Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Szia Yldyco, íme másodszor amit az erőspaprikáról írtam, de a lap nem vette be:
Szóval az amit mi használunk az az Antillákról származó erőspaprika. Ez az erőspaprikák királya, mi ezt szeretjük a legjobban. Akkor van igazán jó íze amikor az ember a zöldből csinálja. Pirosból csak akkor szoktam, amikor nincs zöld. Erősségben megegyeznek, úgy hiszem.
Aránylag kicsik, 3-4 cm hosszúak.
Ha van ilyen otthon akkor küldöm a püré receptjét. Ha nincs, küldöm a magokat, de azt nem tudom azonnal. De nem is most kell vetni.
Igy néz ki amikor már kész.
Ezek nagyon pici üvegek. A legnagyobb úgy 10 cm, a legkisebb 5. Nagyon keveset kell belőle használni egy-egy alkalommal.
...Másodszor is kidobott, nem tudom mi lesz harmadszorra, mert nem kezdtem előlről a cirkuszt, ezt most csak egyszerűen bemásoltam a gépemből.
Ancsi nekem azóta ilyen szuper cserepes a héja amióta Tupperben sütöm, (se vizet, se jégkockát, semmit nem teszek a sütőbe, csak simán alsó-felső sütéssel sütöm 220 fokra előmelegített sütőben, lefedett tupper edényben) amikor jénaiban sütöttem akkor is voltak cserepek, de nem ennyi és nem ekkorák.ű
Ne is említsd a kenyérsütő masinát, az enyém megint 4 hete a szervízben van, már volt egy köre ott, akkor 5 hétig volt ott.
Miért nem lesz vajon az enyémnek ilyen szép a héja????? Nekem mindig kemény marad, a bélzete ugy ahogy még elmegy, de a héja nekem sose tetszik. Pedig mindig mindent a recept szerint szoktam csinálni, még csak véletlenül se térek el. Spriccelem, tálkát teszek a sütőbe.....hát nem tudom. Ugyhogy marad a kenyérsütő masina, abban sikerül.
Ennyi gyönyörűség láttán csak törölgetem a számat!Mindenből loptam egy-egy falatot!Hősök vagytok,hogy ebben a nagy melegben is süttök!Bevallom,mi bolti kenyeret ettünk a napokban.Ettünk,eddig.......de,most,hogy itt a "jó" idő,száműzöm a bolti kenyeret!
Ancsi, köszönöm! Látod, én tavaly augusztus óta annyit próbálgattam, mindíg nagyobb igényekkel és egyre kevesebb sikerrel... amíg!...egyszer csak itt volt Ő! Felbátorodva a rozsos kovásztól és a sörtől.
Emes! ha erre jársz! Nagy örömet okoztál a sörös kenyér bevetésével ide, szívből köszönöm! Tegnap őta csak olyasmit eszem amihez kenyér kell, olyan finom lett ez a sörös kenyér!!!
Nagyon szép kenyérkét sütöttél, gratulálok Biztos fincsi volt, bár csak nekem sikerülne ilyen szépre, már annyit próbálgattam, de nem akar összejönni olyan igazira.
Julika, Limara, köszönöm! Marcsi, neked külön is, ezerszer, a sörös kenyeret! Ezentúl a sört nem hagyhatom ki a kenyeremből.
Julika, én már egy éve gyakorolok és eszem a rossz és a nem túl jó kenyereket vegyesen... És úgy érzem, hogy nem a gyakorlás eredménye volt ez a kenyér, hanem próba-szerencse alapon jött be. A kovász és a sör. A magyar liszt magas sikértartalmú, az itteni (francia) pedig szegény. Ez is közrejátszik. Meg a folyadékarány sem azonos.
Iza, én is pont arra gondoltam, a diósra! Már ki is kerestem a recepted pár napja (én kinyomtatom őket), itt van előttem, gondolkodom rajta, dédelgetem. A tegnapiba nem mertem tenni, mert nem tudtam hogy nem fogja-e lehúzni. És most egy ideig várnom kell vele, van mit enni, mert nagy a kenyér és egyedül vagyok rá.
Zsuzsa ! Ez már igen ! Nagyon drukkoltam neked és tudtam , hogy nem fogod feladni. Ez már gyönyörű. A sörös kenyeret én Limarától láttam itt először és valóban sokat lendít a kovászon.
Ha ebbe a receptbe dobsz egy kis sütőben pirított diót és fehérborsot , máris eheted kedvenc diós kenyeredet.Nekem is a tönkölyös rozsos jött be legjobban.
Húúú Zsuzsa ! Ez aztán kenyér ! Nagyon ügyes vagy. Látod gyakorlás tesz ia mestert. Csak így tovább ! Ezek után már gyerekjáték lesz.
Drága Limara !
Ne izgulj, sokat gondolok majd Rád és nosztalgiázom az elmúlt ké év aug. 20-i élményeiből. Sajnálom, hogy idén nem együtt sütögetünk, de úgy látom jó kis segítségeid lesznek !!! Minden rendben lesz, hiszen csináltál már iyet ! Szorítok neked . Mi Nagyatádon leszünk. Jó időt és sok sikert és kitartást a hosszú naphoz. Várjuk majd a képes beszámolót !
Köszönöm Nelly! Meglátod, hamarosan nálatok lesz a hűvös idő, mert a meteo innen megy felétek, nyugatról keletre. Itt ma reggel is csak 15°C van, de javulást ígértek.
Egyetértek Limarával. Nekem már a fehérneműm is vizes, izzadt éjjel-nappal..... az az érzésem, hogy talán sosem lesz kellemes, 24-26 fokos HŰVÖS!!!!!! Ma is majd elolvadtam a kánikulában. Aztán néztem az időképet, hogy a Dunántúl egyes részein 24 fok volt!!! A hét végén is kínkeserv volt sütni-főzni.......
Gratulálok Zsuzsi!!!! Akinek egyszer már sikerül ilyen gyönyörű, levegős bélzetű kenyeret produkálni, annak már a többi gyerekjáték! Szóval csak így tovább.......
Mesésen finom lett a tönkölyös-rozsos-kovászos-sörös kenyerem!!! Nem hittem volna, hogy én ezt egyszer leírom! Hát, ha szebbet már láttam is, de finomabbat még nem ettem! (Ez nem kis szó mert a svájci kenyerek nagyon finomak!) Puha, finom, ízes, jaj de szeretem ezt az én gyerekemet! És sajna nincs itt az unoka (nyaral), hogy lássa, hogy én ilyet is tudok. Mert ez annyira finom, hogy lehet, hogy mégegyszer meg sem tudom csinálni...
Ezer köszönet Margitkának, a kovászreceptért és a kenyérrecept feléért. (Mert a másik felét innen-onnan kapirgáltam.)
Ezer köszönet akitől a söröskenyér ötlet jött. Az nagyon sokat lendített rajta. Majd utánanézek ki volt.
Ezer köszönet Izának, akinek szintén megdézsmáltam egy receptjének a felét!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit