Batka ! Köszönöm a kókuszpasztás kiegészítésedet amit tegnap írtál. Én is tapasztaltam, hogy a briós puhább lett, ezek szerint a paszta közrejátszhatott benne.
Limara ! Nem értem miért nem sikerül a Csomagolt kenyér neked.
Szia Kedves Berkenye!..Köszönöm a receptet, leírtam, ha megint jön a barátnőm, majd kipróbáljuk...Azért egyszer süsd meg a sajtost, ne félj tőle, sztem nagyon jó lett!! További sok sikert!!
Ma "maaajdnem" milliomosok lettunk!! Szombatra volt egy lottom 1 oszloppal csak. 3 szam talalt es a szin is talalt de 3 KOZVETLENUL mellette volt.Ilyen tobbet ugysem lessz nekem!Igy csak 1 uj lottot kapok ennyiert talan."
Hat ilyen a MI szerencsenk.!Jo lett volna almodozni, DE felebredtem.hihihi
Kislányok! Tudom, hogy ez nem a Talis fórum, de itt vagyunk legtöbbször. Ezért csak szólok, hogy 18-an jeleztétek, hogy szeretnétek jönni az akármikorra szervezendő gyülekezésünkre. Ha valaki még nem talált el arra az oldalra, légyszi tegye meg. Jó lenne februárban kitűzni az időpontot, így talán mindannyian úgy tudnánk szervezni a programunkat. Úgy látom egyébként, de nem akarom még elkiabálni, hogy a május eléggé össze-vissza foglalt. Június 2.-a vezet egyenlőre. Szóval tegyék meg tétjeiket kérem szépen!!! Előre is köszönöm, várunk mindenkit egyenlőre odaát a Találkozós fórumon, aki még nem volt..Nelly
Mondanom sem kell, mindenki nekiesett itthon eloszor "ovatosan"majd az elso falatok utan "intenziven"rakapott. Regen kivoltunk ehezve egy igazi harapnivalo kenyerre. Az itteniek is finomak, DE nem kell ragni szinte mert olyan puhak es "konnyuszerkezetuek".Regebben amikor atjartunk nemetorszagba, mindig kenyereket vettem es sutnivalo kolbaszt.Az O konyhajuk hasonlit leginkabb a mi magyarunkkehoz.NELLYM, a Te sikered is es KENYERKE biztatasa is hozta ezt.Koszonom nektek is.A hetvegen megprobalom a feher kenyerrel is.Lehet hogy ezzel is szerencsevel jarok.
Lenne 1 kerdesem.A teljeskiorlesu buzalisztbol is lehet kovaszt kesziteni? Sikerem , aszkorbinom NINCS erdemes ezek NELKUL nekiallni egy ilyen kenyer keszitesehez? A Tk buzaliszttel nehezebb a kenyer mint a rozse?
Ps: A TI tiszteletetekre ha ugyan talan nemis jol latszik a kenyer tetejen, de nem vagtam vonalakatt , hanem:
Hát most nekem nagyon lassú a gportal. Linbori! Azt kérték Margitkáék, hogyha szeretnéd, hogy a recepted más is olvassa, akkor a Bármit...-be át kellene írnod, mert innen nem viszi át oda senki. És tudod, ha valaki később Linbori fokhagymás kenyerét fogja keresni, nem találja sehol sem. Pedig most még olvasható, de pár nap múlva már csak emlék lenne ezen az oldalon. Ugye nem haragszol érte? Csak jót akarok Neked, meg mindannyiunknak. Na meg nekem is későbbre! Köszi. Nelly
Délután ígértem Iriszi-nek a fokhagymás-sajtos kenyér receptjét. Ha fenn van már itt akkor elnézést.Én egy kedves ismerősömtől kaptam email-ben. Szóval:
Fokhagymás sajtos kenyér
350 g finomliszt,150 g rétesliszt,50 g reszelt sajt, 2 gerezd zúzott fokhagyma,1 kis mér
Van egy kis bajom! Tegnap nagyüzembe ment a sütés. Beraktam a tésztát dagasztani és egyszer csak olyan fura hangot adott ki a gép. Mire odaértem az egyik lapát le volt esve a tengelyről és a gép nem forgatta a tengelyeket csak morgott. Eddigre már rendesen gombócban állt a tészta, csak még ragacsos volt egy kicsit. Visszaraktam a lapátot és újraindítottam a gépet. Meg is dagasztotta, kelesztette rendesen. Ám , amikor a mosogatáshoz értem, akkor vettem észre, hogy a lapát és az üst is megkarmolódott. Nagyon szomorú vagyok, mert eddig nagyon vigyáztam rá. Pont, hogy a teflon meg ne sérüljön. Szerintetek kicserélik garanciába? Vagy, ha nem mennyibe kerülhet egy új üst és lapát. Meddig használhatom én ezt így?
Emlékeztek rá, hogy reklamáltam, nem tudok egyből kiválasztani egy recit a kenyeresből. Hát én vagyok a balga, mert a word doksiba mentem be, és nem értettem, mi van? Most már tudom, velem volt a baj. Szóval nincs problémám.
Tessék ezt megnézni és megmondani, hogy jó é! Az a baj, hogy nem szeghettem meg, mert ajándék kenyérnek készült. Már célba is ért. Az ízéről és állagáról, majd beszámolok, ha lemeózták. Mint írtam eléggé ragadt a tészta az első dagasztás után. Mindkét dagasztás során öntöttem még hozzá lisztet. De én még így is lágynak gondoltam. De többet már nem mertem hozzárakni. Hát íme:
Ki próbálta a kefíres lángos receptjét? Azt olvastam hogy hűtőben hosszabb is tárolható és később süthető. Ha ma megcsinálom a tésztáját akkor ha holnap sütöm jó lesz? Köszi a választ :)
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit