E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Receptek : Bármi, amit érdemes megsütni vagy megfőzni III. Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
Piroska

2008.11.09. 21:34 -

 

Sziasztok!

Az előző receptes topikot a fórumokra kattintva el lehet érni továbbra is, csak a bal oldali, kinti elérhetőségét szüntettem meg.

Várom továbbra is a recepteket sok szeretettel, üdv, Margit

anyuci Előzmény | 2009.01.30. 17:40 - #38

Teljeskiőrlésű kenyér

350g finom liszt

350g teljeskiőrlésű liszt

2mk /mérőkanál, nagy

2mk só

1 1/2 mk cukor

380-400ml folyadék /variálható víz, savó, író,natur joghurt, aludtej, de két utóbbi esetén kevesebb víz kell.

2-3 mk olaj,v. 2-3 dkg margarin

1/2 élesztő

késhegynyi aszkorbinsav / C-vitamin, javítja a tészta minőségét, a régi pékek is használták

    gyors programon. ha a normál pr.használjátok, csak 1/3 élesztő kell

 

Félbarna kenyér

 380-400 ml folyadék,

600-650g liszt, ebből jelenesetben 150g rozs, 150g teljeskiőrlésű, 100g rétes liszt, és200-250 finom liszt

2mk só

1 1/5mk cukor

késhegynyi aszkorbinsav

1-2 mk sikér /elhagyható

1/3 budafoki élesztő

2-3 mk olaj /bármilyen lehet, v. margarin 2-3 dkg

Fentiek alapján láthatjátok, az alap recept egy, és tetszélszerint variálható.

Ha burgonyás kenyérkét akartok, akkor tesztek bele 100g hideg, tört kruplit, v burgonyapüré maradékot, de ilyenkor kevesebb víz kell, és a burgonyát a dagasztás végén kell hozzáadni.

Magvas kenyérke esetén csipogáskor 3-4 mk bármilyen magot,és az utolsó tésztasimítás után spricc,hideg vízzel, és megszórni magokkal

Sajtos kenyérkéhez 100g bármilyen, esetleg többféle sajt kell még bele, s a tetejére is, uaú. mint a magvasnál leírva.

Fehérkenyér esetén, bármilyen fehérliszt variálható én 100g rétest és 500-550g finomlisztet használok.

A lényeg, h. a kenyértészta a legkeményebb tészta.

Lehet öregtésztát ( nyanya), kovászt, limaráék leírása alapján,hozzáadni, ezt nem írom le.

 


kiskukta Előzmény | 2009.01.18. 17:56 - #37

A képet lefelejtettem, most ide teszem, Limara ha erre jársz kérlek tedd hozzá a recepthez.


kiskukta Előzmény | 2009.01.18. 17:35 - #36

Sárgabarackos süti diós-gyömbéres morzsával

A tésztához: ( ez egy alap felhasználható akármilyen gyömölcsel, túrokrémmel, zebra tortának.)

4 tojás fehérjét csipet sóval, párcsepp citromlével, 10 dkg cukorral kemény habbá verünk.

25 dg cukrot kimérünk, ráteszünk 1,5 dl olajat, 1, 5 dl tejet ( használhatunk joghurtot is akkor 1,5 dl jughurt, 0,5 dl tej) 4 tosjássárgát, összekeverjük, majd hozzá adunk 35 dkg lisztet egy sütőporral elkeverve.. Ezzel jól kikeverjük, mindadig míg nem "fehéredik".

A habot és a masszát egymásbaforgatjuk.

Sütőpapírral ellátott nagy méretű tepsibe tesszük.

A tetejére:

Kb fél kiló cikkezet sárgabarack, mirelit is lehet, csak fel kell engedni és lecsepegtetni.

A morzsához:

75 g lisz, 75 g szobahőmérsékletűmargarin, 100 g cukor, 150 g durvára darált dió, fél kiskanál őrölt gyömbér (ezt lehet csökkenteni ill. növelni ízlés szerint) .Ezeket mixerrel összedolgozzuk, kapunk egy morzsát, ezt szorjuk a süti tetejére.

180 fokon kezdem sütni, majd kb 15 perc után 150-re leveszem, tűpróbáig sütjük.Összesen kb 35-40 perc.


Brigitta Előzmény | 2009.01.03. 18:47 - #35

Pizzatészta/ Brigitta

30 dkg liszt

1 tojás

2dl tej

2 ek. olaj

1 kk.cukor

1 mk.só

1 dkg élesztő

A szokásos módon kelt tésztát készítünk,kicsit ragadós tésztát kapunk,enyhén lehet lisztezni.Én kézzel szoktam belesímitani a tepsibe.Ezután a megkenjük a pizzaszósszal,és ízlésünknek megfelelően elkészítjük.Hideg sütőben kezdem sütni,addig a tészta  is kelhet még.


masala Előzmény | 2008.12.30. 19:04 - #34

Magos rudak - Kila

Maraj a recepted tényleg nagyon jó, én is ebből sütöm a sós rudakat, ill. abból, aminek a linkjét idehoztam. Kizárólag azzal a szándékkal, hogy az adagolás szerint, ez kicsit jobban kezelhető. Én nem szoktam állni hagyni és úgy is jó.


maraj Előzmény | 2008.12.27. 17:21 - #33

Pékecskéim!

Ezt  a sajtos rudat próbáljátok ki, nagyon finom! Most sütöttem meg karácsonyra.

Hozzávalók:

30 dkg liszt,

30 dkg vaj,

30 dkg túró,

ízlés szerint só /  én egy csapott ek-lal tettem bele/.

Ezeket a hozzávalókat este összeállítani és reggel megcsinálni stanglinak, tojással kenni sajtot szórni a tetejére és mehet a sütőbe kb. 20-25 percre.

A tészta elkészítéskor egy kicsit ragad de nem kell megijedni, mert egy jó állagú tészta lesz belőle. Semmi fújtató nem kell bele és mégis finom ritka sajtos rúd lesz belőle.

Jó étvágyat!


kiskukta Előzmény | 2008.12.26. 16:20 - #32

Királyfi / Ruth barátnőmtől

Kakaós piskóta:10 tojásból, 10 kanál vízből, 20 kanál cukorból, 17 kanál lisztből, 3 kanál kakaóból, 1 cs. sütőporból piskótát sütötünk. Tojásfehérjét vízzel felverjük, beletesszük a cukrot, tovább verjük, bele a sárgája, végén óvatosan a sütőporos liszt.

Saját vélemény: én ezt az adagot felezni szoktam, így is elég magas lesz a süti.

Diós lap:6 tojásfehérje, 13 kanál cukor, 1 csésze liszt, 1 csomag vanília, 0,5csomag sütőpor, 1 csésze vagdlt dió, 1 csésze vagdalt meggy. a tojáehérjét keményre verjük, bele a cukor majd a többi hozzávalót, megsütjük.

Saját vélemény:én meggyből többet szoktam bele tenni, és ha van akkor mindig cukorban eltett megyett használok, azzal a legfinomabb.

Krém: 6 tojássárgát, egy egész tojást, 10 kanál cukort gőz fölött keményre főzzük ( én vastag aljú edénybe szoktam folyonos keverés mellet, így gyorsabb), majd ha kihűlt hozzá adunk 30 dkg vajat vagy margarint.

A süti tetejére csokit reszelünk, vagy csokival vonjuk be.

Összerakás: Kakaós piskóta, rá a krém fele, diós lap, rá a krém másik része,tetejére csoki.


zsula Előzmény | 2008.12.23. 13:57 - #31

Anyuci!

70 dkg finomliszt,

30 dkg rétesliszt,

2 ráma / 50 dkg /,

1/2 kg porculor,

2-3 vaniliás cukor,

1 cs. sütőpor,

3 tojás / egész /,

1 citrom héja és leve.

ráma-tojás- cukor- tojás habosra keverni, majd bele sütőporral elkevert lisztet. Hűtőbe pihentetni és tiszta tepsire nyomkodni, hogy rá tapadjon. / Nem zsírozni és papír sem kell/.

 

 


Brigitta Előzmény | 2008.12.18. 12:36 - #30

Raffaello/Timi barátnőm receptje/ Brigitta

20 dkg cukor

25 dkg margarin

40 dkg sovány tejpor

30 dkg kókuszreszelék

mogyoró

1/2 dl víz

A cukrot,margarint,tejport,és a kókuszreszeléket a vízben sziruppá főzzük.Kihűtjük,összedolgozzuk még langyosan.Golyókat formálunk,és a közepébe egy szem mogyorót nyomunk.Majd beleforgatjuk még kókuszreszelékbe.


jegkasa Előzmény | 2008.12.16. 21:42 - #29

Linzerkarikák/ jégkása/sütemények füzet

Hozzávalók:25dkg liszt, 12 dkg rama margarin, 8 dkg porcukor, 1 tojássárgája, 1 kávéskanálnyi citromlé, 1 citrom reszelt héja ( el is hagyható). lekvár a töltéshez, 1 csomag vaníliás cukor, 2-3 evőkanál porcukor.

A hozzávalókból közepesen lágy tésztát gyúrunk. Egy órát hűtőszekrényben pihentetjük, majd vékonyra nyújtjuk és cakkos szélű szaggatóval vagy nagyobb pogácsaszaggatóval kivágjuk. A korongok egyik felének közepét is kiszúrjuk. Sütőlemezen, közepes lángon viéágosra sütjük. A korongokat kisütés utánlekvárral megkenjük, a tésztakarikákat ráhelyezzük és megszórjuk vaníliásporcukorral.


kiskukta Előzmény | 2008.12.16. 20:30 - #28

Mindenre jó leveles tészta ( mindmegettéről)

30 dkg liszt

25 dkg margarin

egy csipet só

6 ek. hideg víz

1 ek. ecet

A margarint szobahőmérsékletüre melegítjük, sőt kicsit meg is olvaszthatjuk, így könnyen össze tudjuk dolgozni a többi hozzávalóval. Hűtöbe tsszük 12 órát minimum, utánna csak nyújtani kell, és szükség szerint felvágyni. Én ha krémest csinálok akkor ez az adag egy krémeshez elegendő, tehát két lap lesz belőle gáztepsin.

Ha sósat készítünk akkor a só mennyiségét emeljük.

Csináltam már belőle diós és lekváros kiflit, nagyon finom, és réteges lesz.


emes Előzmény | 2008.12.14. 22:38 - #27

http://www.edhaas.hu/pdf/sutemeny_D.pdf

Bocsánat! A Haas oldaláról van a töltelék.


emes Előzmény | 2008.12.14. 22:34 - #26

Mogyorós töltelék:

 

 

200 g darált mogyoró (megpörkölve),

1/8 l tej,

50 g vaj,

50 g kristálycukor,

reszelt citromhéj,

egy fél citrom leve,

2 evőkanál rum (én nem nagyon szeretem, ezért pici aromát raktam csak bele)

 

A töltelékhez a tejet a vajjal, kristálycukorral, citromhéjjal és fahéjjal felfőzzük, hozzáadjuk a megpörkölt mogyorót, majd citromlével és rummal megízesítjük.

 

Ez ment HpKriszti nyitott diós/mákos kalács tésztájába.


Brigitta Előzmény | 2008.12.09. 19:12 - #25

Sajtos tangi/Kati néni / Brigitta

30 dkg liszt

1tk.szódabikarbóna

2dkg só

15dkg margarin

2dkg zsír

20dkg reszelt sajt

1 tojás

2dl tejföl /egy része lehet  tej is/

A fenti hozzávalókat sorrendben összegyúrjuk,kinyújtjuk nem túl vékonyra és rudakat vágunk belőle,de lehet tetszőleges formára is szaggatni.

Jó étvágyat!

sajtos tangli.JPG

 


Limara Előzmény | 2008.12.08. 14:37 - #24

Szia Pakeva!

Nagyon jó beigli recept ez:Süti-Beigli (Andi1976) - Bezsa

Itt fázisképeket is találsz.

Arra kérlek, hogy ha kérdésed van, inkább a Süssünkbe, vagy az általános fórumba írd, ide csak a recepteket szoktuk beírni. Ezért itt csak ritkábban járunk, nem kapsz a kérdésedre azonnal választ.


Pakeva Előzmény | 2008.12.07. 10:54 - #23

Sziasztok!

Én teljesen új vagyok itt is, na és a kelt tésztákban is.

Mivel nem kis főből áll a családom :), szereték megtanulni bejglit sütni karácsonyra.

Eddig mindig készen vettem, de az évről évre rosszabb. :(

Megszeretnélek kérni titeket, hogy valaki írja le nekem a mákos bejgli hozzávalóit, és a sütését.

Kenyérsütő gépem van. Tegnap ugyan megpróbáltam, de mind kifutott, alig bírtam kitakarítani a gépet.:(

(Olyan szinten nem ismerem a kelt tésztát, hogy még azt se tudtam, hogy kell felfuttatni az élesztőt :( , de ezt azóta már tudom.)

Köszönöm!

 


majorkaj Előzmény | 2008.12.06. 20:46 - #22

Sziasztok !

Amíg Limara nem hozza a receptjei közé a Tiris kenyér recijét addig én ideteszem.

Limara írta:

Tigris máz:

  • 65 ml meleg víz
  • 1 dkg élesztő (1,5 tk. szárított élesztő)
  • pici cukor
  • 60 g rizsliszt
    A mázhoz valókat jól elkevertem, hagytam 15 percig állni. Addigra a kenyér már megkelt annyira, hogy épp lehetett bevágni. Rákentem a mázat egy szilikonos ecsettel, de nem túl vastagon. Ismét 15 perc pihentetés következett, majd ment a sütőbe, 220 fokon sült 50 percig. Érdemes az utolsó 15 percre kicsit mérsékleni a hőfokot, mert a rizsliszt könnyebben barnul.
  • Finom ropogós kéreg lett a kenyéren. Legközelebb kukoricaliszttel is kipróbálom

jegkasa Előzmény | 2008.12.03. 21:50 - #21

Molnárkalács / Jégkása/Anyósom

( régi fajta sütőhöz)

30 dkg liszt, 10dkg margarin, 10 dkg cukor, 1/2 cs. sütőpor, 3-4 deci tej , összedolgozzuk a tejjel a keménységét  állítjuk jó nokedlitészta sűrűre szoktam készíteni, és kanállal szaggatom a sütőbe. Ez nálunk két emberes a párom kezeli a vasat én a tésztával dolgozom. Jó nehéz a vas.


anyuci Előzmény | 2008.12.03. 10:58 - #20

Cukor rósza készítése:

8dkg s.zsír,-lehet margarin is

3ek citromlé,

50dkg porcukor

Ez az eredeti recept, én már nem mérem.

A zsírt, citromlét, 2 ek vizetfelmelegítünk, míg a zsír elolvad.27 dkg szitált porcukrot hozzáadunk, Óvatosan kevergetve, felforraljuk. A felforralt szirupot öntsül át egy tálba, robotgéppel kis folozatonkanalanként keverjük hozzá a maradék porcukrot.Addig keverjük, míg a cukor teljesen elolvad. Egy tisztagyúródeszkára borítsuk ki, -amit porcukkorral megszórtunk-addig gyúrjuk, míg kihül. Hülés közben egyre selymesebb,szilárdabb lesz. Műanyag fóliába csavarva óvjuk a kiszáradástól. hűtőben tároljuk a maradékot!

Tehát olyannak kell lennie, mint a marcipán. Két folpack között nyújtom, kicsi pogi szaggatóval kiszúrom. egy rózsa 5-6 levél.

Bocsi, elfelejtettem hozzáírni a cukorrózsához,-kislányom igen csak nyüstölt közben- hogyha törik a massza(az azt jelenti,hogy sok a cukor benne, kevés a nedvesség), kicsit vizezzétek be a kezeteket, és miután már átmelegedett a massza-mondjuk: mikróba 2-3 perc kishőfokon-át kell gyúrni. Ellenkező esetben, ha túl lágy a maszánk, akkor pici porcukor kell hozzá(pl azon nyújtjátok), ill. nyújtás után kicsit szikkadni hagyjátok, és a lent említett kiszúrás után, (nem levelek, hanem szirmok lesznek-gömb alakúak-)az első szirmot henger alakúra kell formázni.Utánna a köv. kicsit előrébb kezdjük rátekerni- ahol az első végetért, persze függőlegesen tartva már-.Mikor körbetekerted, a szirom utolsó, feléd eső szélét kicsit, a felső részén elhajligatjátok simogatva, hogy éppen hogy meghajoljon,íveljen, mint az igazi rózsának. Ezt kell ismételgetni, míg a 5-6 db szirom elfogy.(jaj Istenem remélem ez így érthető)Folpakkal letakart tojástartóba szárítjuk keményre.Kissebb rózsa csak 3 szirom.

A leveleket szintén pogi szaggatóval kell kiszúrni, csak nem kerekre, hanem levél alakúra, Nyújtónára kell simítani, hogy ívelt legyen, én fogvájó segítségével beerezem, a szélét csipkézem. Az indát sodrom. Több féle méretben is lehet,készíteni, és persze  figurákat is.

Alkalmazhatjátok torta bevonására is, mint a marcipánt.

Nem tudom a fenti nyersanyaghányad jó e, de biztos hogy innen tanultam. Inkább próbáljátok meg kevesebb folyadékkal, mondjuk 1kk víz, 2 ek citromlé. A lényeg a marcipán szerű, nyújtható massza elérése.


zitti Előzmény | 2008.11.30. 14:59 - #19

ritakonyhaja.eoldal.hu oldalról van a recept

TOJÁSLIKŐR házilag készítve


 

Kép 

Hozzávalók fél literhez: 5 tojássárgája, 12-13 dkg porcukor, 2oo g habtejszín, 1 dl fehér rum, vanília aroma

 

Habverővel a tojássárgáját és a porcukrot krémesre keverjük. Hozzáadjuk a tejszínt, majd 7 percig verjük. Beleöntjük a rumot meg az aromát, és további 3 percig keverjük robotgép habverőjének a legmagasabb fokozatán. Az elkészítése kb. 25 percet vesz igénybe


[378-359] [358-339] [338-319] [318-299] [298-279] [278-259] [258-239] [238-219] [218-199] [198-179] [178-159] [158-139] [138-119] [118-99] [98-79] [78-59] [58-39] [38-19] [18-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?