Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Én is úgy csinálom napok óta, hogy reggel beteszem a gépbe a kovásznak valót, elkevertetem vele, majd kb. 3-4 óra múlva teszem hozzá a többit. Amikor szép buborékos, jól megemelkedik, akkor jó a kovász.
Limara lenne egy kérdésem! Megpróbálnám ezt az új rusztikust, ha reggel bedagasztom a kovásszal az első fázisát a tésztának, amire azt írod,hogy 20 fokon kell 6-8 órát állnia, ebben a melegben ez az idő nem rövidül le?? mert 20 fokot nem tudok neki csinálni,a lakásban is legalább 30 volt ma. Mit kell nézni,mikor jó ez a tészta, mikor lehet tovább dagasztani a többi cuccal? Köszönöm!
En mar regebb ota almodozom mint Te errol! Mar irtam talan hogy mi az almom. Ha a szurke befut""cimmel, : mindenkit!!!-felpakolok es ITTTTT csapunk akkor egy nagy buliT! A Hollandokat kifozzuk es sussuk a klumpajukbol!
LENNE 1 kerdes!! Ha hazamegyek, vinnek innen magammal Holland tejszines vajjal keszitett amolyan "szaraz "linzersuti szerusegeket. Nem tudom MI fogad a neninel es nem akarom lefoglalni az en kotyvasztasommal ott. A talira szeretnem ezt vini. Mi a lanykammal nagyon szeretjuk, csak nem tudom hogy TI is???? Nellym irta hogy lehet otthon kapni mar "Stroopwafelt /Karamelles ostya/ Akkor ezt NE vigyek????? Valami tipikus Holland sutiket vagy mi a csudat szeretnek vinni. EDAMI sajt van otthon??? mini harapnivaloknak gondoltam hogy szervirozom.??? MIT NEM lehet otthon kapni amit TI szivesen megkostolnatok??
Csak bekoszonok aztan dolok is az agyba. A ferjemet megeroszakoltam az akaratommal! Felrakta az uj fotoimat a fototaramba. Ezek nyilt reszek. KUKUCSKA a sutis reszbe, DE a lanykamat es a cicat se hagyjatok ki.
Van zöld és van piros szárú rebarbara, erre inkább a zöld elterjedtebb. Nagyon jól zselésíti a lekvárt. Símán megpucolom a rebarbarát, darabokra vágom, ráteszem az epret, cukrot és összefőzöm. Nem kell sokáig főzni, főleg, ha szertnéd, hogy darabos legyen. lehet vaníliával, rummal ízesíteni, de magában is tökéletes. Sajnos mind elfogyot már, amit az idén készítettem
A rebarbara finom sütikbe, van szórt rebarbarás süti, vaníliakrémes pite, stb... Ha érdekel keresek neked recit. Én a kacsa hasába is szoktam tenni alma helyett.
Ne haragudjatok hogy elmaradtam, de lelkiekben megviselt ez a biciklis dolog.Kerestunk a lanykammala NET-en keresztul 1 masik biciklit mert nemtudok meglenni nelkule. Szukseges.Talaltunk is es megvettem.Ugyanaz a marka ami volt csak regebbi tipus es termeszetesen leeltebb de orultem hogy akadt.60 euroert vettem de felkellett szerelnem zarakkal. Az egesz bicikli kb100 euroert volt meg. Hal "az egnek most tekerve"tudok ujra bevasarolni.
Lanyok : GYONYORUEKET keszitetek!! Kenyerkek -peksutik es LIMARAM tortaja! LIMARAM: lecsuszott a gatyam a torta lattan. hihihi meeeg rimel is. NAGYON ugyes vagy!!Talan tenyleg ez a szenporos marcipan a megoldas a fekete szinre . BOCSI- hogy akkor nem jo velemennyel voltam rola!! Meg azert korbenezek ezen a teren!
Most sutok egy cake tortat viragos szilikonformaba es viszem ajandekba.Gorog kenyeret /sajat "fantazia"keszitettem Pesto toltelekkel.NE kepzeljetek nagyot, csak sima feherkenyer teszta mindenfajta gorog"" fuszerekkel.Kirollnizni mint a kalacsot, pestoval tolteni. Feltekerni -nyujtani hosszaba es spiralban duplan feltekerni. Ugy nez ki mint 1 kalacs. Finom lett.
Tegnap Tikka-Massala pipihusit keszitettem+rizibizi. Holnapra krumplisteszta van.
Limara, ez káprázatos!!! Ettől a Thomas-tól teljesen odáig lenne kis Fülöpöm! ( 3 éves múlt ) De azért nem merem megmutatni, mert akkor legközelebb ilyet rendelne tőlem, és erre képtelen volnék! Pár napja készült el az ablakára üvegfestékből, de az is komoly meló volt számomra! ( viszont az újjongó boldogság, ami érte jár, az felejthetetlen ) A mai nap után biztosan tudod, miről beszélek! Nagyon boldog volt vele a Fiad??
A kenyered is őrült kívbánatos ( így vacsi nélkül számomra, pláne!! )
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit