Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Csak annyit tudok mondani, hogy fantasztikus ez a kis Péktábor ! Milyen csodákat gyárottatok már megint: Móni, Brigiitta, Imarcsi, Bau, Barbette, HbKati, Limara ! Csak így tovább Lányok !
A múlt vasárnapi szerzeményemben (kihúzhatós dobozforma) készült rusztikus fehér kenyér.Akkor nem tudtam megmutatni,mert nem én raktam fel a képeket a gépre és nemtaláltam meg.
Egy hokkaidot sütöttem vacsorára, mert mindig szombat este hozzuk a friss házitejet a szomszéd faluból. Igaz csak gépben tudtam , mert nincs megfelelő formám jelenleg hozzá.
fantasztikus a kiflid... egyszer lehet,hogy rászánom magam a békebelire..
Kiskukta!
Szerintem ez a kenyered inkább túlkelt,mint hogy a víz hiányát mutatná.De ez csak az én véleményem.. Azért próbálkozz csak,mert minden nap tanulhasz valami újat!
Imarcsi
Csodás a kalácsod!
Ma én is sütögettem,lett egy sápkóros kenyerem(de vajon mitől lesz néha ilyen? )
És fantasztikusan finom kalácsot és triplacsokis csigát sütöttem. A kalács és a csiga is úgy készült,hogy mindent csak beledobáltam,és semmit nem mértem. Egy adag nyanyát ébresztettem,ehez adtam tejet,vizet,(a kettő együtt 3.6 dl) élesztőt (2 dkg ,) burgonyapelyhet,sót,két toj. sárgáját,vagy 10 dkg-nyi olv. vajat,és szükség szerinti lisztet. (kb 60 dkg,-ebből 10 dkg-nyi rétesliszt volt ) Hagytam kelni,-egyszer átgyúrtam,és újra kelesztettem kb .1 órát. -ekkor deszkán kettévágtam,az egyiket simán kisodortam deszka méretűre,megszórtam áfonyával,és feltekerve egy királytortaformába tettem. Ott ismét egy órát kelt,majd tejjel lekenve sütöttem 35 percig.A másik tésztadarabot is kinyújtottam,megkentem olvasztott margarinnal,megszórtam kakaóval,és cukorral,majd csokilencsével.Feltekertem,szeleteltem,kelesztettem,és 20 pecig sütötettem.
Aztán a férjem szülinapjára zserbó is készült...az is itt látható. Kukk!
kiskukta! Nálam is volt, van és lesz még ilyen, sőt baki sok tapasztalat mellett is előfordulhat.. nekem múltkor igazi "ementáli "kenyerem lett... kicsit elfelejtettem... aztán meg már sürgetett az idő. Akkora likak voltak benne, hogy nem volt egyszerű megkenni... :-) de elfogyott..
Mónika! ezek a kiflik tovább inspirálnak... és szerencsére úgy tűnik, hogy nem lesz reménytelen a dolog. Nemhogy túlkelt, de szegénykém a nagy hidegben meg se kelt most eléggé. Az este 9-től reggel 6-ig szerintem jó lesz, de én éjfél körül tettem a hűtőbe, és 7 előtt már a sütőbe... kicsit várni kellett volna vele még hűtőn és sütőn kívül.. valamit mindig elkapkodok... szóval kirepedt , egy nézhető , de nem túl jó kép sikeredett a nem túl szép kenyerekről (két különböző méretű formában sültek.).
A kifliket mennyi élesztővel készíted? Olyan arányban, van mint a kenyérnél? Az első kiflis és egyetlen ilyen jellegű próbálkozásom ugyanis 1kg liszt/fél élesztő arányban készült, és reggelre szörnyen néztek ki a formázott kiflik.
Andrej! Köszönöm a bíztatást... ahogy írtam nem adom fel...azért a hűtőt maximálisra feltekertem...Nagyon jó a kenyered! Újabb inspiráció :-))
Akkor a ma reggeli, kezdő hibernáltam:
És a hagyományos régebbről, ez csak simán sütőlemezen sült, így csináltam eddig.
Még egy kérdés? Ez más technika, csak a tvn.hu-ra feltöltött képk nyílnak meg itt nagyobb méretben? Mert az enyémeket nem sikerült úgy feltennem, itt meg látom mindnek, "odavalósi" a hivatkozása, amelyik megnyílik.
Móni, gyönyörűek ezek a kiflik, mint már megszokhattuk tőled! Amúgy köszi a bíztató szavakat, majd igyekszem, de még nem vesztette el a kedvemet a kenyérsütéshez. A mai kenyerem igaz nem szép, de ízre mindenkinek bejön, és számomra ez fontosabb mint a cserepek és a szép forma, idővel meg szerintem azok is jönni fognak( legalább is remélem)
Limara, fantasztikusak ezeka múmiák, a muffin pedig nagyon jól néz ki
Barbett nagyon szép a jénais kenyered
Edó-bed, ez a rolni nálunk hamar elfogyna
Brigitta gyönyörűek a kiflik
Imarcsi nagyon guszta a kalácsod
Én most hozom első hűtős kenyerem, kicsit kevés folyadékot tettem bele, ezért még kelesztés alatt szétrepedt, meg szerintem mégkehetett volnam még egy kicsit, majd még próbálkozok:
Nagyon szépeket és finomakat (ezt is látni a képeken :-)) sütöttetek, mint mindig, nem véletlenül járok én ide... napról napra talál új ötletet az ember, ha mégsem, akkor meg valami hagyományosat , vagy listásat (rolni évek óta várólistás) óhajt meg a látottak közül.
Sajnos nekem is módjával kell csipegetnem a kenyérkéket és társait... :-(
Limara! Köszönöm a választ, közben rájöttem , hogy ki kell próbálni azt a formát, és akkor magam is megtapasztalom...megtörtént. Sütöttem egy kalácsot, ha sikerül meg is mutatom... ez csak külsőre hasonlít a Hokkaidohoz...ahhoz nem volt minden alapanyag kéznél, na meg nálunk a csak fehér kalács nem nyerő.
moldvanm! Ugye szólíthatlak én is Mónikának???
Kedves Mónika, köszönöm a tanácsadást, bizony segítség ez nekem!!!
Csak az a baj, hogy a mi hűtőnk mindenhol egyformán hűt, nincs benne fagyasztó. A régi valóban tudott felül hidegebbet produkálni. Működöképes még, úgyhogy, ha a mostani próbálkozás nem hoz sikert a az újabb hűtőben, akkor még nem adom fel, képes leszek egy éjszakra beüzemelni a régit.
Most kel ugyanis egy adag kenyértésztám, ami tulajdonképpen nagyon hasonlít a tiédhez, megpróbálom. Még ezután teszem a hidegre. Az eredményről beszámolok.
Lányok, mennyi szépség született, én meg csak nézem. már alig eszek péksüteményt, kenyeret, ritkán is sütök, de ma bedolgoztam egy nyanyát és sütni fogok. hétvégén valami kelt süti is kellene. és van egy halom almám. nincs kedvem időm lekvárt csinálni megint.
Limara nagyon ötletes a lap amire rátaláltál, annyi jó lapot találsz, ügyes vagy. (na amúgy is) gondolom örültek a srácok a halloven figuráknak.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit