Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Ma kenyeret hozok,és egy kis házi eperlekvárral töltött piskótát.Új eljárással készült a piskóta /legalábbis nekem új/,a habba tettem az öszes többi hv-ót.Így végre nem esett össze,mint annyiszor.:
Este még bekészítettem egy kovászos kenyeret a hűtőbe, reggel pedig sütöttem zacsiban tepsin. Szerintem elkelt egy kicsit és nem is lett nagyon cserepes, de rendkívül puha bélezetű és ropogós héja lett. Legközelebb kevesebb élesztőanyagot teszek bele, ha éjszakára hagyom kelni.
Ha azt mondod, elég kemény a tészta és kelesztés alatt szépen felfelé nő, akkor nagy valószínűséggel kicsit túlkeleszted, azért lapul el. Próbáld egy kicsit rövidebb ideig keleszteni, mert a sütőben is kel még és ez lehet, hogy sok neki. Ha még sem ez lenne a gond, akkor egyszerűen fordítsd meg a jénait, tedd a mélyebb aljába a tésztát, annak megtartja az oldala, és nem tud terülni. Az alja meg lesz a teteje.
Gratulálok Mindenkinek név nélkül a csodaszép, ínycsiklandó kenyerekhez, zsemlékhez, sütikhez és molnárkákhoz!!!
Az én sütögetéseimet mostanában nem kell mutogatni.
Limara Jól bevált kenyere a kacsasütő jénaiban mindig gyönyörűen indul: kitámasztom, szép magas lesz, aztán sütés közben mégis leterül. De sajnos nem csak ezzel a recepttel járok mindig így: a kacsasütőben még nem sok szép kenyeret sütöttem, mindegyik lapos lesz, pedig a tésztát már igyekszem egészen keményre dagasztani. Mitz kellene másképpen csinálnom?
Én csak ámulok és bámulok, tényleg remek műveket hoztatok. Mindenkinek gratulálok, most név nélkül, mert nem is tudnám felsorolni a névsort. Nem is tudom lehet ezt még fokozni ?
Ma kipróbáltam a Diós pillangót. Némelyik kicsit részegesre sikerült, de nagyon finom lett. Fél adagból készítettem. Már régen hoztam képet, de ezt most megmutatom nektek:Hát úgy látom ez későbbre marad, mert nem engedi a TVN most, hogy ide másoljam, de itt megnézhetitek : http://majorkaj.xfree.hu/49479
Barbette nagyon ügyes vagy! Szépek lettek a sütéseid!
Ma én is kipróbáltam a sütőzacskós sütést a széthúzós formában, a szokásos kenyerünkkel.
És az előző tortán felbuzdulva készült egy egyszerűbb karamellás almatorta. Összedobtam egy kis omlóstésztát cukor nélkül, erre ment az alma pici fahéjjal, citromhéjjal. Elkészítettem a Gordon Ramsey féle karamellszószt, és meglocsoltam vele, majd megsütöttem.Mennyei lett, aki szereti a karamellt, próbálja ki!
Ma én is sütögettem egy kicsit. Holnap nem lesz rá időm.
első élesztett öregtésztás kenyerem sütőzacsiban.
zsemlekenyerem, ami szebb is lehetett volna, de sajnos elfogyott a BL-80-as lisztem , így helyettesítenem kellett. Igy is finom puha bélezetű ,lett a kenyér,egy kicsit sápadtan.
Az ÖSSZES fórumozónak éljen! Gyönyörűek a sütések.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit