Linbori, az én zsemléim is ilyen muffinformájuak lettek, de nagyon finomak, csak éppen nem zsemlék!!
Bezsa! az én videokamerám dvd-re vesz fel, és ezt a dvd-t tettem rá a gépemre, oda töltöttem le a nyaralás után! bár ne tettem volna.Én naiv azt gondoltam, letöltöm a számítógépre őket és onnan majd átmásolom egyben egy nagyobb dvd lemezre. Most hogy itt volt a számítógépes elmondta, hogy kár volt feltöltenem, inkább marad volt a mini dvd- n (ami persze újra írható, tehát nem kellett volna annyi újrairhatót venni, mert minek? most van vagy 5 felesleges kibontatlan) vegyek ne újrairhatót és azon tároljam őket, mert innen visszairni dvd-re nagyon bonyolult még neki is 2 óra volt, aki ért hozzá mig megoldotta. Na én antitalentum mit fogok vele csinálni???
KARTIKA, sztem nemigen megoldhato a kurtuske ilyeten sutese es forgatara sutoben.Ha igazi jot akarsz, akkor grillezni kell. En is ugy keszitettem, es ugyanazon gondokkal ahogy Te azt mar tapasztaltad.Tulajdonkeppen a kurtosket NEM sutik.kivulrol kwarc futoszalas grillell grillezik ezert belul ha mar kesz es lehuzod a "spisrol"akkor belul Nem szabad hogy barna atsult szine legyen.
Nekem egy ideig nemkellett szorteleniteni a kezem utana, mert legrillezodott. hihihi.DE nagyon finom lett.Sztem szabadban jobban megoldhato a sutese.
Julika, engem Margitkán kivül te biztattál a kovászra, és örülök neki hogy megtetted, látod azóta én biztatok másokat, ez így "fertőződik" de jó dolog. Nagyon sokat tanultunk egymástól!
Kartika már rég akartam kérdezni, hogy a múltkor olyasmit emlegettél. hogy videó filmet töltesz fel a gépedre. Igaz-e vagy álmodtam és ha igen akkor hogyan. Van egy csomó filmem és jó lenne megcsinálni, de a módját nem tudom.
Elkészültek a zsemléim. Amit muffin-formában sütöttem annak muffin formája is lett.
Mivel 16 zsemlém volt de csak 12 hely a muffin-sütőben így 4-et úgy csináltam mint tegnap. Kiváncsi voltam,hogy úgy milyen lesz. Most us lapos de talán nem annyira mint tegnap.
Felteszem a képeket és aztán várom a véleményeteket:
Még sül egy kalács. Ha jó lesz akkor azt mégegyszer megismétlem ma. Holnap lesz a nagylányom szülinapja és akkor azt viszünk az oviba is. Tortát ugyanis nem szabad.
Ildikó ! Gratulálok neked is az első kovászos kenyeredhez. Látjátok, megy ez csak sütni kell.Ma a Kókusztejes brióst sütöttem meg, mivel van már kókuszpasztám. Intenzívebb az íze mint a kókusztejporé. De olyan furcsának találtam a tésztát, mert tulajdonképpen ez kókuszvaj. Szóval olyan zsírosnak találtam dagasztás és kelesztés közben. De nagyon finom lett. És olyan fincsi illatok voltak a konyhába amíg sült. Most pedig már sül a zsömle amit Nelly és Margitka együtt sütöttek a napokban.
Kenyérke fent van a káposztás pirog? ez engem érdekel! főleg olyan "amire rájárni lehet"
Annyira mecerás volt a kürtös kalács leirtam, van-e ötletetek hogy csináljam. Elküldöm majd a formáját. Azt kellene megoldani hogy ne ugyanoda forduljon vissza. De hajtogatni sajnos nem tudom a sütöben és nincs forgó nyárson. Ha legközelebb sütőt veszek már olyan sok feltételnek kell megfeleljen, hogy lehet hogy nincs is ilyen!
Oke, johet a reci! A kenyerrel kapcsolatban azert van egy dilemmam.A "siker"es a mereszseg ellenere mindig Tietek fog maradni a palma, mert nekem meg egy kicst maceras marad.Ezert lehet hogy nemfogok olyan surun kesziteni mint Ti.Azt hiszem En maradok "sutogeto".NEM mondok le rola azert. NELLYMNEK meg tiszta szivbol gratula mert Naaagyon szep kenyerket sutott.Irigy nem vagyok, csak abrandozo.
Mondd, otthon lehet kapni olyan mogyi /PINDA-szosz/ szoszt amit Indoneziaban talalnak a Sate melle?Ha igen, akkor probald ki egyszer a Laliba.Nekem nagyon izlett, vagy csigaba.
Mi az hogy kézi gyúrás? Hát nekem majd letört a kezem, míg próbáltam egybefüggő tésztává gyúrni.De nem ment, pedig raktam még bele vizet egy keveset. Margitka, légyszi módosítani a receptet! Köszi! Nelly
Ez pedig egy nagyon könnyű, finom zsömle. Majdnem legalul talász olyat, ami fele tk. liszttel készült, és puha, könnyű lett. Ha nem mered a teljes mennyiségű joghurtot beletenni, akkor felezd meg, a másik fél helyett szűk 2 dl vizet tegyél.
Ennél a receptnél megemelheted a tk. lisztet a fehér kárára, de a zabpehely is a rostforrás közé tartozik, tehát nem kell felesben lennie a tk. lisztnek, annál kevesebb is elég.
Margitka!
Köszönöm a tanácsot, igen kár hogy nem fotoztam le mikor megkelt. Lehet hogy puha volt, most hogy visszagondolok, mert mikor kivettem még egy marék lisztet beledolgoztam. Lehet hogy a formázást nem tudom, hogy hogy milyenre kell? Eddig csak a kerek kenyerekkel volt ez a bajom, lehet hogy lapos kört csinálok? nem tudom, de kisérletezgetem. Most nem kell 2 napig kenyeret csinálnom, de utána megint sütök és fotozgatok.
Ma gesztenyés kiflit csináltam.(Hustia receptje, ami egy nagyon vajas recept, de finom könnyű lett) Rájöttem a kifliket sem tudom jól formázni. (mindig azt hittem van kézügyességem) ha kockára vágom az se lesz szép, ha háromszögre akkor az se, végén már buktácskákra csináltam.
Képet küldök.
Limara, nagyon jó a videot. én is köszönöm, ez egy jó megoldás! (a technik nem az erősségem!)
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit