E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Receptek : Bármi, amit érdemes megsütni vagy megfőzni III. Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
Piroska

2008.11.09. 21:34 -

 

Sziasztok!

Az előző receptes topikot a fórumokra kattintva el lehet érni továbbra is, csak a bal oldali, kinti elérhetőségét szüntettem meg.

Várom továbbra is a recepteket sok szeretettel, üdv, Margit

sumi48 Előzmény | 2009.09.13. 01:17 - #165

Ecetes szilva:A teljesen hibátlan,még nem teljesen érett hamvas szilvákat vizzel leöblitjük,lecsurgatjuk,majd üvegekbe rakjuk.Enyhén ecetes--lehetöleg borecetes--vizet forralunk,amihez literenként 35dkg cukrot,4-5 szem egész borsot és 1 szem szegfüszeget teszünk.A néhány percig forralt ,majd kihült füszeres lét a szilvákra szürjük,tetejére egy késhegynyi szalicilt szórunk.Az üveget lekötjük és a kamrába tesszük.


sumi48 Előzmény | 2009.09.13. 01:04 - #164

Alma reszelve:Öt kg megtisztitott reszelt almához (ezt a mennyiséget 8-10 kg almábol kapjuk)1 dkgszalicilt vagy benzoesavas nátriumot teszünk. Az almát megmossuk,meghámozzuk és lereszeljük,majd elkeverjük a szalicillal.Üvegbe szorosan lenyomkodjuk,majd lekötjük.Ha az alma nagyon leveses ,levéböl leöntünk egy külön üvegbe,amit néhány hét mulva ,amikor az üvegben  a lé leapadt,visszaönthetjük.Az almábol bármikor kivehetünk,a maradék nem romlik meg.


sumi48 Előzmény | 2009.09.13. 00:54 - #163

Céklasaláta:A céklagumokat jol megmossuk ,és meleg vizbe téve,lefedve puhára főzzük.A főzővizet leöntjük,a céklát lehájazzuk és--lehetöleg hullémos pengéjű cifrázokéssel--vékony szeletekre vágjuk.Közben a szokásosnál savanyubb ecetes lét készitünk(a cékla édes,elveszi a savanyu izt),sóval,köménymaggal,kevés cukorral felforraljuk.Amikor a lé kihült,a céklát néhány szelet tisztitott tormával együtt üvegekbe rakjuk,a tetejére is tormaszeleteket teszünk,ráöntjük a levet,egy mokkáskanálnyi benzoesavas nátriumot szórunk rá,lekötjük és 8-10 percig gőzöljük.    Készithetjük úgy is ,hogy a megmosott céklát nyersen hámozzuk meg,csak ezután főzzük.Ilyenkor a fözölevét használjuk fel a salátalé készitéséhez,minden egyebett az elöbbiek szerint csináljunk.


sumi48 Előzmény | 2009.09.13. 00:32 - #162

Szilvalekvár,füszeresen:Az érett,megmosott és kimagozott szilvát addig fözzük,amig a héja összesodrodik.Ekkor áttörjük vagy turmixoljuk.Minden kg péphez 15dkg cukrot 2 evökanál borecetben feloldunk,és a szilvához keverjük.Egy darabka vaniliát,fahéjat és 1-2 szem szegfüszeget teszünk hozzá,és gyenge tűzön,állandoan kevergetve még kb.30 percig főzzük.Forrron üvegekbe töltjük,a tetejére egy csipetnyi tartositoszert teszünk---lehetöleg rumban feloldva--,lekötjük és száraz gőzbe rakjuk.


sumi48 Előzmény | 2009.09.13. 00:21 - #161

Öszi-vagy sárgabarack szodavizzel: Az érett,de még kemény gyümölcsöt meghámozzuk,félbevágju kés kimagozzuk,Azonnal ecetes vizbe tesszuk,hogy ne barnuljon meg.Ezután szürőn lecsurgatjuk,kiforrázott üvegekbe rakjuk.Egy literes üveghez 5 evökanál kristálycukrot szórunk a gyümölcsre,a tetejéren késhegynyi szalicilt hintünk.Felöntjük szodavizzel.Megnedvesitett dupla celofánnal lekötjük---de még jobb ha fedeles üvegbe tesszük.Végleges helyére tesszük.


sumi48 Előzmény | 2009.09.13. 00:11 - #160

Beföttek nyersen,szodavizzel:A teljesen hibátlan,frissen szedett cseresznyét ,meggyet,szilvát, apro ringlót, megmossuk,ovatosan leszárazzuk és csavaros fedelü üveg aljára teszünk belöle egy sort.Megszorjuk 2 evökanál kristálycukorral,és igy rétegezzük a gyümölcsöt,cukrot,amig az üveg megtelik.A tetejére késhegynyi szalicilt és 2 tabletta citrompotlot teszünk.Feltöltjük szodavizzel.Az üveg szájára egy megnedvesitett celofánt teszünk és rácsavarjuk a tetőt.Azonnal mehet a kamrába.


Piroska Előzmény | 2009.09.11. 21:47 - #159

Parizaa!

Kb. meddig kell sütni a pataki tálas húst?

Piroska


Piroska Előzmény | 2009.09.11. 18:41 - #158

Parizaa!

A pataki tálas receptet meg lehet csinálni egyszerű mázas cserép edényben is meg lehet csinálni?

Piroska


Pannika Előzmény | 2009.09.08. 10:29 - #157

NAGYON JÓÓÓÓ ÉTEL!!SŰTIT IS KÉRÜNK HOZZÁ


paariza Előzmény | 2009.09.07. 22:05 - #156

Andi itt a recept amit ígértem a pataki tálhoz.

1 kg marhahús (én szoktam pulyka felsőcomb filéből is készíteni.)Sóval , borssal, édesnemes paprikával bedörzsöljük.3 nagy szelet szalonnával beborítjuk és a beáztatott pataki tálba tesszük.2 nagy vöröshagymát negyedekre vágunk mellé tesszük.Tetejével lefedve hideg sütőbe tesszük .Villanysütőnél 200 fokon , gázsütőnél 4-5-ös fokozat.Ha a hús megpuhult felszeleteljük .A pecsenyelevet leturmixoljuk ,(hagymástól) zsírját leszedjük.Vízzel 1/4l-re felöntjük .1-2 teáskanál étkezési keményítővel besűrítjük .2-3 evőkanál főzőtejszínt vagy tejfölt teszünk hozzá.Esetleg sóval , borssal paprikával utánaízesítünk .Vigyázat a szalonna sósságára figyelni kell.A hússzeleteket és a köretet tálra tesszük , szaftjával leöntjük , igazán egyszerű és nagyszerű ízösszeállítás.


georgina Előzmény | 2009.08.27. 23:24 - #155

Rácos hús

Jénai aljára felkarikázott krumplit teszek,sózom,borsozom.Erre kerül a szintén karikára vágott paradicsom,rá a paprika,egy kevés hagyma.Következhet egy újabb réteg zöldség,minden sort fűszerezek.A tetejére szeletre vágott hús(karaj,vagy comb),amit elő lehet sütni,de nem fontos.Sütőben lefedve sütőm,mikor készre párolódott tejfölt kikeverek egy kis pirospaprikával,meglocsolom a tetejét vele,és kb. 10 percre fedő nélkül visszateszem.Lehet a tetejére sajtot is reszelni.


Pannika Előzmény | 2009.08.27. 22:25 - #154

LEHEL PIARCON-KONYHA FELSZERELÉSI--FÖLDSZINT  APA-FIA ,KEKSZ FORMA IS VAN. Piramis!!!


sumi48 Előzmény | 2009.08.27. 21:27 - #153

paariza klasszak a recik kiprobálom öketde kell szerezni olyan szerkentyüt  a barátfüléhez ,már régota gondolkozom rajta,a mi piacunkon nincs azt már tudom ,de nem adom fel .Köszi a reciket üdv:Mariska


paariza Előzmény | 2009.08.26. 13:38 - #152

Nyírségi gombócleves.

4 dkg vaj , 40 dkg borjúcomb (én disznócombból , marhanyakból , pulyka felsőcombból szoktam készíteni..) 1sárgarépa 1 fehérrépa , 1 karalábé , 1 darabka zeller kockára vágva 5 percig együtt pirítjuk.Utána 1,2 L vízzel flöntjük sózzuk. 15 dkg héjában főtt burgonya , 4 dkg liszt ,  1 egész tojás ,só , bors , szerecsendió .Összegyúrjuk és apró gombócokat formázunk a levesbe.Ezután beledobunk 10 dkg fagyasztott zöldborsót , (szezonban a frisset előbb kell beletenni) 15 dkg fagyasztott karfiolt , 10 dkg gombát. Amikor mindez megfőtt  4 dkg vajból 1 ek. liszttel rántást készítünk , majd  2 tojás sárgájával  elhabart 2 dl tejfölt teszünk bele .Végül citromlével , petrezselyemmel ízesítjük.


paariza Előzmény | 2009.08.26. 13:05 - #151

Mariska éa Gina teljesítem a házi feladatot tegnap esti beszélgetésünk alapján.

Túróstésztás barátfüle (derelye):13 dkg liszt , 30 dkg túró , 4 dkg hideg vaj , citromlé héj ízlés szerint , só 1 tojás.Mindezt összegyúrni 30 percre a hűtőben pihentetni. Azután kinyújtani és ahogy a derelyét szoktuk , félbehajtásos módszerrel eperlekvárral megtöltjük .  Nekem van egy műanyag eszközöm erre, a piacon vettem esküszöm jó. Majd beteszem a konyhaiba ha valaki nem ismeri megmutatom. Forró vízben szokásos módon kifőzzük.Ezután vajon morzsát pirítani cukor , vaníliás cukor . A kifőzött barátfüléket beleforgatjuk . Eperlekvárt rummal higítva felforraljuk , esetleg vizet is teszünk bele , hogy híg legyen mint egy öntet. Ezzel nyakon öntve tálaljuk.

 

 


Pannika Előzmény | 2009.08.25. 23:29 - #150

TEJFÖLÖS   SZELET KARAJBÓL. Nyáriassan..

Olajon vagy zsiron apróra vágot hagymát megdinszteled 20dkg,aranysárgára,Kalocsai pirospaprikával meghinted,pici vizet öntesz rá és szelet húsokat belerakod-LEHET csikokra is vágni. SÓ,bors egész, babérlevél,de azt NE hagyd benne sokáig,mert meg keseredik az étel tőle.

Mustár,vegeta izlés szerint,pici citromlé-citromból.1/2 liter tejfölböl 4-5evőkanál liszttel/sima/ habarást teszek bele,össze rottyantom-estleg utánna izesitek.1paradicsom-1sárga paprika-kockára vágva

1kg lisztből ,4 tojással 2kkanál sóval nokedlit csinálok,kicsit lágyabb legyen,majd olajos.sós vizben APRÓ NOKEDLINEK KI SZAGGATOM.

JÓ  ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK.PANNIKA

2009  8hó 25-én


paariza Előzmény | 2009.08.25. 22:37 - #149

Ginának ajánlom a vajpuha tojásos sültet , de bárki megfőzheti aki nem bánja ha nem piros a kaja.

Van egy régi szakácskönyvem Disznótorban címmel , abból  készítettem.Bármilyen húsból finom és most pulykaszárnytő medalionból csináltam , egyébként disznócomb az eredeti recept.50 dkg sertéscombot féltenyérnyi , de vastag szeletekre vágunk.Zsemlemorzsába forgatjuk és húskalapáccsal beleverjük a morzsát . Ha nem akarjátok hogy az egész konyha morzsás legyen tegyétek folpackba.Jó vékonyra kell a morzsával verni.Ezután két egész tojást 1 tk. sóval és 1 ek.borssal felverünk és ebbe forgatjuk a szelet húsokat , majd kevés olajon kissé pirosra sütjük.Ami megsült azt kivesszük az olajból és jöhet a következő.Amikor mind megsült , visszatesszük az olajba (ha túl sok az olaj le lehet önteni 2 ek.-nál több ne legyen benne)És felöntjük 1 dl száraz fehérbor + 1 dl víz keverékével ebben még vajpuhára pároljuk.Ha nagyon puha 1dl tejföllel behabarjuk.Lehet lisztes habarás vagy étkezési keményítős .Mi rövidcső tésztával esszük ,de kinek-kinek ízlése szerint lehet a köretet választani. Bevallom én több bort és vizet öntök rá , szeretem ha jó szaftos. Képet ne kérjetek ! RONDA DE FINOM !

 


viktoria Előzmény | 2009.08.25. 14:00 - #148

Pizza szószt készitettem, egy kis történettel


viktoria Előzmény | 2009.08.24. 19:53 - #147

Ezt főztem ki az este, amig kommunikáltunk a fagyikészités közben :)

Mariska, ahogy kérted, betettem a süssünkbe, a recepted szerinti fagyit, de egy kicsit át kellett alakitani, mert nem akart sürüsödni. Nagyon tudom ajánlani, mert finomra sikerült és jó sok lett belőle. Köszönöm a fiadnak a forditást :) Viki


viktoria Előzmény | 2009.08.23. 21:06 - #146

Fokhagyma -tartósitószer mentes- eltevése - lényege, hogy minél régebbi az elrakott fokhagyma, annál finomabb. Tehát, amit kb 5-7 éve raktam el, azt még most is lehet (lehetne) használni.

Először (több mint tiz éve) vettem 4 kg fokhagymát. Megtisztitottam és ledaráltam. Arra vigyázni kell, hogy ne pépes, hanem finom darabos legyen.
Amikor ledaráltam, tisztára mosott, száraz üvegekbe raktam és a tetejét rátettem az üvegekre. Azonnal is használható, de legjobb ha áll.
Következő évben már csak egy- vagy később fél kilót vettem és ezeket ugyanugy elraktam üvegekbe, s mindig a legrégebben elrakottat használtam. SEMMI tartósitószer nem kell hozzá.
Amelyik üveget már felbontottam azt utána hütőszekrényben tárolom. (fokhagyma illat, sem szag)
Ugy tanultam Erdélyben a Székelyektől, hogy kamrában is tartható fadézsában, és akkor sem romlik. De hát nekünk sem kamránk, se fadézsánk, ezért a befőttes üveg maradt.

Tapasztalat: a fokhagyma darálék (reszelék) változtatja idővel a szinét, akár szép barna is lehet, de a minőségéből semmit sem veszit.
Arra ügyelni kell, hogy sokkal kevesebb kell belőle, mint egyébként a friss fokhagymából.

Felhasználható bármilyen ételhez.

 


[378-359] [358-339] [338-319] [318-299] [298-279] [278-259] [258-239] [238-219] [218-199] [198-179] [178-159] [158-139] [138-119] [118-99] [98-79] [78-59] [58-39] [38-19] [18-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?