Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Ebből a program leírásból már ki lehet indulni. A normál, egyes programon lehet sütni az egyszerű fehérkenyeret és a kevés tk. lisztet tartalmazó kenyeret. A kétlapátos gépek általában előmelegítésel kezdik, többnyire 20 perc ez az idő. Ezután kezd a gép dolgozni, apró mozdulatokkal forog a lapát 1-2 percig, ez a keverés. Ezután vált dagasztásra, ez olyan 8-10 perc lehet szerintem, majd pihenteti a tésztát, majd pár perc után ismét dagasztani kezd. A második dagasztás vége felé csipog, ekkor kéri a magokat, ezután általában 5 percig dagaszt még, majd keleszteni kezd, ami olyan 1ó-1ó10 perc szokott lenni. A kelesztés közben ejti a tésztát, ha jól emlékszem kétszer is. Ejtéskor belekavar a tésztába, hatszor. Az utolsó egy óra pedig a sütés.
Az egyes műveletek pontos idejének megállapításához egy program lefutást végig kell figyelni, lejegyezni, hogy mikor mennyi időt mutat a kijelző.
A kalácsokat a csak dagasztás programon érdemes készíteni, majd miután megkelt átkapcsolni a sütésre.
új felhasználó vagyok - egyben új sütögető is. Évekkel ezelőtt vettünk egy BOMANN CB 556 os kenyérsütő gépet. A használati utasítás az évek során elkallódott, az inetrneten sem találtam semmi használhatót.
Tudna vki segíteni, hogy használni tudjuk a gépet?
A tepsi méretei: 36 cm hosszú, és 21 cm széles, a magassága pedig 7 cm. Szebben nézett ki süléskor, meg magasabb is volt, csak amikor az alja nem haladt sehova, akkor utána kicsit beesett. Azért próbáld nyugodtan másfélszeressel, nem baj ha magasabb
Még annyit milyen magas falú tepsibe tetted? Én ha csinálom az ALDI-s kapcsos téglalap tempsimben fogom csinálni, csak azért kérdezem, hogy te mekkorában csináltad, mert akkor lehet, hogy másfélszeres mennyiséget kell kikevernem, hogy magasabb legyen.
Itt is vagyok az Intelligens krémes képekkel. Nem szép, de finom lett. A tésztának tuti sütő problémája van, alulról nem süt, és ezt sajnos megfordítani sem tudtam sütés közben
Vikim ! Visszatérve az előzőekre azt mondhatom : nálunk szilárd sör a kenyér.
Egyébként a sörkovásszal bagett készült .Nem kell megvárnod míg Lacusod visszatér a kenyérevésre , csináljál nyugodtan a sörös kenyér recepttel bagettet.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit