Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Nem győzök pislogni,mennyi gyönyörűség született ma is a konyhákban!
Kiskukta,szia,köszöntelek a csapatban,nagyon szépeket sütöttél,gartulálok!
Limara megint gyönyörű péksütit hoztál,mint mindig!
Bezsa,hála az égnek,úgy tűnik jobban vagy,ezek a kenyerek csodásak,a kisuncsidnak gyógyulást kívánok!
Masala,a kalács nagyon szép,én is pont így voltam vele,ahogy Te is ,valahogy elejében nem úgy sikerült,mint szerettem volna.Mostanában viszont hihetetlen finomra sikeredik,a család mindig követeli,belépett a kedvencek közé! Ezek is gyönyörűek!
Masala nem tudom, hogy megeszi-e kiflit, de valamelyik nap azt kért így aztán küldtem neki. Nincsenek itt, mert a mamát nem tehetem ki bármilyen fertőzés veszélynek. A kora miatt rá már nagyon veszélyesek ezek a betegségek.
Tegnap a mélyhütőből elővettem az utolsó nyanyámat és kint felejtettem a pulton. Mikor már észrevettem szépen beindult, így aztán este még nekünk is készült egy nyanyás-magos kenyér.
Bezsa ez a kenyér hatalmas és gyönyörű! A Szabolcs kenyere nálam is bevált, jó recept lett. Örülök, hogy ennyire jól ézed magad! Megszenvedtél a javulásért. Most már egyre jobb lesz, ugye? A kis Unokád meg bírja enni a kiflit? Ilyenkor még a nyelés is alig megy, nem? Gondolom kényezteted amennyire csak bírod. A délutáni szieszta még mind a kettőtöknek jót tesz.
Hokkaidó kalács és egy kis maradék belőle. Hihetetlenül finom! Aki még nem sütötte meg, az el sem tudja képzelni, milyen ízű és állagú ez a tészta. Csokoládés meggylekvárral ettük még most este, mert kb. egy órája lett kész.
Be kell, hogy valljam, én sütöttem ezt már egy kicsit lightosabb változatban is, de sosem volt az igazi íz élmény. Nem diétás kalács, de semmihez sem hasonlítható az íze. A cukrot azért lecseréltem süssinára most is, de a tésztája így is szinte repül.
Ma én is készítettem süteményeket holnapra. Kész mézeslapból mézeskrémest, kész gyümölcstortalapból gyümölcstortát, bedagasztottam egy fél adag hűtőspogácsát. Holnap jönnek a testvéremék, majd hozok képet is. Legyen szép napotok, akinek pedig kijutott a 4 napos pihenés az pihenjen jó sokat.
Holnap a fiam edzőtáborba megy és megkért, hogy süssek zabpehely kekszet, mert tavaly is nagy sikere volt. Szabolcsféle kenyeret sütök neki, jó sok maggal. Unokámnak meg békebeli kiflit csináltam. Tűszős mandulagyulladása van 40 fokos lázzal.
A Calzone egy olasz töltött tészta, én így szeretem:
Én leggyakrabban darálthúsos töltelékkel töltöm, de lehet különböző sajtokkal, sült zöldségekkel, sonkával, aszaltparadicsommal is tölteni.
Készítek egy pizza jellegű tésztát, 50 dkg liszt, 2 tk. só, 3 dl folyadék (kevés tejet is szoktam tenni a víz mellé, vagy egy kis doboz joghurtot), 4-5 ek. olaj, 1 tk. cukor és 2 dkg élesztő. Ebből tésztát dagasztok, majd duplájára kelesztem, ezután kb. 10 dekás darabokra vágom, egyenként kör alakúra nyújtom őket. Közepébe teszem a tölteléket, félbehajtom, majd a szélét visszatekerem. Hagyom a tepsin még egy kicsit kelni, majd lekenem tojással és 190-200 fokos sütőben megsütöm, ez kb. 15-20 perc.
Töltelék általában: egy fej hagymát megpárolok, dobok rá valamilyen füstölt sonkát, vagy jó húsos bacont, darálhúst, gombát, só, bors, kakukkfű, majoranna, vagy bármi lehet az ízesítő. Puhára párolom, de vigyázok, hogy ne száradjon ki a hús. Vége felé teszek hozzá pirosaranyat is, apróra vágott kaliforniai paprikát, petrezselyemzöldet. Rögtön el is zárom alatta a lángot. Langyosra hűtöm, keverek hozzá még reszelt sajtot.
Mi úgy szeretjük, hogy a még meleg batyuk tetejét mikor leharapjuk a közepébe csorgatunk hideg tejfölt ( afelnőtteknek előtte elkeverem egy kis chiliszósszal). A forró töltelék és a hideg, kicsit savanykás tejföl fantasztikus ízorgia.
Ha marad ki töltelék, és általában úgy csinálom, hogy maradjon, másnap palacsintába kerül. Csinálok egy pici besamel mártást, belekeverem amegmaradt húst, ezeket töltöm palacsintába, panírozom, kisütöm. Majonézzel mennyei!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit