Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
A kenyerek is nagyon szepek gratulalok Barbette,Fruzska,Moni!
En hoztam a tegnapi habos-dios rolnit,isteni finom,a dios pillango es zserbo mellett ez is a kedvencunk lett
Sajnos en kicsit elfogult vagyok ezzel a halloweenes dologgal,szerintem jobb ha megmarad az amerikaiaknak,a holnapi nap viszont legyen csondes emlekezes a halottakrol.
Leírom én hogyan csinálom a hűtős kenyereimet. Általában nyanyás kenyeret csinálok, este bedagasztom és szépen meg is kelesztem rendesen. Aztán megformázom és megy a hűtőbe. Este 9-10 körül teszem be, kicsit erősebbre állítom a hűtőt, és a legfelső polcra teszem közvetlenül a fagyasztó alá. Reggelre szépen megkel, gond nélkül. Előfordult már, hogy túlkelt, de nem sűrűn. Péksütiket, kalácsot is mindíg így csinálom. Reggel egyből berakom a sütőbe. így a sütővel együtt melegszik át a tészta, nem kap szegénykém "sokkot". 220 fokon sütöm én.
én 21 dkg nyanyát elkeverek 20 dkg liszttel 2 dl vízzel 1 kk cukorral, 1 dkg élesztővel és kb 1 órát hagyom hogy felfusson. Ekkor hozzáadok 40 dkg lisztet, 1 ek burgonyapelyhet, 2 kk sót, 1,5-1,6 dl vizet 1 ek étolajat. Nekem mindíg ez a kenyértésztám, 1,20 dkg lesz, de 20 dkg-t mindíg elveszek belőle nyanyának.
Sajnos a hibernált sütésben én nem tudok segíteni, nekem még soha nem sikerült így sütnöm. Ha beteszem a tésztát a hűtőbe, 1-2 óra múlva már szét is repedt. Moldvanm a mestere ennek, ő egész biztosan segíteni fog.
Fél kiló lisztből készült kenyér vagy kalács fér el a legkisebbre állított méretben. De ha nem akarod, hogy nagyon kipúposodjon, akkor már itt is lehet kicsit széthúzni a formát.
Sziasztok hoztam egy tegnap esti kenyeret. Sajnos ki kelett vágnunk egy almafát, és az almát felszedtem alóla. Megkívántam Limara gyönyörű almás pitéjét és ha lesz időm a hétvégén, akkor megcsinálom.
Az általánosba már bejelentkeztem, benézek ide is.
Kicsit ciki, hogy sok év kihagyás után rögtön kérdésekkel bombázlak titeket, de majdcsak nem haragszotok meg érte.
Olvastam, hogy többen sikeresen kelesztitek formázva a hűtőben a kenyeret, a kalácsot.
Nyilván ki kell kisérletezni, hogy mennyi liszt-élesztő a jó arány, hogy ne keljen túl. Egyszer próbáltam kiflikkel, az nagyon nem jött be..azóta nem mertem mást sem..
Az első dagasztás után nincs gond, régóta sütöm a hűtőslángost, hűtőspogit, de jó lenne reggelenként minél korábban friss kenyeret, kalácsot az asztalra tenni, na persze úgy, hogy ne éjszakázzak, mint az igazi pékek.:-)
Arra szeretnélek kérni titeket, hogy, akinek ezzel kapcsolatban van tapasztalata, legyen olyan kedves ossza meg velem.
És még egy kérdésem lenne, hogy az állítható méretű kenyérsütőformába (a napokban Lidl akciós volt) milyen állásban, mennyi lisztből sütögettek?
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit