E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Receptek : Bármi, amit érdemes megsütni vagy megfőzni III. Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
Piroska

2008.11.09. 21:34 -

 

Sziasztok!

Az előző receptes topikot a fórumokra kattintva el lehet érni továbbra is, csak a bal oldali, kinti elérhetőségét szüntettem meg.

Várom továbbra is a recepteket sok szeretettel, üdv, Margit

viktoria Előzmény | 2009.10.09. 14:38 - #185

Köszönöm, Te tündér-boszi :)

 


nagyzsuzsa Előzmény | 2009.10.09. 13:16 - #184

Iza, olyan szépen, részletesen írtad le a Bella tönkölyös-rozsos kenyerét, hogy ki fogom próbálni a hét végén! Köszönöm!

Nekem itt ritkán sikerül a kenyerem, mert... gondolom részint mert nincs gyakorlatom benne, részint mert a svájci liszt nem olyan mint a magyar, részint meg mert magasak az igényeim. Az én kenyereim bele sokszor sürü, én meg olyat szeretnék amelyik puha, levegős, kicsi és nagyobb lyukak is vannak benne. Nem tudom, hogy a rozsossal ez lehetséges-e, de minimum azt szeretném, hogy rendesen megkeljen és puha legyen.

Az én kenyereimet csak én szoktam enni mert a család azonnal észreveszi ha nem bolti.   De nem török le és váltig kísérletezek tovább.

Mindenesetre köszönet a jó leírásért!

Üdv,

Zsuzsa


sumi48 Előzmény | 2009.10.08. 22:20 - #183

 Kutyakeksz:1 csésze csirkehusleves-alap 21-28 fokra melegitve,2 evökanál sovány tejpor.2 evökanálolivaolaj,1/2teáskanál só,1 felvert tojás,2 csésze fehér kenyérliszt,1 1/2 csésze sima barna liszt,1 teáskanál élesztö.Tegyük az összes hozzávalot a listán szereplő sorrendben a kenyéesütögépbe,dagaszto programra.Amikor a program befejezödött,boritsuk a tésztát liszttel vékonyan megszort felületre,és rövid ideig gyúrjuk.Belisztezett sodrofávalnyújtsuk ki a tésztát 1-2 cm vastagra.Szaggassunk ki különbözö formákat az általunk választott szaggatókkal.A megmaradt széltésztát újból gyúrjuk össze,ujra szaggatás ,amig elfogy a tészta.Hagyjuk a tésztákat 20 percig pihenni.Elömelegitett sütöben 200 fokon süssük 10 percig,majd a hömérsékletet vegyük 150 fokra süssük tovább 10-15 percig attol függöen mekkorák a tészták.Amikor a kekszek aranyszinüek és ropogosak,valamint megkopogtatva tompa hangot adnak ,boritsuk őket rácsra.és hagyjuk hülni.A teljesen kihült süteményeket légmentesen dobozban tárolva sokáig elállnak.


viktoria Előzmény | 2009.10.08. 17:04 - #182

Mariska! Nagyon szépen köszönöm a zserbó receptjét. Ha hétvégén megsütöm, hozok egy szeletkét. S nézd meg mit találtam ki reggel ! - igy aztán azt hiszem megvan a holnapi elfoglaltságom :)

A receptet ITT találod. Nagyon hamar elkészül és eszméletlen finom lett. Viki


sumi48 Előzmény | 2009.10.08. 13:52 - #181

Zserbó:35 dkg liszt,1 tojás,5dkg cukor, 20 dgk margarin,1 dl tej,1 dkg élesztö,csipet sütöpoe ,csipet só.Töltelék:20dkg dio,10dkg cukor,20 dkg barack lekvár . Az élesztöt langyos tejben egy kicsit megkelesztjük és zsiros tésztát gyurunk,3 részre osztjuk,a kinyujtott lapra elöször lekvárral kenjük,rá a dios cukor és ujra tészta  és igy tovább ismételjük.A kisült és kihült süti étetejre bevonat:25dkg cukorbol sürü szirupot fözóünkés 2 dgk kakaot teszünk bele,ráöntjük a süti tetejére. Csokit is olvaszthatunk és kis olajat bele hogy fényes legyen és ezt is rakhatunk a süti tetejére.(kis tepsibe készitjük :22x37-es)


paariza Előzmény | 2009.10.07. 10:28 - #180

Bocsika előző tönkölyös rozsos félbarna receptből egy fontos alkotóelem kimaradt

1 teáskanál sikér


paariza Előzmény | 2009.10.07. 09:54 - #179

Bella tönkölyös - rozsos kenyere

 

6 dl langyos víz

2,5 dkg friss élesztő

45 dkg finomliszt

30 dkg tk.tönkölyliszt

15 dkg tk. Rozsliszt

1,5 teáskanál ecet

1 lapos evőkanál só

1 teáskanál kristálycukor

3 evőkanál zabpehely

3 ml étolaj

2 evőkanál burgonyapehely

 

A kenyérsütő üstjét kiolajozom .Az én gépemnek kicsit sok ez a mennyiség , de olajozva könnyen dagasztja.Először a vizet teszem a kenyérsütőbe és a vízbe teszem a friss élesztőt , a sót és a cukrot .Összekavarom.A finomlisztet átszitálom , a többit nem.A többi hozzávalót tetszés szerini sorrendben bele teszem , fontos , hogy az olajat a tetejére kell önteni , mert ha az élesztő közel kerül az olajhoz és az élesztőszemcséket körbezárja , nem kap levegőt és nem kel meg szépen a tészta.Az 1 óra 30 perces dagasztás-kelesztés

programot indítom el .A végén figyelni kell , mert az én gépemből 10 perccel a program vége előtt ki kell venni mert annyira megkel.(nagyobb kapacitású gépeknél valószínűleg ez nem szükséges )(4 mm-nél mélyebb bevágás esetén hatalmas árkokká válik a vágás helye.)Kicsit átgyúrom , a kacsasütő jénai alját libazsírral kikenem , a megformázott kenyeret beleteszem , megspriccelem langyos vízzel , és 20 perc kelés után zsilettel bevágom , majd még annyi ideig kelesztem hogy ha megrázom az edényt olyan finoman remegjen a tészta , ahogy Margitka videóján láttam.Ismét langyos vizes spriccelés , hideg sütőbe teszem 200 fokra légkeveréses sütésre állítom és jó sötétre sütöm.Amikor kivettem hideg vizes priccelés és kész. Ha formában sütöm , akkor a sütő aljába forró vizet teszek egy tálban .

Az a tapasztalatom , hogy a megrögzött fehérkenyér-evő férfiak is belekóstolnak.

 

 


paariza Előzmény | 2009.09.30. 20:12 - #178

Előbbi hozzászóláshoz annyit én gépben dagasztom és kelesztem.


paariza Előzmény | 2009.09.30. 20:11 - #177

Ezt a receptet a neten találtam bocsika , de nem tudom melyik oldalon de nagyon bevált.Arra jó ha hirtelen kell kenyér nem fog sokáig tartani.Az öregtésztás kenyerek tovább frissek maradnak.

Házikenyér (gép nélkül)

Hozzávalók:

50 dkg liszt (vegyesen lehet teljes kiörlésű, rozsliszt, kukoricaliszt, kinek mi a finom)

2,5 dkg élesztő

3-3,5 dl víz

cukor

esetleg magok vegyesen (a tetejére vagy a tésztába)

Elkészítés: A vizet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk benne. Közben kimérjük a liszteket és egy kávéskanálnyi sót. Arra oda kell figyelni, hogy ha különböző liszteket használunk, a fele akkor is maradjon finomliszt, mert különben nagyon nehéz lesz a tészta, és nem kel meg. Ha felfutott az élesztő, beleöntjük a lisztbe, megdagasztjuk (lehet robotgéppel is, de olyan gyorsan kész van, hogy én nem szoktam összekoszolni). Ha szép kis tésztát kaptunk, langyos helyen 1 órát pihentetjük. Ha szerencsénk van, óriásira kel. Ezután kikent formába tesszük, és közepes lángon sütjük kb. 45 percet.


 

 


paariza Előzmény | 2009.09.29. 09:24 - #176

Piroska egy cseréptálas recept , csak idemásoltam saját receptírási stílusomban , remélem értelmezhető

CSIRKEEGYTÁL PAPRIKÁVAL ÉS KUKORICÁVAL

4 nagy cs. Comb

só ,bors

3 kk.fűszerpaprika 

olaj

A cs.combokat fűszerezzük  és ropogós-barnára elősütjük serpenyőben
1-1 sárga és piros paprika

2 gerezd fokhagyma

25 dkg hagyma

50 dkg burgonya

25 dkg mélyhűtött kukorica

40 dkg paradicsom

1.5 dl csirkeleves

petrezselyem

4ek olaj

Zöldségeket 1 x1 cm-es kockára vágjuk az olajon lepirítjuk felöntjük a csirkelevessel

A combokat a zöldségekre tesszük és római tálban készre sütjük


paariza Előzmény | 2009.09.26. 11:33 - #175

Kedves Piroska , nagyon jó cseréptálas receptjeim vannak, ezt a recit kifejezetten Andi kérésére tettem fel ,mert az ő családja ilyesmit szeret.Vannak lazább , csirkés zöldséges receptjeim , ha egy kicsit több időm lesz írok neked ilyeneket.


dulifuli13 Előzmény | 2009.09.25. 21:21 - #174

Sziasztok!

A napokban  szóltam a kókusz likőrről.  Íme. Érdemes elkészítenetek, mert remek.

Kókusz likőr

 

Hozzávalók:

3 dl szesz

2 dl tejszín

3 dl tej

1 kókusz aroma

 

A tejben felforralni a cukrot. Amikor elolvadt a cukor le kell hűteni, majd beleönteni az aromát, a tejszínt és a szeszt. Én 2,5 deci szesszel szoktam csinálni, hogy ne legyen nagyon erős.

 


Piroska Előzmény | 2009.09.25. 13:21 - #173

Szia Parizaa!

Kösz a választ. Jobb későn mint soha. A hétvégén kipróbáltam. Nem sült meg akkorra, mire én gondoltam, így vissza kellett tenni. Csak sajnos a család rájött, hogy nem szereti a marhahúst, vagy legalábbis nem ilyen töménye. Legközelebb valami mással próbálkozom.

Neked vannak még ilyen cseréptálas receptjeid?

Üdv: Piroska


paariza Előzmény | 2009.09.25. 10:42 - #172

Piroska , bizonyára mázas cserépedényben vagy jénai tálban is jó , esetleg alá lehet önteni plusz folyadékot.


paariza Előzmény | 2009.09.25. 10:41 - #171

Piroska bocsáss meg  ,most láttam a kérdésedet , régen jártam erre.Én lassan szoktam sütni a pataki tálban , úgy vélem ízletesebb ha hagyunk időt .175 fokon ha marha legalább 2 órát , ha pulyka 1-1.5 óra kell neki.Persze mindenki tűzhelye másképp süt.Ki kell tapasztalnod neked mikor puhul meg.


sumi48 Előzmény | 2009.09.20. 19:18 - #170

LEVESBE VALO: Kel-gombóc:tizenöt deka kelkáposztát finom metéltre vágjuk,majd kis sóval puhára fözzük.A levét leszürjük és kinyomkodjuk.Egy egész tojást,egy tojás sárgáját,3 deka vajat habosra keverünk,majd 1 tojás fehérjének kemény habját,egy kis sót,törött borst,a kelkáposztát s végül 5 deka lisztet,melyet 3 deka zsemlyemorzsával összekevertünk.Az egészet jol kikeverjük,majd vizes kézzel gombocokat  formázunk belőle. Csendesen fővő levesbe tesszük és 12 percig fözzük.Minden levesbe adható.


georgina Előzmény | 2009.09.13. 17:54 - #169

Mariska!

Köszönöm a recepteket.A paradicsomot olajban feltennéd még?Van egy csomó koktél paradicsomom még.Köszi,mégegyszer!


sumi48 Előzmény | 2009.09.13. 01:37 - #168

BOCSI KÉSÖN VETTEM ÉSZRE HOGY VAN TARTOSITÁS FORUM


sumi48 Előzmény | 2009.09.13. 01:21 - #167

ÖSZIBARACK ,SÁRGADINNYE,KÖRTE BIRSALMA  IS VAN ECETESEN AKIT ÉRDEKEL JELEZZE,ÉS BEIROM AMELYIK KELL


sumi48 Előzmény | 2009.09.13. 01:19 - #166

A RECEPTEK: PELLE JÓZSEFNÉ   NYÁRI ÍZEK TÉLIRE KÖNYVÉBÖL VALOK


[378-359] [358-339] [338-319] [318-299] [298-279] [278-259] [258-239] [238-219] [218-199] [198-179] [178-159] [158-139] [138-119] [118-99] [98-79] [78-59] [58-39] [38-19] [18-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?