Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Örömmel jelentem, hogy meggyógyult a család :-D Köszönöm a kedves szavakat!
Limara! Örülök, hogy felhívtad a figyelmet az autista kisfiúról szóló blogra :-D
Moha! Ennek a Kinder szeretnek hol találom a receptjét? A férjem kedvenc csokija, meglepném vele... Én a "sötét alakokra" bukom (étcsoki a köbön) de ezt szívesen elkészíteném!
Egyébként minden 3. nap sütöm a Hokkaidó kalácsot, legutóbb mazsolás változatban. Nem tudunk vele betelni, kenyeret se nagyon veszünk...
Rosszul indult a nap, rosszul is folytatódott, kifelejtettem a sót a bagett tésztájából. Persze csak akkor jöttem rá, mikor sütés közben gyanus lett az állaga
Limara! milyen jó, hogy ilyen széles látókörű vagy, és általad megtudtuk, hogy ma van a Kenyér Világnapja! Ezt mindannyiónknak illik megjegyezni! És külön köszönöm ezt a gyönyörű Reményik verset! (mennyi igazság van benne)
Emes! nagyon szép kifliket hoztál!
Pákosztos! fantasztikusan jól néz ki a kalácsod! remélem, már jobban vagytok!
Fruzsi, Limara, Bau! a kenyerek tudorai!
Masala! micsoda ötletes sütések! nagyon ügyi vagy!
„Amit én álmodom
Nem fényűzés, nem fűszer, csemege,
Amit én álmodom:
Egy nép szájában betevő falat.
Kenyér vagyok, mindennapi kenyér,
Lelki kenyér az éhező szíveknek,
Asztaláldás mindenki asztalán.
Kenyér vagyok, mindennapi kenyér,
Nem cifraság a szűrön,
Nem sujtás a magyarkán,
Nem hívságos ünnepi lobogó,
Kenyér vagyok, mindennapi kenyér,
Nem pompázom, de szükséges vagyok.
Kenyér vagyok, mindennapi kenyér,
Ha tollat fogok: kenyeret szelek.
Kellek, tudom. Kellek nap-nap után,
Kellek, tudom. De nem vagyok hiú,
Lehet magára hiú a kenyér?
Csak boldog lehet, hogy megérte ezt.
Kellek: ezt megérteni egyszerű,
És – nincs tovább.
Az álmom néha kemény, keserű,
Kérges, barna, mint sokszor a kenyér,
De benne van az újrakezdés magja,
De benne van a harchoz új erő, –
De benne van az élet.
Az biztos,hogy a legjobb eredmény ezekkel érhető el,de úgy is lehet elvileg,hogy a sütőbe spriccelsz vizet,amikor kezd a héja a kenyérnek színesedni.Ezt többször meg kell ismételni.Lehet a sütő aljába kis edényben vizet tenni,az is jó lehet.De a legjobb mégis az első kettő.
És kérdezz csak nyugodtan,nagyon szívesen segít mindenki,ha tud.
Még egy legutolsó kérdést feltehetek, és akkor már tényleg abbahagyom ám! Sütőzacskó vagy jénaiban sütés nélkül lehet "cserepes" kenyeret sütni? Előre is köszönöm a választ! Kata
Tényleg rég járhattál a Corában kedves Masala! Én miután minden héten ott kotlok (szerencsére nagyon közel van hozzánk!!) tudom, hogy már régóta sütik a riegelt. Igaz, én még sosem vettem, de azt láttam, hogy nagyon szépen néznek ki. Idáig még nem süllyedtem, hogy vásároljak belőle. A kenyérből, és a zsemléből néha megteszem, mert 2 db-ért nem érdemes nekiállnom, a fagyasztóm meg dugig, és apjukom egyébként sem díjazza az elrakott dolgokat. Inkább frissen szeret mindent. Viszont ezt a másik fajta kenyeret ki fogom próbálni, kíváncsi vagyok rá. Mostanában nem volt sok időm rá, de régebben bizony vasárnap délutánonként ott bóklásztam 2-3 órát, jó kikapcsolódás ismerkedni a számomra új dolgokkal. Remélem, nemsokára újra időmilliomos leszek! Majd csak rendeződnek körülöttem is a dolgok.
Láttam a hétvégén a Corában riegelt. Nem tudom, hogy mióta árulják, mert tavaly voltam ott utoljára. Sajnos papírzacskóba van csomagolva és ezért nem láttam, hogy , hogyan néz ki. Vettem viszont egy másik újdonságot. Pur-Pur búzából sütött kenyeret. Néhány hete vagy talán régebben olvastam a net-en egy érdekes írást erről a búzáról, de nem gondoltam volna, hogy ehetek majd ilyen kenyeret is.
Ez egy génbankokban felkutatott és újra termesztett ősbúza, kiváló élettani hatásokkal bír.A Pur-Pur búzaszemek 10x annyi Anthocyane-t tartalmaznak, mint a hagyományos búzaszemek. Az Anthocyane jelentős mértékben megköti a szervezetben található szabadgyököket, amelyeknek nagy szerepe van pl. a daganatos betegségek kialakulásában ill. a sejtek öregedésében. A Pur-Pur búza bíbor színezete tipikus külsőt kölcsönöz a kenyérnek. Innen ered a neve is: Pur-Pur=bíborlila. / én nem láttam lilás színt a kenyéren, de ettől még a búzaszem lehet lila /. Teljeskiőrlésű Pur-Pur búzából és rozsból készül a kenyér kovásszal. Sűrű, nehéz 1/2 kg-os kenyér, nagyon finom. Tökmag és dió van benne. A kenyeret Bécsben sütik!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit