E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Batka Előzmény | 2007.02.10. 12:31 - #15594

Szavai Kati, most legalább tudom, hogy hamburgerzsemléről van szó :-) ezt már elfelejtettem. A 15575-ben megint nem jól van, ahogy Bezsa is írta.

Nem tudom, a te géped milyen, de én a zsemle tésztáját csak egyszer dagasztom a géppel, a második dagasztás az nem géppel megy. Van nálam egy csak dagasztás-kelesztés program, ami 20 percig dagaszt, aztán 70 percig keleszt. Ezt végigfuttatom, a végére megtelik az üst (fél kiló lisztből). Aztán kiveszem a tésztát, kialakítom a zsemléket (ez a második dagasztás ÉS a formázás lépése, mert kézzel kiszorítom a szuszt a tésztából). A zsemléket felsorakoztatom a tepsire, azt meg beteszem a sütőbe kelni (nem melegítem fel, odabent mindig egyenletes, a konyhainál pár fokkal melegebb a hőmérséklet, így ha véletlenül huzat lesz, nem fázik meg a tészta). Általában fél óra elég neki. Aztán az ajtó kinyitása nélkül elindítom a sütést (nálam 200 fok alsó-felső sütésen 18 perc 12 db zsemlének).

Én nem szoktam lekenni, nem szeretem a tojás ízét a sütik tetején sem, ezért tudom megtenni, hogy a második kelesztés alatt és után egészen a sütés végéig nem mozdítom meg a tepsit.

iriszi Előzmény | 2007.02.10. 11:59 - #15593

Kokusztejes brios.

szokimoki Előzmény | 2007.02.10. 11:21 - #15592

Sziasztok Lányok!

üdv mindenkinek. még nem kászálódtam ki a megfázásomból, de így nehéz is, mert sok mindent kell csinálnom. ugye egy Anya nem lehet beteg!

Ügyesek vagytok, szépeket sütüttetek. Masala! Az a kolbász..nagyon guszta!

Margitka! Boldog születésnapot kívánok a Férjednek!

 Nagyon ötletes tortát találtál ki, és azok a számok a köménymagból! Neked sem kell kreativitásért a szomszédba menned!

Szép hétvégét mindenkinek!


EmMargit Előzmény | 2007.02.10. 09:44 - #15591

Sziasztok!

Meghoztam Nelly tegnapi kenyeréről a képet, most szerencsésen megérkezett:

                          Limara bugonyás pelyhese

Nos, ez még tényleg egy kicsit eltér Limara kenyerétől, de azt írta Nelly, hogy a családnak ízlett és végül is ez a fontos,

Majd írok e-mailt Nelly, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2007.02.10. 01:50 - #15590

Sziasztok!

Hozom a képeket. Először Kati hamburgerzsömléit, amiről már sajnos tudjuk, hogy nem lettek sikeresek:

                      hamburger

Nagyon bízom benne, hogy a következő kép már gyönyörű zsömléket mutat majd meg nekünk.

Kartika egy jénaiban készült kenyérről küldött képeket, amiről korábban már beszámolt:

                                             

Ezt írta hozzá Kartika:

"Elküldöm a hólyagos kenyerem fázisképeit. A kenyér nagyon finom volt, de először a jénai tetejéhez ért, levettem, kitaláltam egy másik üveg tálat rá, de már addigra lenyomta a tető. Amit rátettem nem kentem be a szélét, és rásült a kenyér, így kicsit szépséghibás lett, de finom."

Masala a kolbászokról küldött képeket:

Az idei kolbászkészítés Kolbásztöltés házilag az első adag kolbász három féle ízesítés

                                                Kóstoló vacsorára

Régebben mi is sokszor csináltunk kolbászt, amíg volt lehetőségünk, még füstölésre is. Finom is az ilyesmi

Köszönöm mindenkinek a képeket, üdv, Margit

 

 


bezsa Előzmény | 2007.02.10. 01:40 - #15589

Én az ilyen ajándékokat szeretem adni is meg kapni is. Amíg több időm volt, mindig készítettem valami bolondságot. Majd egyszer megint lesz.

EmMargit Előzmény | 2007.02.10. 01:33 - #15588

Szia Bezsa!

Ezek is nagyon jó ötletek, nem csodálom, ha a fiad az osztálytársaknál népszerű volt a csokicsokrával

A keresztanyám 50. születésnapjára csináltam egy ajándék-kígyót. 50 db ajándékot találtam ki, szereztem és csomagoltam be, majd egy hosszú lánccá alakítottam, díszszalaggal át és összekötve őket. Az utolsó volt a fő-ajándék. Élvezet volt, míg kicsomagolt mindent


bezsa Előzmény | 2007.02.10. 01:09 - #15587

Margit ez nagyon ötletes. Szuper jól néz ki.

Nálam a lányom kapott anno régebben amikor nagy húsimádó volt, faágakra kötözött kolbászt, paprikát, paradicsomot szülinapjára.

A fiam aki meg csoki imádó volt 8-os ballagására orgona csokorra vagy 50 db csokit kötöztem fel. A társainál nagy népszerűségnek örvendet.


EmMargit Előzmény | 2007.02.10. 00:54 - #15586

Sziasztok!

Még hoztam képeket, hogy mit is sütöttem most este, amit feltétlenül meg kellett csinálnom.

A férjemnek holnap (ma) lesz a születésnapja és akár Szokimokinál, nálunk sem jöhet szóba rendes torta. Az utóbbi néhány alkalommal - amíg a férjem a kalácskorszakát élte - kalácstorta volt. Most másfél hónapja sajtos rúd korszakunk van, így kitaláltam, hogy ez lesz az alternatív torta az idén. Ilyen lett:

 
alternatív szülinapi torta alternatív szülinapi torta alternatív szülinapi torta

Éjfél után már szabad felköszönteni, így meg is kapta és nagyon örült neki, jó nagyot nevetett rajta.

Még lehet, hogy hozok képeket, de még mindig sütök , így nem tudom, hogy lesz-e időm. Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2007.02.10. 00:20 - #15585

Sziasztok!

Kicsit mesélek a mai - rendkívüli - számítógépes programomról.
Aki Explorert használ, annak hasznos lehet, igyekszem viszonylag röviden megírni  kálváriámat, de nem biztos, hogy sikerül.

December vége óta egyre rosszabb lett a gépem, állandóan félig meddig belefagyott a nyitott internet ablakokba. Maga gép nem fagyott le, csak néhány alkalommal, amikor már végképp nem tudtam a megnyitott ablakokból kilépni, akkor kellett a Reset gombbal újraindítani. A szerelő először a gépemet "nagytakarította" ki (töredezettségmentesítés és hasonlók), majd másodszor a processzor hűtőjét, ami már fűtött, annyira poros volt. Utoljára újra telepítette a gépemet, pedig ezt szerettem volna elkerülni, mert nem szeretem ha eltűnnek a megszokott programjam. Ezen is túl voltunk, majd másfél nap múlva megint elkezdte ugyanazokat a tüneteket produkálni, mint azelőtt. Tegnap este már ott tartottam, hogy ha bezártam egy internet ablakot, akkor kiírta a kis szürke táblát, hogy hibajelentést akar küldeni a Microsoftnak. Minden kikapcsolásnál és újrandításnál az Explorer exe-t nem tudta a gép bezárni automatikusan.
Ma minden féle tervekkel (hardwere cserék és kölcsönalkatrészek) érkezett a szerelőm, de szegényt már én sajnáltam, mert teljesen tanácstalan volt. Megnézte a gépben valahol a hibajelentéseket és ezek mind egy dologról szóltak, erről: MSHTML.DLL
Erre rákeresett a Google-ban és ezt találta:

http://www.terminal.hu/cikk.php?article_id=103498&ac=1

Ez a cikk 02.02-án született, nekem december vége óta kínlódik a gépem!!!

Ez már legalább kiindulási alap volt innen kezdve már volt ötlete, hogy mit lehet majd tenni. Végül abban maradtunk, hogy a szerda óta elérhető IE 7.0-t letöltötte, most ezzel szabályosan repül a gépem, remélem ez így is marad most már és ebben nem kavar be az ActiveX. (Bár a cikkben szerepel, hogy még ez is előfordulhat.)

Ezt az egészet azért írtam meg, hogy ha valaki hasonló problémákkal küzd, akkor ne kelljen sokáig keresgélnie a hiba okát, mint nekünk.
Akiket nem érint, tőlük elnézést kérek

Majd még jelentkezem, üdv, Margit

 


EmMargit Előzmény | 2007.02.09. 23:52 - #15584

Szia Szavai Kati!

Mindenki egyet írt neked, este én is ezt próbáltam mondani. A végén itt Bezsa nagyon velősen összefoglalta a lényeget: "Próbáld az első módszerrel csak az időt hosszabítsd meg"

Tehát: 1. dagasztás, 2. kelesztés, 3. dagasztás, 4. formázva kelesztés, 5. sütés

A 4. formázva kelesztéshez langyos, de nem meleg helyre van szükség, ez lehet a maximum 30 fokra bemelegített sütő is. A péksüteményeknek is 40-60 perc kelesztésre szüksége van. Ezekre is igaz, hogy akkor jó, ha megmoccantod a tepsit és a tészta nem a tepsivel mozdul csak, hanem megrezzen egy kicsit, mint a kocsonya. (Ez persze túlzás, de ennél jobb hasonlatot nem tudok kitalálni.)
Hozok majd a mai képiedből mutatót, de azt már msot megírom, hogy látszik rajta, hogy keletlenül sütötted, azért lett ilyen a külseje és a belseje is.
Sajnálom, de remélem következőre sikerül, és attól kezdve már nem lesz a kelesztéssel problémád. Sok sikert kívánok, üdv, Margit

 


kenyerke Előzmény | 2007.02.09. 23:45 - #15583

Szia Masala!

Nincs is finomabb mint a sajátkészítésű házikolbász! Gratulálok, hogy nekivágtatok füstölő nélkül is.

Egy ideje én is sajátkészítésű kolbászról álmodozom. A hidegfüstölőt is meg tudnánk oldani. Csupán idő kérdése, hogy minden összejöjjön.


bezsa Előzmény | 2007.02.09. 23:20 - #15582

Kati én az első időben, sőt még néha most is a kelesztéssel vagyok bajban. Nem hagyom addig kelni ameddig kellene. Persze amikor megsütöttem akkor már látom. Próbáld az első módszerrel csak az időt hosszabítsd meg. Hidd el rá fogsz jönni és akkor nagy lesz az örömöd.

szavai Előzmény | 2007.02.09. 23:15 - #15581

Szia Bezsa! Köszönöm a tanácsot! Már csináltam úgy is és nem sikerült, ezért változtattam! Kétszer aránylag jó lett csak azzal az volt a baj, hogy nem lettek magasak a zsemlék.A többi három alkalommal pedig nem lett már a tésztám se jó. Nem tudom miért pedig mindent úgy csináltam mint az első két sütésnél. Ezért fordiltam seítségért Margithoz ,mivel Ő már nagyon profi ezen a téren. Üdv: Kati

bezsa Előzmény | 2007.02.09. 23:14 - #15580

Masala majd utána érdeklődöm, hogy ki jár arra felétek és akkor majd elhozzuk. Nem kell postára adni. Megbeszéljük majd emilben jó?

masala Előzmény | 2007.02.09. 23:13 - #15579

Bezsa képzeld, a fiamnak ajánlottak 30 kg kupakot, csak még nem tudom, hogy hozzuk el és miben adjam majd postára?

bezsa Előzmény | 2007.02.09. 23:10 - #15578

Nyugodtan keleszd a tepsin legfeljebb több idő, ha hűvös vagy huzatos esetleg a konyhád. Én múltkor a kenyeremet a hideg kamrába tettem kelni, mert el kellett mennem és ott is szépen megkelt.


bezsa Előzmény | 2007.02.09. 23:07 - #15577

Szia Szavai!

Itt ahiba. A második dagasztás után azonal vedd ki, formázd és úgy keleszd. Sikerülni fog. Meglátod.


szavai Előzmény | 2007.02.09. 23:03 - #15576

Szia Majorkaj! Nem kukacoskodsz, nyugodtan írjál mindenki tanácsa, vagy ötlete érdekel! Üdv: Kati

szavai Előzmény | 2007.02.09. 22:59 - #15575

Szia Batka! Lehet, hogy félre érhető amit írtam. Kíjavítom most a tévedésemet! Amikor a géppel másodszor dagasztottam akkor nem vettem ki a program végén a tésztát, mert gondolotam így jobban megkel, mintha a tepsín hagyom megkelni. Az egy óra elteltével vettem ki a gépből formáztam, és megsütöttem. Így most érthető? Ezt csak azért csináltam, mert nem akar sikerülni a hamburger zsemle és kínomban már nem tudtam mit kítalálni, hogy végre össze jöjjön. De ez sem vezetett erdményre. Margitnak küldtem a zsemléről képet hátha ebből sikerül neki valamit megfejtenie! Ha gondolod akkor olvasd vissza az írásaimat. Továbbra is számítok a véleményedre, meg mindenki véleményére! Szép estét kívánok! Üdv: Kati

[Későbbi] [15914-15895] [15894-15875] [15874-15855] [15854-15835] [15834-15815] [15814-15795] [15794-15775] [15774-15755] [15754-15735] [15734-15715] [15714-15695] [15694-15675] [15674-15655] [15654-15635] [15634-15615] [15614-15595] [15594-15575] [15574-15555] [15554-15535] [15534-15515] [15514-15495] [15494-15475] [15474-15455] [15454-15435] [15434-15415] [15414-15395] [15394-15375] [15374-15355] [15354-15335] [15334-15315] [15314-15295] [15294-15275] [15274-15255] [15254-15235] [15234-15215] [15214-15195] [15194-15175] [15174-15155] [15154-15135] [15134-15115] [15114-15095] [15094-15075] [15074-15055] [15054-15035] [15034-15015] [15014-14995] [14994-14975] [14974-14955] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?