E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Receptek : Bármi, amit érdemes megsütni vagy megfőzni III. Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
Piroska

2008.11.09. 21:34 -

 

Sziasztok!

Az előző receptes topikot a fórumokra kattintva el lehet érni továbbra is, csak a bal oldali, kinti elérhetőségét szüntettem meg.

Várom továbbra is a recepteket sok szeretettel, üdv, Margit

paariza Előzmény | 2011.02.17. 08:23 - #335

 Zsuzsa akkor mégegyszer írom .A celofános történetet én is csak tavaly kezdtem alkalmazni , mert úgy véltem nincs értelme a dupla fedésnek. Bebizonyosodott azonban , hogy valóban sokkal szebbek lettek a gyümölcskompótok például. A körte és a barack teteje különösen be szokott barnulni. Szóval egy kis tálkába meleg vizet teszel és azt a felét amit az üvegre teszel , bevizezed . Ez biztosítja a jó tapadást.Utána csavarod rá a tetőt , ennyi az egész.


nagyzsuzsa Előzmény | 2011.02.16. 00:29 - #334

Iza, a "paradibsom" paprikát megértettem, sokkal inkább szörnyülködtem az adagokon. 3kg paradicsom, annyit az életben meg nem eszünk!!!!!!!!!!!!!! De majd veszem a felét, 5 évre elég lesz az is...

Én leginkább lekvárt csinálok. Amióta sütőben sterilizálom az üvegeket azóta egy penészesem sem volt (3 éve). Az előbb azt álmodtam, hogy írtál valamit a celofánról, most újra el akartam olvasni mert szeretném megérteni miként van az, hogy megakadályozza az oxidálást (nagyon érdekel) de nem és nem találom! Lehet, hogy elaludtam itt a gépem előtt???!!!


paariza Előzmény | 2011.02.15. 12:29 - #333

 Zsuzsa , még annyit fűznék hozzá , hogy télen is kipróbálhatsz egy kisebb adagot jóféle olasz paradicsomsűrítményt vehetsz nyers paradicsom helyett . Szerintem egy jó sűrűparadicsom püré esetében  1 kg felel meg 3 kg nyers paradicsomnak és kevesebb vele a maszatolás. 


paariza Előzmény | 2011.02.15. 12:22 - #332

 Ja és most látom , a paradibsom paprika nem egy új fajta , csak elírtam a paradicsom paprikát.


paariza Előzmény | 2011.02.15. 12:19 - #331

 Zsuzsa ez a sütőben sterizilálás is nagyon jó ötlet. Az üvegek felfordítása viszont számomra fontos , mert sajnos jó pár üveg befőttem megromlott amíg nem csináltam. A dunsztban csak akkor keletkezik légüres tér , ha alaposan rá van csavarva a fedő és tökéletesen zár. Szerintem az a gondom , hogy nem dobálom el a tetőket hogy minden alkalommal vadonatújjal főzzek be .Amikor már egyszer megnyitottam , lehet hogy nem passzol annyira legközelebb. Végülis nem a felfordítás a lényeg , hanem az hogy a visszafordításnál ne adjon kis sziszegő hangot , akkor tutira lesz légüres tér alatta.


nagyzsuzsa Előzmény | 2011.02.15. 12:10 - #330

 

Vikikém, nagyon szépen köszönöm!!! Szégyen és gyalázat, még mindig nem csináltam meg. De ami késik nem múlik, hamarosan nekilátok!

Iza, ezer köszönet! Tapasztalatból tudom én is milyen érzés újra írni amit nem kis időbe és fáradtságba került megírni. Nyomorult G Portál! (De már mást is mondtam...) Most már úgy csinálom, hogy saját "levélpapírra" írom előbb amit akarok és Ctrl+C -> Ctrl+V -vel hozom át ide. És ha törli, én sátáni mosollyal lépek be újra és teszem be újra. Én egy ideje már nem vízzel sterilizálok, hanem jól kimosom az üvegeket, nem törlöm ki és felforditva, hogy a víz lecsepegjen, beteszem a sütőbe a rácsra, 100°-on 15 percig. A fedeleket is. Jól bevált. Nem fordítom fel a lefedett, kész üvegeket, mert a dunsztban úgyis légüres tér keletkezik. Igazán szólva nem értem miért  csinálják, mi a magyarázata. A kis üvegekbe tétel az nagyon jó ötlet! Mégegyszer köszönöm!


paariza Előzmény | 2011.02.15. 10:38 - #329

 Zsuzsa ! Itt a finom házi ketchup.Most írom harmadszor , mindig valami probléma támadt . Nem akarja a g portál ezt a jó kis receptet.

 

3 kg paradicsom , 2 kg paradibsom paprika.40 dkg hagyma , 40 dkg alma , 25 dkg sárgarépa , 20 dkg fehérrépa .Puhára főzni , paszírozni vagy turmixolni .Besűriteni lassú tűzön.

Ízesítés : 25 dkg kristálycukor , 3 ek só , 2 dkg fűszerpaprika , 0.5 dl 10 % -os ecet , bors , szegfűbors , szegfűszeg , ízlés szerint.Újra felforralni , hogy a cukor elolvadjon benne. 1 mokkáskanál szalicil.Üvegekbe önteni , kidunsztolni.

Ha nem akarsz tartósítószert tenni bele , akkor minél kisebb üvegbe tedd , ami gyorsan elfogy. A kiforrázott üvegek tetejét is a forrásban lévő vízből tedd rá az üvegekre .Tegyél a tetők alá forró vízbe mártott celofán lapocskát is.Fordítsd fejre az így lezárt üvegeket , hogy lásd nem levegőzik-e .Így tuti eláll mindenféle szer nélkül.Addig tartsd a dunsztban míg leljesen ki nem hűl.Nekem van hogy 2 napig is meleg marad.

 

 

 

 


viktoria Előzmény | 2011.02.09. 14:09 - #328

Csokis keksz ZSUZSA kérésére, de bárki másnak is szívesen :)


Hozzávalók

 
a tésztához:

40 dkg finomliszt
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
csipet só

10 dkg vaj
10 dkg mascarpone
15-20 dkg cukor (nekem elég volt 15) - én is 15 dekát tettem bele !!!
1 tojás
1 kávéskanál mandulaaroma (ez véletlenül kimaradt) --- én beletettem !!!

a töltelékekhez:

1 dl tejszín

15 dkg étcsokoládé


Elkészítés (ez is ugyanúgy készült, ahogy MOHÁNÁL) ezen sem változtattam. Csupán a sütési időm és a hőfok volt kevesebb. 155 fokon 5-5,5 perc

A lisztet elvegyítem a szódabikarbónával és a sóval. A puha vajat habosra keverem a mascarponéval, a cukorral és a tojással, majd hozzáadom a lisztet. Alaposan összegyúrom és 2 részre osztva, folpackba csomagolva hűtőbe teszem 1-1,5 órára.
 

A sütőt előmelegítem 170 fokra. Sütőpapírral kibélelek két tepsit.

Lisztezett felületen nagyjából 3 mm vékonyra nyújtom a tésztát és 7 cm átmérőjű korongokat szaggatok ki belőle. A tepsin 1 cm távolságot hagyok köztük, majd 8-10 perc alatt világossárgára sütöm őket. Figyelni kell, ne barnuljanak meg!

Amíg hűlnek, elkészítem a csokoládés tölteléket. Kis lábosban felforralom a tejszínt, majd a tűzről levéve beleteszem a kockára tördelt csokoládét. Kézi habverővel keverem, amíg teljesen el nem olvad.

A sűrű krémmel töltöm a kekszeket.
Hűvös helyen hagyom állni néhány órán át, majd dobozban tárolom a kekszeket.




 

 


ancsi54 Előzmény | 2011.02.05. 08:30 - #327

Ez pedig olyan női szeszély szerü sütike én csak így szólítom nem tudom mi a tisztességes neve és egy gáztepsire való mennyiség.

8 tojás sárgája, 30 dkg ráma, 40 dkg porcukor. Ezeket habosra keverjük, 60 dkg liszt, 1 cs. sütőpor és 4 dl tej.A tészta felét tepsibe tesszük a másik felébe kakaó teszünk és egy pici tejet is és a tetejére öntjük.Lassú tűznél sütjük. Ha megsült lekvárral megkenjük. A tetejére a 8 tojás habját 40 dkg porcukorral felverjük és a sütőbe dugjuk szárítani. A habot keményre verjük és utána tesszük bele a porcukrot és azzal tovább verjük.

Lehet csinálni fél adagot is, de nem érdemes mert azonnal elfogy.....legalább is nálunk

 


ancsi54 Előzmény | 2011.02.05. 08:24 - #326

Lambada szelet

4 tojássárgája, 20 dkg porcukor, 4 kanál forró víz, habosra keverjük.A tojások habját és 13 dkg réteslisztet 1/4 sütőport belekeverünk, majd a tészta több mint felét kikent tepsibe öntjük, a többibe kakaót teszünk és a sárga tésztára ide-oda kanállal belerakjuk, megsütjük.Kettévágjuk ha kihűlt és a következő krémmel töltjük. 1 ráma /25dkg/ kis rum, 20 dkg porcukor, 1 van.cukor. 1 van.pudingot 3dl tejjel megfőzünk, ha kihűlt összekeverjük.Megtöltjük a sütit. A tetejére is krém és reszelt csoki.

Nagyon fincsi

Londoni szelet

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 15 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 4 tojás sárgája, késhegynyi sütőpor. A hozzávalókat összegyúrjuk, közepes zsirozott tepsibe nyújtjuk, megkenjük lekvárral.

Tetejére: 4 fehérjét felverjük, belekeverünk 20 dkg porcukrot és 1 van.cukrot és óvatosan beleforgatunk 15 dkg darált diót. A keveréket a lekváros tésztára simítjuk és megsütjük.


ancsi54 Előzmény | 2011.02.05. 08:15 - #325

Püspökkenyér tojásfehérjéből

Hozzávalók: 6-7 tojás habja, 10 dkg vágott dió, 10 dkg étcsoki aprítva, 5 dkg mazsola, 8 dkg liszt, 12 dkg porcukor, 4 dkg olv.vaj

Az összevágott hozzávalókat a liszttel és a porcukorral összekeverjük és a habhoz adjuk.Legvégén az olvasztott vajat. Kikent őzgerinc formába öntjük és megsütjük. A tojáshabot nem kell túl keményre verni, úgy finomabb.

Tetejére lehet tenni csokimázat is.

Ez szintén fehérjéhez való recept.

Mennyei szelet

Tészta: 6 tojásfehérje, 25 dkg porcukor,20 dkg kókuszreszelék, 5 evők. liszt, 1/2 sütöpor.

A fehérjékből habot verünk a porcukorral, majd belekeverjük a liszttel sütőporral elkevert kókuszreszeléket. Kivajazott vagy sütőpapirral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Krém: 3 dl tejszínt, 5 dl tejet, 2 cs.hidegen készíthető pudingport /bármilyen jó/ robotgéppel felverünk. Szép kemény krém lesz belőle. Rákenjük a tésztára, megszórjuk kakaóporral vagy kókuszreszelékkel.


ancsi54 Előzmény | 2011.02.05. 08:00 - #324

Ezt lehet hogy ismeritek de azért beirom, mert nagyon finom, könnyü a tésztája és gyorsan elkészíthető.

Kefíres süti

Hozzávalók: 2 egész tojás, 2 kefíres pohár cukor, 1 kefires pohár olaj, 1 kefir, citromhéj, ezeket jól összekeverjük. Hozzáadunk 3 kefires pohár lisztet, amibe 1 sütőport belekeverünk. A tésztát ketté vesszük, egyik felébe kakaót teszünk, kikent tepsibe öntjük. Erre jön a fehér tészta, forró sütőben megsütjük.

Hát ennyi, jaaaa még az előbbi csokis dióshoz elfelejtettem irni, hogy a bögrém amivel mértem a cuccokat 3dl-es és a tepsim kb 40x25.


ancsi54 Előzmény | 2011.02.05. 07:54 - #323

 Csokis-diós-meggyes

Hozzávalók: 4 tojás, másfél bögre cukor, 2 van.cukor, 2 bögre liszt, másfél cs. sütőpor, fél bögre olaj, fél bögre tej, fél bögre darált dió, 2-3 evőkanál kakaó, meggy

A tojásokat és a cukrokat elektromos habverővel felverjük, hozzáadjuk a tejet és az olajat. A lisztet, diót, sütőport összekeverjük és a folyadékhoz adjuk. Kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük a tészta felét, a maradékba kakaót keverünk és ráöntjük a tésztára. A végén magozott meggyet teszünk rá.

Könnyü, gyors és nagyon fincsi.


vizilily Előzmény | 2011.01.28. 10:39 - #322

 Sziaztok! Akinek van hozzá joga, vegye ki legyen szíves a próbálkozásaimat  :)

Köszi


vizilily Előzmény | 2011.01.28. 10:38 - #321

 Narancsos-mazsolás keksz

 

hozzávalók: 25 dkg margarin 15 dkg cukor 1cs vaniliás cukor 1 tojás sárgája        30 dkg liszt 2 narancs reszelt héja 10 dkg mazsola 1 dl rum vagy narancslé (lehet vegyesen)

elkészítés: Áztassuk be narancslébe vagy a rumba a mazsolát. Keverjük jól el a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a tojássárgáját. Egy másik tálba vegyítsük el a lisztet a lereszelt narancs héjával, és a lecsöpögtetett mazsolával. Keverjük össze a két masszát. Fóliába csomagolva legalább egy órára tegyük hűtőbe. Rudat formázunk belőle és korongokat vágunk. Minél vastagabb, annál puhább. Előmelegített sütőben 175 fokon 15 percig sütjük.

sütési hőfok: 175 °C
sütési mód: alul-felül sütés

 


vizilily Előzmény | 2011.01.27. 22:41 - #320

Egy másik tálba vegyítsük el a lisztet a lereszelt narancs héjával, és a lecsöpögtetett mazsolával.

2.   Keverjük össze a két masszát. Fóliába csomagolva legalább egy órára tegyük hűtőbe.

3.   Rudat formázunk belőle és korongokat vágunk. Minél vastagabb, annál puhább.

4.   Előmelegített sütőben 175 fokon 15 percig sütjük.

sütési hőfok: 175 °C
sütési mód: alul-felül sütés

 


vizilily Előzmény | 2011.01.27. 22:39 - #319

 Ez nagyon egyszerű finom keksz, karácsonykor sütöttem, de nem fotóztam el.

Narancsos-mazsolás keksz

hozzávalók :

5 dkg margarin

§  15 dkg cukor

§  11cs vaniliás cukor

§  1 1tojás sárgája

§  330 dkg liszt

§  2 2narancs reszelt héja

§  110 dkg mazsola

§  1 1dl rum vagy narancslé (lehet vegyesen)

elkészítés

 

1.   Áztassuk be narancslébe vagy a rumba a mazsolát (én vegyesen tettem rumos narancslébe:)

2.   Keverjük jól el a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a tojássárgáját.


viktoria Előzmény | 2011.01.22. 17:32 - #317

Ancsi !! Te egy ISTEN  VAGY !!!!!!  Nagyon szépen köszönöm, ez tényleg végtelen egyszerü. Én még nem is hallottam ilyenről. No ezt biztos, hogy megcsoinálom. Merthogy van is itthon hozzá minden.

 


ancsi54 Előzmény | 2011.01.22. 16:07 - #316

Golyós túrós:

1/2 ráma /12,5 dkg/, 2 evők.kakaó, 20 dkg liszt, 1 tojás, 15 dkg cukor, 1/2 sütőpor. Ezeket összegyúrjuk, kis golyókat formálunk belőle és kivajazott tepsibe egyenletesen elszórjuk. 4 tojássárgája, 20 dkg cukor, 1/2 kiló túró, 1/2 ráma, 1 van.pudingpor. Ezeket kikeverjük, beletesszük a tojások felvert habját. Belekanalazzuk a tepsiben lévő golyóg mellé és 180 fokon megsütjük. Az én tepsim 24x38 közepes méretű


pumi10 Előzmény | 2011.01.20. 19:32 - #315

 nagyon szépen köszönöm:-D


[378-359] [358-339] [338-319] [318-299] [298-279] [278-259] [258-239] [238-219] [218-199] [198-179] [178-159] [158-139] [138-119] [118-99] [98-79] [78-59] [58-39] [38-19] [18-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?