Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Egy hetet filóztam,hogy mit süssek a saját szülinapomra, és vadul böngésztem a gasztroblogokat. Rátaláltam Gabriella kreatív konyhájára,aki szintén ezen totózott,és végül egy sütés nélküli rumos csokibombát készített. Ez lett a befutó nálam is, az alján változtattam egy kicsit,de egyébként az erdetivel egyező. Nagyon finom lett,de ez "felnőttsüti" mivel sok a rum benne,így készült egy piskótacsigás erdei gyümölcsös torta is.
Kicsit hülyén néz ki a pizzatálon,de a sima fehér tálon a másik torta volt.
Sütöttem ma ír sütőporos kenyeret Batka receptje alapján. Egy morzsányit lecsíptem belőle, hát lehet, hogy nem lesz kedvenc. Nagyon érződik rajta a sütőpor, talán ha kihül, majd nem.
Nagy boldogságomra magaménak tudhatom Susan Loomis "Ház a Tatin utcán" című kiváló gasztroregényét. Mindamellett, hogy szórakoztató történet, rengeteg receptet tartalmaz a francia konyha remekeiből.
Ma kipróbáltam kettőt, egyet ide, egyet a főzősbe rakok.
Sütőtök almával.
Nem túl bizalomgerjesztő látvány de isteni édesség, mellesleg hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Párolt alma, besameles sütőtökpüré szerecsendióval egybesütve.
Nálam ma 5-kor indult a nap,sült egy dupla adag hambizsemle,amiből hamburgert készítettem,egy óriás hokkaidó,és kókuszgolyó,valamint ebédre húsos,gombás rakott palacsinta.Betonozás volt nálunk,és ezeket készítettem.Háát,mutatóba is alig maradt,most nem is tudtam fotózni,mert mégsem várakoztattam meg a fiúkat.de minden szép.és jó lett szerencsére.És az eső sem esett ,csak később.én szépen elfáradtam,de utána vagyunk,és ez a lényeg.
Képzeljétek el tegnap este egy kedves kenyeres barátnőm volt nálam, Gabye. Közös erővel sütöttünk egy Pollentás kenyeret. Én már előre dolgoztam mire Gabye megérkezett és sajnos a tészta a kukoricadarától nagyon ellágyult és nem tettem hozzá plusz lisztet (pedig már nem vagyok kezdő, de azt hittem ennek ilyennek kell lenni). A recept olvasása közben elakadtunk , és telefonos segítségre szorultunk. Limara kenyeres pajtáshoz fordultunk és ezután már simá nvettük az akadályokat. Arról nem szólt a recept, hogy konyharuha áztatást és nagy mosást kell utána végezni. De ezt is megoldottuk. Erre valószínűelg azért volt szükség, mert nagyon lágy volt a tészta és egy kicsit beleragadt.
Megpróbáltuk bevágni, de a penge csak húzta a tésztát, de azért siekrült neki egy kalapot varázsolni. Nem is gondoltuk, hogy ilyen mélyen sikerült bevágni. Sütés közben, elterült, de a jénaiba már nem mert beleragadni. Viszont egy nagyon finom bélzetű, pihe-puha kenyérkénk lett. Azt hiszem nekem mostanában ez lesz a kedvencem. Márcsak azért is, mert a fél kg kukoricadarát el kell majd használnom.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit