Karamell fagyi:1/2 csésze cukor,2 tojás sárgájs,3/4 csésze tejszin,1 mokkás kanál vanilia aroma.Egy edényben karamelizáljuk ,bele a tej és felolvasztani a cukrot,a tojás sárgáját simára keverjük és lassan beleöntjük a tejes cukrot ,lassu tüzön fözzük sürüsödésig,hütjük beletesszük a tejszint és a vaniliát ,reggelig hütö,aztán fagyigép jo szorakozást,Üdv: MAriska
Mariska ! szenvedek itt magammal, de lehet, hogy elindulok a konyha irányába, és belevetem magam a hüti-füti-mézes-vaniliás fagyi gyártásába. (Jót rötyögtél rajtam mi ???? ) az áldóját neki :)
Mariskám az általam oly "pontosan" leforditott fagyirecepted lementve: hi hi -- milyen jó, hogy Neked van egy kis-nagyfiad, aki kiigazitott, s legalább Te meg nem rötyögsz tovább Én is rötyögtem magamond, de gondoltam megpróbálom. Na azért a fiad változata egészen más. hi hi Iza ! köszönjük a kefires lángos receptjét, le is mentettem. Várok egy hüvösebb napra, meg a bilagitra :)
50 dkg liszt fele rétes fele sima , 2,5 dl tej , 1 dl kefír , 1,5 dkg élesztő , 1 tk. cukor , 1 tk só.Hozzávalókat dagasztani , 20 perc kelesztés után kiolajozott dobozba be a hűtőbe.Jó laza nyúlós tészta lesz. Másnap 3 ujjnyi olajban kisütni.A dobozban 1 hétig is eláll .Érdemes mindjárt dupla adagot készíteni.Nem szoktam lisztezni , hanem egy műanyag tálcát beolajozok és azon nyújtogatom kör alakúra a lángosokat . Így nem hullik a liszt az olajba és nem ég meg , tehát nagyon sok lángost lehet sütni ugyanabban az olajban.A süssünkben 6328 hsz - ban találtok fotót.
Mézes -vaniliás fagyi:3 tojás,1/2 csésze méz,2 csésze tejszin,2 csésze tej 2tkvanilia aroma Egy nagy tálban a tojást a tejjel felverjük,adjuk hozzá a mézet.Alacsony höfokon fözzük fel,mig besürüsödikállando keverés mellett.(kb.10 perc) (A keverék vékonyan vonja be a kanalat) hütsük le és adjuk hozzá a tejszint és a vaniliát. Másnapig hütöben tartjuk ,majd fagylaltgépben fagyasszuk. én még nem probáltam ,garanciát nem vállalok jo probálkozást üdv:Mariska
Viki itt egy ellnállhatatlan lángos töltelé:főtt-füstölt csülök tejföl , hagyma.Tuti siker..A hagymát lehet elősütni.Dobjál rá egy kis szódabikarbónát könnyebben emészthető.
Mariska ! ez a MÉZES VANILIÁS mi is lenne ??? fagyiiiiiiiiiiiii????
Fejtse már meg valaki mi lehet ez ???? ---
HONEY VANILLA: 3 tojás, 1/2 mézet hozzáadni , (2 pupozott csésze méz), 2 csésze tejel, 2 tsp, vanília, amit Beat paníroz, és együtt tejel egy nagy serpenyőben.mézet ad hozzá.Cook alacsony meleg fölött,állandóan felkavaró amíg sűrített approx.10 min. Keverék simán be kellene vonnia a kanalat.krémet és vaníliát ad hozzá, azután lehűti őket. Éjjel lehűl
Mariskám , kutya legyek ha értem, de én ki fogom próbálni, mint mézes-vaniliás fagyit :) Mindkettő jó a toroknak -- hüti-füti - lesz a neve :)
MÉZ VANILLA: (micsoda?) 3 tojás ,
2 pupozott csésze méz?????
1/2 mézet domborít, (hozzáadni???(gondolom csésze??)
2 olyan krém (gondolom vanilia puding, vagy fagyipor? )
2 csészéket domborít, amiket milk,
2 tsp, (ez vajon mi lenne?)
A vaniliapudingot ( fagyi por?) elkeverni a tejben és egy nagy serpenyőbe tenni, hozzáadni a mézet. Alacsony hőfokon, gőz fölött addig kavarni, amig sürü nem lesz. (minimum 10 perc) Akkor jó, amikor a kanálról nem csurog le.
Egy éjszakára hütőbe kell tenni.
Hogy én mibe kezdtem itt bele ?????? háááát Mariskám !
Mindegy, ma ráérek, vagy
HONEY VANILLA:3eggs,1/2 cup honey,2 cups cream,2 cups milk,2tsp,vanilla Beat eggs and milk together in a large saucepan.Add honey.Cook over low heat,stirring constantly until thickened (approx.10 min.) Mixture should smoothly coat the spoon.Cool,then add cream and vanilla.Refrigerate overnight.(Makes a quart)
Mariska, én azért valamit dugdosok bele, mert csak úgy üresen ??? meg a tejfölt is utálja a már nem létező epém :) de ki fogom próbálni, mert izgatja a fantáziám. Imádom a lángost. Köszil
Rabim! Nagyon szivesen:) hát ez az, nem lehet eleget gyártani, pedig tudod, ha ezt a blogot a Szarvasi Mozzarella olvasná, lehet fel is jelentene. Rontom itt a renoméjukat nem is megyek a közelükbe egyhamar. hi hi
Sumika-Mariskám ! ezt a lángos receptet én is elteszem magamnak, de valamivel meg kellene tölteni :) Sok olajban sütöd?? Tudom hülye a kérdés, de azért kérdezem, mert az olajjal nem vagyunk jó barátságban, mármint az illatával, amikor sül. Pedig úúúúúgy imádom a lángost. Össze is csordult a nyálacskám :) Mi lenne akkor, ha kislángosokat szabnánk ki belőle és a közepébe egy jó kis kolbászt tennénk? - vajon hogy viselkedik a tészta? Micsoda kérdéseim vannak !!! -- és még én akarok fogyókurázni :) Ildikó ! felejtsd el azt a tegnapi lángos receptedet, Mariska hozott Neked egy rahedlire való receptet, uradat minden nap meglepheted vele. //Viki
Lángos recept:1 kg liszt, 5dkg élesztö,3 tojás sárgája,1 tk so,hideg tejjel bedagasztani .Olaj a tetejére és a hütöbe.Másnap kivenni amennyit sütni akarunk 2-3 napig eláll a hütöben. Én ezt szoktam csinálni joooooooo de aznap is lehet csinálni akkor elölhagyni kelni,ha megkell vissza kell dagasztani ,képes kijönni a hütöböl jo sütögetést üdv Mariska
Mary! Köszönöm, ez egy nagyon jó recept, mert nekem egy kicsit odasült amíg az ajtóban diskuráltam sorsdöntő dolgokról a házmester asszonnyal (most jött meg vakációról Spanyolból) és még így is finom volt! De nem fényképeztem le (az almás pitét), a tied nem ismert volna rá, majd legközelebb... De csak a feléből csináltam mert ezen a hétvégén csak magam vagyok.
30 dkg liszt, 15 dkg vaj vagy margarin én kevertem a kettőt, fél csomag sütőpor, 1 tojás sárgája 10 deka cukor s annyi tej és tejfel amennyivel nyújthatóvá gyúrjuk. kétfelé osztjuk . Felét elnyujtva belehelyezzük a tepsibe rásimitjuk az alma tölteléket rátesszük a másik kinyujtott lapot, bekenjük tojás sárgájával megszurkáljuk villával. Megsütjük!
Én általában dupla mennyiséget csinálok. Alma az alap receptbe fél kiló kell. megpucoljuk lereszeljük citromlét fahéjjat és cukrot adunk hozzá tetszés szerint. Ezt én megpárolom és kihütve teszem a tésztára.
Ildikó! nem jött meg az e-mail-ed. Sajnos itt már javitani nem lehet, ezért beteszem mégegyszer, mert utána néztem és véletlenül belecsuszott egy plusz betü :) --- bocsánat
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit