E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Receptek : Bármi, amit érdemes megsütni vagy megfőzni III. Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
Piroska

2008.11.09. 21:34 -

 

Sziasztok!

Az előző receptes topikot a fórumokra kattintva el lehet érni továbbra is, csak a bal oldali, kinti elérhetőségét szüntettem meg.

Várom továbbra is a recepteket sok szeretettel, üdv, Margit

paariza Előzmény | 2010.02.07. 19:16 - #252

Hiboga habiga  sulujzától való a recept . Szemre nem látszik mennyire finom , egy habos csoda.Feltétlenül próbáljátok ki.Annyit fűznék hozzá a recepthez , hogy 20 perc 175 fokon való sütés után legalább egy órát sütöttem 150 fokon az extra adagot.

 


paariza Előzmény | 2010.02.07. 19:08 - #251

Hiboga habiga” (tejföl lepény)

 Hozzávalók:

Tészta:

20 dkg liszt, 10 dkg margarin 5 dkg cukor,
1 tojás sárgája, 1 púp. ek, tejföl, 1 lapos kk. szódabikarbóna,

Habiga:

0,75 l tejben megfőzünk 4 púp. Evőkanál grízt, ha kihűlt belekeverünk 5 tojás sárgáját, 2 doboz tejfölt, 1 citrom héját és levét, és a 6 db tojás 25 dkg porcukorral gőzön felvert fehérjét.

 

A tésztát belenyújtjuk egy magas falú tepsibe, ráöntjük a krémet, (tehetünk rá mandulát, vagy fél diódarabokat), majd szép pirosra sütjük.

Hidegen szeleteljük.

(=180° 40 perc)

 

Extra nagy: 30 dkg liszt, 15 dkg margarin,
10 dkg cukor, 2 tojás sárgája, 2 púp tejföl,
1kk szódabikarbóna

Krém: 1 l tej, 6 púp ek gríz, 8 tojás sárgája,
10 tojás habja, 3 doboz tejföl, citrom, stb


paariza Előzmény | 2010.01.31. 16:52 - #250

Ildikó itt a Bella -féle bundástojás ahogy megígértem.Anyukám egyik barátnőjétől tanultam

A morzsába készített gödörbe öntöm a tojást.Feltétlenül friss legyen.

Majd betemetem.

Morzsástól kanálra szedem.

Forró olajba teszem.

Mindkét oldalát megsütöm és almasalátával megeszem vacsorára.

Így néz ki a közepe.


viktoria Előzmény | 2010.01.29. 21:36 - #249

Bellus! Köszönöm a pofonegyszerü kenyér-recepted. Majd a porcukorszórómat eldugom :-)De most ne nevessetek ki. Én már több mint 20 éves sütök kenyerek. Első gépem még egy kis kemence formáju Funai volt. Több mint 10 évig birta a strapát, addig szerelőt sem látott. Kenyereim mindig ebben a gépben sültek. Most meg ahogy kinyilt előttem a világ és sütőben sül a kenyér, nem merek gépben sütni :-)

Viszont Bellus ez tényleg egy pofonegyszerü kenyér, le is mentettem a hozzávalóit. Nekem is van egy ilyen gyorsanpácbólkihuzós receptem. Nem árt, ha lesz mégegy.


paariza Előzmény | 2010.01.29. 14:49 - #248

Ildikónak :

Alapját a tutirecept.blogter.hu-n találtam , persze családunk ízlésére alakítottam kicsit.

Eredeti vadasmártás

1 kg marhahúst vastagabb szeletekre vágok

mustárral vékonyan megkenem

4 nagy sárgarépát

1 fehérrépát

2 nagy vöröshagymát vastagra szeletelek

annyi vizet amennyi ellepi felforralok, mindent beleteszek

őrölt borsot, 1 babérlevelet,  amikor felforrt 2-3 evőkanál ecet. ha kihűlt 24 órára hűtőbe teszem.

másnap a páclével együtt kuktában puhára főzöm , majd a levet leöntve a hússzeleteket sózom , borsozom , ételízesítővel(vegamix) beszórom.

A szalonnazsírt felteszem a tűzhelyre, a hússzeleteket átforgatom rajta.A zöldségeket kiszedem a pácléből  ,a mixeléshez szükséges lé mennyiséggel mixelem.

2 kiskanál kr.cukorból karamellát készítek .Ráöntöm a mixelt zöldséget.Mustárral sóval , 2 dl tejföllel , étkezési keményítővel behabarom.Esetleg citromlét ízlés szerint tehet bele aki savanykásabban szereti.

Általában egy adag mártást el is tehetsz a fagyasztóba olyan sok lesz .Szoktam még fagyasztani fűszeres húsgombócokat fasírozott szerűre elkészítve fokhagyma nélkül. Morzsába forgatás nélkül 1-2 kanál olajon átsütve.Ha gyors ebéd kell , a gombócokat és a mártást előszedem , és spagettit főzök hozzá , máris királyi ebéd készült.

 

 


paariza Előzmény | 2010.01.20. 15:44 - #247

Viki ! A félbarna kenyér receptjét a 205-ös hozzászólásban már leírtam , Zsuzsa észrevételére az élesztő mennyiséget utólag ki is javítottam 1,7 dkg kell bele , friss. Az olaj valóban csak 2 ml.Azóta nem veszem ki a gépből dagasztás után , hanem ugyanúgy járok el vele ahogy az alábbi fehér kenyérnél írtam.

Nekem nem jönnek be a gépben a komplett programok , mert nem mindíg egyformán kel az a kenyér.Ha nem figyelek oda ráadja akkor is a sütést ha még nem megfelelőn kelt.Ezért szeretem külön a dagasztó-kelesztő programot használni , majd ráadom a sütést amikor úgy látom , hogy kell.Lehet hogy azért van ez így mert friss élesztőt szeretek használni . Vikikém remélem már kiheverted annyira a disznóölést hogy ez érthető . Nem használtam semmiféle számodra érthetetlen szót , mint például a lukasító.


paariza Előzmény | 2010.01.20. 15:21 - #246

Figyelem az alábbi receptben a porcukor helyett sót akartam írni  !!!!


paariza Előzmény | 2010.01.20. 15:20 - #245

Viki kérésére leírom a pofonegyszerű fehér kenyérkémet. Szerintem már gyorssegélyként elküldtem neked , de változtattam az arányokon , mert  egyrészt az én gépemnek túl sok volt az eredeti adag , másrész férjem egyedül eszik fehér kenyeret és nem akaja egy hétig enni.Mivel nagyon egyszerű , sem nyanyát , sem burgonyapelyhet nem tartalmaz , három napnál további állás után veszít a frissességéből.Lidl-s magyar lisztből sütöm , nagyon bevált .A gépbe készítési sorrendbe írom az összetevőket.

4,6 dl víz

22 dkg finomliszt

44 dkg rétesliszt

1 lapos evőkanál kristálycukor

1 lapos evőkanál porcukor

1,7 dkg friss élesztő a liszt tetejére morzsolva.

Dagasztás , kelesztés elíndítva.Annyira kelesztem meg , hogy az üst pereménél   kb 2 cm - rel lejjebb legyen a tészta széle .Akkor elindítom a sütést.Ha a kelesztő program  végéig ez nem következik be , akkor hagyom még lekapcsolt állapotban kelni,Ha előbb bekövetkezik , mint ahogy a program végezne , akkor előbb elindítom a sütést.

 

 

 


jegkasa Előzmény | 2010.01.01. 17:44 - #244

Hozzávalók:

  • 1 csomag ostyalap
  • 10 dkg kristálycukor
  • 10 dkg darált dió
  • Töltelékhez:
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 egész tojás
  • Tetejére:
  • csokimáz

Elkészítés

A kristálycukrot megpirítjuk. Amikor teljesen felolvadt, hozzáadjuk a darált diót, jól összekeverjük. Kiolajozott tányérra öntjük, ha kihűlt, megszilárdult, ledaráljuk. A töltelékhez valókat vízgőz felett kb. 5-10 percig keverjük, míg összeáll. Hozzákeverjük a ledarált grillázst, és még melegen az ostyalapokat megkenjük, egymásra fektetjük. A megtöltött lapokat gyengén lenyomtatjuk, másnap a tetejét csokimázzal bevonjuk.

Megjegyzés

A receptet Petyaanya küldte. Köszönjük  Mindmegette oldalról másoltam.


jegkasa Előzmény | 2010.01.01. 10:10 - #243

Gyümölcsös Őzgerinc

50 dkg semleges izű keksz, darálva (fele zabkeksz volt, fele sima háztartási keksz.)
20 dkg puha vaj, 10 dkg porcukor (ezt kihagytam), 2 ek kakaópor, 1-2 ek rum vagy aroma.
A hozzávalókat összegyúrjuk, megolvasztottam a vajat és mivel nem állt össze igy adtam hozzá még tejet, hogy olyan legyen az állaga mint a kókoszgolyóé.
Egy őzgerinc formát kibélleltem folpackal belasimítottam egy réteget.

Töltelék 4 dl tejszín 1 cs. főzés nélküli pudingpor vaníliás, ezt kikeverjük felét belesimítjuk az őzgerincben belefektetün izlés szerint banánt ( lehet más is) bevonjuk a maradék krémmel, majd ráteszük még a kekszes tésztát.Letakertam folpackal és hidegre tettem másnap jól vágható!

Sajnos nem tudom kié a recept nem írtam fel.Neten találtam.


SMac Előzmény | 2009.12.26. 10:23 - #242

Kókusztekercs

25 dkg cukorral 1 dl tejet felfőzünk, forrástól 4 percig főzzük. Ezután a forró cukros tejbe 10 dkg vajat felolvasztunk, ha elolvadt 7 dkg réteslisztet, 10 dkg kókuszreszeléket keverünk bele. Felébe 2 evőkanál kakót keverünk. Még melegen kivajazott alufóliára símitjük, először a kakakósat, majd a tetejére világosat. Vékonyra nyújtjuk és szorosan felcsavarjuk. Hűtőszekrénybe teszzük, ha kihült vékony szeletekre vágva tálalhatjuk.

 


viktoria Előzmény | 2009.12.09. 19:57 - #241

ILDIKÓM!-hogy Te miket fel nem fedezel, megyek körbenézek. Köszi


viktoria Előzmény | 2009.12.09. 19:54 - #240

Gina ! aranyos vagy, köszönöm széppen. Holnap gyülnek a narancshéjak.


ILDIKO Előzmény | 2009.12.07. 12:48 - #239

A tortak es mezesek irokazasahoz szukseges zacsko keszitese, Dr Oetker oldalarol

http://www.oetker.hu/oetker_hu/html/default/debi-7lslp9.hu.html 

 


georgina Előzmény | 2009.12.03. 18:09 - #238

Kandírozott narancshéj VIKINEK

A narancs héját vékonyan lehámozni,a fehér részt eltávolítani.Annyi vízzel felönteni amennyi ellepi.Kb. 4-5 napig áztatni,naponta 1x-2x cserélni a vizet rajta.Majd lemérni a narancshéj súlyát, felcsíkozni,vagy kockára vágni,és azonos súlyú cukorral feltenni főni.Amikor a héj karamell bevonatot kap (nekem kb.45 perc),leszűrni,és cukorba forgatni.Másnapig hagytam száradni.

 


viktoria Előzmény | 2009.12.01. 21:05 - #237

Ez tegnep lemaradt.

A párizsi krém összetevői
 

Hozzávalók: 2 dl tejszín, 20 dkg cukor, 25 dkg vaj, 10 dkg kakaó.
 
A tejszínnel felfőzzük a cukrot, 4-5 percig forraljuk, majd beletesszük a vajat és további 4-5 percig főzzük. Levesszük a tűzről, a beleszitált kakaóval simára keverjük. A hűtőben lehűtött krémet még egyszer habosra keverjük.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

S még annyit, hogy az eredeti Gellért tekercs piskótája is kakaós

 


viktoria Előzmény | 2009.11.30. 21:02 - #236

Gellért tekercs receptjét kérte valaki a TÁRSALGÓ-ban.

 piskóta és simán párizsi krém van kihabosítva és azzal megtöltve.+meggy


alapreceptje 3 dl felforralt tejszínbe 30 deka csokoládét teszel, elkevered és másnap kihabosítod.ganás-krémnek is hívják.ezt rákened a piskótára és feltekered.jó munkát:)


paariza Előzmény | 2009.11.30. 13:51 - #235

Mariska !  Itt a finom tex-mex húspogácsa amit tegnap ígértem.

1 kis fej vöröshagyma apró kockára vágva , 1 gerezd fokhagyma préselve, fél cső piros húsú paprika apró kockára vágva , 50 dkg darált marha ,2-3 evőkanál csilimártás, aki nem szereti a csípőset tegyen ketcupot , 2 tojás , fél kiskanál só , 15 dkg konzerv kukorica , 25 dkg konzerv vörösbab , 4 dkg reszelt sajt.

Az egészet jól összegyúrni , 12 db gombócot formázni belőle és a kiolajozott vagy vajazott muffinsütő mélyedéseibe tesszük.Légkeveréses sütőben 175 fokon 20-25 perc sütés. Ennyi az egész , hidegen melegen nagyon finom.Természetesen bármilyen húsból nagyon finom , pulykacombbal is próbáltam.

Másik sós muffin amiről beszéltünk a Bolognai :

10 dkg spagetti , só , 22 dkg finomliszt , 1 csomag sütőpor , 1 mokkáskanál őrölt bors , 2 tojás , 0,75 dl olaj , 1,5 dl Bolognai mártás.(én ezt magam csinálom .egy kis fej hagymát olajon megpirítok , 20 dkg darált húst rádobok ,1 aranyfácán paradicsomkonzervet + 2 konzervesdoboz vizet felforralok 1 evőkanál liszttel besűrítem , borsikafűvel , sóval , oregánóval , bazsalikommal, ízesítem.Pizzára is jó.)1,5 dl natúr joghurt vagy tejföl, 8 dkg durvára reszelt eidámi sajt bele ,+ néhány dkg a szóráshoz , 20 dkg paradicsom , fél csokor petrezselyem.

A spagettit kifőzzük , A lisztet sütőporral és borssal összeforgatjuk. A tojást az olajjal felverjük , a bolognai mártást és a joghurtot hozzáadjuk , a lecsöpögtetett spagettivel , a liszttel és a durvára reszelt sajttal , az apró kockára vágott paradicsommal és a petrezselyemmel összekeverjük.A muffinsütőt vajjal kikenjük , mélyedéseit 3/4-ig töltjük a keverékkel , tetejét sajttal leszórjuk .Légkeveréses sütőben 175 fokon 20 perc alatt megsütjük.A formában hagyjuk 5 percig , utána szedjük ki.

Ezek a kedvenceim .Mariska ha kipróbáltad és megtetszett a sós muffin , van még Gombás-rizses , Spenótos duplán sajtos , Burgonyás sajtos , Hagymás sajtos , Tökmagos sajtos , ha valamelyik kell még egy szavadba kerül , ide írjál. Jó étvágyat !

 

 

 


ILDIKO Előzmény | 2009.11.29. 18:18 - #234

 

Erdélyi habos almás torta
Piskótához:   6 tojás / 12 dkg liszt/ 18 dkg porcukor
Töltelékhez:
3 db savanykás alma
2 dl tejszín
1 cs vanília ízű pudingpor
4 dl tej
25 dkg cukor
1 ek zselatinpor
1 csapott ek őrölt fahéj
csipetnyi só
Díszítéshez:
1 dl habtejszín
elkészítés 
  1. A tojások fehérjét felverjük, hozzáadva a cukrot, kemény habot verünk, majd egyenként keverjük el benne a tojások sárgáit.
  2. A masszához adjuk a lisztet, és kb. 26 cm átmérőjű, papírral bélelt formába simítjuk.
  3. Előmelegített 180 °C -os sütőben megsütjük, és hagyjuk kihűlni.
  4. A pudingot az előírásnak megfelelően 5 evőkanál cukorral és a tejjel felfőzzük, pici sót és a fahéjat hozzáadjuk, majd kevergetve kihűtjük.
  5. A tisztított, gerezdekre vagdalt almát a maradék cukorral és fél dl vízzel kissé megpároljuk.
  6. A tortalapot két részre vágjuk, és egy kapcsos tortaformában töltjük meg.
  7. Az alsó lapon elrendezgetjük az almaszeleteket.
  8. Az alma leszűrt levével kis lángon, folyamatos keveréssel feloldjuk a zselatint.
  9. A keményre vert tejszínhabból 1-2 kanállal a zselatinhoz keverünk, így adjuk a teljes mennyiségű habhoz.
  10. A kihűlt pudingot robotgéppel krémesre átkeverjük, beleforgatjuk a tejszínhabot.
  11. Kétharmad részét rásimítjuk az alma tetejére, a másik lappal befedjük, erre kerül a többi krém.
  12. Hűtőben hagyjuk dermedni, majd habrózsákkal díszítjük, tetszés szerint variálva.
Erdélyi habos almás torta recept Ez a recept a NO SALTY oldalarol van.En mar nyalom a szamat!
 

sumi48 Előzmény | 2009.11.22. 19:25 - #233

Kefires maffin:4 tojás(ha nagy akkor 3) kefires pohár cukor 2 ,(én 1 -et csak ),1 pohár olaj,1 kefir,3 pohár liszt amibe sütöpor és kicsi szódabikarbóna és fél pohár kókusz reszelék(nemfontos),géppel kikeverni és lehet kanalazni a maffin papiros formába,a tetejére meggy szemek 3-4db.Lehet a maszába 1 kinyomkodott alma reszeléket is tenni.


[378-359] [358-339] [338-319] [318-299] [298-279] [278-259] [258-239] [238-219] [218-199] [198-179] [178-159] [158-139] [138-119] [118-99] [98-79] [78-59] [58-39] [38-19] [18-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?