E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Receptek : Bármi, amit érdemes megsütni vagy megfőzni III. Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
Piroska

2008.11.09. 21:34 -

 

Sziasztok!

Az előző receptes topikot a fórumokra kattintva el lehet érni továbbra is, csak a bal oldali, kinti elérhetőségét szüntettem meg.

Várom továbbra is a recepteket sok szeretettel, üdv, Margit

rabim Előzmény | 2010.10.13. 19:18 - #294

Yldyco!

Finom a babsalátád! Valami hasonlót készítek én is,  csak saját babból. A savanyú káposztást még nem próbáltam.  Még nem kóstoltam  vörös babkonzervet.  Az finomabb, mint a tarkabab , vagy az óriásbab?

Szereted a lencsét?   Azt is hasonló módon készítem, csak teszek bele még fokhagymát és babérlevelet a lila hagymán kivül.

A savanyú káposztát lilahagymával, pici piros paprika, só, citromlé, pici méz, olaj izesítéssel.


Yldyco Előzmény | 2010.10.13. 12:57 - #293

 Ismeritek a babsalátát?

Nagyon finom és ilyenkor  ősszel és télen jó kis vitaminpótlás.

Én vörös babkonzervből szoktam csinálni. Tehát 3 doboz vörös babkonzerv, 1 doboz savanyúkáposzta, 3 fej lilahagyma félfőre vágva, ezeket jó alaposan összekeverjük, ízesítjük - ízlés szerint - sóval, cukorral (édesítővel) őrölt borssal és citromlével, majd jó alaposan meglocsoljuk olívaolajjal.

Próbáljátok ki, nagyon-nagyon finom!


rabim Előzmény | 2010.10.12. 08:55 - #292

Ancsika!  Köszönöm a receptet!


Yldyco Előzmény | 2010.10.12. 06:36 - #291

 Zsuzsa!

Én nagyon ritkán sütök, nem sütöttem még sem agávéval, sem stéviával. Én a LIDL-es folyékony édesítőt használom sütéshez és főzéshez egyaránt,  a kupakján van az adagolás-segéd ez alapján lehet tudni, hogy mennyi felel meg 50 g, 100 g, 2,5 ml, 5 ml és 7,5 ml cukornak. A tapasztalataim szerint a folyékony édesítőnek semmilyen mellékíze nincs, aki nem tudja, hogy nem cukorral készült az étel, hanem folyékony édesítőszerrel, meg nem mondja.


ancsi54 Előzmény | 2010.10.11. 20:08 - #290

Sárgabarackos keksz

Hozzávalók: 10 dkg aszalt sbarack apróra vágva, 10 dkg liszt, 1/2 cs.sütőpor, 5 dkg cukor, 1 cs van.cukor, 1 tojás, 7.5 dkg olvasztott margarin, 10 dkg darált mandula / én darált diót tettem bele /

A hozzávalókat összekeverjük, kanállal sütőpapiros tepsire tesszük és egy kicsit ellapitjuk. Előmelegitett 160 fokos sütőben 10-15 percig száritjuk. 1 gáztepsivel lesz belőle kb 16-18 db

Sajnos nem tudom kitől származik ez a recept én is ugy kaptam a kolléganőmtől.

Nagyon fincsi, nekünk bejött.

Jó sütögetést!


nagyzsuzsa Előzmény | 2010.10.08. 23:38 - #289

Limara, vészesen szép és kívánatos ez a rumos-diós kocka falat itt lejjebb !!!

Yldyco, van egy barátnőm akinek magasabb egy kicsit a cukorszintje a kelleténél de aki nagyon szereti a sütiket és az édes dolgokat. Vett agávé szirupot, de most az a kérdés, hogy amikor pl cukorral süt az ember, annak a cukornak térfogata is van, amit egy kanál szirup nem pótol. Te sütöttél már agávé sziruppal? Ha igen, hogy sikerült? És stéviával? Hogy reagálnak a magas sütési hőfokra? Van-e mellékízük? Mik az arányok a cukorhoz viszonyítva? Ha tudod.

 


Limara Előzmény | 2010.10.08. 15:13 - #288

 

 


Yldyco Előzmény | 2010.08.25. 07:50 - #286

 Marika!

Hogy őszinte legyek észre sem vettem, úgy látszik ez már kódolt nálam, hogy a cukor részt automatikusan átugrom. Én nem sütök és főzök cukorral csak folyékony édesítőszerrel. Soha semmilyen receptet nem csinálok a megadott cukor mennyiségnek megfelelő édesítőszerrel, kb. a felével vagy inkább a harmadával, úgy kóstolásra.


rabim Előzmény | 2010.08.24. 22:47 - #285

Yldyco!

Biztosan észrevetted, hogy a gesztenye torta krémjébe nem irtam meg, mennyi cukor kell.  Ez véletlen volt.  Elnézést.  Kb. 10 dkg körüli cukor megy bele,  izlés szerint .


rabim Előzmény | 2010.08.23. 10:28 - #284

Paariza!   Nagyon finomnak hangzik a kenyérsalátád. Pici módosítással szivesen kipróbálom.

Nálunk most egy nagyon egyszerü saláta a kedvenc.   Lilahagyma , uborka, paradicsom és paprika  felkarikázva, és sóval, pár csepp gyümölcsecettel és pici mézzel izesitve.


rabim Előzmény | 2010.08.23. 10:22 - #283

Gesztenye  krémmel töltött piskóta torta

tészta:  4 tojás sárgája, 20 dkg porcukor -  ezt géppel jól kikeverni, majd apránként 7 evökanál forró vizet adunk hozzá..  20 dkg darás lisztet 1 mokkás kanál sütöporral elkeverni és fokozatosan elvegyíteni a tojásos masszával.  A fehérjét késhegynyi sóval  felverni, és óvatosan a masszába vegyíteni.          A tortaformába sütöpapirt teszünk és  a tésztát belesimítjuk. Elömelegített sütöben, takarék lángon készre sütjük.  A tésztát csak másnap töltjük.

töltelék: Fél liter tejben felfözünk 2   púpos evökanál lisztet.  Kihülésig kevergetjük, hogy ne  legyen csomós.  Mikor kihült,  belemorzsoljuk a 25 dkg kész gesztenye masszát, és 10 dkg puha vajjal jó habosra kikeverjük géppel.  Izesíteni lehet pici vanilia cukorral vagy rummal.

A tésztát 2-3 karikára vágjuk, és minden lapot meglocsolunk meggylikörrel, és a krémmel bekenjük.  (Tettem a lapokra rumos meggyet, de ez nem fontos.) 

Végül a tetejére csoki máz:   10 dkg porcukrot 1 evökanál kakaót,  2és fél dkg vajat,  1és fél evőkanál  forró vizzel simára keverjük, majd a tésztára öntjük.   Nagyon finom tejszínhabbal tálalva.

 

gesztenye krémmel töltött torta

 


paariza Előzmény | 2010.08.19. 12:19 - #282

 Olasz kenyérsaláta Iza módra

Nagyon szeretem a salátákat , ezért folyton kutatok újabb és újabb receptek után.A múlt héten bukkantam rá az olasz kenyérsaláta receptjére , amit természetesen úgy készítettem el , hogy a szülő anyja sem ismerne rá. A mélyhűtőben pihent még az olívás ciabattám egy része.Ezt feldaraboltam 1 x 1 cm-es kockákra és szikkasztottam egy napig.Másnap tettem bele felkockázott paradicsomot , uborkát , jó sok petrezselyem zöldet , olívabogyót , Viki-féle fűszeres olajban érlelt sajtot, a végén egy konzerv fűstölt makréla filét. Öntet: olívaolaj , citromlé, fokhagyma vagy fokhagymapor , bazsalikom , oregánó , borsikafű.( hagymát nem tettem bele , nem véletlenül maradt ki.) Még 5 nap múlva is finom.A fehér kenyér jobban átázik , ezért ha valaki azzal szeretné készíteni akkor fogyasztás előtt pár órával az elfogyasztandó mennyiségbe tegyen csak kenyeret.

Hasznos tipp: Ha valaki bátorkodik munkahelyi reggelire fogyasztani mint én , akkor fogkefe , fogkrém ! ! !

 

 


ILDIKO Előzmény | 2010.06.20. 18:16 - #281

PS: fogyasztas elott 1 nappal  is elkeszitheted! Igy akartam irni de az agy kihagy .hihi

 


ILDIKO Előzmény | 2010.06.20. 18:07 - #280

FEHER CSOKOLADETORTA

Hozzavalok:

200g liszt, 50g finom kristalycukor, 1 z Vaniliascukor, 75g HIDEG! vaj felkockazva es extra vaj a sutoforma kikenesehez, 1 citrom reszelt heja, 4 tojas M meretu, 1 joo zacsko szaraz lencse vagy bab+sutopapir a bab ala vedeskent , 4x 100g Fehercsoki, 4x125g CremFress vagy suru! tejfol esetleg, 2 ek porcukor,

Elkeszites: Egy tanyerfolott szitald at a lisztet es adjal hozza egy keshegynyi sot.Add hozza a finom kristalycukrot es a Vanilcukit  + a reszelt citromhejat.Egy drotos habverovel szoktam en MINDEZT jool egybekeverni barmennyire furcsa is a szaraz dolgoknal is!Add hozza a HIDEG vajkockakat es HIDEG kezzel vagy konyhai keses robotgeppel dolgozd egybe.Teljesen jool el kell dolgozni a vajat! Ha ez megvan, add hozza az 1 tojast es ezzel is dolgozd el.HA tul szaraz lenne a teszta adhatsz hozza jeghideg vizet.OVATOSAN adagolni nem kell tul sok! Majd formazz belole egy labdat es tekerd  be folpackba es rakjad a hutobe 30 percre. En egy agyag koralaku recesszelu lepenysutobe sutom mindig. EZT jol kivajazom, majd kilisztezem. Vedd ki a hutobol a tesztat es egy jol belisztezett  munkaasztalon egy sodrofa segitsegevel nyujtsad ki egy 32cm kor alakura.Helyezd ovatosan a kivajazott-lisztezett sutoformaba ugy hogy a szelei teljesen felerjenek a forma szelenek tetejeig.Villaval szurkald meg a tesztat es tedd ujra 30 percre a hutobe!Melegitsd elo a sutot 200C-ra. Vedd ki a hutobol a tesztat es fedd be alufoliaval es ontsd ra a szaraz lencset vagy babot   /EZT nevezzuk  "vak "sutesnek/   Tedd a suto kozepebe es sussed 10 percig.Ezutan vedd ki a sutobol, ovatosan emeld ki az alufoliaval a babot es most sussed EZ NELKUL ujra a sutobe 5 percig.Ezutan kiveszed a  tesztat a sutobol es a suto homersekletet leveszed 180C -ra

KREMTOLTELEK: Darabolj fel 300g fehercsokit es egy nyeles labosba olvaszd fel GOZ! folott  /NE mikroba mert megeghet!!!/  Ezutan ontsed at a csokit egy keveroedenybe es add hozza a CremFresst  poharankent.Gyorsan kell dolgozni, nehogy a fehercsoki megkosson.En EZT is egy drotos habverovel dolgozom ossze gyorsan.Ezutan egyenkent!-eldolgozva add hozza a maradek tojasokat. Ontsed az eloresutott tesztara es sussed 25 percig 180C-on a suto kozepen. A tolteleknek NEM kell teljesen atsulnie!! A kozepen puha maradhat! Sutonkent fuggoen ha esetleg eget stb a sutes kozben letakarhatod esetleg sutopapirral .Nalam erre nem volt szukseg.Hagyjad TELJESEN lehulni ha kesz.

Teteje diszites: Olvaszd meg a maradek /100g/ fehercsokit goz folott es vekony retegbe vond be a torta tetejet egyenletesen.En mandulas csokkal diszitettem+csokigyongyokkel. EZT a tortat fogyasztas elott elkeszitheted mar.Finom volt!

 

 


paariza Előzmény | 2010.04.15. 13:16 - #279

Yldyco itt a recept amit kértél.

40 gerezd fokhagymával sütött csirke

2 egész csirkét ( én csak combot mellet és szárnyat sütök) egyenként kb.1,75 kg  bőre nélkül daraboljunk fel. Lisztbe forgatva serpenyőben süssük pirosra  4 ek. olajon. .A recept szerint nem kellene megsózni , de én sózom , borsozom. Tegyük tepsibe a pirított csirke darabokat .A serpenyőben maradt olajba tegyük a 40 gerezd fokhagymát , kakukkfüvet , kicsi rozmaringot pirítsuk 1 percig.Öntsük fel 2,5 dl fehérborral és 2,5 dl csirkehús levessel . Tegyünk bele 1,5 kiskanál sót.Forraljuk további 2 percig és öntsük rá a tepsiben lévő csirkére.Fedjük le alufóliával.175 fokon legalább 50 percig süssük , amíg a hús és a fokhagyma omlós lesz. A leve besűrűsödik a húson lévő liszt miatt.


viktoria Előzmény | 2010.04.08. 14:55 - #278

Iza hivta fel a figyelmet a húsvéti tojásvarázsra - hát ez valami fantasztikus és ötletes. Nézzétek meg a videót, ha most lecsusztunk róla, eltesszük jövő húsvétre :)

 

 


paariza Előzmény | 2010.04.08. 10:20 - #277

Yldyco a szokásos módon egy valamit kifelejtettem az előbbi receptből , de szerintem úgyis tennél bele .Egy vöröshagymát ledarálok a hússal együtt a tojásos alagútba.


paariza Előzmény | 2010.04.08. 09:40 - #276

Yldyco a húsvéti reggeli receptjei.Egy olyan dobozra méretezve amiben 45 dkg lisztből lehet kenyeret sütni.

Tojásos alagút: 1 kg darált hús 4 egész tojás só, bors , fokhagyma , vegamix , kicsi fűszerpaprika . Alufóliával kibélelem a formát ,( Yldyco sütőfóliával ) A forma oldalaihoz nyomkodom a húst , úgy hogy egy "alagútnyi" gödör legyen a közepében.Ebbe az alagútba , főtt tojást kockára vágva , felvert nyers tojással összekeverve só , bors , vegamix beöntjük.Kb 4 főtt tojás 3 nyers , de ez edényfüggő .Alufóliával ne csak a tetejét borítsuk be , hanem alaposan körbetekerjük.A sütőt előmelegítem 230 fokra , de amint betettem a húst visszaveszem 175 - re és kb 1 órát sütöm.Kihűlés után szépen szeletelhető.( Ne töltsük meg a "gödröt" színültig a tojásokkal , mert nő mint a rántotta.

Almás rakott csirke : Kb 6 db fél csirkemell (filé) sózom és pirospaprikás borsos lisztbe panírozom.A dobozt kirakom bacon szalonnával , rá a panírozott csirkemellet , rá egy vékonyra szelt közepes almát , reszelt sajttal megszórom.Újra csirke , alma leöntöm 3 db felvert tojással , leszórom reszelt sajttal ,a tetjét bacon szalonnával beborítom.Ugyanúgy sütöm mint a fentit.Fóliás bebugyolálás fontos , mert fröcsög.Hidegen szintén gyönyörűen szelhető.Egyszer egy újságban láttam fotót és nagyon megtetszett , de bonyolultabb volt az elkészítése.

 


Gazocska Előzmény | 2010.04.04. 09:39 - #275

Sziasztok!

Margitka alap kalács receptjéből csináltam húsvéti sonkás kalácsot.

60dkg liszt

2 tojás

2,5dl tej

2,5gr élesztő

5dkg margarin

1 kk só

1 kk cukor

0,5dl citromlé

kb 0,5kg füstölt-főtt sonka

A tésztát begyúrtam, megkelesztettem. Amig kelt a tészta a sonkát kis darabokra szaggattam, majd összekevertem, gyúrtam a tésztával. 2 részre szedtem és püspökkenyér formába tettem. Langyos sütőben még egyszer megkelesztettem, majd megkentem 1 egész tojással és 150 fokon légkeveréssel kb 40 percig sütöttem. Aztán konyharuha alatt hagytam kihűlni.

Nagyon-nagyon finom ám!


viktoria Előzmény | 2010.03.27. 19:39 - #274

Itt a rezi-mákos receptje:

hozzávalók 4 főre 

Mákos tésztához:

  • 1 tojás
  • 5 ek darált mák
  • 5 ek liszt
  • 5 ek cukor
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 2 dl tejföl

Diós tésztához:

  • 1 tojás
  • 5 ek darált dió
  • 5 ek liszt
  • 5 ek cukor
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 2 dl tejföl

Kakaós tésztához:

  • 1 tojás
  • 3 ek kakaópor
  • 5 ek liszt
  • 5 ek cukor
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 2 dl tejföl

Krémhez:

  • 9 dl tej
  • 8 ek búzadara
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 2 cs vaníliás cukor

Tetejére:

  • csokimáz (csokoládé és vaj 2:1 arányú egyvelege)

elkészítés 

  1. A hozzávalókat a 3 féle tésztához külön-külön összedolgozzuk és egyesével megsütjük (előmelegített, közepesen meleg sütőben).
  2. A krémhez a tejet a búzadarával felforraljuk, azaz tejbedarát készítünk.
  3. A puha margarint a kétféle cukorral sima állagúra kikeverjük.
  4. Miután a tejbedara kihűlt, a vajas krémet hozzáadjuk és összedolgozzuk.
  5. A tésztalapokat a krémmel betöltjük (alulra kerül a diós tészta, középre a kakaós, felülre pedig a mákos).
  6. A süti tetejét csokimázzal bevonjuk: a darabokra tört csokit megolvasztjuk, majd belekeverjük a fele mennyiségű vajat.

[378-359] [358-339] [338-319] [318-299] [298-279] [278-259] [258-239] [238-219] [218-199] [198-179] [178-159] [158-139] [138-119] [118-99] [98-79] [78-59] [58-39] [38-19] [18-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?