Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
A Te eröspaprikád nálunk még ismeretlen. Ettöl függetlenül örömmel olvasnám a paprika krém receptedet. A mi kertünkben is van néhány különlegesen csipős fajta, de én csak kétféle receptet ismerek. Savanyuságnak és édes paprika lekvárnak tettem el korábban.
Limara! Nagyon jó volt olvasni a beszámolódat az ünnepről!
Ezt a mákos zserbót hol tanultad? Ilyet még nem kóstoltam. Biztosan nagyon finom.
Mi a Mesterségek ünnepén megláttuk a dödöllét, és nagyon megkívántuk. A férjem megcsinálta itthon, és igen izlett.
A nagymamán régen másként készítette. Mikor megfözte a krumplit, kevés vizet hagyott rajta, megtörte, kevés liszttel megszórta. Kevergette, hagyta kicsit pöfögni, majd kitette a tányérra. Elsimitottuk kanállal, hogy kicsi mélyedések legyenek , majd karikára vágott, és pirosra sütött vöröshagymát szórt a tetejére.
Limara láttam a szép kenyeredet 2O.-án, remekül sikerült. A hagymás pogácsádat megkóstoltam, az finom volt, ki fogom próbálni. Délelőtt voltam, nagyon el voltál foglalva, nem zavartalak. Gratulálok.
Yldyco! Köszönöm! Izlett a családnak is, hamar elfogyott! Ez az én kedvencem ! Legelsőnek apukámnak készítettem. Ö szegény már 1988-óta nincs velünk, és ezzel rá emlékezem.
A gesztenye tortát egy kis rumos meggyel is megszórtam. A háttérben a Peti unokámtól kapott üdvözlő kártya látszik. A torta 4 tojásos vizes piskótából készült, fözött krémmel és 25 dkg gesztenye masszával.
Ilyen paprikát még én se láttam, pedig sokat lógok a csarnokba is és a piacon is, de még csak hasonlót sem láttam. Vagy nem is figyeltem??? Ezentúl majd nyitott szemmel járok, hátha most már tudatosan nézegetek.
Én csak sima erős paprikát szoktam venni, mert én is imádom meg a lányom is, ugyhogy nálunk a lecsó is csipősen készül, meg sok ételbe teszek, levesekbe is.
Yldy, sajnálom a masinádat, na meg Téged is. Az enyém már elmúlt 2 éves de hála az égnek még nem volt vele semmi, jaj nem is kiabálom el, mert aztán bekrepál nekem. Pedig volt már olyan hétvége amikor naponta ment háromszor is. De mondjuk az is igaz, hogy hétközben nem mindig használom. A fene se érti ezeket a masinákat.
Ami a cserepesedés titkát illeti , én legalább 6 hónapig próbálkoztam , míg egyszer véletlenül sikerült.Fogalmam nincs miért ? Azóta cserepesedik a fehér kenyerem , de a titkát nem tudom.
Nem tudom lehet-e itthon kapni ilyen paprikát és ha igen milyen néven. Én nem vagyok valami nagy penge a növények terén. Remélem erre téved valami tudó aki segít nekünk. Gina, Kenyérke, Marika vagy bárki aki nálam jobban ért a növényekhez.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit