Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Gabye épp azt írtam az előbb, hogy sütésnél nem szabad türelmetlenkedni. Neked is le kell szoknod róla! Ennek ellenére nagyon szépeket szoktál sütni. Limara azt írta valamelyik nap, hogy MI nem vagyunk pékek, nem baj, ha nem tökéletes, amit sütünk! Ill. Ha nem szép csak finom.És akkor is a miénk!!!
Emes, Moha, Masala, Limara, Brigi, Andrej..Le a kalappal.. Csak halkan kérdezem, Limara az a kakaós csoda mitől vitamin???
Én most nem hozok képeket mert tegnap rossz napom volt és semmi sem sikerült..Egy bögrés mákos sütit csináltam, szép is lett..Gondoltam feldobom egy kis meggyes cuccal..Igenám de türelmetlen voltam és még melegen félbevágtam a sütit..Hát persze hogy törött..Utána a meleg meggyes cucctól még el is ázott kicsit, úgyhogy a szeletelés, bedobozolás már rémálom volt..Ízre nagyon finom, na de majdnem kanállal kell kienni a dobozból..Közben indítottam egy Moha féle joghurtos riegel kenyeret..Na az meg 20 perc alatt olyan szépen túlkelt..Ízre finom, de külsőre elég csunyácska lett..De nem hagy nyugodni, úgyis próbálkozom még vele!!
Andi gyönyörű a kenyered! A Lajcsi szeletet nagyon szeretem, de sosem csináltam, mert úgy gondolom, hogy nagyon macerás. Ebben nem két különböző színű krém van? Vagy összekeverem a másik hasonlóval?
Limara igaza van Emesnek, ha ez kell az egészséges életmódhoz, akkor én is ilyet fogok enni! Már csak a recept hiányzik.
Omlóstészta alapon baracklekvár, rajta diós piskóta és ebbe belesüllyesztve az omlóstészta rudak. Azt írta az újság, hogy a tésztarúd nem süllyed el mind. Be is liszteztem jó bőven, mint a gyümölcsöket, mégis elsüllyedt.
18 dkg aktív kovásszal készült 20 dkg tk. tönkölyliszttel. Most megkerestem egy igazi kovászos receptet és úgy kezdtem hozzá. Persze így már sikerült. Nagy hibám a türelmetlenség, pedig már bebizonyosodott, hogy sütésnél nem szerencsés tulajdonság.
Ma grillezés volt nálunk,és megsütöttem a húsok mellé Limara Nigella -féle lepénykenyerét.Nagyon finom lett,én bevallom egy pici nyanyit is tettem hozzá.:
Jó reggelt! Olvasgatlak titeket és akkor szerintem én béncsa vagyok! Sütőzazsiba teszem a zsömlekenyeret, akkorára megkel mint a ház pedíg nem várom ki a teljes időt és extra nagyot vettem én is. Be sem tudom a száját kötni és a teteje is fehér marad az alja meg barna és kemény, de a bélzete nagyon fini nem csinálok még egyszer mert az alját mindne le kellett vágni, nem bírtuk megenni.Mit csinálok rosszúl?
Sajnos ez a kép életlen lett, de azért látszik, hogy jó lett a tészta. Olyan könnyűek voltak, hogy le kellett mérnem, van-e súlya egyáltalán? Még sosem sütöttem muffinsütőben zsömlét, de most a Hugoméknak csináltam. Gyerek méreteket. A kifli élesztett nyanyás, de a zsömle csak sima öregtésztás és mégis sokkal levegősebb és lazább lett. Vajon, miért???
Nekem ma már csak egy gépi kenyérre futotta, de ezt is meg kell becsülni, mert a héten nem is sütöttem semmit. Ilyen még nem történt velem, amióta kenyeret sütök. Igaz, hogy az Anyukámhoz járok gyakrabban, mert fáj a dereka és szobafogságon van három hete. Már javulgat, de lassan, ezért később érek haza és így már nem fér bele a napba a sütés. No, de mire való a hétvége???
Látom azért van néhány házi pékség, ahol nem szünetel a sütés! Ráadásul milyen szép termékek születtek! Superkeri, aki elrontott tésztából ilyet süt, az majdnem profi már. Ti csak NE szerénykedjetek, jó?!? Emes csodaszép a kenyered! Ma én is a spájzba száműztem a tésztát kelni, mert olyan meleg volt. Moha a diós pillangó annyira guszta, de annyira.......
A zsemlebucikat már szinte Mindenki megsütötte sikeresen én meg még a közelébe sem kerültem. Addig ne találjatok ki újdonságot, amíg nekem is nem sikerül, jó????
Emes,ez a kenyér gyönyörű,néha az ember abból hozza ki a legjobbat,amiből nem is gondolná!
Ecike!én is köszöntelek,érezd jól magad nálunk!
Moha csábító szépség!
Limara,sajnálom,hogy ilyenek a körülmények,és a kiszolgálás.Azért értékelhetnék az érdeklődést,ha ennyien kilátogatnak, de úgy látszik,ez már a múlté!
Ma Hokkaidót sütöttem.Nem tudom,valamiért eddig mindig kimaradt a repertoáromból.Most nagyon régen készültem már egy jó kis kalácsra,eljött az ideje.A férjem meglepődött az új "dizájnon".Szerettem volna szelni belőle,de azt mondta,ne fáradjak,és elegánsan elemelte az első kettő hurkát!Ez mondjuk nem az egész adag volt,kicsit kisebb,de alig van belőle.Nekem is ízlett,ma nem is eszem már,olyan jó laktam tőle.Sült egy hűtős kenyerem is,de azt most nem hoztam,szerencsére ugyanolyan,mint a legutóbbi.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit