Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Kati! Ez a kényszerpihenő semmit nem rontott a minőségen, gyönyörű kenyereket sütöttél, gratulálok!
Bau! Nagyon guszta a kalácsod, ügyes vagy!
Bezsa! Nem mondod!!!??
Moha! Köszi, hogy szóltál, biztosan megnézem!
Ide is bemásolom Brigitta videóját. Nagyon klassz. Tul. képpen nekem az jutott róla eszembe, hogy úgy kell bevágni, mint a kovászos uborkát. Félig egyik oldalon, majd 45 fokkal elforgatva a másik oldalon is. Lehet, hogy holnap palacsinta helyett ez lesz??? Köszönjük Brigitta!
Ha az eredeti mennyiségeket elosztod tízzel és utána mindent beszorzol tizenöttel akkor másfél szeresét kapod az eredetinek. Ha az eredeti mennyiségeket kettővel akkor a kétszeresét. Attól függ mekkora kenyeret szeretnél.
Sziasztok! Egy ÓÓÓÓriási kérdésem lenne hozzátok. Rusztikus kenyeret szoktam csinálni, de amint kihült a kenyér el is fogy fél órán belűl.Ez a recept szuper de nem lehetne valahogy átkaélkulálni a mennyiséget mondjuk másfél kl-ra? Tudna nekem segíteni valaki, hogy hogyan emelhetném a mennyiséget?.Hozok majd egy nygyon gyorsan és olcsón elkészíthető csoki torta receptet. Két napon belű kétszer meg kelett csinálni, mert gyorsan elfogyott. A paprika tv én tuti nézni fogom a műsórt,köszönöm Moha az információt.
Kati,örülök,hogy jó a sütőd,és láthatjuk ezeket a szépségeket!
Bezsa,ez csak így megy,ilyenkor aztán mondhatjuk,hogy múúködj!
Moha:bocsánat a késedelemért,de nem adtam alább egy videónál,mivel csak körülményes lenne a leírás,és a fotóból sem lenne érthető.A Bármit-ben megtalálod!
Kati a kényszerpihenő semmit nem ártott,ezek a bagettek és szendvicskenyér tökéletesek lettek!
Péktársak! Ma 17.30-kor a Paprika tv-n kezdődik egy új sorozat, a Kenyeres pajtások. Minden adásban fognak valamilyen kenyeret sütni,és bemutatnak egy ehhez passzoló ételt is.
Masala kérdezted a cserepek titkát, semmi extra, a sütés utolsó 5 percére leveszem a jénai tetejét, megspriccelem a kenyeret,és tető nélkül sül még tovább. Aztán kiteszem egy rácsra és várom a tetőfedőket
Superkeri ! A kenyeretek tényleg igazi profi munka. És látom az újdonságokat mind-mind kipróbáljátok. Képzeld nekem most van naponta-2 naponta 8-10 szem fügém. Mondtam, hogy én ilyenkor kezdem a füge szezont
Masala ! Látom te is beálltál a Zsemlebucik gyártók sorába. Nagyon szépek lettek neked is. Én is az állaga miatt kedveltem meg nagyon, no és az egyszerű formázása miatt.
Gabye ! Hmmm az az almás sütike, ide vele egy szelettel
Limara a héten már 2 újdonság is a Diós rozsos kuszkuszos kenyérke és a kínai húsos zsemle. Megint remekeltél mint mindig. Jaj és napok óta kalácsra gondolok, hogy kellene mrá sütni, mert nagyon régen sütöttem és ráadásul Nutellása mertél hozni, jaj nekem.
Bau ! Igenis álljál vissza sorba, már hiányoltunk nagyon.
Brigitta ! Miket ki nem találsz aranygaluska briós ruhába öltöztetve.
Limara,Neked külön gratulálok,megint valami újdoság!
Brisót sütöttem ,ami tulajdonképpen aranygaluskának készült,ebben az álcában jobban elfogy .Készült még egy kicsi kalács ,amit egy szálból fontam,olyan kis takaros.Minden a hokkaidó tésztájából készült:
Bau! nem felejtettél Te semmit! gyönyörű kifliket készítettél, és nagyon szép a kalács is.De kérlek, ne ingerelj tovább a mákosokkal, egyik nap guba, ma kifli. ( hamarosan nekünk is kell valami mákosat sütni, úgy megkívántattad velem)
Limara! gratulálok! az új kenyeredhez! el tudom képzelni, hogy milyen finom. Ugye hamarosan kapunk recit is ( remélem nem haladja meg a képességeinket az elkészítése. éppen holnapra terveztem a kuszkusz beszerzését, már annyi finomságot mutattatok belőle)
Hej,-de ügyes volt itt már megint mindenki... Az a csokis csoda... az ám csudajóó.
Ma én is kreálltam valamit,-Horváth Ilona könyvéből a foszlós kalács tésztáját csináltam,és közben meggondoltam magam. Nem csináltam az egész tésztából fonott kalácsot,hanem az egyik feléből mákkal töltött kiflik készültek! Íme:
Masala megsütötte a zsemlecipót, így hozhatok megint egy új kenyeret!Ma sütöttem először, érlelődik már pár napja. Nem lett teljesen tökéletes, kicsit lágyabbra kell talán hagyni a tésztát, de az íze fantasztikus. Diós-rozsos kenyérkuszkusszal
Sajnos kicsit szétnyílt középen, de a férjem szerint ettől csak szebb lett. Még langyosan vágtam meg, nem bírtam tovább várni. Ropogós héj, puha belső, intenzív dió és rozs ízzel. Egy szelet kecskesajttal vagy házi tejföllel mennyei!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit