E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Receptek : Bármi, amit érdemes megsütni vagy megfőzni III. Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
Piroska

2008.11.09. 21:34 -

 

Sziasztok!

Az előző receptes topikot a fórumokra kattintva el lehet érni továbbra is, csak a bal oldali, kinti elérhetőségét szüntettem meg.

Várom továbbra is a recepteket sok szeretettel, üdv, Margit

Viki Előzmény | 2011.04.08. 22:04 - #355

ILDIKÓ! ----- a DÁN KUGLÓF receptje

Hozzávalók:

  • 5 egész tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 30 dkg liszt
  • 2 csomag sütőpor
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl meleg víz
  • 1 csomag mazsola
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 10 dkg magozott meggy
  • 1 nagyobb narancs reszelt héja

Elkészítés:

Az 5 tojás sárgáját 25 dkg cukorral, 1 dl étolajjal, 1 dl meleg vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, mazsolát, diót, meggyet, majd az 5 tojás keményre vert habját, óvatosan elkeverjük. Kikent, morzsával meghintett 4-5 l-es kuglófformában közepes tűznél kb. 35 percig sütjük. Tálra borítjuk, és szeletelés előtt porcukorral meghintjük. 

 

................................................

 

vagy egy  másik:

 

 

 

 

 

Dán kuglóf


25 dkg porcukor,
1 dl étolaj,
1 dl víz ( amiből 2 evő kanállal kiveszünk),
1 sütőpor,
25 dkg liszt,
2 dkg kakaó.
 
Máz:
10dkg cukor,
3 evő kanál víz,
2 dkg kakaó,
5 dkg margarin.

Elkészítés:
A tojást habosra keverjük a porcukorral.
Hozzáadjuk az olajat és a vizet,majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
A massza háromnegyedét , vajazott,lisztezett kuglóf formába öntjük.
A maradékhoz hozzákeverjük a kakaót és a vizet, majd rácsurgatjuk a fehér masszára. Tanácsok:Egyszerű és nagyon finom.

Ez a receptinnenvaló. Még a télen volt nálam Tupper bemutató, kuglófot sütöttünk. Nagy sikere volt. Most kérték a receptet, megtaláltam a képet is, gondoltam megosztom veletek. Tényleg finom, és egyszerű. Mint a képen látható, én a mázat nem készítettem el, csak simán vaníliás porcukorral megszórtam.

 

RECEPT INNEN  

 

 


ILDIKO Előzmény | 2011.04.03. 18:53 - #354

PIPING GEL

Hozzavalok: 75g feher finott finomszemcses kristalycukor,  1 ek kukoricakemenyito, 60ml citromle , 60ml viz,

Elkeszitese:Tedd a kukoricakemenyitot es a cukrot egy kislabosba. A citromlevel es a vizzel csomomentesre keverjuk.Kozben a gazra tesszuk magas fokozatra  melegiteni alando keveressel amig elkezd foni es surubb  lesz.Ekkor beleteheted a szinezo pasztat illetve keves! folyekony etelszinezot. Ha tul surunek talalod a celodhoz akkor keves vizzel higithato meg.

Eltarthatosaga: Egy legmentesen lezart dobozban es hutoben tarolva kb 1 honapig elall.

A piping gelt TORTAZASNAL "hasznalod : Pl  mint eheto  ragaszto,    de fooleg VIZ-effektust, hatast  alkotva.      Pl: to, folyo uszodaviz, stb  /Eheto fotoprintek,  marcipan es fondant rogzitesehez is alkalmas.

Recept innen valo forditas:  http://www.deleukstetaarten.nl/recept/23/Piping+gel/                                 

Kellemes es szerencses tortazast!

                     


Marika Előzmény | 2011.03.24. 21:09 - #353

Szia Zsuzsa!

A polenta liszt, illetve dara jó hozzá az eredet recept szerint, csak én még nem csináltam azzal.  Talán érdemes a kukorica darát kávédarálóban kicsit  megdarálni, és akkor jobban hasonlít a liszthez.  Át lehet szitálni, ha akarod. Használtam már kukorica pelyhet is hozzá.

örülök, hogy tetszik a recept.  Nálunk a fiaimnak és az unokámnak izlik,  de a férjem még nem kóstolta, és talán nem is fogja soha. Nem szereti a nyers és főtt zöldségeket, csak módjával.


nagyzsuzsa Előzmény | 2011.03.24. 11:27 - #352

Marikám, ezer köszönet, nagyon aranyos vagy! Mentettem, linkekkel együtt. Viszont sajnos én itt még kukoricalisztet nem láttam, csak polentának való van. Szóval puliszkaliszt, ami nem liszt, hanem dara. Mihelyt lesz időm elmenni egy bio boltba, talán ott kapok. Búzakorpát és csírát találtam és vettem.

 

 


Marika Előzmény | 2011.03.21. 21:36 - #351

Pita - Endzsi
Pita - Jégkása
Pita - Limara
Pita - Zsanna
Pita gyros-hoz - Batka
 
 
 
 
 

 


Marika Előzmény | 2011.03.20. 23:30 - #350

Szia Zsuzsa!

A Testkontroll c. könyvből van egy recept:  New York-i hammbe.

Ez egy pita vagy kukoricás tortilla tésztába rakott-- nyers zöldségfélékből készül finomság.  Ezt én magam sütöm, kicsit átalakitva, és ezt neveztem teljes kiőrlésü lisztből készült palacsintának.  Recept a torillához:

4 rész kukoricalisztet , 4 rész búzalisztet, 1-1 rész búzakorpát és csirát összekeverek pici sóval., egy kis langyos, mézes vizben megfuttatott élesztővel, vajjal és annyi vizzel, hogy jó lágy tésztát kapjak.  Ezt teflon palacsinta sütőben , kevés olajat alátéve palacsinta szerüen megsütöttem.

Lehet kivajazott tepsibe kézzel belepacskolni, és megsütni.

A lényeg. hogy elsőre  csak keveset kell sütni,  és meg kell tapasztalni, hogy milyen vastagon szeretjük.  Vizzel lehet higítani a tésztát, és meg kell kóstolni sütés után.

A kisütött tortillat kevés sürü  majonézzel megkenjük, és arra kell tenni   a különféle csirákat, reszelt káposztát , reszelt sárgarépát,főtt brokkolit , főtt karfiolt, reszelt sütőtököt , savanyú káposztát stb.

A zöldségfélét izlés szerint lehet választani.  Jó bele a ketchup és valamilyen savanyúság is. 

  A forró tortillát fel kell csavarni, mint egy palacsintát, és már hamm-be......lehet is fogyasztani hidegen, melegen.

Igazi pitát nem sütöttem, de a receptek között biztosan találsz .


vizilily Előzmény | 2011.02.25. 18:20 - #349

Csokiba mártott tönköly keksz: Hozzávalók: 35 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt, 20 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 kávéskanál szódabikarbona, 0.5 kávéskanál reszelt citromhéj, 1 egész tojás, 10 dkg csokoládé.

Elkészítés: A lisztet, szódabikarbónát és a citromhéjat egy tálban összekeverjük, egy másik tálban a puha vajat a cukorral és a tojással habosra verjük, aztán az egészet összegyúrjuk. Fél centi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és 170 C°-ra előmelegített sütőben megsütjük. Nekem kb 20 perc alatt sült meg légkeveréses sütőben.

Amikor kihűl, olvasztott tortabevonóba mártjuk. 

Ebből az adagból kb 60 db lesz.

 


nagyzsuzsa Előzmény | 2011.02.22. 11:47 - #348

Igen, értem, köszönöm! Szóval továbbra is fogok dunsztolni.


paariza Előzmény | 2011.02.22. 11:30 - #347

 Zsuzsa , szerintem légüres tér azért nem keletkezik , csupán ahogy írtad , ritkább lesz a levegő. Mivel a forró ételnek magasabb a nyomása (tudod az atomjai gyorsabban szágoldoznak) a hidegnek pedig kisebb.Tehát nyomáskülönbség lesz , azért tudod nehezen kinyitni az üveget .A nyomásnak  hogy lassan vagy gyorsan hűl le az üveg , nem számít. Ilyen alapon a konyhában is hagyhatnád , hiszen ha ott hűl le , akkor is kisebb lesz benne a nyomás. Azért kell dunsztba tenni , hogy a hőmérséklet minél tovább forró legyen és elpusztítsa a baktériumokat. Tehát a dunszt nem a nyomás miatt , hanem a csírátlanítás miatt kell , nekem ez a véleményem.


nagyzsuzsa Előzmény | 2011.02.20. 10:18 - #346

Nem sziszegtek az üvegek, egy sem. Gondolkodtam rajta mitől lesz légüres tér egy üvegben, ha olyan erősen lezártuk, hogy lélek a fedő alatt se ki se be? Azzal, hogy lehűl az üveg tartalma összezsugorodik minden benne, tehát a levegő is, de attól még benne van, nem? Csak ritkább. Eszembe jutott az is, hogy amikor az erőspaprika püré üvege sokáig az asztalon van és utána betesszük a hütőbe, ott is légüres tér lesz mindig. Lehetséges lenne, hogy ha így télen a meleg dunszt helyett a balkonra tenném ki a még forró üvegeket, akkor is 'légüres' tér keletkezne? (Persze nem mínusz foknál.)  Azt hiszem meg fogom próbálni kicsiben.


nagyzsuzsa Előzmény | 2011.02.20. 09:50 - #345

Iza, nagyon de nagyon finom lett a paradicsomszósz, bár kevesebb mint negyedrészét tettem cukrot bele. De így lett a mi ízlésünk és tuti, hogy hamarosan újra készítem, mert fele lett annak amire én számítottam. De nagyon szépen köszönöm, boldog vagyok vele!


paariza Előzmény | 2011.02.19. 12:52 - #344

 Ági , az alábbi recepthez annyit tennék hozzá , hogy igazából ezekkel az arányokkal sem nem édes sem nem sós .Ugyanúgy megfelel egy hamburgerhez , mint egy kakaóhoz. Ezért is kedvelem annyira . Természetesen alakíthatod  a saját ízlésedre .Nem csak a sósságát édességét , de fele-fele arányban tehetsz a finomliszthez grahamet , tönkölyt , vagy rozsot is. Én szeretem a rozsos változatot például olaj helyett pecsenyezsírral dagasztva is.


paariza Előzmény | 2011.02.19. 12:43 - #343

 Mézes olívás zsemlye:

50 dkg liszt , 4 dkg friss élesztő , 1 ek méz , 2,5 dl langyos víz , 8 ek. olíva , 2 tk.só , lenmag , szezámmag a szóráshoz , 1 tojássárga 3 ek. olajjal a kenéshez.

 

Dagasztás , duplájára kelesztés , 6 gömbre formázás , tetejét 1x megkenni , duplájára kelesztés , gyengéden átgurítani rajt a sodrófát , hogy kissé lapos legyen ,  tetejét 1 x megkenni , maggal leszórni , sütőlapra sütőpapírra tenni . Hideg sütőbe teszem 175 fokra állítva a hőfokot. Nekem kb 30 perc alatt sült meg hőlégen középre téve.

Legjobban összevagdosott póréhagymával , babbal , kukoricával , reszelt sárgarépával , almával , jégsalátával , csíkokra vágott sült csirkemellel szeretem , amit bekeverek egy zöldfűszeres fetával.


nagyzsuzsa Előzmény | 2011.02.18. 10:57 - #342

Hát nem lett volna boldog a Gportál, ha az egészet betette volna... Itt van a folytatás:

 

... még 50 percig kelesztettem a sütőben.

Amikor kész volt, újból átkentem vízzel, a tetejét néhány helyen bevágtam, és 200°-ra előmelegített gőzös sütőben - a sütő aljába egy kis lábosba vizet tettem, hogy gőz képződjön - 15 percig sütöttem. Utána 180°-on még 30 percig. (Lehetett volna erősebb a tűz, nem lett valami sötét a külseje.) A recept szerint a sütőből kivéve vízzel átkentem újra, hogy szép fényes maradjon.

 

Nekem nem lett szép fényes és a vágás sem lett szép és a kenyér alja nem lett olyan levegős mint középtől felfelé. De azért nem lett "szalonnás" ott sem. Na majd legközelebb!


nagyzsuzsa Előzmény | 2011.02.18. 10:49 - #341

Orosz fekete kenyér

Itt találtam:
http://receptgyar.hu/orosz-fekete-kenyer


 

 

 

Hozzávalók:

10 g Friss élesztô                                        ugyanaz

300 g Búzaliszt (BL80)                                200g + 100g a kovászba

150 g Sötét rozsliszt (RL125)                      75g + 75g a kovászba
25 g Búzakorpa                                25g zabkorpa (nekem ez volt itthon)

Sütôpor                                             4g szódabikarbóna

1 kk Só                                             8g

1 kk Cukor                                        6g

50 g Margarin                                  50g ghî (indiai vaj, magam csináltam)

1 kk Fűszerkömény, ôrölt                    -

1 1/2 kk Kávé, ôrölt                         3g

1 kk Kakaópor                                 4g

2 ek Ecet                                    15g (abszolút nem savanyú - aki savanyút akar tegyen sokkal többet bele)

310 ml Víz                                       220g + 90g a kovászba

 

 

Elkészítés:

 

A sütés előtt 1 nappal - pl. előző este - 10 deka kenyérlisztből és a rozsliszt feléből (75 g) kevesebb mint 1 deci vízzel, pici cukorral és az élesztővel kemény tésztát gyúrunk. (Az élesztőt előzőleg langyos vízben kissé felfuttatjuk.) A tésztát letakarva, langyos helyen tartjuk. (Én a konyhaasztalon hagytam lefedve.)

 

 

 

Ilyen lett, másnap 13 óra

 

 

 

 

 

 

 

 

Mialatt a margarin lassú tűzön elolvad (vagy zsír, szerintem az oroszoknak nem mindig volt margarinjuk) az érett kovászt (ami akkor jó, ha kissé savanykás illatú) késsel apró darabokra vágjuk, hogy könnyebben összedolgozhassuk a többi anyaggal. A többi lisztet összekevertem a szódabikarbónával, sóval, cukorral. Aki szereti hozzáteszi a fűszerköményt (én azt nem tettem bele). A kávét és a kakaóport feloldottam a langyos víz egyik felében, hozzádtam még az ecetet, míg a víz másik felét fokozatosan adtam hozzá (és mégis túladagoltam). Mivel nem voltam biztos a vízben, előbb kézzel nagyjából összeállítottam és utána tettem a MAP-ba, hogy dagassza.

 

 

 

Mikor a dagasztás megvolt, kivettem a gépből és lefedve betettem a sütőbe 30°-on, 1 óra 15 percre, keleszteni. Így nézett ki mielőtt betettem.

 

 

 

 

 

Háromszorosára kelt. (A kör a közepén a kivehető fedő közepének a nyoma.)

 

 

 

 

 

 

 

Mikor ez megvolt, lisztezett deszkára borítottam, átgyúrtam, megformáztam, és kizsírozott, lisztezett kihúzhatós kenyérformába téve, vizes ecsettel lekenve, langyos helyen, letakarva mé


paariza Előzmény | 2011.02.17. 11:39 - #340

 Zsuzsa , nem tárolom fejjel lefelé. A felfordítást úgy kell elképzelni , hogy amikor beleteszed az ananászlekvárt az üvegbe és a lenti módon lezártad , akkor fejjel lefele teszed a pultra. Amikor valamennyit kiadagoltad , akkor már kezdheted is visszafordítani és hallgatni nem sziszegnek-e az üvegek. Amelyik nem sziszeg , az mehet a dunsztba , rendesen aljával lefele . Amelyik sziszeg , azt újra kell tölteni vagy jobban rászorítani a fedőt. Amikor a dunsztból kiszedted , szintén rendesen aljával lefele tárolod.


nagyzsuzsa Előzmény | 2011.02.17. 10:39 - #339

 

Ez a GPortál megőrült. amikor OK-zni akartam a neked írt szöveget, Iza, akkor ugrott egyet és ezt hozta ki:

A keresett oldal nem található!

Az általad keresett oldal nem található, ennek okai a következők lehetnek:

  • hibás címet írtál a böngésződ címsorába,

  • az oldal nem létezik.


Nade már kiismertem őt és saját levélpapírra írom a dolgokat, így nem vész el a szöveg.

 


nagyzsuzsa Előzmény | 2011.02.17. 10:36 - #338

 

Iza, ki fogom próbálni! Nemsokára akarok ananászlekvárt csinálni, annak a teteje mindig elszíneződik (semmi szalicilt vagy mást nem teszek rá). És amikor kiveszed a dunsztból hogy tárolod? Fejjel lefele???


nagyzsuzsa Előzmény | 2011.02.17. 10:23 - #337

Viki, az én mikróm bedöglött és a szakember azt mondta, hogy azért mert a tányérokat ott melegitettem, üresen és hogy nem szabad üresen melegíteni semmit. A magyarázatra nem emlékszem.


viktoria Előzmény | 2011.02.17. 09:47 - #336

Sziasztok! Üvegsterilizálás (évek óta így csinálom) Ami befér a mikróba ! Telerakom a mikrót és 3 percig víz nélkül melegítem.


[378-359] [358-339] [338-319] [318-299] [298-279] [278-259] [258-239] [238-219] [218-199] [198-179] [178-159] [158-139] [138-119] [118-99] [98-79] [78-59] [58-39] [38-19] [18-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?