E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2007.02.03. 01:08 - #15114

Sziasztok!

Hát hosszú vajúdás után megszületett újra a gépem. Remélem most sokáig nem lesz vele probléma, mert nagyon nem szeretem, amikor újra kell telepíteni
Szerencsére sikerült nagyjából visszakapnom minden megszokott dolgot, pedig volt néhány nyűgös köztük.

Nelly! Nagyon örülök  és nagyon gratulálok a kovászos kenyérkédhez   A legnagyobb elismerés, ha ilyen tempóban elfogy, amit az ember süt. Még lehet, hogy rá is fogsz unni, annyi kenyeret kell sütnöd
Hogy picit laposabb lett? Hát igen, hozzá kell szokni, hogy  a kovász ellágyítja a tésztát, így igen keményre kell dagasztani elsőre. Ha az első kelesztés alatt látod, hogy mégis ellágyult, akkor a második dagasztásnál érdemes még egy kis lisztet hozzátenni.
A bevágás képéből ítélve nem lett volna szabad még tovább keleszteni.

Burgonyapelyhet ne tegyél a kovász mellé, mert iszonyúan lágyítja a kettő együtt a tésztát. Csak gépi, vagy formában sütéshez javasolnám. Eltartott egy darabig, amíg rájöttem és nem is régen fogalmazódott meg bennem, de most már le merem ezt is írni tényként.
Bármelyik kenyeret megsütheted jénaiban. Nézd meg ezt a receptet, ez már bizonyított jénaisként is. Elsőnek azt hiszem Julika sütötte meg így: Csomagolt kenyér
Nézd meg milyen szépeket csinált belőle:

         Csomagolt kenyér, most lefedve sült  Már hűl
Ez pont rozskovásszal készült eredetileg és van benne egy ici-pici rozsliszt is. Ha azt nem mered beletenni, akkor nyugodtan tegyél helyette búzalisztet.
Sok sikert kívánok és drukkolok holnap  Ha valami elbizonytalanít, hívjál!

Linbori! Sok sikert a zsömlékhez, drukkolok neked is.

Gratulálok Superkeri a szép kalácshoz, valamint Linborinak, Limarának, Íriszinek és Baunak is a szép sütéseikhez.

Bau! Megkérhetnélek, hogy Te is ilyen kicsiben hozzad a képeket?

            kmnyeskifli-ss.jpg
Emellé ki tudnád tenni a képtárad linkjét, mint Limara és akkor kevésébé lassítaná a mi oldalunk betöltődésétés mégis meg tudják nagyban is nézni a fotóidat. Ne haragudj a kérésemért  
Én végigmazsoláztam a képeidet, élvezet volt mindent megnézni. Nem baj, ha a többieknek is megmutatom a linket, ugye?
http://s37.photobucket.com/albums/e82/bau4/kaja/kelt-tesztak/

Tényleg, akartam is kérdezni mindenkitől, hogy tapasztaltátok-e, hogy gyorsabb lett a fórum betöltődése? Nekem úgy tűnik, hogy igen.

Zsike! Nagyon örülök, hogy végre jobban vagy, vigyázz magadra nagyon! Ha az olvasás már nem árt a szemednek, akkor viszont tényleg többször várunk most már

Jó sokat sikerült írnom, ha már egész este távol voltam. Még jelentkezem egy-két képpel később, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2007.02.02. 23:09 - #15113

Látom, működik a géped Margitka! Helyes! Tehát még lenne egy kérdésem. Nézegettem a sütőben sült kenyereid receptjét. Kell-e valamit variálnom, ha bármelyiket jénaiban akarom megsütni? Vagy minden marad a leírás szerint, csak nem tálcán, vagy formában kelesztem, és nem nyitva sütöm? Még nem akarom annyira bonyolítani a kenyeret, de hátha meg tudnám egy icipicit bolondítani. Ezért olvasgattam. Valószínű, hogy már csak holnap fogom elolvasni a válaszod, de azért köszönöm előre is. Valamint mégegyszer köszönöm, hogy adtál kovászt, és én is beléphettem az igazi kenyeret sütők táborába. Jó éjt! Nelly

nelly52 Előzmény | 2007.02.02. 22:33 - #15112

Jó éjt Linbori! Szorítok Neked.Próbáld ki a zsömlét. Rakj a tetejére magokat. Margitkától láttam, hogy bevizezte a tetejét, és rányomta a különféle magokat, zabpelyhet. Nagyon guszta lett. Nelly

n.a. Előzmény | 2007.02.02. 22:28 - #15111

Nagy on szép ez a kalács! Ügyes vagy nagyon.Én még ilyesminek nem mertem nekiugrani.

Holnap viszont ha lesz időm akkor a zsemlét megpróbálom...

Jó éjszakát Nektek!


nelly52 Előzmény | 2007.02.02. 22:18 - #15110

Mit akarsz Superkeri! Nagyon szép ez a kalács! És milyen szép fényes! Ügyesen sikerült megfonnod! Ezt még én nem csináltam. Majd... Most lekenyerezem a családot. Neked gratula! Nelly

Batka Előzmény | 2007.02.02. 22:12 - #15109

Nnna, megérkezett Superkeri kalácsa. "tegnap készült, a kalács, a tejbe jócskán került kókuszpaszta, hát nem rontotta el. Már jó ideje kívántam a kakaós kalácsot, hát most itt van. Ma szinte egész nap ezt ettem. Fincsi, foszlós."

Kakaós-kókuszos kalács Kakaós-kókuszos kalács 2


szavai Előzmény | 2007.02.02. 22:04 - #15108

Szia Limara! Köszönöm a tanácsodat, de mire elolvastam az írásodat addigra, már meg is sütöttem a hamburgerzsemléket.Örülök neki, mert jól sikerültek! Valoszínű maradok ennél a változatnál, mert ez könnyű és puha zsemle. Egyébként nekem nincs itthon burgonyapelyhem, így minden féleképpen anélkül csináltam volna meg. Üdv: Kati

szavai Előzmény | 2007.02.02. 22:04 - #15107

Szia Limara! Köszönöm a tanácsodat, de mire elolvastam az írásodat addigra, már meg is sütöttem a hamburgerzsemléket.Örülök neki, mert jól sikerültek! Valoszínű maradok ennél a változatnál, mert ez könnyű és puha zsemle. Egyébként nekem nincs itthon burgonyapelyhem, így minden féleképpen anélkül csináltam volna meg. Üdv: Kati

szavai Előzmény | 2007.02.02. 22:04 - #15106

Szia Limara! Köszönöm a tanácsodat, de mire elolvastam az írásodat addigra, már meg is sütöttem a hamburgerzsemléket.Örülök neki, mert jól sikerültek! Valoszínű maradok ennél a változatnál, mert ez könnyű és puha zsemle. Egyébként nekem nincs itthon burgonyapelyhem, így minden féleképpen anélkül csináltam volna meg. Üdv: Kati

szavai Előzmény | 2007.02.02. 21:57 - #15105

Szia Bundik! Nekem 24 x 30- as tepsim van, és abban sütöttem meg. Mondjuk én úgy csináltam, hogy a liszt kívételével mindent egybe raktam és kézi habverővel kevertem össze. Majd utána adtam hozzá fokozatósan a lisztet.Nem tudom miért de nekem a teteje lett ragacsos és csillog. Szerinted mi lehet az oka? Köszönöm! Üdv: Kati

nelly52 Előzmény | 2007.02.02. 21:54 - #15104

Azt elfelejtettem mondani, hogy a fiam és menyem közölte velem, hogy idáig ez a legfinomabb kenyér, amit sütöttem. Valamit csak tudhat ez a kovász?! Nelly

nelly52 Előzmény | 2007.02.02. 21:50 - #15103

Hát igen, eljött ez a nap is! Mondjuk nem sokat gondolkodtam rajta, belevágtam. Még arra kíváncsi lennék, hogy hol rontottam el a magasságát? Szóval el kellett mennem a boltba, és Margitka azt írta a receptben, hogy 2,5 óra kelesztés kell a kovászosnak. Úgy terveztem, hogy félidőben fogom bevágni, de 1 óra 45 percre értem haza, és akkor történt a művelet. Talán utána még kellett volna ugyanennyit kelnie? Mert én csak 45 percet kelesztettem még. Valahol itt ronthattam el, már ha rontásnak nevezhetjük. Mert azért jól néz ki elsőre! Ugye? Nagyon örülök neki, már csak azért is, mert 3 szelet maradt belőle! Ezért aztán sajnos, holnap muszáj újra megcsinálnom!!! Csak akkor még magasabbra szeretném! Talán rakok bele egy kis burgonyapelyhet is?! Merészkedek egyre beljebb a sütés birodalmába... Nelly

jegkasa Előzmény | 2007.02.02. 21:49 - #15102

Sziasztok!

Sütöttem virslis bucit már olyan régen készült, nagyon finom lett.

Nelly! szép lett a kenyered!!

Zsemlét én is Margitka képei alapján tudom már szépre formázni. Fogjatok bele bátran!

Zsike!

Örülök, hogy már sokat javult a szemed, azért még vigyázz.

Mindenkinek szép estét, megyek mert reggel kelnem kell. Jégkása


superkeri Előzmény | 2007.02.02. 21:40 - #15101

      Sziasztok!

 Ma elég zűrös volt a nap. Most volt időm beszámolni a tegnapi kalács sütésről. Hát volt már szebb is, magasabb is, de ez is a miénk. Viszont ilyen foszlós, talán még nem sikeredett. Fincsi , került bele kókuszpaszta, amit a tejben olvasztottam. Kelés után , fele tésztába kakaó került, majd megfontam. Talán kicsit lágyabb volt a tészta, lapult is rendesen.

 Nelly! Ügyes vagy!! és bátor. Talán kicsit lehetne  magasabb, mint az én kalácsom.  További sikereket!

 Üdv. Superkeri


Batka Előzmény | 2007.02.02. 21:31 - #15100

Hohó, én már látom, amit ti még nem: Nelly legeslegelső kovászos kenyere!

Felülről,

Nelly első kovászos kenyere 1

aztán oldalról is: 

Nelly első kovászos kenyere 2

"Elkészült életem első kovászos kenyere! Nem a legjobb, mert lehetett volna magasabb, de majd még értekezek róla a fórumon." No, halljuk! Én mindenesetre


nelly52 Előzmény | 2007.02.02. 21:16 - #15099

Linbori! Nekem tegnap volt szerencsém élesben látni, hogyan készül a zsömle. Meg mondom az őszintét, nagyon egyszerű kis recept, és milyen egyszerűen lehetett megcsinálni.Nem tudod elrontani! Még én sem csináltam soha, de már nem félek belevágni. Igaza van Batkának! Kezdd el, és meglátod, milyen egyszerű! Talán nem lesz mindjárt olyan gyönyörű magas, de azt is lehet gyakorolni. Nelly

nelly52 Előzmény | 2007.02.02. 21:11 - #15098

Batka! Előre is köszönöm a fáradozásodat! Nelly

Batka Előzmény | 2007.02.02. 20:09 - #15097

Csak bátran. Szerintem jó kenyeret sütni nehezebb, mint péksüteményt.

n.a. Előzmény | 2007.02.02. 20:05 - #15096

Mit gondoltok (nagyon kezdő létemre) merjek nekiállni Margit egyszerű zsömléjének? Sikerülni fog az nekem?

iriszi Előzmény | 2007.02.02. 20:00 - #15095

Lassan Pécsen lehetne tartani a találkozot!Én is járok Szalántára horgászni tavaj fogtam is 2 3kiló fölötti csukát

[Későbbi] [15914-15895] [15894-15875] [15874-15855] [15854-15835] [15834-15815] [15814-15795] [15794-15775] [15774-15755] [15754-15735] [15734-15715] [15714-15695] [15694-15675] [15674-15655] [15654-15635] [15634-15615] [15614-15595] [15594-15575] [15574-15555] [15554-15535] [15534-15515] [15514-15495] [15494-15475] [15474-15455] [15454-15435] [15434-15415] [15414-15395] [15394-15375] [15374-15355] [15354-15335] [15334-15315] [15314-15295] [15294-15275] [15274-15255] [15254-15235] [15234-15215] [15214-15195] [15194-15175] [15174-15155] [15154-15135] [15134-15115] [15114-15095] [15094-15075] [15074-15055] [15054-15035] [15034-15015] [15014-14995] [14994-14975] [14974-14955] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?