E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Süssünk, süssünk valamit....... Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2008.03.16. 06:46 -
Sziasztok!

Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.

További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit

bene96 Előzmény | 2008.08.25. 14:16 - #2234

Sziasztok.Nagyon szépeket sütöttetek mint mindig.Biztosan finomak is,úgy beleharapnék ebbe a forró kalácskába,igazán gusztusos.Na és azok a muffinok,zsemlék....


Neene Előzmény | 2008.08.25. 12:54 - #2233

Sziasztok Ti remekelő Pékcskék! Végre nekiugrottam Limara Hokkaidó kalácsának, régóta hívogatott ígéretes receptek, meg is mutatom. Nem sikerült egyenletesen feltekerni a 4 ks bucit, egyik jobbra dőlt, a másik balra, de azért az üstöt ablakig megtöltötte! 

hokkaidó kalács 

Felülről is lefotóztam: h.k.felülről  Most még forró, nem vágtam meg, de sztem du Manócskáim tesztelni fogják!

Azért készült gépi, mert a sütőm szombaton elromlott. Amikor reggel megpendítettem Férjuramnak, h azt hiszem itt az ideje, h gépi kalácsot süssek ma, csak mosolygott:"nem bírja ki a Néne, h ne süssön holnapig..." Holnap reggel jön a szerelő, de tényleg "nem bírtam ki", kapaszkodnom kell a magasságotokhoz, annyira ügyesek vagytok, és annyi csudaművel jöttök nap, mint nap! És gyertek csak, és húzzatok Magatokkal, és tanítsatok meg nekem még sok-sok kalácsot, kenyeret, péksütit ( melegételekért annyira nem vagyok oda....ez nagy bajom...így aztán a főzés is csak olyan muszáj-dolog... )Köszönöm Limara, ezt most éppen Neked!!


cilkon Előzmény | 2008.08.25. 08:15 - #2232

Sziasztok!

Ismét rengeteg ínycsiklandó finomságot látok!!!

Segítséget kérnék: Hűtőben kenyeret is lehet keleszteni? Nem kell félnem, hogy egy éjszaka alatt túlkel? Ti hogy szoktátok csinálni?

A nyanyával sütött dolgoknak az a titka, hogy mikor már hólyagosra kelt a tészta, akkor már csak finoman gyúrjátok át?


Limara Előzmény | 2008.08.25. 07:44 - #2231

Masala! nagyon szépek ezek a zsemlék, gratulálok! A nyanyával jártam már én is így, olyan jó kis cefre szaga lett, és valóban inkább kovász, mint nyanya volt.

Gabye! Micsoda muffin felhozatal kérem szépen! nem semmi, nagyon ügyes vagy! A kenyérkéd meg csak úgy mosolyog! Gratulálok!


Edo-bedo Előzmény | 2008.08.24. 21:10 - #2230

OOOO Gabye,micsoda muffinok!!!Melyik reci alapjan kesztetted,elarulod?A szalamist es virslist.KOszi!


Gabye Előzmény | 2008.08.24. 21:02 - #2229

Itt is üdv és nagy gratuláció Mindenkinek..A sok gyönyörű riegel, péksüti, és desszert mellé beteszem az én mezei muffinjaimat...

Virslis muffin

Szalámis

Duplacsokis..

A kész pakk..

ez pedig egy cserépkezdemény..Limara féle indított nyanyás felesben tk lisztes kenyérke..Mégsem vagyok reménytelen eset..


Edo-bedo Előzmény | 2008.08.24. 20:51 - #2228

KOszonom lanyokA ferjem neveben is.

En nagyon szemet vetettem ezekre a guszta riegelekre!!!Holnapra zsomleket keszultem sutni az utra,de meg lehetne riegel s ha jol meggondolom,csak nem tudom m jar bele,hogy van-e az nekem.Melyk recept alapjan sutottetek Moha,Moni?Megkoszonnem!


masala Előzmény | 2008.08.24. 20:46 - #2227

Tejszínes sajtos.jpgTejszínes, margarinos, kicsit édeskés pihe-puha. Vajon mennyibe kerülne a boltban? Db.-onként 11-12 dkg. Fél kg lisztből lett 10 db.

Olyan öregtésztával készült, amit legszívesebben kidobtam volna. Az történt, hogy megcsináltam a nyanyának valót és elfelejtettem másnap. Két napig csücsült a spájzban. Mire előszedtem, szerintem teljesen holt tészta volt, inkább kovász, mint nyanya. Nem akartam kidobni, gondoltam a tészták állagán csak segít valamit. Hát azt nem tudom, hogyan, de valamit segít!

Szépek a riegelek!  Ugye nem is olyan nehéz, csak el  kell kezdeni. Biztosan sokszor fogjátok sütni!  Sok recept az elkészítés után egyszerűbbnek tűnik, mint első olvasatra.

 


moldvanm Előzmény | 2008.08.24. 19:31 - #2226

A neten találtam

A Szatmári szilva torta receptje:


Piskóta
Aszalt szilva 0,34 kg
Casino Rum 0,06  l
Dió (finom) 0,07 kg
Vaj 0,12  kg
Porcukor 0,12 kg
Egésztojás 0,12 kg
Liszt 0,14 kg
Sütőpor 0,005 kg
Fahéj 0,005 kg
Citrom héj 0,007 kg
0,003 kg
Vanília rúd 1 db

Az aszalt szilvát felkockázzuk, majd egy edénybe vizet forralunk, és mikor forr a víz, belerakjuk a szilvát, és addig hagyjuk a vízben, míg felpuhul (nem szabad megfőzni). A szilvát leszűrjük, és azonnal lehűtjük hideg vízzel. Az egésztojást leengedjük egy edénybe, és belekaparjuk a vanília rúd belsejét. A szilvát belerakjuk egy üstbe, és ráöntjük a rumot. A vajat a porcukorral habosra keverjük (nagyon habosra), majd hozzá adjuk a tojás keveréket, és addig keverjük (habosítjuk), míg egy nagyon könnyű krémmé nem válik. Ha mindent a megfelelő időben, illetve hőmérsékleten csinálunk, akkor nem fog összefutni. A kihabosított alapot ráöntjük a szilvára, majd könnyedén összekeverjük úgy, hogy közben hozzászórjuk az előre összekevert szárazanyagokat. Addig keverjük, míg egynemű nem lesz. Nem szabad túl sokáig keverni, mert nagyon tömörré válik.
A kikevert masszából három 0,34 kg-os (nyersen) adagot tudunk kimérni majd 23 cm átmérőjű, és 1 cm magas lapokat kikenni.
Sütés: 210 C-on 10 percig. Ha kisült a piskóta, a tetejét meghintjük cukorral, majd megfordítjuk.

Krémek

Alap krémek

Marcipán krém                                
Tej 0,13 l         
Tojássárgája 0,10 kg       
Marcipán(1x-es) 0,10 kg       
Keserű marcipán 0,011 kg        
Cukor 0,022 kg

Csoki krém
Tej 0,09 l
Tojássárgája 0,05 kg
Kakaó massza 0,03 kg
Cukor 0,06 kg

A marcipán alap elkészítése a következő. A tejet (2/3 részét) a cukorral felforraljuk, és fokozatosan hozzáadjuk a lereszelt marcipánokat, majd a maradék tejjel (1/3 rész) elkevert tojást. Folyamatosan keverjük, hogy ne legyen csomós, valamint azért , hogy le ne égjen. Főzés után turmixoljuk.
Csoki alapkrém készítése. A tejet (2/3 rész) a cukorral felforraljuk
majd fokozatosan (keverés közben) hozzáadjuk a kakaó masszát és a tejjel (1/3 rész) összekevert tojást. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Vigyázni kell, mert könnyen leég! Főzés után turmixolyuk. Lehetőleg a betöltés előtti napon főzzük le.

Szilvapálinkás szirup
Szilvapálinka (eredeti)     0,03  l
Cukorszirup  (50%-os)    0,03  l

Betöltéshez szükséges krémek

Marcipán alap 0,35 kg, Tejszínhab 0,13 kg, Zselatin (főzött) 0,03 kg
Csoki alap 0,20 kg, Tejszínhab 0,10 kg, Zselatin (főzött)  0,02 kg

Főzött zselatin (Víz 0,25 l, Zselatin 0,04 kg)

Betöltési technológia


A kisült lapokat megkenjük a pálinkás sziruppal, majd minden lapra 0,05 kg házi szilvalekvárt kenünk, és megszórjuk pörkölt finomdióval (laponként 0,02 kg). Egy lemezre rakunk egy 23 cm-es átmérőjű és 6 cm magas karikát. Azért kell karikába tölteni, mert a krémek a betöltésnél még nagyon lágyak. A karikába helyezünk egy megkent piskótát, és a receptben megadott csoki krémet beletöltjük, de nem az összesek, mert kell hagyni egy keveset a tetejére (kb. 0,03 kg). Egyenletesen elkenjük, majd ráhelyezzük a következő megkent piskótát, majd elkenjük a bekevert marcipán krém, ž részét. Az elkent krémre rakjuk a harmadik megkent piskótát, majd a maradék marcipán krémet rákenjük, és a félrerakott csoki krémmel megmárványosítjuk a felületét. Hűtőbe rakjuk kb. 3 óra elteltével, szeleteljük (16 szeletes), és tejszínnel, aszalt szilvával, valamint pörkölt stiftelt mandulával díszítjük.

JÓ ÉTVÁGYAT!


Limara Előzmény | 2008.08.24. 19:05 - #2225

Mónika! Küldenék neked szívesen ebből a desszertből.  Receptje nincs, összeraktam kész dolgokból. Felvertem hulala tejszínt, majd egy üveg meggybefőtt levét felfőztem egy ek. keményítővel. Vettem egy csokis piskótát, olyan őzgerinc formát, amit szinte mindenhol árulnak különböző ízesítésben. A pohár aljára kockára vágott piskóta került, ezt meglocsoltam pici meggylikörrel, erre jött a feketeerdő lekvárból kevés, és a meggyléből készült szósz, majd tejszínhabb. Ezután mindből még egy réteg. 2 órát pihizett a hűtőben. ha nincs lekvárod, akkor a felfőzőtt megylébe mehet egy ek. kakaópor, bár én csak a felébe tennék, a másik fele maradna símán, majd beleforgatnék pár szem meggyet is.


Moha Előzmény | 2008.08.24. 18:40 - #2224

Móni csinosak lettek! Én először a cukorbeteg  szomszéd miatt feleztem ekkorára,mert így neki jobb volt. De tízóraira a suliba is jobb ez a méret.


moldvanm Előzmény | 2008.08.24. 18:27 - #2223

Mindenkinek szeretettel gratulálok a sütésekhez. Profi munkák!

Limara! Kérek egy feketeerdő desszertet vagy egy receptet, ha nem tudod idereptetni az eredetit:


moldvanm Előzmény | 2008.08.24. 18:25 - #2222

Moha ötletétől vezérelve elkészültek az én kis riegeljeim is.

Köszi Moha!

kicsi riegelek


Moha Előzmény | 2008.08.24. 18:00 - #2221

Edó boldog szülinapot a lánykádnak! Nagyon ügyesek vagytok a tortával!

Limara ez merénylet,tessék küldeni erre is!


majorkaj Előzmény | 2008.08.24. 17:39 - #2220

Húúúú Pékecskék  fel sem tudom sorolni, hogy ki milyen szépséget sütött. ismét remekelt Mindenki ! 


ancsi54 Előzmény | 2008.08.24. 15:01 - #2219

Limara köszi a desszertet az egyik pohárral már el is lopikáztam, isssssssssteni volt!!

Edo-bedo nagyon guszta az almásod, kaphatok recit? Köszi


Limara Előzmény | 2008.08.24. 13:59 - #2218

Sziasztok!

Hoztam nektek Feketeerdő desszertet:

Feketeerdő desszert 


Brigitta Előzmény | 2008.08.24. 13:51 - #2217

Moha!

A riegel-ek mesések,gratulálok!

Edókám!

Isten éltesse a nagylányt,igazán örülhet ennek a szép tortának! Ügyesek vagytok!


Edo-bedo Előzmény | 2008.08.24. 11:30 - #2216

Sziasztok pekecskek!

Latom serenykedtek minden nap,szebbnel szebbeket varazsoltok ide,mindenkinek jar a taps

En is sutogetek nehanapjan,de nem annyit mint ti

Multkor sutottem ezt az alomfinom almaslepenyt,eddig ez a legfincsibb amit valaha ettem,regi recept alapjan keszult,de mindig ezt fogom sutni.

HPIM4362.jpg picture by Edo-bedo

Tegnap pedig a kislanyunk szulinapjat unnepeltuk,igaz hetfon van,de mi elorehoztuk,mert hetfon mar utazunk a tengerre.Ezt a tortat en sutottem,a kremet is en keszitettem,visoznt a ferjem rakta ossze es diszitette

HPIM4384.jpg picture by Edo-bedo

230820081768.jpg picture by Edo-bedo

Turos toltelekkel keszult es azert auto formaju,mert a kislanyunk nagyon rajong az autokertKivul meg a fantas szerint van bevonva,de piros uditovel.

Nagyon boldog volt mikor meglatta!

Hozok is kepet a babasba.

Sok puszi nektek sutogessetek sokat hogy mikor visszajovok legyen min nyalakodni


Fruzska Előzmény | 2008.08.24. 08:36 - #2215

Sziasztok a tegnap esee sütött kenyerem:Túl későn lett készen azért most teszem fel


[Későbbi] [2954-2935] [2934-2915] [2914-2895] [2894-2875] [2874-2855] [2854-2835] [2834-2815] [2814-2795] [2794-2775] [2774-2755] [2754-2735] [2734-2715] [2714-2695] [2694-2675] [2674-2655] [2654-2635] [2634-2615] [2614-2595] [2594-2575] [2574-2555] [2554-2535] [2534-2515] [2514-2495] [2494-2475] [2474-2455] [2454-2435] [2434-2415] [2414-2395] [2394-2375] [2374-2355] [2354-2335] [2334-2315] [2314-2295] [2294-2275] [2274-2255] [2254-2235] [2234-2215] [2214-2195] [2194-2175] [2174-2155] [2154-2135] [2134-2115] [2114-2095] [2094-2075] [2074-2055] [2054-2035] [2034-2015] [2014-1995] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?