E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Berkenye Előzmény | 2007.02.05. 16:15 - #15314

Beírtam néhány élesztő nélküli kenyér receptet a diétás kenyerekhez, de amikor visszanéztem, azt láttam hogy összefolyt az egész, pedig megfelelő távolságokat hagytam mindenütt. Nem tudom hogyan kell beírni ezekbe a rovatokba Ha kaphatnék segítséget megköszönném.

Batka Előzmény | 2007.02.05. 15:11 - #15313

Szia, Mogyi, üdv köztünk! A konyhai eszközök fórumban a 37. hozzászólásban megtalálod Margit szilikonos kenyérformáit (a méretüket és hogy mennyi fér bele), sőt a lelőhelyet is megírta. Nemrég a Skálában láttam nagyon olcsón ilyet, még fém merevítője és fogója is volt. Kenyérke a rozskenyereit zománcos, kirakodóvásári formákban süti, az Intersparban pedig Kaiser márkájú tapadásmentes bevonattal ellátott kenyérformákat tartanak az edényrészlegen, ezek is jók. Ezekből kétféle méret van, tehát nem nagyon téveszthetsz: az egyik kicsit hosszabb, a másik rövidebb, de ugyanolyan szélesek és magasak. Nekem a Plusból van a szilikonos formám, de ez szélesebb, mint az említettek, viszont ez csak alkalmi akciókban szokott lenni. Még kiegészíteném, hogy ezekben a szögletesekben szerintem nagyon jó lesz a kenyér formája, mert egyformák a szeletek, így könnyebb beosztani meg szendvicset készíteni belőle.

Berkenye Előzmény | 2007.02.05. 15:10 - #15312

Kedves Gaby! Nem mertem még megsütni a sütőporos kenyeredet, mivel közben sütöttem egy másik recept szerint amibe 1/2 kg liszthez 20 dkg burgonyát kellett tenni, s ez nem lett jó. Olyan szalonnás lett az egész. Ezért féltem a sajttól. Találtam viszont az interneten hasonló recepteket, az egyik tényleg bevált. Persze én mindig variálok, két receptből csinálok egy harmadikat. Tehát Valkó receptje a Nők Lapja café-ból: Alaprecept: kenyérsütőgépbe teszek 3 evőkanálnyi olajat, egy pohár natur Danone Actívia joghurtot, egy joghurtos pohár vízet, 2 tk. tengeri sót, 40 dkg teljes kiörlésű tönkölybúzalisztet és egy tk. szódabikarbónát + magokat. Ezt szoktam édesen is elkészíteni, amolyan kalácsfélének, akkor nem kell bele só, csak egy kis édesítő és variálható, ma almás-diósan készítettem, de nagy kedvenc a kókuszos is. Én a sóból csak a felét tettem, a lisztet meg kezdetként keverem. Újabban burgonyapelyhet is teszek bele. Alapprogramon sütöm, s a második dagasztás után a tetejét egy falapáttal széthúzom, hogy ne egy gombócban álljon. Így inkább kenyér formájú. Ezt is az egyik receptírótól tanultam. Majd leírom a többi receptemet is, de egyenlőre ezt variálom. Üdv. Neked és az egész kenyeres tábornak. Berkenye

Limara Előzmény | 2007.02.05. 15:10 - #15311

Szia Mogyi!

 Üdvözöllek! Ha síma tepsiben, vagy ahogyan itt most sokan, jénaiban sütöd a kenyeret, kicsit szorosabbra kell dagasztani a tésztát, és akkor nem terül el. Margitkának és nekem is 8 literes jénaink van, míg mások 3,5-5 literes jénaiban sütnek, aminek az oldala megtartja a kenyeret és nem terül el. Biztosan jönnek majd a többiek is és persze Margitka és segítenek ők is. Estefelé nagyobb itt az élet! Gratulálok a sikeres sütéseidhez, üdv


Mogyi Előzmény | 2007.02.05. 15:04 - #15310

Szép napot, jó sütögetést kedves Pékecskék!

Először írok ebbe a fórumba, de más régóta rendszeresen idekukkantok, mert rengeteget tanulhatok Tőletek, Margitkától meg pláne.Sok szép kenyérkét sütöttem már eddig mindenféle belsővel és külsővel, na meg kalácsot is. De ezeket mindig a gépben sütöttem meg. Most nagy elszánással nekikezdenék egy sütőben sütéshez, DE attól tartok, hogy ha sima tepsiben sütöm a kenyeret, szétterül, mint az Alföld. Szeretnék tanácsot kérni Tőletek, hogy milyen sütőformákat vegyek, mekkorát és esetleg hol. Köszike a segítséget: Mogyi (alias Zsuzsa)

Ui. Lehet, hogy jobb lett volna a "Konyhai használati eszközök" fórumba írni, de azt talán kevesebben olvassák el.

 

 


Limara Előzmény | 2007.02.05. 14:59 - #15309

Sziasztok! Kész a csomagolt kenyerem, azt hiszem ezt én elfelejtem mostmár örökre:

    http://limara.xfree.hu/49445


Limara Előzmény | 2007.02.05. 14:57 - #15308

ilyen viszonyban vagyok most a gépemmel, nem enged írni az általánosban, vagy mégis?

ILDIKO Előzmény | 2007.02.05. 14:19 - #15307

MARGITOM, nemtudom hogy megkaptad e egyaltalan a mailemet.Megirnad, ha igen? Koszi!!

ILDIKO Előzmény | 2007.02.05. 13:39 - #15306

IRISZI, kesz. Atpotyogtem a barmibe.Jo sutest. Nagyon finom teszta!

Batka Előzmény | 2007.02.05. 13:32 - #15305

ha ott szerezted, ahol írtam, akkor igen :) Amit régebben tartottak, az kenhető volt, amit Superkerinek küldtem, az olyan, mint a szappan, pedig elvileg ugyanaz (talán más a gyártó).

ILDIKO Előzmény | 2007.02.05. 13:28 - #15304

Szia IRISZI!

Ha van egykis idod ra meg akkor mepotyogom neked ide, mert En sem talalom Neked. En a sajat kiprintelt recimet irom be ujra Neked. Jo?


iriszi Előzmény | 2007.02.05. 13:14 - #15303

Kókusztejes briós receptje hol van?

iriszi Előzmény | 2007.02.05. 13:11 - #15302

Tiszta kókusz blokk ez van ráírva.Remélem ezt nevezitek pasztának?

Batka Előzmény | 2007.02.05. 11:53 - #15301

Tegnap is akartam írni Julikának, csak a nap végére elfelejtettem. Szóval a kókuszpaszta azért zsíros, mert a kókusz maga is igen zsíros (akárcsak az igazi, friss kókuszdió), ezért viselkedik zsiradékként (bár nem vaj, mert nem lehet benne sütni). Én ezt az "alapkalácsot" turbóztam fel vele eddig: 50 dkg liszt, fél kocka élesztő, 2 dl tej, 1 tojás (vagy kihagyom, és több tej), só, 5 dkg cukor, 5 dkg vaj, és újabban kb. 1 ek krumplipehely, kakaópor. Ez sütőben sülős, elég kemény tészta. Na már most, ez egyáltalán nem lesz zsíros, még ha 5 deka pasztát (zsiradékot) is veszek pluszban, viszont finom puha marad (amiben biztos a krumplipehelynek is része van, de vsz. a zsiradéknak is).
Iriszi, bármelyik receptben helyettesítheted vele a kókuszreszeléket, csak vigyázz, hogy ez plusz folyadékot/zsiradékot ad.

Limara Előzmény | 2007.02.05. 11:47 - #15300

Szia Iriszi! Kókusztejes briós!

iriszi Előzmény | 2007.02.05. 11:38 - #15299

Hali csajocák!

Vettem kokusz pasztát csak nem emlékszem melyik recepthez is kell.Kisegitenétek ?


Limara Előzmény | 2007.02.05. 11:04 - #15298

Itt van ez is: //gportal.hu/gindex.php?pg=5495154&nid=1093973

Ha Batka nevére kattintasz, ott a házipéken már fent van a péksüti, azok között is van croissant recept. Üdv


Foka Előzmény | 2007.02.05. 10:43 - #15297

sziasztok!

tegnap felfedeztem, hogy a Metroban kapható kenyérliszt, nagyon olcsón. Kb 350 Ft volt 5 kilós kiszerelésben. Még nem sütöttem belőle, majd beszámolok, hogy jó-e.


Limara Előzmény | 2007.02.05. 10:37 - #15296

Sziasztok pékecskék!

Gyönyörűeket sütöttetetek, gratulálok!

A hajam égnek áll már megint!  Erőt és bátorságot gyűjtve ismét nekigyűrkőztem Margitka csomagolt kenyerének! A dagasztás utolsó 5 percéig nem is volt semmi baj, szép volt a tészta. No, de ezután elkezdett szétesni, megint elkovászolódott az egész (ezt az okos dolgot Margitkától tanultam). No, mármost sokkovászos kenyeret sokat sütök, amiben ugyanennyi kovász van. Miért mindig azzal történik baj, amit csomagoltnak hívnak?Nem lehet Margitka (csak hangosan gondolkodom), hogy a 20 dkg kovászhoz sok az 1,5 dkg élesztő?(mármint csak nekem, mert másoknak ugyi nem okoz gondot).  Mert a 2 kilós kenyerednél emlékeim szerint 60 dkg liszthez szoktam 20 dkg kovászt és 1 dkg élesztőt tenni, soha nincs vele gond! Vagy nevezzem magamban át a kenyeret, és akkor nem lesz vele gondom?

A tésztát mindenesetre nem akartam kidobni, Margitka azt tanácsolta egyszer, hogy felezzem el, és csináljak belőle új kenyeret, de az arányokra sajnos nem emlékszem, így most a hasamra ütöttem, és úgy csinálom. Lehet, így is a kuka lakik jól vele?


ILDIKO Előzmény | 2007.02.05. 10:22 - #15295

Sziasztok!

MARGITOM, mailed erkezik sok fotoval.Ha mfeltudnad rakni ezeket a regota elmulasztott fotokat. Nagyon koszonom.Kozte van az elso tegnap keszitett kenyer is. Elbiralnad nekem?

Nagyon koszonom!


[Későbbi] [15914-15895] [15894-15875] [15874-15855] [15854-15835] [15834-15815] [15814-15795] [15794-15775] [15774-15755] [15754-15735] [15734-15715] [15714-15695] [15694-15675] [15674-15655] [15654-15635] [15634-15615] [15614-15595] [15594-15575] [15574-15555] [15554-15535] [15534-15515] [15514-15495] [15494-15475] [15474-15455] [15454-15435] [15434-15415] [15414-15395] [15394-15375] [15374-15355] [15354-15335] [15334-15315] [15314-15295] [15294-15275] [15274-15255] [15254-15235] [15234-15215] [15214-15195] [15194-15175] [15174-15155] [15154-15135] [15134-15115] [15114-15095] [15094-15075] [15074-15055] [15054-15035] [15034-15015] [15014-14995] [14994-14975] [14974-14955] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?