E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Yldyco Előzmény | 2011.02.15. 19:47 - #44316

 Ancsi nagyon ízlett a családnak (én eddig csak fagyasztottat vettem, de ég és föld)

Ruben csokiöntettel, Donna szilvalekvárral (saját, cukor nélküli) mi Apával szeder lekvárral (saját) ettük. Valami isteni fincsi lett. Én nem nagyon morzsáztam szét, olyan jó kis falatokra tépkedtem.


Yldyco Előzmény | 2011.02.15. 19:45 - #44315

 Aha, így már értem. Akkor ugye nem baj, hogy én ma nem köszöntöttelek fel?


georgina Előzmény | 2011.02.15. 19:40 - #44314

Ancsi,Pannika,Marica:köszönöm a köszöntéseket,de nem ma névnapolok.Azért nagyon jól esett ám!
Yldyco,gondolom ezzel meg is van a válasz a kérdésedre.
Tengizben dolgoztam évekig (Kazasztán,akkor még SZU),és az amcsik nem tudták kimondani a nevemet.Mivel a Gyöngyit nem lehet angolra fordítani,így lettem Georgina.
Zsuzsa,köszi,megpróbálom megfogadni,hogy ne gondoljak a műtétre.Tudom,hogy igazad van,szeretném is,hogy szokják egy kicsit,hogy milyen is,amikor nincs minden kéz alá rakva,de már csak ilyen lüke vagyok.Ezt a kettősséget kellene feloldani valahogy.




ancsi54 Előzmény | 2011.02.15. 19:38 - #44313

Látod Yldy! Mondtam én hogy ügyes kislány vagy és sikerülni fog. És hogy ízlett a családnak? Általában én is sütőben sütöm, nem kell ott állni mellette. Kompóttal is nagyon finom, legutóbb én meggy befőttel ettem a többiek eperdzsemmel.


Yldyco Előzmény | 2011.02.15. 18:17 - #44312

 Gina te ma is névnapolsz? Vagy hogy van ez? világosíts már fel légyszíves!


Yldyco Előzmény | 2011.02.15. 18:10 - #44311

 Ancsi megcsináltam a morzsát. Hát nem tudom miért tartottam tőle eddig, így sütőben sütve kifejezetten élvezetes volt, főleg, hogy nem kellett állandóan kevergetni.

Köszi MINDENKINEK a segítséget!


dulifuli13 Előzmény | 2011.02.15. 17:03 - #44310

Sziasztok!

Gina: Sok boldogságot

Nagyzsuzsi: Köszi, megtaláltam a zöldagyagról szóló bejegyzésedet, a héten elindulok felfedező útra.

Yldyco: Nekem ilyen a császármorzsa receptem: 40 deka liszt (szerintem réteslisztből a legjobb), 4 dl tej, 3 tojás, 0,5 citrom, 5 dkg zsír (én vajjal csinálom) , 10 deka cukor, kis só. A tojások sárgáit a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a zsiradékot és a citromlét és simára keverjük. Beletesszük a lisztet és lassan hozzáadjuk a tejet, majd óvatosan belekeverjük a tojások kemény habját. Tepsit kibajazunk és a tésztát beletéve előmelegített sütőben pirosra sütjük. Én 180 fokon szoktam. Amikor már majdnem teljesen kisült, kb 20 perc múlva, fakanállal kis kockákra vágjuk, kicsit visszatesszük a sütőbe egy rövid időre. Amikor kész, én még kicsittovább aprózom a fakanállal. Tetejét vaníliás cukorral hintem meg. A családom áfonya lekvárral szereti. Érdemes kipróbálni. Legközelebb ha elmegyek a "sógorék" országába, megkóstolom az "eredetit" A recept egyébként Végh Júlia .Szakácskönyv fiataloknak című kötetből származik.

 

Pusszantás Mindenkinek, győrieknek külön , Marica


Pannika Előzmény | 2011.02.15. 11:31 - #44309

Gina!!

Nagyon sok Boldogságot  kívánok Névnapod  alkalmából!!!


ancsi54 Előzmény | 2011.02.15. 10:09 - #44308

Hát ez természetes, hogy segitek, nagyon szivesen teszem, végre nemcsak én szorulok segitségre hanem én is adhatok valamit. Most lépek egy kicsit mert főznöm kell. Majd mesélj Yldy hogy sikerült. Biztos jó lesz, ügyes lány vagy


Yldyco Előzmény | 2011.02.15. 10:04 - #44307

 Köszi Ancsi nagyon kedves vagy!


ancsi54 Előzmény | 2011.02.15. 10:00 - #44306

Már annyit beszéltünk róla hogy szerintem a napokban én is beiktatom, gyorsan kész és fincsike nyami. Van mikor csak úgy kivánunk valami nasit akkor beáztatom a darát, igaz hogy akkor jó ha jó sokat áll a tejben mert akkor jól magába szivja és biztos nem lesz kemény.


ancsi54 Előzmény | 2011.02.15. 09:58 - #44305

Itt vagyok ám mé, végülis szabin vagyok

Úgy jó ahogy Iza mondja én is úgy csinálom. Nekem gázsütőm van és 7-re állitom sajna nem tudom hogy hány foknak számít de szerintem kb 170-180 foknak felel meg. Kivajazom a jénait /tepsit ha sütőben sütöm / és amikor már sűrű akkor megfordítom és keverek rajta. Nagyon szívesen segitek csak szólj nyugodtan és ne butáskodj hogy hülye kérdést teszel fel. Azért vagyunk hogy segítsünk egymásnak, nekem is van ám olyan amit még soha életemben nem csináltam és halvány fogalmam sincs hogy kezdjek hozzá. Na akkor jön a segítség innen a topicról.


Yldyco Előzmény | 2011.02.15. 09:54 - #44304

 Köszi Bellus!


paariza Előzmény | 2011.02.15. 09:52 - #44303

 Yldyco úgy látom Ancsi már elment .Ha megengeded válaszolo helyette.Én úgy szoktam sütni , hogy egy kivajazott hőálló tálba teszem a masszát .Fontos hogy a tejben órákig álljon a dara. 175 fokra bemelegítem a sütőt és először akkor kavarok bele villával , amikor már látom hogy kezd sűrűsödn i.Később már pár percenként jól átkavarom az edény aljáig. Nem szabad engedni hogy száraz legyen.Amikor már jó morzsás , akkor ki is kell venni.


Yldyco Előzmény | 2011.02.15. 09:50 - #44302

 Hány fokon és mennyi ideig kell kb. sütni a sütőben? Sütőpapírra teszed, vagy kikened a tepsit? Bocs, hogy ilyen hülyeségeket kérdezek, de még soha nem csináltam ilyent se sütőben, se a főzőlapon.


Yldyco Előzmény | 2011.02.15. 09:44 - #44301

 Igen most szeretném megcsinálni a császár morzsát.

Még egy hülye kérdés hogyan kell sütni? Itt-ott azt olvastam hogy kis hőn lefedve az egyik oldalát, aztán utána megfordítani és akkor szabdalni.

Te hogy sütöd Ancsi?


ancsi54 Előzmény | 2011.02.15. 09:44 - #44300

Most olvasom Zsuzsa beirását hogy még nem próbálta sütőben, mert fél hogy kiszárad. Amikor sütőben készítem akkor a tepsire teszek fóliát és ott a gőzben megpuhul és  eszébe sem jut kiszáradni. Aztán leveszem, átkeverem és már csak egy kicsit hagyom hogy megpiruljon.


ancsi54 Előzmény | 2011.02.15. 09:41 - #44299

Szia Yldy!

Köszi szépen, már egész jól és örülök is neki. Szerintem még egyszer betekerem és már táncikálhatok is és akár ugrándozhatok is.

Mi ujsi császármorzsa ügyben? Ma szeretnéd megcsinálni? Nekem sikerül mindig és nagyon szeretjük, jó kis lekvárral, porcukorral, ki mivel szereti. Próbáld ki nem csalódsz benne meglátod és majd mesélj.


Yldyco Előzmény | 2011.02.15. 09:23 - #44298

 Ancsi hogy van a lábad?


Yldyco Előzmény | 2011.02.15. 09:23 - #44297

 Zsuzsa a rendes eltevési ecet az ételecet nálunk.

Igen, én is olyant szeretnék amiben a lehető legtöbb tk. rozsliszt van. Majd írd meg hogy sikerült a mű! Hát az az 1 dkg friss élesztő amit a recept ír elég kevés, gondolom ezért kell még bele sütőpor is. Akkor mivel csinálod ha nem margarinnal? (azt írod nincs jó zsírod)


[Későbbi] [44714-44695] [44694-44675] [44674-44655] [44654-44635] [44634-44615] [44614-44595] [44594-44575] [44574-44555] [44554-44535] [44534-44515] [44514-44495] [44494-44475] [44474-44455] [44454-44435] [44434-44415] [44414-44395] [44394-44375] [44374-44355] [44354-44335] [44334-44315] [44314-44295] [44294-44275] [44274-44255] [44254-44235] [44234-44215] [44214-44195] [44194-44175] [44174-44155] [44154-44135] [44134-44115] [44114-44095] [44094-44075] [44074-44055] [44054-44035] [44034-44015] [44014-43995] [43994-43975] [43974-43955] [43954-43935] [43934-43915] [43914-43895] [43894-43875] [43874-43855] [43854-43835] [43834-43815] [43814-43795] [43794-43775] [43774-43755] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?