Szia, Piroska! Ha Bau nem jár erre, nekem van tippem. Mondjuk én alapból nem vagyok jóban a leveles tésztával, és igencsak sok idő és munka, szóval megspórolod magadnak a hajnali kelést, ha veszel kész, felcsavart vagy fagyasztott leveles tésztát a boltban... És az én családom biztos kevesellné bele a gesztenyét :-)
Sztem mivel csak egy püré kell bele, max. 20 darabra tippelek, és nem lesz benne sok töltelék. A pihentetési idő oda van írva a receptbe, vagy nem pontosan értem, mit kérdezel (a tészta összeállítása és a vaj beburkolása után fél óra, hajtogatás, egy óra, hajtogatás, egy óra, megtölt, másfél óra, süt). A leveles tészta magától is szépen megpirul, főleg, ha felső rácson sütöd, de ha vizezett sárgájával lekened, attól baja nem lesz. Szerintem nem kell gőzös sütőben sütni, ez ropogós lesz és réteges. Én boltival szoktam dolgozni, és sosem kenem (de én nem kenek le se kalácsot, se semmit, szóval ez nem biztos, hogy mérvadó)
Ennyi tésztából hány darab kicsi croissant lesz? A vajas tömböt meddig kell a hűtőben pihentetni az elején? Megkenni nem kell sütés előtt? Kell víz a sütőbe?
Közben én is megnéztem, és nem biztos, hogy jól látható, megkerestem a gépemen lévő nagyobb képek között: "1/4 = 400 ml kókusztej, vagy 100 g + 150 ml víz/tejszín = sűrű, krémes mártás. A főzés vége felé közvetlenül az ételbe tegye." Ez 20 dekás táblára vonatkozik. Remélem, beválik neked is, jóval intenzívebb íze van, mint a száraz reszeléknek.
Nekem rá volt írva, milyen arányban javasolt pl. kókusztej vagy curry készítéséhez. A képtáram nem túl hosszú, ott megtalálod a használati utasítást. Én azt mondom, a szájad íze szerint :-) de alapból nem kell sok. Azt hiszem, a kókuszos kalácsba fél kiló liszthez egynegyed rudat tettem (vagy egyharmadot, nem emlékszem már, csak arra, hogy ami még megmaradt, azt beletoltam, és nagyon erős kókuszíze lett.) Leginkább zsiradékként/folyadékként viselkedik. Nekem puha változat volt, azt simán beletettem, és a lapát eldolgozta, de tejben/vízben feloldható, vagy simán felmelegítve is megolvad.
Masala, úgy nézem, a képtártól függ, hogy ad-e olyan kész linket, ami kinagyítható képet varázsol ide. Az xfree úgy tűnik, ezt nem tudja, ilyenkor katt a felhasználó nevére, és általában ott van a képtár linkje, onnan kiindulva találod meg nagyban is.
A héten én is vettem kókuszpasztát. Elmondanád hogy kell pontosan használni ? Mit kell vele csinálni? Előre is köszi. Superkeri már írt róla egy kicsit.
Lányok, Pécsett biztos nincs csokilencse, ill. a cukrászkellékesnél (www.soregi.hu, a FEMA-nál) néha van, de kétszer annyiba kerül, mint amit Margit tud szerezni a nagykerből. Itt kapható cukorgyöngy is - magában a boltban sokkal több minden kapható, mint a webshopban. Dekorcukor és -só asszem a HerbaHázban is van, a Nevelési Központnál lévő bioboltban néha, meg az Oetker-félék a Tescóban és Intersparban (ahol a színes tortadara).
A csokilencse egyébként tökéletesen helyettesíthető apróra vágott étcsokival, vagy akár tortabevonóval.
Neonnak nem neon de erős fény.halogén lámpák vannak a konyhámban.Én meg csak a telcsivel tudok fotózni mert a fényképező a Zuram kiváltséga. Neki ugyanis az a hobbija és egy bonyolult gépünk van. Én ahhoz hozzá se nyúlok inkább.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit