Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Adtam egy utolsó esélyt a zsemlebuciknak és magamnak is. Végre valahára kinéz valahogy, bár messze van még a "zsemlebuci-királynő" (Julika) alkotásaitól.
Én tegnap egész délelőtt a konyhában sürögtem.Sütöttem ebédre hajtoványt.Délután mentünk a barátnőmékhez,vittem a gyerekeknek uzsira egy kis kuglófot,ami most muffinnsütőben sült. ma pedig kovászos kenyeret sütöttem:
Huuuu, lanyok megint micsoda elcsoppentosfelhozatal van itt ma! Hat szabad ilyet! Megint nyalogathatom a kepernyot a macsi helyett is. hihi
En EPP"" most sutom BEZSAM "Parmezanos rudjait. 4x-es adag.Holnap vendegsegbe megyunk. A mostohalanyom kislanya szulinapos. Egy fabol keszult babahazat vettem neki, olyan hasonlot de nem olyan gyonyorut mint MOHAM keszitett regebben ajandekba. /azt hiszem HA nem tevedek!/ Most az 1x HA fujjoltok is, DE nem volt idom a tortakeszites mellett udulnom. Kesz csokis sutit vettem es azt diszitettem fel Marshmallow disszel.Guszti lett.Kitti cicusos es csoki-suti. Mar erzem is a Parmezan illatokat.Hmmmm! Fini!
Mara egy jooo adag pipicomb-porkoltet keszitettem, Kr.purevel. Ferjem kivansaga volt igy. Hetfore Kr.-tesztat gyartok majd.Jovo heten nagy akciok vannak az uzletbe ahol dolgozok es joool kidoglok majd megint , Valami edeset is fogok majd kesziteni, mert kieheztunk de rendesen ra. Csak idohiany...
Ez alatt a pár nap alatt, míg nem néztem be, csodás dolgokat sütöttetek! Gratulálok mindenkinek! Még így betegen is megkordul a gyomrok az alkotásaitoktól!
Ha valaki tud, kérem segítsen Istvánnak. Én amit tudtam, leírtam a vert kenyérről, de az nem valami sok, konkrét receptem nekem sincs. Tudomásom szerint a sütési technikától lesz a kenyér ilyen állagú és ízű, nem a különleges tésztától, de hátha valaki többet tud nálam.
Sziasztok,
Ismeri valamelyikőtök a vert kenyér receptjét? Sajnos sehol nem találtam a neten. Ez egy pityókás (krumplis) kenyér, de sokkal jobb mint egy sima krumplis kenyér.
Én székelyföldön ettem és azon kívül hogy nagyon jó az íze és állaga az a nagyon jó tulajdonsága is meg van, hogy még egy hét múlva is élvezhető.
Még hasonlót sem sikerült csinálnom egyik krumpliskenyér receptből sem.
Amit tudok róla hogy kemencében készítik, káposztalevélre téve sütik hogy az alja ne legyen nagyon szenes és égettre sütik a héjját, majd egy bottal ezt leverik.
Lehetséges, hogy nem az összetevőkön, hanem az elkészítés módján múlik az eredmény, de mégis ha valamelyikőtök ismeri a receptet, kérem ossza meg velem.
Egy szép képet itt láthattok a kenyérről: http://www.fotosokvilaga.hu/kibont.php?kat=5&id=31784
Sziasztok lánykák! El vagyok ájulva az újabb gyönyörűségektől! Én a héten nem sütöttem semmi pékárút, ha csak két tepsi túrós szilvás lepény nem számít annak... Kaptam egy 4 oldalas listát, hogy mi minden papírt kell beszereznem az októberi rendszerbelépéshez, így állandóan ügyintézek...
Azért enni eszünk, a blog frissül, akit érdekel nézzen be!
Jövő héten kezdjük a bölcsit, szurkoljatok, hogy jól menjen!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit