Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Fruzska! nagyon szép kenyereket sorakoztatsz fel! , de a szeder saláta is szupi lehetett
Masala! szupi a zsemléd! ( az alábbi kenyér, életem legmagasabb kenyere, jó nagy szeleteket lehetett vágni belőle-----vigasztaltam is magam, hogy nem baj, hogy nagy szelet, ehetem bátran, mert nagyon egészséges )
Cilkon próbáld meg azt, hogy abban a receptben,ami már jól sikerült , lecseréled a liszt egy részét teljeskiőrlésű tönköly, vagy búza lisztre. Kezdetben, mondjuk tegyél bele 10 dkg-t, aztán, ha a férjed még nem morog akkor lehet növelni egy kicsit. Lehet, hogy egy picivel több folyadékra lesz szükséged, (ez pár evőkanálnyi vizet jelent) a dagasztás közben figyeld a tésztát, ha már szépen összeállt és túl keménynek látod, akkor kanalanként adhatsz hozzá még vizet. Ha kiflit vagy zsemlét készítesz belőle,akkor lehet több a folyadék,mert azok akkor lesznek jók és puhák,ha lágyabbb a tésztájuk.
Sziasztok a tegnapi ajándékba készített kenyerem és a kertből szedett fekete szedes gyümölcs saláta fenyőmézzel, továbbá csináltam még a Chilli oldaláról lesett szilvás barbecue szószt is, mert a kertünk tele van szilvával. Pulyka csíkokkal és párolt rízzsel, de nagyon gyorsan elfogyott időm sem volt lekapni a géppel, pedíg 1 kg húsból csináltam
Masala! Ezek a zsömlék iderepülhetnének holnap reggelire!
Úgy érzem, most kezdek ráérezni a kovászos sütésre, egyre jobb kenyereket sikerül összehoznom. Ma pl.: a Margitka-féle "Fehérkenyér hibernált kovásszal" -t sütöttem, nagyon finom lett, bár a sütőpapírral még mindig szenvedek (nálunk nem lehet szilikonosat kapni, majd máshol is körül kell néznem)
Ezúton is köszönöm kitűnő receptet!!!
Tud vki olyan receptet ajánlani, ami félbarna jellegű kenyér és nem az a tömör tésztájú? A férjem ugyanis a túl barnákat már nem szereti.
A szokásos kenyér mellett / most tepsiben sült, nem gépben / egy adag élesztett nyanyás zsömlét is sütöttem. Nagyon-nagyon finom puha belül. A két kicsit már el is pusztítottam. Ez volt a MEÓ Hétvégén sikerült egy fölösleges adag öregtésztát csinálnom, mert a nagy meleg miatt a kenyértésztám fellázadt. Túlkelt és összeesett. Hiába no, a meleget nem mindenki bírja!
Csodaszép kenyereket sütöttetek! Csak úgy mosolyognak. Sok mindent megtanultam már itt, de ilyen szép kenyerem még sosem volt.
Superkeri csak nem ez a kenyér az, amelyik nem sikerült? Mert az nem lehet! Ha még is, akkor azt mondom, hogy lehet, hogy nem a legszebb, de hogy a legegészségesebb, az biztos!!!
Igaz, hogy régen gyönyörködtem már a sok-sok csodálatos sütikben, kenyerekben, kalácsokban, de most pótoltam a lemaradásom! Így aztán mint mindig, most is csak superlatívusokban tudok dícsérni mindenkit. Nagyon, nagyon ügyes ez a csapat!!!
Ciklon! Szóval kinek a pap, kinek a papné.... Szóval én nem szoktam nagyon lisztezni a kenyeremet formázás alatt, valahogy sosem igényelte. Ennek ellenére teszem be a jénaiban csücsülő szilikonos papírra. És tényleg nem ragad rá, nagyon szépen leválik róla. Van úgy, hogy akár 10-szer is fel tudom használni a papírt a sütésekhez. Szóval a legjobb dolog a sütésekhez!
Superkeri ez a kenyér a nevedhez illően szuper lett!
Emes , Andi , Fruzska ti is a szokott szépségeket hoztátok! Fruzsi az a fagyi gyönyörű színű!
Cilkon valóban a szilikonos sütőpapír a legjobb, a csomagolásán rajta szokott lenni,hogy milyen. A kenyeret, péksütit egyébként is kissé lisztes felületen formázza az ember, így kerül át a papírra,tehát biztosan nem fog odaragadni.
Sziasztok! A tegnapi kenyeremről annyit kell tudni, hogy kivártam az egy óra negyvenöt perces kelési időt és akkorára megnőtt, szerintem a hirtelen jött nagy melegtől, mint a ház. Kisült és kihült. A kislánykám kívánta, megvágtuk és annyira puha lett a bélzete, hogy még na. És az illata...hú. Hozzáteszem ma csinálnom kell újjat mert elfogyott
En mindenfajta suteshez szilikonos sutopapirt hasznalok. Barna szinu nem kifeheritett papir.Ez jo olcso is.A Lidl-be vagy mas szupermarkettbe is bizti kapni. Ottnon tobbfajta sutopapir letezik. En vettem mar feher s.papit amit sutottem benne AZT utanna lekellett hamoznom mert uuuugy ra ragadt! Ez a barna sutopapi-szilikonos ez joool csuszik sutes elott is.Arrol ismered meg. Sztem Neked is befog vallni. Kenyeret is sutottem vele. detto. Sok sikert es jo sutogeteseket!
Küldhetnétek ebből a sok finomságból fénypostán! Már nyitom is az ablakot.
Egy kérdésem is lenne: Hogyan teszitek a sütőpapírt a kenyerek alá? Megkenitek vmivel vagy csak lisztezitek? Vagy vmilyen különleges fajtát használtok? Bárhogy próbálkozom, mindig ráragad az aljára.
Sziasztok! Keremszepen, ma megint terulj asztalkam van itt!Nagyon szeressssssuk bennetek, csak meg minig ehes vagyok!
Megyek mostmeg agyat huzatolok es vasalok, aztan alvas mert meg 2 napig dolgozba kell menni.NAAAAGYON meleg es paras a levego.Kesz szauna. Megint szedologni fogok csak mert annyi a folyadek vesztesed es idot nem kapsz hogy jol tudd utanpotolni.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit