Zsuzsa a sztrapacskát én úgy szoktam csinálni, hogy nyers krumplit késes aprítóval darabolom (reszelni nem szeretem, mert mindig egy-két körmöm bánja, az elektromos húsdarálót sem szeretem elővenni) teszek bele 50 dkg krumplihoz 1 db tojást, sót, 1 evőkanál zsírt a kisült szalonnából és annyi lisztet, hogy galuskaszerű tésztát kapjak. Pontos mennyiséget nem tudok írni, mert soha nem szoktam mérni csak úgy érzésre, keverésre teszem hozzá a lisztet. Forrásban levő sós vízbe szaggatom (én nokedli szaggatóval szoktam, van aki vízes késsel deszkáról szaggatja, én annyira nem vagyok profi) Közben a kockára vágott húsos szalonnát (én kockázott baconból szoktam csinálni) zsírjára sütöm, kiszedem és a visszamaradt zsíradékba belemorzsolom a juhtúrót (ez is ízlés kérdése, hogy mennyit) összeolvasztom és a kifőtt galuskát ebbe szedem bele, átmelegítem és a kisült szalonna darabokkal a tetején tálalom. Van aki szokott még tenni egy kevés tejfölt is a juhtúróhoz mielőtt beleforgatná a galuskákat, én nem szoktam.
Köszönöm a gyors választ, de a konyhafelszerelési boltot nem igen tudok. Kicsit áldoznák rá többet is- sokat segítene. Addig talán próbálkozzam a tepsivel??
A receptjeid nagyon jók már próbálkoztam velük, kissebb-nagyobb sikerrel.
Ilyen állítható formát a Lidl szokott akciózni, de egy évben sajnos csak egyszer. Eddig november környékén árulta, az idén viszont ha jól emlékszem volt húsvétkor.
Még konyhafelszerelési boltokban érdemes szétnézni, bár ott többszörösét kérik el, mint a Lidl.
Most regisztráltam, örülők, hogy rátok találtam. Mint új kenyérsütő-s segítséget szeretnék kérni, keresek álltható formájú kenyérsütőt- amit a sütőben tudok használni, esetleg valaki tudna tippet hol kapható? Köszönöm, krisztim
jaj ez jó én is pont ilyen határozatlan tipus vagyok Kinézek valamit az üzletben és addig gondolkodom rajta, hogy mire eldöntöm hogy ez nekem kell és mire visszamegyek addigra naná hogy már nincs
Óóóó, hát én egy ilyen témát hónapokig rágok... mindig, mindent... ( még jó, h a FÉrjem, mindenképpen el akart venni, különben még mindig csak rágódnék... ) :)
Hát itt Győrben valóban nincs nagy liszt választék. Pannon lisztet egyszer vettem de nem lopta be magát a szivembe. A gyermelyit nem szereted? Még eddig ez volt talán a legjobb. Persze tudom tudom....a tótkomlósi lenne az igazi, de azt erre felé még csak nem is hallották nem hogy látták volna. Egyszer kaptam valakitől 2 kg-ot, hát azt bizony nagyon szerettem. Nem vagyok valami nagy sütőmester, de abból a lisztből teljesen más lett a kenyér állaga.
Szia Bezsa! Igen, nagyon is sokat segítettél, pl. h utána gondoltam a tk liszt fogyasztásunknak, hát, lehet, h nem annyira jelentős. 2 naponta sütök 50dkg lisztből vmit ( kenyér, v kifli, v zsemle ) és ebből kb 15dkg tk.lisztet használok ( általában tönkölyt, de ennek az oka elsősorban,az, h ehhez jutok relatíve jó áron ). Azaz két hét alatt 7x15dkg az épp csak 1kg.
Igazság az, h a BL80-nal nem vagyok megelégedve itt a környékünkön és azt hittem azt tudnám leváltani. Én nem tudom, ki mit talál Győr-Moson-Sopron megyében, de én csak a tescoban kapható Pannonlisztet, és én azt nem szeretem! Olyan koszos hatású. Ennél még keverni is jobb a finom+rétes lisztet. de az sem az igazi! Ha vajon lenne őrlőm, még több tk-t használnék?? jaj, annyit dilemmázom!
Honnan tudom, száraz-e a búza?? Ha megkérdezem, h ugye száraz, biztosan azt mondják, persze! Az látható?
bocsánat a sok naív kérdésért, de érdekel minden gondolat ez ügyben!!
Kislányok köszönöm szépen, hogy nem feledkeztetek meg rólam, bár mostanában keveset vagyok jelen. Azért időnként bekukkantok megcsodálni, hogy milyen szépségeseket készítettek. Megpróbálok nem elcsábulni, mert nem tesz jót a kg-jaimnak.
Nekem is van malmom amin búzát lehet őrőlni ez nem Bosch, hanem Lux. Teljesőrlésűt tudsz rajta őrőlni. Annyit érdemes megőrőlni, amennyi kb. 2 hét alatt elfogy, mert azt olvastam, hogyha annál több ideig áll veszít a minőségéből. Ha használsz tk. lisztet akkor érdemes beruházni, de ha csak minimális a tk. fogyasztásotok akkor nem. Azt is érdemes megnézni, hogy mennyiért adják a búzát, rendesen ki van-e szárítva.
Elsüllyedek szégyenemben, ha arra gondolok, mikor jártam közöttetek utoljára...és ahelyett, h csodaművekkel jelentkeznék Nálatok, ismét kérdéssel jövök.
Sok éve van nekem egy mindentudó Bosch-gépem ( dagasztó, habverő, húsdaráló, turmix, tállal, és rengeteg féle szeletelővel ), nagyon sokat használom, zsemlemorzsát is ezen darálok...usw. Kérdésem a következő: ehhez létezik egy GABONAŐRLŐ kiegészítő, ami nagyon izgat... Falun élünk másfél éve ( többen tudjátok ), és látom több felé kiírva, h gabona eladó. Namost! Ez ilyen egyszerűen működhet? Megveszem a gabonát, meg ezt a kiegészítő vmit, és megőrlöm? És mekkora mennyiséget lehet egyszerre megőrölni? Hogyan tároljam a lisztet? Milyen lisztet készít? Tk, finom?
Van Nektek ilyen? hasznos? Bóvli? Olyan romantikusan hangzik... :) de azért csak az ésszerűség határán szeretnék mozogni 3 manócskával és svájci frankos lakáshitellel... Adjatok tanácsot! Ti mindig mindent tudtok!! köszönöm szépen!!
Ma regisztráltam kenyérsütéssel vagyok elakadva ezzel kapcsolatban kérem a segítségeteket, használtan , leírás nélkül vettem egy clatronic BBA2005 -ös kenyérsütő gépet amin tegnap sikerült is egy kenyeret sütni, de mivel a sütési időt nem találtam elég hosszunak ( normál sütés- közepes barbaság II- fokozat ) ma újra megpróbáltam , és a normál program nem engedett 320 ra állítani az időt, pontosabban beállítottam az 1 programot , majd a zeit- időt felvittem 3,h20min -re - közepes barnaság , II-fokozat beállítva- és azután hiába próbáltam a start gombbal elindítani nem csinát semmit, amikor kikapcsoltam és újraindítottam a 3 órás programot automatikoussan elindította. Mit csináltam rosszul ?
Hol lehet az 1-12 programon bellül az egyes időket növelni, csökkenteni ? Hol tudok magyar nyelvű Clatronic BBA2605-ös magyar nyelvű használati utmutatót letölteni ?
Az oldalhoz egyébként gartulálok nagyon sok hasznos jó info van rajt.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit