Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Látod észre sem vettem ebben a receptben, mert én is olajat használok. Azt nem kell olvasztgatni.
Az egész tojásokat a cukorral együtt a mixerben legalább 10 percig kevered. Gyönyörű habosnak kell lennie. Aztán az edény oldalán belecsurgatod a vajat. Rászitálod a lisztet és fakanállal óvatosan belekevered.
Ez egy nagyon könnyű piskóta.
A bécsi piskóta, aminek a linkjét beraktam nekem most jobban tetszik. Szebb lesz a teteje, nem púposodik.
Próbáld meg mindkettőt és amelyik megnyeri a tetszésedet azt tartsd meg.
Jajj , hogy micsoda szep tortakoltemenyeket keszitettetek!!!! Gyonyoruek!
EMES, gratula az uj tuzhelyhez es a finom sutesekhez. Haaaata!-meg bele is tudnek harapni ezekbe akkor meg csodanlatosabb lenne!
BEZSAM, a Stahlos piskotas recibe 1.5 vajat irtal . EZ 1.5 db vaj?? Itt 250gr-os 1 vaj. Megirnad ezt? es a tobbihez az osszekeveresi modot. A habot pl kulon keszited vagy az egesz mindenseget csak egybedolgozod. Tobbfajta metod van igy a piskota kesziteseknel es csak ezert kerdem.Nem szeretnem elszurni ha keszitem. Tudod meg regebbrol hogy nemszeretek muholdakat kuldozni. a hetvegen a vattasutit keszitettem tortaformaba mert EZ lett volna a tortateszta. Huu, de szar lett.Gyonyoruen feljott, huztam is s sutesi idon. szuroproba is oke volt. Kiveszem es ez a KKKK va osszesett csakazaert is. Olyan merges voltam erte hogy no. Elmondtam 1-2 "miatyankat aztan ugy ahogy volt elkeszitettem mert idom nemvaltmar masikkal kezdeni. Elfogyott igy is. DE!.... Legkozelebb nem keszitek ilyen pudingos vattasutit mert az itteni Oetker pudingok olyan masok. Vhogy pocsekabbak mint az otthoni. Otthon meeeg tobbfele izzel is lehet kapni.
Olyan regota szeretnek dinnyebol pudingos-vajas kremet kesziteni. NEM mertem meg idaig mert attol felek hogy megcsiccsenne. A dinnye sztem kenyes dolog. Hamar erjed. MI a TI velemenyetek? Irjatok mar rola ha van tapsztalatotok. Meg otthon vettem a nyaron dinnye likort es azzal egyutt szeretnem megbolonditani. De iiiigy nem tudom.
MOHAM: az oldaladon van az a mezes mecses amit nemreg tettel fel halottak napjara azt hizsem. Beirnad a recijet nekem, eshogy hogy keszitetted el. A mezesek nonek a sutesnel es felek hogy a mecses helye kisebb lenne majd igy es neferne bele. A ket csillag kozott mivel emelted meg?? Koszonom!!
1 tojáshoz 3 dkg cukor, 3 dkg liszt (-kakaópor, dió, stb...) és 1,5 dkg olv. lehűtött vaj
Az egész tojásokat a kimért cukorral habosra keverjük (mixerrel 10-12 perc) , majd az edény szélénél óvatosan belecsorgatjuk a vajat, végül beleszitáljuk a lisztet is.
Már régóta ezzel a módszerrel sütöm a piskótát, mindig sikerrel. Én vaj helyett jobban szeretem olajjal készíteni, 3 tojáshoz szoktam 1 ek. olajat tenni. Ha valaki biztosra akar menni tehet hozzá sütőport is, 5 tojásból készült piskótához egy teáskanálnyit.
Limara irta be a receptet, de most nem találtam. Ezért ide másoltam.
Ez egy nagyon könnyű piskóta.
A másik ami nekem nagyon bevált az a "NAgy csokoládé könyvből" VAló.
Köszönöm a szendvics és pizza ötleteket! Nálunk egy idöben a magyaros, lecsós pizza volt a menö. Paprikával, paradicsommal, kolbásszal, hagymával és saját készítésü ketchuppal. Mostanában virsli, hagyma, húsos szalonna és a szokásos paradicsom szósz kerül rá. Az unokámnak a mexikói vegyes zöldség, és fött tojás, kolbász a kedvenc. A bazsalikomot hogyan használod fel?
Köszi lányok! Szerintem még senki nem bánta meg, hogy a gázsütőjét lecserélte egy villanyra. Ancsi! Én is sokat vártam rá, de egy nagyon kedvező hitelajánlattal lett megvéve. Nem a 0%-ossal, de így se lett az eredeti áránál több, mert le volt árazva. És én ilyet szerettem volna, ugyan is ragaszkodtam a gázos, üvegkerámiás főzőlaphoz.
Nem értem, most látszik a képem. Kati! Melyik lett volna az új tárhelyed? Nekem az e-oldal, és onnan szokott "nemlátszani" a kép. Vagy Bezsa, varázoltál rajta valamit? Ha igen, köszi!
Szia, de rég jártál erre. Nagyon szuper a tüzhelyed. Nekem még mindig a gáztüzhely parádézik a konyhámban de csak kinlódok vele mert hol az alja éget jobban hol meg az oldala. Nem a szivem csücske de ez van és mostanában sajna nem is lesz másik azt hiszem. Pedig vágyom egy szép újra
Iza!
Hát csak kapkodom a levegőt a tortád láttán, tök szuper lett, nagyon nagyon ügyes vagy A kombét sonkával és kolbásszal töltöttem és nagyon fincsi lett. Tőled láttam itt először és nagyon jól hangzott a recept de nem bántam meg hogy megcsináltam.
Emes gyönyörűt sütöttél. Hej, de bekapnék egyet belőle. Én is a villanysütőre esküszöm.
Paariza ez torta csodaaaaaaaaaaa szép!!!!!!!! Gratulálok hozzá.
Én most kezdtem a második piskótám sütésének. Megsütöttem a Stahlost ami pihe könnyű, de nagyon morzsálodik. Most a nagy csokoládés könyves piskótát sütöm, amit a lányom esküvői tortájához is készítettem. Nem tudom miért nem azzal kezdtem. Biztosan öregszem.
"Hozott" unokámnak a 11.-ik szülinapjára készítem.
Gyönyörűeket sütöttél. Hát hiába a gázsütőt és az elektromos sütőt még egy lapon sem lehet említeni. Nekem is gázsütőm volt, olyan nagy örömmel és boldogan vágtam ki, hogy csak na. A gázt még a házból is kiírtottam.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit