Köszönöm, hogy hiányolsz és mindig gondolsz rám valamiképpen.
A file halmazaimat és romhalmazaimat rendezem. Drága férjemet próbálom a nyelvtanulásra ráfogni, de kevés sikerrel.
A számítógépemmel most már ott tartottam, hogy majdnem csordultig van. Eddig mindig megoldottam egy újabb vinyóval, de ez most már nem megy. - Most kínlódom, de megoldást azért látok magam is.
Keserveim közepette egy szuper felfedezésemet szeretném veletek megosztani!
A Googlenak van egy kiváló INGYENES képrendezője, ami az egész gépről összeszedi a képeket és mappákba rendezi. Szuper! Nekem már ez is nagy segítség, mert kb. 4-5 év anyagáról van szó. Tegnap egész este ezt rendezte a gép, mert véletlenül rákapcsoltam. Hatalmas file tömeget mozgatott meg, így aztán a géphez sem mertem nyúlni, amíg az éjjel be nem fejezte.
Épp a második kalácsom sül a gépben. De valami oknál fogva kimászott az üstből és felnyomta a tetőt. 5 perc van vissza a sütésből de a teteje még teljesen nyers:( indítsam újra a sűtést? nem fog akkor az oldala megégni? menthető ez még?
Lunaria egy tk. lisztes kenyeret sütött és olajbogyós kifliket (Stahl):
Nelly a Zsúrkenyeret sütötte meg, mint kiderült a receptben szereplő folyadék kevés volt.
Sajnálom a kenyérkédet Nelly, de nem tehetsz róla. Érdems megpróbálnod újra, szép kenyérkék születtek már ebből a receptből, persze több folyadékkal.
Piroskáék családi sütögetésbe fogtak: „Sziasztok!
Tegnap vendégeket vártunk ezért megint nagyüzemi sütésbe fogtunk. A férjem tejfölös sajtos pogácsát sütött, én meg a gesztenyés croissant receptet próbáltam ki. Sütöttünk még egy finom almatortát közösen. Minden nagyon finom lett. Ha valakit érdekel az almatorta recept beszkennelem.
A croissantokat én kicsire terveztem. Így 31 darab lett belőle, és mégis másfélszeres mennyiségű gesztenyét zsúfoltam bele az én édesszájú, gesztenyeszerető párom kedvéért.
Üdv: Piroska”
Kartika is gesztenyéset sütött, csak ő kifliket, íme:
Gabye diétás, tk lisztes muffinokat sütött:
Jégkása a Sonkás sünit készítette el, részben süniknek, részben kifli lett belőle:
Köszönöm szépen mindenkinek a képeket, nagyon szépeket sütöttetek, gratulálok mindenkinek. További szép estét kívánok a még ébren levőknek, üdv, Margit
Hát nem győzöm olvasni a sok írást.Olyan sokan vagyunk.Írjátok a receptek összegyűjtött változatát valahol elvesztettem a fonalat hol találom meg? Gratulálok Bezsának és Batkának a sok munkához!Egyszer már belekukkantottam de most nem lelem.
Ma sütöttem Margitka Sonkás sünijét csak kiflinek formázva nagyon jó tészta birja a hideg kelesztést.
Most nem leszek csak majd pénteken, ugyanis vidékre megyek dolgozóba és most nem járok majd haza.A panzióba valószínű nincs internet.
Nellynek gratulálok a kovászos kenyérhez, mag Ildikónak is.
A herőcét én mindig sütőpor vagy élesztő nélkül sütöm és mindig finom szokott lenni, hólyagos és ropogós a receptet Horváth Ilona szakácskönyvéből vettem.Talán a képeim között van is róla fénykép.
A hajtovány magyon elnyerte a tetszésemet, de ma már nem maradt rá időm, de majd ha hazajövök megsütöm.
Már átírtam 3 dl-re. Ha ma már jártatok a házipéken, nyomjatok F5-öt, amikor már beolvasta a html verziót, és úgy már a jó változatot tölti újra.
Piroska, ez sajnos nem igazi html, hanem amolyan "piszkos" verzió, amit a word csinál, nehéz benne bármilyen formai dolgot megváltoztatni, a tartalmiakat szerencsére könnyebb. Ha te lementetted ezt magadnak, abban úgy írhatod át, hogy total commanderben ráállsz a fájlra, F4 (megnyitás szerkesztésre - vagy jegyzettömbben megnyitod a html fájlt), aztán ctrl+F, ez a keresőablak, ide beírod, hogy zsúrkenyér, és a második találat után (az első a tartalomjegyzékben van) elkezded keresni a sok szemétben, hol írja, hogy 2 dl tej, és átírod 3-ra, ctrl+s (mentés). Én így csináltam, de lehet, hogy neked egyszerűbb újra letölteni.
Közben eszembe jutott, hogy az is lehet, hogy a Wordbe simán be tudod olvasni a html fájlt, hisz a Word készítette, az jóval egyszerűbb lenne, teljesen olyan, mint a szövegszerkesztés.
A péksüteményeket is kijavítottam (kétszer szerepelt a kefires buci). Ha bárki észrevesz valamit, az ott megadott címre írjon, és amint lehet, javítom.
Elkészült a kalács amibe cukrozott ananász,papaya és mazsola került. A képek most sem tökéletesek mert telefonnal készült (mint mindig). De a lényeg látszik.
Én már lementettem a 2 receptgyűjteményt. A html változatban én át tudom írni valahogy a zsúrkenyérnél a 2-est 3-asra? Mert a wordben boldogulok, de ilyet még nem csináltam.
A házipéken Bezsa a mester, én csak feltöltögetem, amit összeállított, meg kiírom az oldalra, hogy mi került fel és mikor. Az övéhez képest ez elenyésző meló.
Jól van, ezt a három decit kijavítom - ugyan megnéztem, és Horváth Ilona tényleg 2 decit ír, azt is említi, hogy kemény tészta lesz, de én még nem próbáltam ki, szóval nem tudom.
Onnan tudhatjátok, hogy javítottam-e valamit azóta, amióta legutóbb arra jártatok, hogy a fájl melletti dátumot mindig az utolsó javítás idejére fogom átírni minden gyűjtemény mellett, oké?
Iriszi, köszönöm az ötletet, mi már festettük a gyerek arcát, hál Istennek semmi baja nem lett, az álarctól idegenkedik, gyüjtöm az ötletem és szerda-csüt. meg kell valósítani. Várom még a többi gyerekes anyukát, nagymamát.
Lányok mindenkinek köszönöm aki itt a lapon tevékenykedik, örülök hogy ennyi számítógéphez értő leányzó van itt. Nagyon jó kis csapat ez! ahogy már egyszer vagy féléve irtam, ez tényleg a MI LAPUNK!
mi van Masalával? Kenyérke te is ritkán vagy fent!
Épp az jutott eszembe, hogy a Zsúrkenyér már a teljes feldolgozáson túl van, így majd Batkát kérem meg, hogy a feltettek között igazítsa ki a receptet, 2 dl-ről 3 dl-re átírva a tejet. Ez már kicsit nehézkesebb lesz, de remélhetőleg a hibák nagyja már kiderült, hiszen ezek a receptek már régóta fent vannak.
Az ideirt receptek el fognak veszni, mert nem innen másolom ki. Ha lehet akkor most a bármitII-be irjátok be, mert akkor majd készül egy második gyüjtemény.
Most még azon gondolkodom, hogy ugye a receptek egyszer felkerültek, de később kiderült, hogy valami javítani való van rajta. Amikor átnézitek a reciket és eszetekbe jut valami, hogy ott más mennyiség kellene akkor az emil cimemre irjátok meg hivatkozással a receptre, mert még tudok javítani rajta mielőtt a végleges helyére kerülne.
Sőt amelyiknél nincs kép, de Ti elkészítettétek és lefotoztátok azt is elküldhetitek és berakom. Fontos, hogy recept címre vagy oldal számra hívatkozva küldjétek.
Limara receptje nagyon finom én inkább csigának fektettem öket mert hajlamosak a dölésre!
A kb kilós csirkét sóval örölt borsal dörzsöld be ragd a hütöbe felhasználásig.2 kiló krumplit megpucolsz,vízet forralsz bele raksz 1 egész citromot 1 foghagymát gerezdekre bontva pucolva és a krumplit.12 percig fözöd,leszüröd a citromot megszurkodod.A csirkét bekened oliva olajjal a hasába berekod a citromot,foghagymát kakukfüvet.Berakod 190 kokos elömelegitett sütöbe 45 percig.Amikor lejár a tepsibe rakod a burit rozmaring levelekkel középre a pipit szalonnával betakarva még 45 percig sütöd.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit