzmény | 2008.10.15. 09:26 - #2724

Kedves Kata!

Vannak tőlem tapasztaltabbak is itt, de én azt gondolom, hogy nem kellene bennt hagynod a sütőben ha már kész, mivel a cserepesedés titka pont az, hogy forró sütőből kivéve azonnal spricceljük hideg vízzel. Nem biztos hogy pontosan tudom, de szerintem a hirtelen hőmérsékletesés okozza a cserepesedést. Valamint azok a kenyerek, amelyekben tejtermék van, nekem speciel nem cserepesednek, amelyek csak vízzel készülnek a kenyereim.

De várd meg mit mondanak a többiek.

Móni


optisofix Előzmény | 2008.10.15. 09:13 - #2723

Sziasztok Kedves Ügyes Sütőbajnokok!

Még sosem írtam Nektek, csak nézegetem a gyönyörű képeiteket, de van egy dolog, amit nagyon meg szeretnék kérdezni Tőletek! Vannak ezek a csodálatos "cserepes" kenyerek, amik, hát hogy is mondjam, enyhén szólva is étvágygerjesztőek!!! Szeretnék én is ilyet sütni, és annyit próbálkozom, hogy csak na, de sosem lesz cserepes. Maga a kenyér az mindig finom, szép is, de egyszerűen nem akar becserepesedni.

Ne haragudjatok, hogy ilyen hosszú leszek, de leírhatom, hogy csinálom? Hátha valakinek szemet szúr, hogy hol hibázhatok. 1 dl tej+2 dl vízben 1 tk mézzel felfuttatok fél cs élesztőt. Ha kész, adok hozzá 1 ek burgonyapelyhet, 1 tk ecetet, 1 ek lenmagot, 50 dkg lisztet, 5 ek zabpelyhet, 1,5 tk sót. 20 percig dagaszt a gép, kelesztem 45 percet. Kilapogatom, feltekerem, bevágom, beteszem sütőzacskóba, még 45 percet kelesztem. Ekkor bespriccelem, lezárom, a 250 fokos (nem hőlégkeverős) sütőben 20 percet sütöm, ekkor kikapcsolom, és még 10 percet benthagyom. (A végén 200 fok lesz.) Kicsomagolom, hideg vizes kézzel átsimogatom, és várok és várok és várok... és semmi cserép! A kenyér finom is és jól is néz ki (de nem eléggé! :)))Szerintetek hol lehet a bibi? Elnézést kérek hogy ilyen hosszú lettem, csak olyan nagy vágyam ilyen gyönyörű kenyeret sütni.

Nagyon nagyon szépen köszönöm előre is! Kata


Limara Előzmény | 2008.10.14. 14:56 - #2722

Sziasztok!

Reggel benéztem egy pillanatra, megláttam Pákosztosmacska gyönyörű kalácsát, és átkukkantottam a blogjába. Ott láttam, hogy felfedezte magának Aran blogját. Meg kell mondjam, órák óta böngészem, valami hihetetlen gyönyörűségeket készít, hihetetlenül szép fotókkal. Nézzetek szét, érdemes. Mikor végig néztem, akkor vettem észre, hogy egy barátnője blogját is ajánlja Aran, aki autista kisfiút nevel, róla szól a blog. Connor's Journey with Autism Ott is találkoztam Aran sütéseivel. Az autizmussal élőknél most próbálkoznak a glutén és kazein mentes diétával, Aran pedig próbál ennek a kisfiúnak új, recepteket kitalálni. Nem is akárhogyan. Engem teljesen meghatott.

Köszönöm Pákosztosmacsek, hogy megosztottad velünk.


Limara Előzmény | 2008.10.14. 14:44 - #2721

Sziasztok!

Emes, Pákosztosmacsek, Brigitta! Nagyon szépeket alkottatok, gratulálok!

Pákosztosmacska! Jobbulást kívánok a családodnak, remélem gyorsan meggyógyulnak!


majorkaj Előzmény | 2008.10.14. 08:40 - #2720

Sziasztok Pékecskék !

Én már megint csak ámulok és bámulok. Olvasgattam mindennap, de energiám már nem volt írogatni. Micsoda felhozatal ! Most nézzétek el nekem, de név nélkül dícséret jár mindenkinek !!!

Bezsa ! Örülök, hogy jobban vagy !!! Sokat gondoltam rád ! És úgy látom ezzel a tündéri kis péklánnyal sokkal könnyebb neked a sütögetés !

Pákosztosmacska ! Én is rákattantam a Hokkaidó kalácsra és én is csíkosat készítettem pénteken.

Brigitta ! Csórtam egyet a Zsuzsi szeletből, mert nem bírtam ellenállni.


Brigitta Előzmény | 2008.10.14. 08:39 - #2719

Sziasztok!

Macsek,gyógyuljatok,a kalács az szuper!

Emes,de jól néznek ki!

Hoztam a hajnali hűtőben csücsülősömet,isteni lett az állaga:

hűtős.JPG


Pakosztosmacska Előzmény | 2008.10.13. 21:05 - #2718

Sziasztok!

Köszönöm a kedves sorokat! Mi javulóban, mindhármunkat antibiotikumra fogtam (4 hete adogatjuk oda-vissza a bacikat). Teljesen rázizzentem a Hokkaido kalácsra, a tótkomlósi liszttel csinálom, nagyon klassz állaga lesz!

Fel is tettem a blogomra!

Bezsa! Örülök, hogy jobban vagy! A zsemlék milyen recept alapján készülnek?

 


emes Előzmény | 2008.10.13. 19:58 - #2717

Sziasztok!

Mondtam, hogy jön még az a dér! 

A mai termések is kívánatosak. Bezsa! Nem semmi ez a felhozatal! Fruzska! Fincsiséges lehet, ez a torta! És Edó! A palacsintából levadásztam egyet!

Ma hamarabb hazajöhettem és gyors be is dagasztottam egy Limara féle sajtos bagettet. Van benne szezám- és lenmag, búzacsíra, és korpa is. Beleraktam még a minimum 3 hetes nyanyámat is. Hát íme:


superkeri Előzmény | 2008.10.13. 18:33 - #2716

     Sziasztok!

Fruzsi! jujj de guszta a pogid, és hmm az a torta! 

Limara! csak úgy, egy gyors (Neked) csokitorta...., benyomnék egy szeletet belőle

Brigi! látom, nem maradtak éhen a vendégeid!

Edo! hű! palacsinta, de jól néz ki

Bezsa! örülök, hogy már jól vagy ! mennyi finomságot készítettél! gondolom, élvezte az uncsi is

Ma kiflit sütöttünk a Zsemlekenyér reciből. Bő 10 dkg öregtészta és 1,2 dkg élesztő hozzáadásával. Rendkívül finom, laza tésztájú kiflik lettek, teljesen le lehet őket "tekerni". Köszi a receptet, remélem legközelebb több időnk lesz és akkor próbálkozunk az eredeti formával!


Limara Előzmény | 2008.10.13. 15:27 - #2715

Bezsa! Micsoda terülj, terülj asztalkám!!Milyen helyes kis péklányka!

Fruzska! Nagyon szép és gusztusos a tortád!

Edó! A palacsinta is jöhet!

Brigitta! Ismét kitettél magadért, gratulálok! Ez a Zsuzsi szelet tényleg nagyon jól néz ki!


[Későbbi] [2954-2935] [2934-2915] [2914-2895] [2894-2875] [2874-2855] [2854-2835] [2834-2815] [2814-2795] [2794-2775] [2774-2755] [2754-2735] [2734-2715] [2714-2695] [2694-2675] [2674-2655] [2654-2635] [2634-2615] [2614-2595] [2594-2575] [2574-2555] [2554-2535] [2534-2515] [2514-2495] [2494-2475] [2474-2455] [2454-2435] [2434-2415] [2414-2395] [2394-2375] [2374-2355] [2354-2335] [2334-2315] [2314-2295] [2294-2275] [2274-2255] [2254-2235] [2234-2215] [2214-2195] [2194-2175] [2174-2155] [2154-2135] [2134-2115] [2114-2095] [2094-2075] [2074-2055] [2054-2035] [2034-2015] [2014-1995] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?