Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Jóreggelt minden kis pékecskének.Felsorolás nélkül mindenki rmekművén csak ámulok.Hogy ügyesek vagytok az már itt nem elég.Örömmel jelentem,hogy kezdek már közeledni hozzátok.Olyan jó lenne ismerni is benneteket.Na majd nemsokára.Puszi nektek,jó hétvégét és sok sok finomságot készitsetek.
Olyan helyesek vagytok, Lányok, el sem hiszitek, mennyire jóelesnek most a lelkemnek a bíztató, egymást segítő szavak! Különösen is most, mert Fülöpömnek sajna nem tetszik annnnnnyira az ovi, mint várta, és mint reméltük, reggel még ugyan elmegy, relatíve vidáman, de 10körül minden nap sirdogál... hol kicsit, hol sokat...ma sokat... Ugyhogy, ami rajtam múlik: az ovit nem lehet feladni, és hát ezek után, a riegel-kenyeret sem!!
Szép estét Mindenkinek..Már megint meseszép dolgok készültek!!
Kerikém, megint remekeltetek, add át üdvözletem és gratulációm Pékinasnak is! Igazi team munka a tiétek!!
Brigi, szeretnék én ilyen elrontott kenyeret készíteni!!
Macs, gratula a munkához, sok sikert és kitartást hozzá!!!
Nénee, inkább nem is mondok semmit...
Én tegnap kalácskészítésre kaptam rendelést, a kis keresztfiam anyuéknál állomásozik, és reggelire kalácskát szeret enni - többek között - úgyhogy tegnap este készítettem gyerekkéz méretű kalács-muffinokat..
Móni! Ez nagyon jól néz ki! Én is meg fogom nézni ezt a recit. Ez nagyon hasonlít arra, amit a nővéreméknél lehet kapni Ausztráliában. Mindig pirítósnak ettük vajjal. Isteni volt! Csak nekem valamit ki kell találnom a fahéj helyett, mert azt nem szeretem.
Macs! Gratulálok! És mindjárt jól "elolvaslak" a blogodban, mert én nem tudtam, hogy te orvosnak készülsz. Csak csodáltam eddig, hogy van egy picid, egy munkád, és még sütsz-főzöl, méghozzá nem is akárhogy!
Kerikém! Ez a kenyér nagyon szép!
És Brigi! Az a rozsos kenyér nekem pont így tetszik! Én is azt a részt szeretem a legjobban!
Tudom, hogy bosszantó, pont amikor legjobban akarja az ember, akkor üt be a mennykő! De! Szerintem ne bánkódj! Mi nem vagyunk tanult pékek, azt gondolom, hogy amit otthon sütögetünk, így is nagyon a becsületére válik itt mindannyiunknak. Persze, a hiba keresése visz előre, és bennünk is van, hogy egyre jobbat, tökéletesebbet állítsunk elő otthoni körülmények között. Talán a pékségekben ez ellen is tesznek adalékot, ki tudja. Mi viszont nem teszünk. és kis szépséghibával is a mi kenyerünk, sőt ettől a mienk!
Köszönöm,Limara,ne haragudj,hogy bombázlak ilyenekkel,,majd próbálok figyelni,de egyedül még ezeket nem tudom kiküszöbölni.A bélzete jó,mert csak megvágtam,bár igy nem illene elvinni,de szeretett barátnőm ne fogja bánni.Szóval legközelebb odafigyelek.Ezt hívják tanulópénznek.
Megint nehezet kérdezel, és szinte csak azt tudom mondani neked , mint a minap Margit, hogy a tipikus hibáknál leírta, mitől repedhet ki a kenyér. Sajnos az igazi megoldásra még én sem jöttem rá, csak hobby "pék" vagyok, nem tanultam a mesterséget. Lehet, ahogy írtad, nem kelt elég ideig, de az is lehet, hogy kicsit túlkelt. Ez csak akkor derül ki, ha megvágod. az elkovászolódás nem látszik rajta, de az is lehet, hogy gyorsan képződött a gáz benne, ezért repedt ki. Aztán lehet formázási hiba is, nem tudom. Lehet, hogy az arányok nem tökéletesek, a tészta, a kelesztés hőfoka, stb... mindenesetre még én is keresem a repedt kenyerek okát, mert bizony nekem is előfordul időnként.
Én ma csak részben vagyok sikeres.A hűtős kenyerem megint finom,jó lett,viszont az ajándékba szánt rozsos,tk-s sütéskor kinyílt,mint a rózsa.Én arra gondolok,hogy kicsit hagyhattam volna talán még kelni,mert folyadék viszont elég volt a tésztában.De ez csak az én hangos gondolkodásom.Ha erre jársz Limara,kérlek nézzél rá,és írjál .Köszi.
Azért elviszem,mert az én kedves barátném nem olyan finnyás,és a lelkemre kötötte,hogy itthon ne hagyjam.Aztán,lehet,hogy a kutyát is ezzel fogják dobálni.Báár,olyan könnyű,és puha,hogy van rá esély,hogy mégis ehető.Azért gyenge idegzetűek ne nézzenek ide!
Egy "összetákolt" reci alapján készült kenyér. "madár hozta a lisztet, szamár hozta a vizet". a dagasztás végére egy jó ragacsos tészta lett, de szerencsémre a sok mag és zabpehely felszívta a felesleges nedvességet és sikerült megsütni, jó nagy adag lett.
Nekem nagyon tetszik, remek szerkezetű kenyér, gratulálok!
Cilkon, Julika és még akit érdekel, beírtam a Bármitbe a Riegel kenyerem receptjét.
Neene szép lett a kenyérkéd, nézd meg az én receptem is,aztán variáld ki a sajátodat belőle! Mindenesetre a több folyadék biztos kell, mert én is jó sokat teszek bele,szinte ragad a tészta, és így lesz csodás könnyű szerkezete ennek is.
Moha ! Csodss ez a süti, ügyes vagy ! Bocsi, de én nem látom a Bármitben a Joghurtos Riegel recijét, csak a kiegészítést amit írtál hozzá. De lehet, hogy csak én nem látom.
Tudom, Pékecskék, h nem lesz szépségkirálynő ez a kenyér ezen az oldalon, de mindenképpen megmutatom Nektek. Riegel-kenyér ( zabpehely nélkül, mert nem volt itthon ). Már 2x sütöttem, mert az elsővel nagyon nem voltam kibékülve. Külsőre ezzel sem, de az állaga ennek már nagyságrendekkel jobb. Ez a legkisebb méret, amit Margitka beírt, a formám pedig ennél kicsit nagyobb...lehet a külalaknak ez is a baja... Nekem a folyadék kicsit kevés volt benne, ezért megtoldottam még. Most legalább puha, lágy belül. Riegelt én még soha nem készítettem ( két kicsi Manócskánk mellett az a forma nem annyira nyerő, nekik még meg kell kenni, úgy harapják a kalácsot-kenyeret ), th nem is nagyon tudom, mire kell számítanom. Mindenesetre az üvöltő különbség jól látható Moháékhoz képest - amit pár napja tett föl, és csodaszép!!!!! - hát, majd még kísérletezem... És minden tanácsotörömmel fogadok!!! ( csak azzal ne gyertek, h nincs vele baj, mert nem jó ez így!! )
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit