E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2007.02.13. 14:35 - #15816

Sziasztok!

Nelly! Gyógyulj meg minél hamarabb!!

Emes! A kenyered nem kelt túl (bocs Bundik!), sőt....
Szerintem azért nem láttad megrezzenni a tésztát, mert nem is rezdült. Ez még kelhetett volna, valószínűleg ezért is repedt ki egy kicsit sülés közben (bár ez előfordulhat mástól is).
Kis magyarázat ehhez: ha túlkelt volna a tészta és így sül, akkor a bevágás nem szétnyíló formát mutat megsülve, hanem szomorúan begörbül. Összébb húzódik, mint a korábbi képen és a vágás éle nem kifelé mutat, hanem a vágás mélye felé befordul.
Nem tudom érthető-e amit írok, de másképp nem tudom elmondani.

Sörrel én kétszer próbáltam kenyeret sütni, totál sikertelenül. Nem akartam beleszólni, mert több sörös, sikeres sütésről hallottam már, de valahogy a látott képek alapján azok sem lettek olyan levegős-magas kenyerek, mint a sör nélküliek. Szerintem a sörökben ma már tartósító van és az a gyanúm, hogy azt nem szereti az élesztő. Ha lehetne valahol még 3 napig iható sört kapni, azzal én is szívesen megpróbálnék újra egy sörös-rozsos kenyeret, mert biztos nagyon finom.

Limara! Aranyos vagy, de szerintem neked már nem sok újat tudok én mondani
A sütőben sütés sokkal kevésbé kényes, mint a gépi, nagyon széles skálán lehet játszani az élesztővel és a kovásszal. Nagyjából az a lényeg, hogy minél lágyulósabbra (sok kovász, burg. pehely, esetleg nagyon sok élesztő) csinálunk egy tésztát, annál kevésbé szabad túlmelegíteni a gépben, és a második dagasztást is ennek függvényében érdemes rövidíteni vagy kiváltani egy átdögönyözéssel.

Bundik! Szerintem is a fedetten sütésben maga a zárt tér a fontos elsősorban, de azért a látottak alapján nem egészen tartom mindegynek, hogy miben is süt az ember. Zacskóban sült kenyeret pl. még sosem láttam olyan cserepeset, mint amilyeneket Te sütsz mostanság.

Gratulálok mindenkinek a szép sütéséhez! Én még nem tudom mit csináljak ma, mert a (sok) kovászom a hűtőben van, az utolsó kenyeremet meg aktív kovászhoz találtam ki. Majd még meglátom.

További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit


superkeri Előzmény | 2007.02.13. 12:48 - #15815

       Sziasztok!

 Beteg Pékecskék! Mielőbbi gyógyulást kívánok, vigyázzatok Magatokra!

 Margitka! Köszönöm, hogy megmutattad a sütéseinket.

 Ti kenyérsütő Pékek! Már nem lehet fokozni a dícsérő szavakat, amit megérdemelnétek. Fantasztikus kenyereket sütöttetek.

 Bundik! Szupi ötlet volt, hogy több méretben is hoztad a hólyagos-jénais kenyér párosítását.

Köszönöm a vállveregetést, igazán jól esett.

Legyen szép a napotok!   Üdv.  Skeri


Limara Előzmény | 2007.02.13. 12:16 - #15814

Szokimoki! Szerintem azon, hogy 1 dkg vagy 1,5 dkg élesztő legyen 60 dkg liszthez, kár aggódni. Nekem Margitka kenyerei a kiindulási pontok, ha megnézed, a fehér alapkenyerénél 55 dkg liszthez 10 dkg kovászt és 1,2 dkg élesztőt tett, míg a 2-os kenyerénél már 60 dkg liszthez 9 dkg kovászt és 8 dkg élesztőt ír. Nem is szoktam nagyon mérni, lecsípek egy darabot az élesztőből, kb. tudom már mekkora kell. Ami neked a legjobban beválik, ha 1,5 dkg, akkor az a jó!Több élesztővel gyorsabban kel. De majd Margitka is eligazít minket, ha szépen kérjük! Üdv

szokimoki Előzmény | 2007.02.13. 11:33 - #15813

Köszönöm Limara!

Limara Előzmény | 2007.02.13. 11:24 - #15812

Szia Szokimoki!

Légy szíves, ne szerénykedj, szerintem gyönyörű a kenyered! Gratulálok


szokimoki Előzmény | 2007.02.13. 11:08 - #15811

és a link annak a kíváncsi a kenyérre nagyobban.

http://szokimoki.xfree.hu/


szokimoki Előzmény | 2007.02.13. 11:06 - #15810

sziasztok lányok!

Bundik! Ez a kenyér gyönyörű! nekem ekkora cserepeket még sosem sikerült produkálnom!

Nelly! Gyógyulj meg hamar!

Emes és Superkeri! Tis nagyon szépeket sütöttetek!

Margitka! Lehet, hogy túl közel van a radiátorhoz a kovászkám?Kipróbálom új helyen. Köszönöm a tanácsodat!

Az én kenyerem ennél a szépségnél jóval szerényebb, de határozottan jobb mint az első jénais sütésem, És nagyon finom is. Limarának köszönöm a kitamásztás ötletét, mert most 60 dkg lisztből csináltam a kenyeret, de még így is kellett a támaszték, hogy ne lapos kenyeret süssek!

 


Bundik Előzmény | 2007.02.13. 10:56 - #15809

Emes, igen ez a 70 dkg-os variáció, belefért az 5 literesbe. Nincs jénaim, ez egy műa.sütőedény. És még mindig azt vallom, hogy teljesen mindegy miben sütöd (jénai, kerámia, műa, römertopf vagy sütőzacskó),  a lényeg a letakart sütésben van.


Limara Előzmény | 2007.02.13. 10:51 - #15808

Szia Bundik! Gyönyörű a kenyered!


emes Előzmény | 2007.02.13. 10:47 - #15807

Du. fogom sütni a 3. sütős kenyeret, nyilván a te hólyagosodat kell megcsináljam! Mert eddig csak gépben sütöttem és hát az nem pattog! Most már kíváncsi vagyok erre a pattogásra!

Ez volt a 70 deka lisztes variáció? És belefért az 5 literesbe? Nagyon szép! Tessék lefényképezni a jénaidat, hogy láthassam!

Köszi!


zsofi Előzmény | 2007.02.13. 10:46 - #15806

Bundik, gyönyörű ez a kenyér !

Na megyek én is próbálkozni, köszönöm mindenki segítségét !

Betegeknek jobbulást, kicsiknek, nagyoknak egyaránt!!!!


Bundik Előzmény | 2007.02.13. 10:42 - #15805

Szia Nelly! Mielőbbi gyógyulást kívánok!

Kész lett az 5 literesben a kenyerem. Ennek egy kicsit másabb alakja van, kerekebb. Tettem bele egy leheletnyi tk tönkölyt is (50g). 1,2 kg lett. 230 fokon sütöttem, és eszméletlenül pattogott, amikor kivettem. Eddig ennyire még nem lehetett hallani

70dkg lisztbőlalakjaméretefelvágva


emes Előzmény | 2007.02.13. 10:27 - #15804

Gyógyulj meg mielőbb!!!


nelly52 Előzmény | 2007.02.13. 10:25 - #15803

Sziasztok kislányok! Majd jelentkezem, ha jobban leszek, vírusos torokgyuszim van, és plötty vagyok.Vigyázzatok magatokra! Nelly

emes Előzmény | 2007.02.13. 10:24 - #15802

Tudom, tudom. De ez még csak a 2. sütőben sült kenyerem és nehéz megállapítani, hogy jó-é. A gépinél sokkal könnyebb az egész. Rázogattam is Margitka tanácsára, de szerintem én csak akarom látni azt a rezgést, pedig most tuti volt, mert hát úgy-e túlkelt! Hi-hi!

Bundik Előzmény | 2007.02.13. 10:21 - #15801

Emes a túlkelés nemcsak a lisztektől lehet, hanem a hőmérséklet, páratartalom stb miatt is. Ha ua a receptet is készítem, nem mindig ua idő kell hozzá. Mindig attól függ, hogy milyen idő van a konyhában. Megoldás: a tésztát figyelni, nem az órát

emes Előzmény | 2007.02.13. 10:20 - #15800

Én is erre gondoltam. Pedig nem is terült szét. De tönköllyel sokkal finomabb!

Bundik Előzmény | 2007.02.13. 10:13 - #15799

Azt hiszem a tönköly valamivel könnyebbé teszi a tésztát, mint a búzaliszt

Limara Előzmény | 2007.02.13. 10:12 - #15798

Sziasztok pékecskék!

Emes, nagyon szép lett a kenyered, gratulálok! Izgalmasnak hangzik ez a sörös kenyér!

Superkeri! Gyönyörűek a kiflijeid, szívesen megkóstoltam volna, a szívek meg szenzációsak, a kenyérről nem is beszélve!

Legyen szép a napotok, üdv


emes Előzmény | 2007.02.13. 10:00 - #15797

Köszi Bundik!

Lehet a túlkelés oka, hogy tk. tönkölyre cseréltem a tk. búzát? Ugyanis csak 5-10 percel kelt tovább, mint az előző, és az meg még kelhetett volna. Tető nélkül sütöttem alul vízzel. És nem is kondoltam volna, de a víz nem engedte a sütőt 200 fok fölé, sőt alig akart odáig is felmelegedni! Micsoda fölfedezések!


[Későbbi] [15916-15897] [15896-15877] [15876-15857] [15856-15837] [15836-15817] [15816-15797] [15796-15777] [15776-15757] [15756-15737] [15736-15717] [15716-15697] [15696-15677] [15676-15657] [15656-15637] [15636-15617] [15616-15597] [15596-15577] [15576-15557] [15556-15537] [15536-15517] [15516-15497] [15496-15477] [15476-15457] [15456-15437] [15436-15417] [15416-15397] [15396-15377] [15376-15357] [15356-15337] [15336-15317] [15316-15297] [15296-15277] [15276-15257] [15256-15237] [15236-15217] [15216-15197] [15196-15177] [15176-15157] [15156-15137] [15136-15117] [15116-15097] [15096-15077] [15076-15057] [15056-15037] [15036-15017] [15016-14997] [14996-14977] [14976-14957] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Megjelent a Nintendo Switch 2 és a Mario Kart World! Ennek örömére megújítottam a Hungarian Super Mario Fan Club oldalt.    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG