Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Bezsa koszi az otletet a kalacssutessel meg a kiflivel kapcsolatosan. 10 percenkent tudom allitani a sutesi idot, igy en is betudom allitani az 50 percet. Meg csak annyi, hogy milyen szinfokozatra allitod? En a kozepre gondoltam.
A kiflit is kiprobalom valameik reggel.
Emes igazad van, Szekelyudvarhelyen lakok . Probalkoztam egyszer a magyar billentyuvel, de nem csak en hasznalom a gepet es ha elfelejtem visszaalitani a billentyuzetet angolra akkor morgas van. Ezert maradok en is az angolnal. Mikor lessz kulon bejaratu gepem akkor majd valtoztatok ezen
Bau! Nagyon szépek a kiflik! Hogy tudod ilyen pirosra sütni őket? Nem zacsiban sültek? Ha én ilyenre sütném a tetejét megégne az alja.
Viki! Bennem is felmerült ez a kérdés. De egyszer egy másik recinél megkérdeztem Limarát, és azt mondta, ha ő vajat ír, az lehet igazi bocitól, és hidrogénezett növényi olajból származó termék is. Én konkrétan Arós margarinnal csináltam. Megnéztem, és ugyan úgy 70% zsírt tartalmaz ez is, mint a Ráma, viszont fele annyiba kerül.
Katiza! Bezsa hibernálásához még annyit modanék, hogy a hűtés idejére be kell húzni a formázott tésztákat egy zacsiba, hogy ne száradjanak ki. Amit persze sütés előtt le kell róla venni, kivéve, ha sütőzacsit húzol rá (én azt szoktam, és mehet röbtön úgy a sütőbe, csak nem minden tepsire, formára fér rá.) A másik, hogy valaki nem vár, hanem a hideg sütőbe rakja a tésztát, és úgy kezdi sütni.Kérdezhetek valamit tőled? Ha nem akarsz, nem kell válaszolni. Te nem Magyarországon élsz? Csak az angol billentyűzetből gondolom.
Köszi Viki , hogy megnézhettük a makói tévét , nagyon kíváncsi voltam Limarára.
Látom nem csak a sütésben vagy profi Limara , további sok sikert kívánok .Ebben az a legjobb hogy a te tevékenységed mindannyiunkat a konyha sztárjává tesz a családunk és barátaink körében.
KAtiza ha este bedagasztod és megformázod a kiflit. Tepsivel együtt beteszed a hütőbe és reggel kiveszed és egy kicsit hagyod állni úgy 20 percet közben bemelegíted a sütőt akkor, friss kiflivel vagy zsemlével tudod meglepni a családot.
A gépben sült kalácsokat mi úgy szoktuk csinálni, hogy miután a gép megdagasztotta és megformáztuk, beletesszük a kikapcsolt gép üstjében, úgy kelesztjük. Amikor az üst pereme alattvan egy ujjnyira akkor rákapcsoljuk a sütést, mert még nőni fog.
Én úgy 50 percig szoktam sütni, de ha nem elég akkor még sütöm tovább. Az én gépemen ezt meg lehet csinálni. Nem tudom milyen a tied. Csináld úgy, hogy beállítod a sütést és az utolsó 10 percben figyeled és egyszerűen kikapcsolod amikor jónak találod.
Meg van egy kerdesem ( kerdes az rengeteg kering a fejemben ). En mindig arrol almodom, hogy reggelihez friss(meleg) bagettet vagy kiflit egyek. Valaki kozuletek probalt ilyesmit? Vagy tudtok olyan receptet amit le kell fagyasztani, marmint a tesztat . Es csak keljen reggel a sutobe behajitani.
Bocsánat, annyid dumáltam, hogy amiért jöttem, azt meg elfelejtettem.
Limara! és Emes! milyen vajat tettetek a Szegedi kiflibe ? Feltétlen vaj kell bele? mert nálunk senki sem eszi a vajat, de ez a kifli megérne egy kis csalást, úgysem vennék észre szerintem, szerintetek? Csak azért kérdezem, mert tényleg nem eszik a vajat és el ne rontsam. Akármi is lesz, a hétvégén valahogy nekivágok:))
Sziasztok! Limara! rákattintottam én, na de ha odairta volna valahol a szövegbe (na nem nekünk), hogy KATT A KÉPRE !! akkor minden rendben lett volna. A francba is, de kikeltem magambúúúl :))) Na mindegy, ittam egy jó nagy pohár hideg vizet, na de akkor is meg úgy is, ma egy pöfögős napom van majd elmúlik:))
Bau! köszönöm. Csak most kóstoltam meg tegnap óta, hát nem hiába dicsérgette azuram majdnem az utolsó előtti morzsáig
Yldyco! Ugye Húzzzzssssvétra begyújtod a kemencédet?? én szurkolok, hogy jó idő legyen
Nagyzsuzsa! Te pedig már a profizmusoddal leelőzöl teljesen de nem vagyok ám irigy:))
Emes + Bau kiflije után lehet, hogy már én is előrébb veszem, mint a bagettet?
MessziILDIKÓ meg úgyi akkorákat fog alkotni a hétvégén, hogy már előre "csak" lesni fogok:)) valamit jót találj ki, mert hónaptól nyitva az ablakom.
Iza! jó les nekem a RigóJancsikád fotó nélkül is csak küggyed máááán :)) Igaz, hogy nincs étvágyam, mert a fahéjas-mézes-zöld-teától már nem is kivánok semmit. Jaj istenem, mi lesz velem, ha lefogyok maximum rámjön a tavalyi nadigrágom :)))
Köszönöm lányok a bátorítást, rám fér, én úgy izgulok amíg sül a kenyér (vagy akármi más). Mindíg elmegyek a sütő előtt és nézegetem (nem nyitom ki!), akkor is ha a vaslábosban van a kenyér.
Emes, nagyon guszták a szegedi kiflik! Addig nézem amíg én is meglepem vele a családom hétvégén...
Iza, nem, ez a diós dagasztott kenyér volt, élesztővel és nyanyával, de 15 órát hagytam kelni, este 5-től reggel 8-ig. azt hiszem ott volt a hiba, hogy a diódarabokat csak reggel tettem bele és akkor már nehéz volt beledolgozni. Alaposan levertem a keveréssel és csak 2 órát kelesztettem újra de az nem volt elég neki, már hozzászokott a többhöz... sajnos nem volt rá időm, hogy várjam amíg újra jó magas lesz, meg voltam híva egy szülinapra.
Na majd legközelebb. Olyan ez mint a szülés, nem szabad programmot csinálni rögtön utána.
Yldyco, te engem ne kísérts a dagasztás nélküli bagettal, mert lehet, hogy egyszer megcsinálom...
Katiza, legközelebb úgy teszem ahogy mondod! Majd megírom, hogy lett-e eredménye.
Ildikó, várom milyen meglepetéssel jössz majd a hétvégén!
Nagyon aranyos vagy, hogy a védelmedbe vettél, köszönöm! DE ha rákkattintasz a képre, akkor kijön teljes nagyságában, amin rajta van a nevem és a többi felirat is!!
Itt megtalálod a gépi mennyiséget. Vigyázz ne az első mennyiséget vedd alapul, hanem ami lejjebb van, mert az fér be a kenyérsütőbe. Nagyon finom kalács.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit