Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Limara,én is csatlakozom Nellyhez,nagyon ügyes mesterünk vagy,köszönöm én is,hogy ennyit tanulhatok!
Nekem elég massziv kis tésztám lett,de én is aggódtam,mi lesz,ha forró sütőbe teszem,ez szokatlan kicsit. Ott sürögtem a tűzhely körül,és láttam,hogy kicsit elindult terülni.De kb.egy jó negyed óra múlva gyönyörű magas lett.Na,mondjuk,ami az én hibám,az az,hogy nem tudom úgy formázni,ahogy Ti,és nekem mindig ilyen kis zömök cipók lesznek.
Én butuska! A nagy hálálkodásban el is felejtettem megdícsérni a kis pékinas társamat, Brigit! Nagyon szép lett a kenyered! Igazi, nagy könyvbe való alkotás lett! Persze Te már egyébként is mestere vagy ezeknek a gyönyörűséges kenyereknek!
Én is megsütöttem a rusztikus kenyeremet. Nagyon szép lett, de elajándékoztam, és nagyon örültem neki, hogy nem vallottam vele szégyent! Limara! Nagyon ügyes és okos tanító néni vagy! Amikor betettem a jénaiba, ki kellett támasztanom a drágámat, mert úgy láttam, támaszték nélkül szétfolyt volna. Aztán a bevágás után már szét is terült egy kicsit. Ezek után kíváncsian vártam, mi lesz belőle?? De csodák csodája! Olyan gyönyörűen kirittyentette magát a jénaiban, hogy nem győztem álmélkodni. Ezek után pedig csak hálálkodni tudok Neked Limara, mert ilyen csodás kenyeret már régen sütöttem! Holnap sütök még egyet, és azt ígérem, le fogom fényképezni!
Megsütöttem Limara új,Rusztikus kenyerét.Hihetetlenül ropogós héja van,és a bélzete valami csoda.Én most dolgoztam először igazán kovásszal,de nem csalódtam.Amikor kisült,éppen olyan illata volt,mint a gyerekkoromban ,a szomszéd péknél kapott kenyérkének.Mostmár bátrabban fogom a kovászt használni.Limara,köszi a recit,zseni vagy!
Fruzska! Én nem szoktam lespriccelni, amikor kiveszem a jénaiból, és úgy is kicserepesedik. Tehát azt javasolom, hogy próbáld ki Te is! Ne vizezd meg, hanem csak hagyd úgy. Kíváncsi vagyok, akkor is bebarnul-e???
Rögtön lespricceled,ahogy kivetted a sütőből?Mert jártam már egyszer én is úgy,hogy kicsit későn vizeztem le,és kicsit foltos lett..Talán ez lehet az oka.Jó hideg vizzel kell spriccelni.
Sziasztok meg szeretném kérdezni, hogy miért van az,hogy szép ropogós barnára megsül a kenyerem és aztán, hogy cserepes legyen lespriccelem vízzel és valahogy ahogy hül kifehéredik. Egyszerüen nem értem.
Helyes Limara! Csak tedd fel napról napra ezeket a gyönyörű kenyereket, így legalább csinálod nekem is a kedvet. Tök jól néz ki a mai kenyered (is!!!) !!!!
Mire en jovok, Ti mentek. Kerulgetjuk egymast mint cicus a forro kasat. No, kesz lett a gepi sorkenyerem. A vege fele visszaesett a teteje ennek a sz....nak. Nincs szerencsem a kenyerekkel. DEEE a ket tepsi csigam /kakaos/ nagyon finom lett.
LIMARA nagyon cserepes a kenyered.
Ugy latom, itt a smailikat matol megvaltoztattak. Velemenyem errol: nem tetszik nekem. A regi szebb volt.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit