Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Limara , a zsúrkenyér valóban a régi emlékeimet idézi.Köszi ezt a finom receptet.Bár nekem persze nem lett ennyire tökéletes . Úgy látszik a hűtőben kelesztés ennél most nem annyira jött be.Reggelre annyira megkelt , hogy egy kicsit vissza is esett.Nem mertem pengével bevágni , mert féltem hogy leereszt teljesen.Persze ha ráértem volna újra dagasztom egy kicsit és kelesztem , de mivel mentem dolgozni gyorsan megsütöttem , hideg sütőben kezdve a sütést.Az íze így is finom lett , cserepes is lett , csak nem domború , hanem egyenes a teteje.A gépem lemerült , de ha estére marad belőle akkor lefotózom. Úgy látom ez is egy olyan recept amit csak formára lehet elrontani , ízre és állagra elrontani sem lehet.
Moncsi80 tudomásom szerint az aszkorbinsav arra való , hogy ne morzsálódjon nagyon a kenyér , ropogós , de mégis könnyedén rágható héja legyen.Ecettel lehet helyettesíteni , de az a tapasztalatom , hogy sokkal jobb az aszkorbin. Nem savanyítja a kenyeret , és intezívebben ropogósítja a héjat.Patikában nálunk 300 Ft-ért adnak egy akkora adagot , hogy nekem (kb heti 3 sütés) legalább egy évre elég lesz.
ILDIKO, én a garnélát Lanzarotei nyaralásunk óta szeretem. Ott olyan finoman elkészítették, hogy azóta is főzöm én is fokhagymával, és petrezselyemmel, meg grillezzük (chilis pác után) , mártogatóssal tállaljuk, ami fokhagymás tejföl.
Mi is vettünk cseresznyét, de az Aldiban 69 penny-ért. Ha van nálatok is, akkor érdemes megnézni.
LIMARA, gyönyörű ismét a kenyérkéd. Megprobálom majd én is. Gratulálok én is neked
Egy kérdés, miért kell az aszkorbin sav a kenyértésztába?
Vajon mennyit tud megenni ebből a zsúrkenyérből egy éppen ma 15 éves fiú ? Akinek sok boldog szülinapot kívánok ! Nektek is szokott maradni , vagy többet sütsz egyszerre ?
Limara a zsúrkenyeredet látva úgy érzem ezt még ma meg kell sütnöm.Sajnos anyósom kórházban van így munka után minden nap oda megyünk , és későn érek haza , amikor pedig főzök. Ezért ritkábban jelentkezem mint szoktam.Ma azonban bármilyen későn érek haza ezt biztosan bedagasztom , legfeljebb reggel sütöm meg . Gondolom ez is bírja a hűtőben kelesztést .
Sok szeretettel gratulalok nagyfiadnak es kivanok egeszseget, erot, szerencset az eletben! Ez a zsurkenyerke nagyon idemosolyog nekem a babfozelek melle.
MARYM, a pizzadat uzsinak benyakalom LIMARAMEKHOZ is pofatlanul becsengetek majd! En marcsak ilyen "beles "vagyok. A retesbol marcsak 3 szelet maradt.Ki ker?Jaaaa!-es a toltottpaprikat is nagyon szeretem! LIMARAM kertes hazban laksz? -mert viszem a satrat!No, megyek tusolni es szaladok is dolgozba.Puszika tunderkek.
Nagyon csendes az oldal! Mi ujsag VeleteK? IZUSKA: Nagyon szeretjuk mi is a krumplisalatat.En nem veszek salatakrumplit mert dragabb lenne neha mint a hus. hihi Sima "fozoallo " krumplit veszek.Forrastol szamitva 20 perc es kesz. Nicola az itteni neve. En csak ha krumplipuret szeretnek akkor veszek masik, omlosabb fajta krumplit.
LIMARAM: Gratulalok az uj interjuhoz. Nemcsak sutni tudsz, de filozofus is vagy! Nagyon tetszett. Varom en is a folytatast es a konyvet! Sok-sok tovabbi sikert kivanok es minel tobb otletet .
MONCSI, olvastam milyen finomakat fozol. Nyami-nyami egyedul a garnelat en csak akvariumba szeretem tudni. hihiEz meg mindig idegen maradt nekem akarcsak a holland sos-hagymas hering.En csak savanyitva tudom megenni. "Ruszli "neven van VAS-megyeben hihiAlmas palacsintit a lanyom imadja.Megyunk hozzad kajalni! Ja! a Tikka Massalat pipicicivel keszitettem.Yoghurt ment bele es a csalad tudta nelkul belecsempeztem kokusztejet mert az dukal hozza de ez a valogatos banda nem akarja bele. EEEszre sem vettek!!! KI erti ezt??EN meg jool bekajaltam belole mert igy szeretem hihihi
En meg epp most emeltem ki a sutobol 2 jo nagy rud kigyoretest , cseresznyes almasat.Tudtam venni 4 euroert cserit. EZT fel kell jegyeznem a kemenybe.Itt meg mindig 6-7 euroert vesztegetik az eper sem olcso. Inkabb engedik neha megrohadni minthogy learazzak. Sok a kinjaban erett. Megkinallak meg bennetek jo kis fincsi babfozelekkel.Tegnap Mihunt keszitettem.
Irjatok hogy ki-mit foz, akkor kapok otleteket illetve ihletet.Magyar kaja legyen ha lehet.Kosziiii mindenkinek! Most elteszem magam masnapra mert reggel robot ujra. Kellemes estet mindenkinek! Puszika pektunderek!
ILDIKO, nem néztem sajnos a holland meccset, meg most a többit se kicsit sok már nekem, de itt temetik már a focijukat azt hallottam
Húúúú, Tikka massala, mi azt nagyon szeretjük. Csirkéből csináltad?
Iza, te olyan osztrák krumpli salit csináltál? Hagymát látom, de van benne húslé, meg fehérborecet? Azt imádom .. nyami Ausztriába a wiener schnitzel mellé kaptuk.
Mi grilleztünk a hétvégén garnélát, mártogatós tejföllel, meg bagettal, meg virslit, és grill sajtot. Vasárnap 3 megye állat kiállításon voltunk, így ott ettünk. Szóval nem sokat főztem, de ma almás palacsinta lesz, meg talán tarhonya leves.
Gondolnátok hogy ez a krumplisaláta újktumpliból készült ?Hát nekem még nem jött össze hogy ennyire tökéletesen szeletelhető krumplit főzzek belőle.Ezt is csak a figyelmetlenségemnek köszönhetem.Amikor feltettem a krumplit főni , nem balra , hanem jobbra fordítottam a gombot.Így 3-as helyett felesen kezdett főni a drága . Azután meg el is felejtettem , hogy feltettem.Jó sok idő eltelt amikor ballagásra indultunk , észrevettem , hogy :úristen fő a krumpli ! Belenéztem , nem is mozgott a víz.No ,gondoltam ennek annyi .Azért leöntöttem róla a vizet és elmentünk.Másnap reggel ott találtam a fazékban ezeket a gyönyörű , szeletelhető(tojásszelővel is) szépen megfőtt , nem elázott krumplikat.Ezután sose veszek salátaburgonyát.Elég lesz ha nem figyelek oda.
Egyébként friss borsóból főztem levest pulykaaprólékkal , pangasiust sörtésztában , ill. natúron sütve fokhagymás bazsalikomos vajjal nyakonöntve , és rizst.
Szia! Innen van a VAKONDTURAS TORTA : http://www.nosalty.hu/vakondturas_torta_recept_1082 A masik recijet keresem meg, mert egy konyvtarnyi/!!!/ recim van es Hollandokkal egyutt. A csuda sem tudja ujra hogy hova tettem.Keresem am es akkor idemasolom . Jo?!
Sziasztok, csak ámulok és bámulok, mi minden született!
Limara drága gratulálok a sikeredhez, nem véletlen. ennyire ügyes és fantázia dús emberrel ritkán találkoztam. Te már művészi fokon csinálod a kenyér és sütemény dolgokat, komoly szakértelemre tettél szert és akár egy önálló tv csatornán is tudnál dolgozni. (jobb vagy mint sokan)
egész kedvet kaptam tőled! hiányzik azért a sok sütés. de nincs kinek és nincs mikor.(a munkában menekülök)
Ildikó elküldenéd a torta és a vakondturásod receptjét. de szájbarágosan a diszítést.
igaz mostanában nem igen sütők és kenyeret sem csinálok, de azért néha néha. most csináltam gyümölcsös vakondturást, és mentást a meló helyre, hát nem volt idő fotozni.
ILDIKO mit szólsz az angol kapus védéséhez az amerikaiak ellen Hűűűű, de gonosz vagyok . Itt is Angliába hatalmas dudaszó van ma, meg zászlóval rohangálnak, őrület.
Még nem tudom mi lesz a hétvégi menü, a héten már volt rántott gomba, - krumpli, - karfiol, grillezett makréla, sült lazac újkrumplival, rakott kelkáposzta. De, hogy mit főzök holnap azt még nem tudom. Az az igazság, hogy egy kicsit most leálltunk a hús evéssel, az előtt volt sült sonka, meg pöri, meg egyéb nehezek, de én most tisztító kúrázni szeretnék. Talán palacsintát sütök
Nemcsoda hogy a fiuk ennyire hamar "beviragoztak "ezt a gyonyoruseget, hihi Nagyon szepek es biztosan nagyon finomak.
En oszibarackos turotortat keszitettem.Fotot nem mert mar van hasonlo.Mar csak 2 szelet van. Holnapra gombaporkolt lesz kr.purevel/ferjem kivansaga/+jeghegyi salata.
Ki, mit foz hetvegere?? Holnap jatszanak a Hollandok. Itt ilyenkor minden vadaszezkoz bevetve.Duda, kurt, petarda, Szoval total kaosz.hihi Kivancsi vagyok mennyit rugnak majd.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit