E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Limara Előzmény | 2011.03.01. 20:06 - #44446

Köszönöm szépen, nagyon kedvesek vagytok!


bezsa Előzmény | 2011.03.01. 19:57 - #44445

Limarám!

Születésnapod alkalmából nagyon sok szépet, jót, és örömökben gazdag éveket kívánok!


superkeri Előzmény | 2011.03.01. 15:21 - #44444

              Drága  Limara!

  "...Boldog, boldog, boldog születésnapot,

      Kívánjuk, hogy legyen még,sok ilyen szép napod." 


HBKati Előzmény | 2011.03.01. 12:17 - #44443

Limara!

Születésnapod alkalmából szeretettel köszöntelek,sok boldogságot és nagyon jó egészséget kívánok!!


Limara Előzmény | 2011.02.28. 20:15 - #44442

Kedves Dark!

1 kg liszthez én kevésnek tartom a 20 dkg kovászt, nyugodtan emeld meg a duplájára. A daagsztás utáni kelesztés így elég hosszú, majd a formázás után rövid. Kevés volt nekiez az idő, ezért repedt fel. A hírtelen meleg beindította a gyors kelést és repedt, a sikérszálak nem tudtak olyan gyorsan nőni. Én a sikért is elhagynám, a kenyérliszt és a garhamliszt magas sikértartalmú, szerintem nem kell bele. 

Üdv


ILDIKO Előzmény | 2011.02.28. 19:39 - #44441

BEZSAM!

Gyonyoru ez a csupamosoly cukitunder! Sok oromotok lehet benne!


bezsa Előzmény | 2011.02.28. 18:31 - #44440

Nagy dumás a fiad. Éreztem én, hogy van mit keresnünk.


Yldyco Előzmény | 2011.02.28. 17:43 - #44439

Bezsa beletrafáltál rendesen. Pénteken hazafelé az oviból megkérdeztem Rubent, hogy mi történt az oviban?

Erre a válasz, hát elvettem az Emmát feleségül, aztán elvettem a Hannát feleségül, aztán még el akartam venni az Annát is, de már nagyon elfáradtam. A fiam már most tudja, hogy a házasság néha nagyon fárasztó tud lenni.


Yldyco Előzmény | 2011.02.28. 17:38 - #44438

Bezsa lehet róla szó...


bezsa Előzmény | 2011.02.28. 17:29 - #44437

 

Ez egy próba volt, hogy müködik-e a képkezelő. Ez itt meg a legkisebb unokám.

Azt hiszem tetszene neki a katicabogár.


bezsa Előzmény | 2011.02.28. 17:26 - #44436

NAgy leendő nőcsábászt látok én itt. Bár szende kis katicabogárnak álcázza magát.

 


Yldyco Előzmény | 2011.02.28. 17:22 - #44435

Köszi Lányok, nagyon ÉDESEK vagytok!


ancsi54 Előzmény | 2011.02.28. 17:17 - #44434

Nahát!!!!!! Micsoda jó pasit látnak szemeim. Yldy! Édes a kis katicabogarad. Már megérte bekukkantani, az ember idejön és teljesen elgyengül azoktól a gyönyörű szemektől


ILDIKO Előzmény | 2011.02.28. 17:11 - #44433

Sziasztok!

YLDY, ez a Katicabogarka gyonyoruuu!... es a szemei magukert beszelnek! 

 


paariza Előzmény | 2011.02.28. 14:03 - #44432

Kedves Dark ! Jólenne , ha tudnál fotót feltenni , hogy jobban tudjunk segíteni.Biztos hogy hiba a felrepedés? Néha egy kis repedéssel még gusztusosabb is a kenyér.Nekem is előfordul  , hogy a vágás folytatásában bereped.


paariza Előzmény | 2011.02.28. 14:01 - #44431

Nagyon ismerős nekem ez a gyönyörű katica ! Vajon ki lehet ? Nálam megnyerte a főnyereményt.


Yldyco Előzmény | 2011.02.28. 12:24 - #44428

Igen, Viki Apa és Fia, mint két tojás.


viktoria Előzmény | 2011.02.28. 12:03 - #44427

Istenem !!!!!! Yldyco !

Ez a Ruben ?!  Nagyon drága. Azok a szemek, azok a tekintetek ? Nem is tudom, kire hasonlít ez a gyerek ? :)  na vajon kire ? hát tiszta apja ! - vagy nem jól látom ?

 


Yldyco Előzmény | 2011.02.28. 09:20 - #44426

Farsang volt az oviban:


Dark Előzmény | 2011.02.27. 16:40 - #44424

Sziasztok!

Rendszeresen járok ide olvasni, sok jó ötletet találtam az oldalon, köszi, hogy vagytok Még csak a próbálkozós fázisnál tartok, igazán bevált receptem/technikám még nincsen. Ellenben van lelkesedés

Most viszont egyedül nem jövök rá a hibára, úgyhogy tanács kellene. Már a második kenyerem repedt meg, elég csúnyán. Elolvastam mindent a repedésekről itt az oldalon, mégse találtam választ, legalábbis a maira nem. Korábban dagasztás nélküli kenyereket sütöttem, de mióta van kovászom, kezdem kombinálni a recepteket (lehet, hogy ez a baj? ) A kenyértésztám így néz ki: 60 dkg BL80, 40 dkg Gramam, 20 dkg búzakovász, 6,5 dl víz (többet egyszerűen nem vesz föl, így is elég lágy a tészta), 1 mokkáskanál szárított élesztő, 2 teáskanál só, 3 teáskanál sikér. Összesállítottam, gyúrtam is vagy 15 percet, majd 3 órát kelt. Utána átgyúrtam deszkán, és újabb órát kelt. Formázás után megint 30 percet, majd beraktam sülni. 30+15 percet sült tepsiben, gázsütőben, maximum teljesítményen. Már az elején felrepedt a vekni mindkét oldala alul, a sütés során csak nagyobb lett a repedés. A tepsi alá tettem tálban vizet, a kenyeret is megsprickoltam sütés előtt, és 3 helyen be volt vágva a teteje.

Mit rontok el? Kevés a folyadék? Kevés a sikér? Keveset kelt? Túlkelt?

Amikor 50-50 dkg arányban csináltam ezt a tésztát, akkor nem repedt föl, bár akkor vagy 11 órát kelt (DNK-recept szerint 12-t kell, de nem kell bele kovász). Amikor meg rozsliszttel próbálkoztam, akkor teljesen szétnyílt és kovászízű lett, feltételeztem túlkelt. Ezért csináltam ma úgy, ahogy fönt leírtam...

Köszi szépen a segítséget/tippeket előre is! Üdv, Dark


[Későbbi] [44717-44698] [44697-44678] [44677-44658] [44657-44638] [44637-44618] [44617-44598] [44597-44578] [44577-44558] [44557-44538] [44537-44518] [44517-44498] [44497-44478] [44477-44458] [44457-44438] [44437-44418] [44417-44398] [44397-44378] [44377-44358] [44357-44338] [44337-44318] [44317-44298] [44297-44278] [44277-44258] [44257-44238] [44237-44218] [44217-44198] [44197-44178] [44177-44158] [44157-44138] [44137-44118] [44117-44098] [44097-44078] [44077-44058] [44057-44038] [44037-44018] [44017-43998] [43997-43978] [43977-43958] [43957-43938] [43937-43918] [43917-43898] [43897-43878] [43877-43858] [43857-43838] [43837-43818] [43817-43798] [43797-43778] [43777-43758] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor &#8211; kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény &#8211; minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség    *****    Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ a konoha.hu -n. Nézzetek be! *** Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ!!!    *****    ÁGICAKÖNYVTÁRA - KÖNYVEK, KÖNYVEK, KÖNYVEK - ÁGICAKÖNYVTÁRA    *****    MOVIE-NIGHT -> Filmek, Sorozatok <- MOVIE-NIGHT    *****    Movie-