Azt hiszem rájöttem a képfelrakásra,hogy nagyítható legyen. A gportálos oldalamról talán a legegyszerűbb lesz idetenni. Teszek egy próbát a mai kalácsom fotójával:
Egy kérdésem is lenne:Csokilencsét Pécsett hol lehet kapni? Esetleg tudja valaki? Köszi
Aztatat a karom kérdezni, hogy mivel nekem sótlan a sonkás-túrós kifli tésztája, és ha megdupláznám a só adagot, akkor kell-e valamin változtatni? Nem fogja vissza nagyon a kelést? Mert én úgy gondoltam, hogy 50 deka liszthez tennék úgy kb. 4 kk. sót.
Olvastam a kérdésedet tegnap, de én sajnos nem tudok ilyen webáruházat. Nagyszemű sót az Auchanban már láttam, de nem tudom az is ilyen sütésálló-e, nem próbáltam.
Sót és cukrot is tudok küldeni, de ezek 5 kg-os kiszerelésben kaphatók, így csak akkor veszek, ha az egész mennyiségre van jelentkező. Akkor viszont nagyon szívesen
Szerintetek a bécsi farsangi fánkot amit olajban kéne sütni sütöben is kilehetne?Hasonlitgatom Margit receptjével nem sok külömbség van.Leiróm ide a receptet várom véleményeiteket.Holnap csinálnám meg.Különben ez isteni recept eredetibe.Köszi a segitséget!
50dkg liszt
8dkg cukor
4dkg élesztő
8dkg vaj
0,5dkg só
1 tojás
3 tojás sárgája
205dl tej
1 ek rum
1 csomag vaniliás cukor
1 citrom reszelt héja
Most mézzétek meg, fogja és elküldi ez a ...·°˘˛`@##..., nem részletezem, hogy mi,
Szóval ott tartottam, hogy :
Akkor most felteszem még egyszer. Én is szeretnék vásárolni sütéshez egy két dolgot, pl. dekorcukor, dekorsó...Ezeket csak nagykerbe lehet beszerezni? Nézegettem itt a környéken de nem láttam sehol. Vagy esetleg nincs egy webáruház?
Előre is köszi.
És most a kovászom: tegnap kezdtem el, és mostamra sok.sok apró buborék van rajta. jónak tűnik, már amennyire értek hozzá.
Most mennem kell a dolgomra, de majd még jövök.
Puszi: Vkati
Gondoltam lefényképezem a tegnap sütött kenyeemet, hát alig van belőle. A párom az este folyamán megette több mint a felét. Látom ma ismét sütök. Csokislencsés kalácsot is aszaltgyümivel, mert még karácsonyról maradt aszalt gyümölcseim.
Nellynek ígértem, hogy készítek képeket a kovász érési folyamatáról. Azért nem levélben küldöm el neki, hanem inkább itt mutatom meg, mert gondolom másokat is érdekelhet, akik most kezdtek vagy ezután kezdenek bele a kovászolásba.
A körülmények, a környező hőmérséklet jelentősen befolyásolja a kovász érési idejét!!!
Most a kimondottan meleg konyhában, a teljesen átlangyosodott konyhapultomon állt a kovászos dobozom, ezért igen gyorsan történt minden. (Órákig ment mellette a sütőm.)
2 órával az etetés után, látszik, hogy kezd habosodni, már emelkedett is egy kicsit:
3 órával az etetés után már magasabb, mint az előző képeken, kimondottan habos. A kanál emelés-elhúzás képeken lehet látni, hogy mekkora buborékok vannak már benne:
5 órásan egész felfutott, nagyon nagy buborékok látszanak már:
Majd folytatom még, ha lesznek érdemleges képek, üdv, Margit
Megprobalom a hetvegen NELLYM. Ha sok irgum burgumut hallasz Ny-rol akkor az En leszek ha elrontottam volna.KOSZONOM a biztatasodat. Ratok MINDIG szamithatok.Kozben En is elmegyek buktazni mert reggel 06.-kor keles. Otletek kellenenek fozeshez. Egyszeru es "olcso"bb kajahoz.Kifogytam egy kicsit most az otletekbol. Amit esetleg 2 nap is lehet eszegetni, mert dolgozok es ha hazajovok akkor az en elemem altalaban majdnem ures.Koszike elore is! Ja!-NELLYM, meg gratula a "Jubileumi"hozzaszolashoz.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit