Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
hétfőn megszületett a húgom 3. babája, kisfiú, és nagyon aranyos .
ennek örömére sütöttem nekik ezt a tortát, ami egyébként zala kocka torta. sajnos a meleg miatt kissé elfolytak rajta a díszek, de az íze azért jó lett!
Hál istennek nekem nagy szerencsém van a kertet űgy vásároltuk, hogy szinte van minden. Két meggy fa egy germenzdorfi cseri fa 3 alma va 2 szilva meg szeder meg dió meg szőlp, űgyhogy kegyes velünk a sors, van mit eltenni.
BIZONY!-nagyon ugyi voltal! A marcipan ala es iigy a Marshmallow ala IS kell "kenes".Igy tapad ra a tortara ez a bevono massza.Maskent lecsuszna es levegos is maradna. Vekony vajas kremet ajanlok mindig. A dzsemek minosege valtozo es ugymond megnathasitja /tmegizzasztja a marcipant. A vajas kremmel sztem jobban lehet dolgozni.Gratula a kifundalashoz! Technikailag is csillagos 5-ot kaptal! Varjuk am a nemcsak a "legi"fotokat! Az emeletek is erdekelnek bennunket! Igaz, MOHAM??! hihi Mindenkitol lehet tanulni!!
FRUZSIKA!
Eloszor azt hittem amig nem olvastam hogy vmi finom borovicskat hoztal nekunk!aztan olvastam es ... no nagyon szeretem a szorpiket. Itt felfedeztem 1 Francia cseresznye szorpit. Nekem nagyon izlik. Nem hazi hanem gyari"" DE tok cseri az ize.es ha hiheto ami a palackon van akkor gyumi is van benne. Itt olyan draga a gyumolcs, minden hogy no.Iden 1 kicsi bolti kosarka epret kostoltunk csak ennyi. Almazunk, naracs es neha a Torokoktol barack es szolo.Ha reklamba van akkor Galliai dinnye.Verszivas van itt az utobbi idoben.Nagyon oda kell figyelni a bevasarlasnal./arak/ A kenyered meg csodanlatos! Mint mindig. Irigyellek! Majd most MARGITOMEK fulencsipnek es felavatnak talan es beragjak az oldalamba hogy hogy is kell igazi kenyeret sutogetni.Ebben meg mindig pancser vagyok.Ehhez sztem erzek is kell. Jo dadusok vagytok!
Lesz még kép a tortáról csak gyorsan mutatóba tettem egyet fel. Leírás is lesz ígérem.
Ma sokáig tartott a születésnapi buli ahova készült a torta, holnap pedig dolgozom.
Ildikó!
Köszönöm az igyekezetet a segítésben, de ügyes kislány voltam és megoldottam a dolgot.
Az volt a kérdésem hogy a pillecukorgyurma alá tegyek e krémet mint a marcipán alá, mert a fehér bevonat az az volt a tortán kinyujtottam és vékonyan krémeztem meg a tortát.
Legyetek jók holnap pihenjetek helyettem is! Este majd jelentkezem.
JEGKASA! Nagyon diszkreten, PSZT! De tolem megkapod a HABZSOLD BE , DE AZONNAL C. dijjat! NAGYON szep es jol sikerult. Reszletes leirast kerunk! Aztan johet a nagykanal. hihi Volt vele munka, mi? Milen kremmel toltotted? Szoval irjal am rola!! Maskor keszitenel oldalrol is 1 fotot? Tudod ezt tecnikailag kerdezem eshat BRIGINEK is hogy hany cm magas. hihihihi Puszit adjat az illeto akinek szantad a kezecskeidre!
Ird meg igy utolag hogy MIT szerettel volna kerdezni. En csak kesobb tudtam jonni es latom hogy mar ehhez keso is lett neked igy a valaszolas. DEEE nagyon ugyin megoldtad TE!
El kell újságolnom, hogy végre Nekem is sikerült egy szép kenyeret sütnöm! Sajnos fénykép nem készült róla, mert nincs itthon a gépem.
Jénaiban sütöttem. Eddig valószínüleg az volt a baj, hogy sütés közben egyszer mindig levettem a tetőt és megspricceltem vízzel, ilyenkor a gyönyörűen megkelt tésztám visszaesett. Most csak sütés előtt fújtam be és végig rajtahagytam a fedőt.
Leírom a receptet, hátha valakit érdekel egy gépben is megsüthető, kipróbált korpás kenyér.
150 ml víz, 150 ml tej, 3 dkg margarin, 2 púpos evőkanál étkezési korpa, 55 dkg kenyérliszt, 1 kk. cukor, 1,5 kk. só, aszkorbinsav, 1 csg. Plus áruházban kapható szárított élesztő (50 dkg liszthez való).
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit