Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Bellus! Már megint csodát alkottál. Gratula. Még rágódom a levélen, döntésképtelen vagyok.
Marika! Isteni ez a sütid. Receptje merre található?
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Lányok, ritkán jövök, ritkán irok, mert sajnos már csak az egyik szememmel látok, de azzal is elég szörnyüségesen, igy ha mellékalapálok egy-egy betüt, vagy keverek-kavarok, akkor bocsi, nézzétek el. Nem szivesen irogatok.
Múlt héten volt a 18. szülinapja cipő-táska imádó unokahúgomnak.Ezt a magassarkú papucsot készítettem neki fondantból . és hozzá táska tortát. Kb 30 fok volt . Ez volt az utolsó fondant torta amit ilyen melegben készítek.Alig bírtam vele , nem is tudtam olyanra kidiszíteni amilyenre szerettem volna , mert a torta kezdett rogyadozni.
Ezt a savanyított gyömbért eszik minden fajta sushi mellé. Lehetőleg fiatal gyömbér gyökeret veszünk, meghámozzuk és hajszál vékony szeletekre vágjuk. Ez bizony nem egyszerű, de lehet kísérletezni. Felforralunk 3 ek vizet, 9 ek gyenge ecettel, 2 kk sóval és 6 ek cukorral, kihűtjük. Felforralunk 2 liter vizet és 1 percre beletesszük a gyömbért, leszűrjük, szétterítve kihűtjük és kevés sóval megszórjuk. Beletesszük egy üvegbe és ráöntjük az ecetes lét. Hűtőben hosszan eláll. Ha sikerült fiatal gyömbért venni, akkor rózsaszín lesz. Ázsiai boltban lehet készen is venni (elég drágán). Könnyen felismerhető, halvány rózsaszín.
Ildikó, olvastam egy darabig, hogy most nem leszel. ennek ellenére írok, mert valami fantasztikus, amit te tudsz ezekkel a tortákkal csinálni. gratulálok az ügyességedhez, kreativitásodhoz, türelmedhez. M.
Marika, nekem van egy szuper mézes receptem, még 1 hónap múlva is finom, puha. én a diszítéssel vagyok hadilábon. diszítem én sok mindennel (már édesanyám is csinálta 50 éve) csak írokázni nem tudok szépen. majd kisérletezgetem vele.
A feketeribizli bokron nagyon szép termés volt, amit lecsipegettem, és 4 kis üveg lekvárt v. dzsemet ? föztem. Nem tudom, hogy minek nevezzem. Nem mértem semmit, csak izlés szerint adtam hozzá cukrot. Az első üveghez egy marék cseresznyét adtam. A második üveghez egy marék fehér szedret, két üveget pedig natur hagytam. Azt gondolom, hogy sütikbe fogom felhasználni. Lehet, hogy keverem valami édesebb lekvárral felhasználáskor. Gyönyörü színe van, és pikáns savanykás ize.
Vettem gyömbért,apróra kockára vágtam. A felét mézbe kevertem, a másik részt vékonyra szeletelve egy ecetes, sós, cukros páclébe raktam. Ez a japán konyha remeke. A Sushi mellé kell fogyasztani.
Ezeket a túróval töltött kosárkákat muffinsütőben készítettem.
Kétszer sütöttem gyümölcstortát cseresznyével, de elfelejtettem fotózni. Ma ismét sütnöm kell.
Kartika!
Az én mézeseimen még sokat kell dolgoznom, hogy elégedett legyek, de bevallom, hogy nagyon szeretem csinálni. A lányoktól sok jó ötletet lehet kapni, és szívesen kísérletezem. Te is bátran csináld, a készítés öröméért, és biztosan az utolsó szemig elfogy, amit feldíszítesz!
Kedves PaarIza! Kérlek szépen, tegyél fel valami infót erről a nagymobilról. Köszönöm szépen előre is.
Marika ez gyönyörű. úgy irigykedem arra, aki ilyen szépen írokázik. többen vagytok itt a lapon, nekem ez nem megy ennyire szépre soha. biztos sok gyakorlás és idő kell hozzá, ami nekem soha nincs. gratulálok
A sok finom befőtt előbb-utóbb elfogy. Szerintem az nem baj, ha marad valami. Például tiszta szerencse, hogy két éve rengeteg paradicsomot befőztem, mert a múlt évben az egész ültetvényt elvitte a betegség, nem tudtam eltenni. Még most is van pár üveg paradicsomlé. A lekvárok pedig minél öregebbek, annál finomabbak. Szeretem a kemény lekvárt sütibe tenni.
Ma viszont a frissen eltett cseresznyét használtam fel a cseresznyés lepényhez. A szódavizes módszer nem vált be. Zavaros lett, igy inkább felbontottam. A gyümölcs jó volt.
Iza ! Te vettél mostanában ajándékba mobil telefont ?
Marika ! Bizony a rengeteg befőttből 2db 50 x 90 -es polcnyi még maradt. Pedig a lányok is hordták , és ajándékoztam is alkalom adtán.Ez nem baj , mert jó néhány évig elállnak. A lecsó és a kovászos uborka , kovászos káposzta elfogyott. A fahéjas szegfűszeges szilvából még rengeteg van , már nem csak szilvásgombócba , de gyümölcslevesbe is tettem , eperrel és barackkal együtt. A lekvárokból is sok maradt , mivel a család nőtagjai folyamatosan vigyáznak az alakjukra , lekvárt csak a férjem eszik. Kivétel a fokhagymás , vörösboros szilvamártás , amit télen szilvalekvárból készítek.
Idén még csak ecetes cseresznyét tettem el , ugyanis a sima cseresznyekompótból még 3 éves is van , de az ecetes cseresznye mindig elfogy. Egyenlőre mást nem főztem be . Bodzaitalt frisset készítettem , mivel cukrot nem eszem és az erjesztett bodzalébe nagyon sok kell , csak úgy frissen kevertem a bodzavirádot Gasztrozseni zseniális receptje alapján , mézzel fűszerekkel , citromlével , mentával , majdnem ahogy te írtad és nagyon finom volt. A következő a ribizli lesz , már nagyon pirosodik.
ILDIKO, Paariza ! Köszönöm ! Remélem, sikerült örömet szerezni a tanároknak, de meglepetést biztos. Nekem pedig jó volt készíteni.
Mi újság befőzés ügyben?
Iza ! Nézegettem a korábbi képeket, és kiváncsi volnék, hogy a rengeteg befőttedből mennyi maradt? Most miket tettél el?
Idén a fagyasztóba tettünk spenótot, zöldborsót, cseresznyét. Most ismét kaptam egy kedves barátnőmtől cseresznyét, amit befőttnek tettem el. Két üveggel kipróbáltam a szódavizes módszert, a többit a sütőben dunsztoltam.
Tettem el bodzaszörpöt, és most egy egzotikus izű szörpöt készítettem , ami vegyesen tartalmaz citromfüvet, mentát, citromot, fahéjat, szegfüszeget. Nekem ez izlik a legjobban.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit