Gina, csak most láttam a nutellás kérésedet. Kerestem a francia receptek között és találtam kettőt amelyekről jó véleményük volt azoknak akik elkészítették. Nem nagyon értettem miért kell cukor nélküli tej, mert nem tudom elképzelni a nutellát cukor nélkül. A második cukros ssűrített tejjel készül, talán valakinek olyan kell.
Nutella házilag
1.)
Hozzávalók:
150 g tejszín
2 csomag vaníliás cukor
50 g porcukor
200 g tejcsokoládé
4 leveses kanál mogyoróolaj
Elkészítés:
Lassú tűzön egy lábosban felmelegítjük a tejszínt a cukrokkal, jól összekeverjük. Hozzáadjuk a darabokra tördelt csokoládét. Amikor minden elolvadt elkeverjük a masszát az olajjal és lehűtjük. Kész a nutella.
2.)
Hozzávalók:
100 g fekete csokoládé
45 g mogyoró por
200 g cukrozott sűrített tej
125 g vaj
1 kevés folyékony vanília
Elkészítés:
Felolvasztani az összeaprított csokoládét.
Hozzáadni apránként a vajat és végül a koncentrált tejet. Alaposan összekeverni.
Szeretettel gondolok Rád, és nagyon Veled érzek! A szeretteink elvesztése olyan nagyon fáj, amire csak az idő ad némi enyhülést! Szerencsére az élet gondoskodik rólunk, és adta az unokákat, akik fényt hoznak az életünkbe. sok puszi : Marika
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit