NELLY! Írtam neked, biztosan elkerülte a figyelmedet, hogy ha zsúrkenyeret sütsz, kevés a receptben megadott 2 dl tej, 3 dl kell bele. Majd megkérjük Margitkát, írja mellé. Ez a recept kézi gyúráshoz van.
Bezsa! A videót a fényképezőgéppel csináltuk (férjecském kérte, említsem meg a közreműködését), felmásoltam a gépre, onnan a tvn -ben a saját videótárba másoltam át. Ugyanúgy, min mikor fényképet teszel fel. Üdv
Elkezdek válaszolgatni, mert annyit irtatok éjjel óta, hogy elfelejtem: Emes: gratulálok a pehelyhez, megtört a jég??
ILDIKÓ, látom bűvészkedtél a kovásszal, megirigyelted Nellytől? gratulálok, ezek után már semmi akadály nincs igaz?
Limbori, nekem meg az a gondom, hogy muffinformájuak a zsemléim, erre irta Margitka, hogy nem elég kemények! Látod neki ua. abban zsemleforma!
Ildikó, ha szeretd a rizst, tudok jó indonéz rizses receptet.kell??
Itt a fórumon én vagyok a sorstársad akit említett tegnap neked Margitka. 9 éve inzulinos vagyok, igaz 6-7 max. 8-as eredményekkel. Én az itt megadott receptek alapján készítem a kenyereket, zsömléket, péksütiket, stb.
Én is úgy gondolom, hogy az a mennyiségű joghurt ami egy zsömlére eloszlik az nem jelentős. Ha nem akarod tejjel akkor nyugodtan csinálhatod vízzel, de a folyadék fele legalább legyen joghurt vagy kefír szerintem is. Az az egy kis kanál cukor pedg abszolút nem jelentős egy fél kg liszthez és az élesztő működése azért sokkal jobb ha benne van az a kis kanál cukor. Vagy tegyél bele helyette gyümölcscukrot ha úgy gondolod.
Szerintem az a fontos, hogy pl. minél több teljes kiörlésű liszt, graham liszt legyen benne amit készítesz. Tudod, ezek sokkal lassabban emeli ka vércukorszintet.
A nem reális értékeidre csak azt tudom válaszolni, hogy nyilvánvalóan Te is tudod, hgoy ezer oka lehet, hogy éppen mennyi a cukrunk. Mindegy az ha 2-3 napig ugyanabban az időben ugyanazt eszel, tuti nem lesz egy forma. időjárás, front, idegeskedés, stb. nagyon befolyásolják a cukrot. Ha kérdésed van csak nyugodtan tedd fel. Amiben tudok segítek neked.
Szia Margitka!
Tegnap iccakai beszélgetésünket folytatva, hogy érthetőbb legyen a számodra, miért ragaszkodom a tej és a cukor elhagyásához, mivel évek óta rossz vércukoreredményeim vannak. Az orvos mindig azt hiszi tele eszem magam. Mostanában is mondtam neki, hogy túl sok az inzulin. Le is adtam a súlyomból 6,5 kg-ot. (A cukros ha fogy, akkor sok az inzulin, amennyiben pedig hízik akkor kevés). Máskor sohasem fogytam. Nyilvánvalóan én is a helyébe emeltem volna az inzulin adagot, mivel 10 feletti eredményeim voltak. Sajnos én már nem érzem meg az alacsony vércukrokat. Bepimpultam és 10 E inzulinnal kevesebbet adok be, most már kezdenek emberibb értékeim lenni. Napi 6 x étkezem. A délelőtti és a kora délutáni étkezésnél kell tejet zsemlével, kora délután pedig gyümölcsöt ennem. Ezek megemelik a vércukor szintet, de ugyanakkor a következő étkezésig vissza is esik, úgy mint egy egészséges embernél. Sokszor mérem a vércukrot, hogy sikeres legyen a beállítás, néha olyan értéket mérek, amit úgy érzem nem reális.
A korpás zsemlének a receptjét azért szeretném, mert számomra nagyon finom és segíti az emésztést. Gondolom azért nem kelendő, mivel nagyon drága. Évekkel ezelőtt láttam egy helyen és akkor már darabja 22.-Ft volt. Amikor vásároltam, hát nem tolongtak az emberek érte, gondolom a kereskedőnek nem volt gazdaságos és leállt az értékesítésével.
Nagyon megköszönném, ha segíteni tudnál nekem eme problémám megoldásában.
szűrőkanálon lecsöpögteted. A tejbe 1 csomag vaníliás cukrot tegyél előtte. Az 5 tojás sárgáját 20 deka cukorral elkeverjük és a vaníliás tejjel , melyhez előtte 2 deci vizet adtunk felfőzzük. Tuti receptJ
Sziasztok!
Ennyi finomság láttán én is dicsekszem! :) Újra csak a fele teljes kiőrlésű kenyér volt napirenden, persze Margitka tanácsaival kiegészítve, de most nem késtem le a kelést és gyönyörő lett
És kipróbáltam egy kifli receptet is, persze a géppel gyúrattam. Küldtem Margitkának képeket is.
Na elmondom a titkomat. 2 napja kovaszolok mar.Rozskovasz es sima feher lisztbol. Margitunk gyorskovaszos recijevel. Egesz jol megy az ipar mar. KOVASZ ELADO! hihihi Most beraktam a hutobe ezt a kis aranyosakat mert igen megbikasodtak.
JA! es a meglepetes: Az elso igazi"""kenyerem elkeszult. Kovaszos rozskenyer, ha pontos akarok lenni a Lengyel rozskenyeret keszitettem el. Egyedul aszkorbinsav es siker nelkul.
Tapasztalat: Nagyon finom es jo illatu kenyerke amit a Jenaiban keszitettem.Deee: lapos lett .Allagat En jonak latom, nemigen tomott amit varnal tole foleg ha lapos. Talan a Jenaim nagy hozza es ezert tunik igy mert szetterult benne? Megis spricceltem "Chanellel", DE se nagyon ropogos SE nem cserepes NEM lett. En attol fuggetlenul megvagyok vele elegedve, mert fini eshat ez is volt a celom.
A TI tiszteletetekre NEM 3x vagtam be a tetejet. EZ feliratos"".
" HU.+ NL.Co."EZ a felirat.Foto keszult, nemtudom jol kiveheto lesz-e mert repedesek vannak kozte.Vagottan is keszitettem kozeli fotot hogy TI is eltudjatok biralni hogy jo-e, vagy el...buzzantott. Minden kritikat szivesen fogadok! Igy tanulok En is. Meg felkell toltenem a computerre. es elkuldom. Raktam meg bele orolt komenyt, napraforgo es tokmagot.
IRISZI koszi a tippet! Lanyok Ti is szepeket sutogettetek.Ezt a kifliket szivesen bekuldenem a Bendobandomba.
BEZSAM, ird majd meg milyen lett a forgacsfankod, mert en meg nemkeszitettem eleszto nelkul.
Én is pont most csináltam zsemlét muffinformában. Szépen kijöttek belőle, azzal semmi gond nincs. De valahogy nekem nem tetszenek. Inkább nevezném őket golyóknak, mint zsemléknek. De fúrta volna az oldalam, ha nem próbálom ki. Megpróbálom felrakni a képeket, de még nekem sosem sikerült. Bocsi ha most sem!
Megint nagyon gyönyörűséges dolgokat csináltatok.Egész megéheztem.Pedig sokat ettünk ebédre és még tortát is utána. Holnap lesz a nagylányom szülinapja de ma tartottuk.
kenyérke! Köszi a bíztatást!
emes! Az a virslis kifli nekem is izgatja a fantáziamat.Nagyon szép lett. Talán jövő héten én is sütök olyat.
Most viszont újra próbálkozom a zsemlével.Kérdés: Ki kell-e kenni vmivel a muffinformát ha abban sütöm? Tegnap vki ezt javasolta,hogy ne legyen lapos. Nem szilikon formám van hanem hagyomás. Tud vki segíteni?
KENYERKE, irtam itt is es a tarsalgoban is, de ez a szaros portal mindig kidob es felorat kell varnom hogy 1 lapot kinyisson stb.A bukta jol sikerult csak az en sutom nem igen jo. Az aljat mindig mindennek megkapja. Nem bajj, majd korberagjuk. A meglepetes sulo alatt. Hogy milyen lesz? Csak a jo Istenke tudja. Majd kiderul es megirom es lefotozom.
Bezsa! Én is rugdosom, mert nagyon lassú ez a dög!
IRISZI! Nem tudom, engem illet-e ez a megszólítás, de 2 nagy tepsivel lesz ebből az adagból, nekem olyan 23-25 db, ez attól is függ, mekkorára vágod őket. Másnap is finom puha, de a külső ropogósságát elveszíti. Üdv
Az a gondom, hogy ebbe a receptbe se sütőpor, se élesztő nem volt.35 dkg liszt 5 tojássárgája, 1 kiskanál porcukor, 1 kevés tejföl és rum. Ja és só. Félóra múlva kiderül. Ja én is beállítottam a csipogót, de utoljára elfelejtettem beállítani. Itt volt a hiba.
Készítem a gyermekemnek (fiamnak) a heti kenyerét.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit