E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Limara Előzmény | 2007.02.04. 12:16 - #15214

Sziasztok!

Superkeri! Itt van amit ígértem, remélem jól látszik! Üdv

http://limara.video.xfree.hu/


ILDIKO Előzmény | 2007.02.04. 12:04 - #15213

Sziasztok ujra!

Kel 2-ra a buktam.Jol sikerult idaig. Mar recivel keszitettem egy kicsit.Jaaa! es az Utrechti En altalam "fabrikalt"barack es szilva lekvarral. Most "kisul"hogy sikerult es hogyan fog izleni. Sztem nem lesz rossz. Ha ez megsult, akkor a meglepetesnek fogok nekifogni kesziteni.

szegeny BEZSAM, biztos fini lett volna a gombad. Nem voltal mellette? Ha En fentvagyok itt akkor minden egyebet elfelejtek es magam korul is. Ezert egy megoldast talaltam.Igen gyerekes DE eredeti! A "riaszto "idot!?hihi beallitom a konyhai vekkeremen. Addig szabad ittlennem.

BEZSAM, En a csorogehez soha nem szoktam sutoport rakni, csak elesztot.Lehet?-esetleg van MAS recept is mar vele, Nekem nincs tapasztalatom ehhez sutoporral v. annak variaciojaval ehhez. Te hogy keszitetted? En H. Ilnonkanenink szerint szoktam "csorgetni". Jo regen keszitettem en is. Jo kis barackhab sem kutya hozza.Nemcsak a sima fankhoz.

NELLYM, dugjal mar at par kanalkaval a krumplikadbol.En nagyon szeretem. Krumplis banda vagyunk itt. En a rizst is nagyon komalom.


bezsa Előzmény | 2007.02.04. 11:32 - #15212

Belerúgok most már ebbe az akármibe. Menet közben elszállt az irásom.

Na szóval kész a brokkoli leves, csöröge begyúrva.

2 napja pácolodik a szűzérmém. Tehát éhen nem halunk csak sajnálom a laska gombát, mert nagyon szeretm.


nelly52 Előzmény | 2007.02.04. 10:46 - #15211

Szervusztok kis pékecskék! Csak bekukkantottam, mert tegnap este elég hamar elaludtam. Szerencsére ma már nem fáj a fejem. Talán besegített az epémnek a füstölt húsból készült kocsonya is, amit imádok! Nem baj, egyszer-kétszer inkább szenvedek, de a kocsonyát nem adom!! Köszönöm a kenyérrel kapcsolatos gratulációitokat. Majd próbálkozom tovább. Muszáj, mert amikor meglátok egy-két csábító kenyeret itt, mindig elcsábulok! Szegény Bezsám! Jól megjártad a gombával! Nekem már kész a paprikás krumplim, felturbózva 1 pár gyulai kolbásszal, 2 pár roppanós virslivel és galjuska galagonyával, ahogy én hívom a galuskát. Muszáj, mert visz belőle a kis menyem, meg a fiam ezt kért a jövő hét elejére a munkahelyére ebédre. Na meg sül az oldalasom. Most pedig irány a Tescó, veszek liszteket. Ide nem sokat járok, mert nem esik útba, de most ráérek. Majd jövök, addig is jó munkát, szép napot mindenkinek! Nelly

iriszi Előzmény | 2007.02.04. 08:30 - #15210

Hajtovány királynötől kérdezném ebböl a mennyiségből kb.hány db lesz?Milyen másnap köszi a választ.

kenyerke Előzmény | 2007.02.04. 06:29 - #15209

Mennyi finomság, mennyi szépség!

Azok a kiflik, ez a kürtős kalács. Egy kis darabot, egy kóstolásnyit mindenből úgy megennék! Többre nem futná, mert annyi minden van itt, hogy az ember beleszédül.

Ma valószínű húsos káposztás pirogot sütök. Ez sütőben sült lágy kelttésztával készül. Jó lesz hétközben rájárogatni és a munkahelyre is. Aztán kipróbálom a kandírozott narancshéj elkészítését is, mert ezzel és mazsolával olyan finom a túrósbatyu.


kenyerke Előzmény | 2007.02.04. 05:59 - #15208

Sziasztok!

Az én havi 3 rozstéglámhoz minden egyes alkalommal közel 2 kg kovász kell, hogy abból egy min 1/2 befőttesüvegnyi a heti fehérkenyerekhez is jusson és a következő kovászkészítéshez is maradjon. - A fehérkenyereknél csak ízesítéshez használok 1-2 kanálnyit)

Csakis teljeskiörlésű rozslisztet használok, mert nekem ez jól bevált. Nagyon jól látható rajta az érési stádium. (Frissen bekavarva kissé szürke, átérve élénk mustárszínű lesz tele buborékkal.)

A felszaporitást mindig 1-2 szedőkanálnyi liszttel kezdem: 150-300 g teljes kiörlésű liszt + annyi meleg víz (nem forró!), hogy sűrű nokedlitészta jellegű tésztát tudjak kikavarni az anyagból.

Egy nagy lisztes dobozban (kb. 4-5 kg liszt megy bele) tartom a készülő kovászt és nálam a legmelegebb hely a szobában a könyvespolc teteje, közel a plafonhoz. Ez a lisztesdoboz azért jó mert magas és aránylag kicsi a felülete. Napi 1 kavarás elég és soha nem fut ki, a teteje sem tud beszáradni. Este duplájára szaporítom, jól kikavarom, fel a polcra s csak másnap este szaporításhoz veszem le.

A szükséges mennyiségre mindig 3 nap alatt szaporítom fel. Etetés este, felfutási fázis reggelre - így a sütés szombat délelőtt a legjobb időszakban van.

A keverésektől, cícózgatásokról leszoktam, mert rájöttem, hogy enélkül is ragyogóan működik.

Linbori, nyugodtan belevághatsz. Biztosan sikerülni fog!


EmMargit Előzmény | 2007.02.04. 02:01 - #15207

Sziasztok!

Meghoztam Kartika képeit:

sajttal töltött kiflik és bagel kürtös kalács kürtös kalács

                    a mai kenyér kelés közben  a mai kenyér sütés után

Szép lett a kalács és a kiflicsapat, gratulálok.
A kenyér? Kartika azt írta, hogy itt mondjak véleményt róla.
Kartika! Nem siettél egy kicsit, amikor formáztad a kenyeret?
A burgonyapelyhes tészta eleinte nehezen áll össze, később ellágyul. Ha tettél bele vizet, hogy ne nyögjön szegény géped, akkor biztos, hogy a végére túl lágy volt és ez a meleg környezettel együtt sok volt neki. A kinézete nem tipikus túlkelés, de igaziból a kelesztés végéről kellene látnom képet, hogy pontosat tudjak mondani.
Hmmm, érdekes, töröm rajta fejemet, de többre nem nagyon jutok. Elég magas volt  gombóc a formázás után? Ez nem látszik a képen.

Na, holnap folytatjuk, most már én is elteszem magam aludni, mert holnap munka van.

Szép napot kívánok holnapra mindenkinek, üdv, Margit


Kartika Előzmény | 2007.02.04. 01:24 - #15206

Margitka, akkor én nem tudom milyen keménynek kell lennie. Nekem mindig muffin formáju lesz. Akkor ez az enyémeknek a baja, hogy túl puha ill. lágy a tésztájuk. Biztos ez a kenyér is az volt. Pedig olyan nehezen dagasztotta gép, hogy tettem még hozzá egy v. két kanál vizet, mert féltettem a gépet. Lehet hogy ez volt a plusz. Nagyon meleg volt a konyhában, előtte sült ki kürtöskalács, egyébként is a panelban jó a fütés.

EmMargit Előzmény | 2007.02.04. 01:09 - #15205

Szia Elizabeth!

Nézegetek neked recepteket. A tej elhagyását még mindig nem igazán értem de úgy gondolom, hogy joghurtot biztos fogyaszthatsz. Ami a napi 2-3-4 zsömlényi mennyiségben van, az nem hiszem, hogy emelné jelentősen a vércukorszintet. Jó lenne, mert sokkal finomabbakat lehet sütni, még viszonylag nagy arányú tk. liszttel is, mint csak vízzel.

Itt találtam meg a kinti hozzászólásodat a joghurtról.

Tehát, ha 1 kg-nyi tésztában van 2-3 dl joghurt és ez eloszlik 16 felé, az még mindig nem hiszem, hogy jelentősen emelné a vércukrot.

Természetesen megértem, ha maximálisan az előírások szerint szeretnél étkezni, akkor ebben fogok neked segíteni.

Ezt biztosan megcsinálhatod csak vízzel:
Graham lisztes kenyér vagy zsömle

Ezt is vízzel, fele tk. liszttel és 2 dkg burgonyapehellyel
Egyszerű zsömle

Többet most nem nézek, mert nem tudom, hogy ezek egyátalán megfelelnek-e az elképzeléseidnek. Szerintem ez jobb megoldás, mint ha a teljes mennyiségnek fehér lisztből készíted  tésztát és ebbe teszel valamennyi korpát. A teljeskiőrlésű lisztben benne van a korpa is és még ezen kívül is rostok. Tulajdonképpen az a lényeg, hogy minél lassabban szívódjon fel a szénhidrát, ennek megfelel a tk.liszt is.

Ha mégis kizárólag korpás zsömlét szeretnél, akkor csinálunk olyan receptet, csak az arányt jó lenne tudni.

Várom válaszod, üdv, Margit

 

 


EmMargit Előzmény | 2007.02.04. 00:40 - #15204

Kartika!

Ezek a zsömlék kicsik maradtak, mert nem 12 db-ot csináltam belőle, hanem 18-at. Direkt nem akartam, hogy olyan hatalmasak legyenek, de emiatt más a formája is. Ezek nem keltek túl a forma peremén (illetve csak a búbjuk). Ha kicsit lágyabb a tészta és túlkel a forma peremén, attól lesz gomba vagy muffinformájú.


EmMargit Előzmény | 2007.02.04. 00:36 - #15203

Kartika!

Milyen meleg helyen kelt és milyen meleg volt maga a tészta?

Várom a válaszod és a képeket, üdv, Margit


Kartika Előzmény | 2007.02.04. 00:36 - #15202

Margitka, lenne még egy kérdésem. Hogy lehet az, hogy nekem ua. ez a muffin sütöm van, és az én zsemléim muffin formájuak lesznek, a tiéd meg kerek??

Kartika Előzmény | 2007.02.04. 00:34 - #15201

Margika, mikor betettem a jénayba szépen állt a lábán, 1 órát kelesztettem akkor már nagyon feljött és szétterült. Mire megsült laposabb lett és kisebb.
a 21-es kenyérrecept (nem tudom mitől ez, talán Jolinak találtátok ki?) 21 dkg liszt, 2 dkg burgonyapehely, 2 dkg korpa, 1 dkg margarin 1 dl kefir v. joghurt, 0,5 dl viz, késhegynyi aszkorbinsav és 1 dkg élesztő. Én ezt megdupláztam és abból csináltam.

EmMargit Előzmény | 2007.02.04. 00:29 - #15200

Sziasztok!

Hoztam képeket a zsömlémről. Ezken sok érdekes nem látszik, de a zsömle nagyon finom lett

az egyik tepsi

 

Kartika! Hát, nem is tudom, majd megnézem a képeket.
 Ha elég kemény a tészta, akor megáll a "saját lábán", nem kell neki támaszték. Én a jénaiban is úgy sütök, mintha szabadon sütnék, sosem ér a kenyér a jénai oldalához.
Tény, hogy a megadott kelesztési idő mindig relativ, sok tényezőtől függ, nagy mértékben változhat. Írd meg pl, a mai kenyered receptjét pontosan és, hogy mennyi ideig kelt, aztán majd megnézem a képet hozzá.
Nelly kenyerét láttam fél órás kelesztés után és már nagyon nagyra megkelt, egész biztos nagyon túlkelt volna másfél óra alatt, ami az eredeti recetben szerepelt.

Várom a képeket, üdv, Margit


Kartika Előzmény | 2007.02.04. 00:24 - #15199

Mostanáig olvastam vissza, sok-sok szép dolgot sütöttetek, mindenkinek gratulálok.

Nelly neked külön, nagyon-nagyon ügyes vagy! úgye nem volt a kovász ördöngösség?br>
Nem tudom elküldtem e már a multhéten készült fánkok képeit? kétféleképpen kiprogáltam olajban sütve és muffin formában a sütőben. Megtöltöttem őket vanilia pudinggal, ami kicsit lehúzta. Gondolom ezért nem lettek olyan ducik, nagyok!
Ma csináltam kürtös kalácsot, isteni lett az íze, megbolonditottam a tésztáját 1 narancs reszelt héjával. De amit ezzel szenvedtem! az Öcsém csinált egy kürtöskalács sütőfát amit a sütő tepsitartójára tettem. (a hengerből két csavar áll ki az tartotta fent) hát ez jó is volt, de mikor megforgattam akkor mindig ugyanoda fordult vissza. (férjem szerint a súlypont miatt) tehát nem tudtam a másik felére fordítani. Probálgattam, de azt értem el, hogy leesett a sütő aljára, ahol szerencésre volt fólia alul, de a cukor egyből ráégett az oldalára. Na akkor viszatornáztam (jó forró volt, nincs fogás rajta) és én tartottam egy darabig mig sült a másik fele is. Nem semmi mutatvány volt. (kép megy) ezért a másik felét már kalácskának sütöttem meg, amibe tettem cukrozott narancsot. Ki kell valamit találnom, hogy tudom megforgatni, vagy kitámasztani, hogy ne forduljon vissza.

Kartika Előzmény | 2007.02.04. 00:13 - #15198

Margitka, én is úgy járok mint Nelly a jénayis kenyereimmel. Arra gondolok azért olyan lapos mert túl nagy jénai hozzá? Már olyan keményre gyúrom, hogy szegény gép alig tudja keverni, nyikorog, amitől félek, nem szeretném tönkre tenni! tegnap előtt megcsináltam a 21-es kenyeret, ma megcsináltam dupla adaggal is.igaz ma a végére kicsit ellágyult, de nem nagyon. Mikor kivettem még egy kis liszttel átgyurtam.Mikor betettem a jénayba egész magasan fent volt.(a jénay átmérője 25 cm, a teteje nem magas, még nem vettem újat, de nem is kellett a tetejéig jött fel) aztán visszaesett kicsit. A kenyér izre finom, sőt nekem mostanában ez ízlett a legjobban, de lapos lett nagyon, majd küldöm a képet. Lehet hogy túlkelesztem? A héja finom ropogos.

EmMargit Előzmény | 2007.02.03. 23:29 - #15197

Sziasztok!

Írtam receptet is a rolóknak, a szokásos helyén megtaláljátok. Most ettem meg egyet, hát nagyon finom lett, de nagyon kiadós.

Sütöttem ma zsömlét is, ez is új, majd ezt is hozom rövidesen. Képzeljétek el 18 db-ot sütöttem és a férjem a kisfiam és én, megettünk 11 db-ot. Én csak kettővel vettem részt a dologban
Nagyon finom lett ez is, zabpehellyel készült.

További szép estét kívánok mindenkinek, aki még ébren van, üdv, Margit


Kartika Előzmény | 2007.02.03. 23:25 - #15196

A későn jövök éjjel köszönetenek, de jobb később mint soha!

BOLDOG SZÜLINAPOT SZOKIMOKI!

bezsa Előzmény | 2007.02.03. 22:37 - #15195

Margitka ne csigázz ezekkel a rolókkal. Jaj én nagyon szeretem.

[Későbbi] [15914-15895] [15894-15875] [15874-15855] [15854-15835] [15834-15815] [15814-15795] [15794-15775] [15774-15755] [15754-15735] [15734-15715] [15714-15695] [15694-15675] [15674-15655] [15654-15635] [15634-15615] [15614-15595] [15594-15575] [15574-15555] [15554-15535] [15534-15515] [15514-15495] [15494-15475] [15474-15455] [15454-15435] [15434-15415] [15414-15395] [15394-15375] [15374-15355] [15354-15335] [15334-15315] [15314-15295] [15294-15275] [15274-15255] [15254-15235] [15234-15215] [15214-15195] [15194-15175] [15174-15155] [15154-15135] [15134-15115] [15114-15095] [15094-15075] [15074-15055] [15054-15035] [15034-15015] [15014-14995] [14994-14975] [14974-14955] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?