Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Kicsit bekukkantottam hozzátok meg lessem miket alkotatattok.
Hát amint azt illeti nem csalodtam,mert a képeket látván csupa finomságok születtek.
Nagy Gratula Minden pékecskének!!!!!
A hétvégén én is sütöttem, sajtos croissant, Hiboga-Habigát, és pitát, de sajna képek nem készültek róluk,mert mind elfohyott mire a kép készítéséhez fogtam volna.
Yldyco,nagyon jól néznek ki ezek a zsömlék!
Magdi,ez a mézes nagyon ötletes!
Ancsi,nagyon szépeket sütöttél,csak így tovább!
Ildikó,sokat pihenj,jó kis mézes citromos teát igyál!Küldhetek én is húslevest,csak mielőbb gyógyulj meg!Mielőbbi jobbulást kívánok!
Nagyon szivesen küldenék Neked a sütikéimből csak gyógyulj meg!!!!!! Istenemre mondom még egy kis forró huslevest is repitenék a konyhádba, nagyon finomat főztem vasárnap. Pihengess és most csak a gyógyulásra koncentrálj és ne csinálj semmit Jobbulást kivánok!
Koszonom a jo kivansagaitokat!Sajna jo hirem nincs.Ma ujra elmentem a haziorvoshoz es kitaalaltam.Elkuldtek igy vervetelre es mellkasfotora. Sajnos tudogyulladasom van ez ezzel aszaltak 1 hetig igy engem itthogy 40C fokos lazzal. Kaptam most eros antibiotikumot, amit 1 hetig kell szednem es utana visszamenni hozzajuk kontrollra. Szombatra az egesz szam telelett gnyes kiutes /?/ -sekkel Az egesz szam belul a nyalkahartya levan marodva.Most bebipapin elek egy darabig, mert mast nem tudok enni. A munkahelyem meg 2 naponta telefonaltat be velem hogy...
Szoval az ember NE legyen merges?? Ha meggyogyulok, szuksegem lenne a segitsegetekre illetve tanacsra.Mivel ennyire leromlott az immunrendszerem, szeretnek vmi termeszetes gyogymod kurat kezdeni.Arra gondoltam hogy propolisz es viragpor kombinacioja vagy ilyesmi.Valahogy majd keresek egy meheszt es "hazi" dolgokat vennek a sok muize helyett amit itt arulnak.Gondoljatok hogy ilyesmi segitene rajtam?? Kinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban? Irnatok majd?
Mindenki gyonyorueket sutoget!-deee ANCSIMAT had emeljem ki! Nagyon fogamra valokat es szepsegeket keszit! Most szivesen elfogadnek minden napra Toletek egy jooo tanyer tyukhuslevest!!!! AZ biztosan helyrerugna!
Puszika MINDENKINEK!-vigyazzatok magatokra!!! Ha jobban vagyok akkor ugyis jovok majd.Sziasztok!
Yldyco ,ez aztán pazarul hangzik. Ezt a kis fűszermixet azt hiszem hasznosítom a hétvégén. Találtam egy kis extra szendvics töltelék receptet . Zárt pizzába szándékozom beletölteni (azt tudjuk magunkkal cipelni könnyedén.) A pizzatésztába is klassz lenne ez a fűszerezés.
Drága Vikim ! Sűrű volt a hétvége , sajnos temetéstől szülinapig minden volt a hétvégén , és már nem csak a háztartás , de a ház körüli teendők is megszaporodtak a hétvégén.A boltban is élénkül a forgalom a tavasz beköszöntével , de amikor tudok , jövök.
IZABELLA! Már kezdtél hiányozni. Hol csavarogsz? Yldyco! hogy Te milyen gyönyörűűűű vagy! Nem is tudom miért takart eddig a szép frizurád :)
Ja! hogy itt inkább sütős témát kellene érintenem? - Hát igen! Iza - megpróbáltam "leutánozni" óriáskiflidet, de hát nekem ilyen kicsire futotta. Yldyco zsemléjét pedig meg sem merném próbálni ! Emes iker bucikáit már a mult héten megcsodáltam, csak nem voltam képbe. A többi sütiket is csak nézegetem, nézegetem és gyönyörködöm.
Neene, Noémi, Limara finomságairól már nem is beszélve, mert azok szinte mindig a csúcspontok számomra.
KMagdi, micsoda jó ötlet a ballagási kis mézesed. (Általánosban üzentem Neked, Gyere át Szarvasra, van még a hütőmben medvehagyma, ha esetleg nem jutsz hozzá egyhamar. Lassan már lejár az ideje.) Amit mi ültettünk és ott rendeltük, amit Yldyco linket betett - már gyönyörüen virágzanak.
Én ezen a héten csak kifliket gyártottam, tegnap pl. teljeskiörlésü tönkölybúzából. Ma pedig egész nap fagyigyártás volt.
Limara Tejfölös kifli receptje alapján készült, némi változtatással. 3 evőkanál olívaolajon megpirítottam 5 nagy gerezd fokhagymát, 2 teáskanál bazsalikomot, 2 teáskanál oreganot és 1 teáskanál pizza fűszerkeveréket ezt hozzáadtam a többi hozzávalóhoz (4 ek olaj helyett csak 3 ek került bele), tettem hozzá 350 g öregtésztát és az élesztő mennyiségét 20 g-ra csökkentettem, a többi hozzávaló változatlan. A megkelt tésztát 12 db-ra osztottam, megformáztam, duplájára kelesztettem. Sütés előtt enyhén felvert tojásfehérjével megkentem a tetejüket.
Hogy micsoda remekműveket sütöttök! Nem győzök gyönyörködni benük!
Neene, az a hájas szinte elrepül, anyira leveles, nagyon guszta! Na ez az , amit én soha nem fogok mecsinálni, mert nem bírom elviselni a sülő háj illatát (vagy szagát?), de ha valaki elém teszi, nem ellenkezem
Nelly, vágj bele nyugodtam, meglátod menni fog.
Ha szeretitek a marcipánt, és szánsz is rá anyit amennyibe kerül akkor csináld azzal, én azért nem használom, mert nem szeretem, s mivel az ára borsos, így nem veszem meg, inkább megcsinálom házilag a fondatot, jó az nekem. Hogy könyebb-e kezelni nem tudom, én nem haszáltam marcipánt, nincs összehasonlítási alapom, de hiszek Izának, és elfogadom, hogy kezelhetőbb. De megkérdezheted Limarát vagy Brigittát is, ők használtak már mindkettőt.
Sziasztok! Jó régen voltam erre felé, de az általánosban majdnem körvonalaztam, hogy miért is. (Viszont úgy érzem, hogy a medvehagyma fogyasztás erősen megtette jó hatását)
Eszméletlen terméseket produkáltatok. Név nélkül -nehogy valakit megsértsek, hogy kimaradt- óriási gratulációm mindenkinek. Fantasztikus csapat vagytok. Csak ámulok és bámulok, s nagyokat gyönyörködöm. S olyan jó érzés tölt el ilyen sok szépség láttán.
Én viszont életem első kiflijét -Vajas kifli- elhoztam Nektek. A mai nosztalgiázásom eredménye, és bizony be is váltotta a hozzá füzött reményeim.
Limara! Az óriás csigád után csorgott a nyálam. Én is minden húsvétkor elhatározom, hogy besütöm a maradék sonkát, de én annyira imádom, hogy nem marad sose egy falat se belőle. A brownie is fincsi lehet ám! A macihagymás pogi, meg egyenesen merénylet ellenem. Bár ilyet még nem ettem, de nálam a pogácsa az bárhogy jöhet!Eszembe jutott, hogy a múltkor mit felejtettem el! A kavinton bevételén kívül.Csak még egyszer meg akartam köszönni a talis ajándékodat, mert azzal daraboltam el a kokós csigukat.
Néne! Nagyon sok finomságot sütöttél! A te macisodat is megkóstoltam!
Noémi! Nagyon szép, és még milyen finom lehet a meggyes mákosod!
Iza! Ekkora cserepeket! Megirígyeltem ám! A kiflik is gyönyörűek!
Kati! Ebbe most nem sokat, lévén 10 dekás a zacsi, és annak már a fele sem volt meg, és a fiam uzsijába is hagynom kellett, ezért olyan 2 deka körül lehetett, habár sokkal többnek látszott.
Ancsi! Ne keseredj el! És ne is add fel. Én "végtelen" sütőzacsit használok, mert azt akkorára szabom amekkorára kell, és a kihúzhatós formára rakom a zacsit, így esetleg csak a tetejére ragad egy picit rá. Kifliket meg szabadon jó sütni, ill. én még szoktam jénaiban is.
Úgy látom a képeim még mindig mesebeliek: ...hol volt, hol nem volt... Bocsánat! Nem tudom mi lehet az oka. Lehet hogy néha megsértődnek, eltünnek, és aztán mikor kiengesztelődnek, megint jönnek? Na mindegy, marad a próba, és a link.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit